分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型天津市滨海新区八所重点学校2023届高三英语下学期联考试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:966787
  • 上传时间:2025-12-20
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:48.55KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    天津市 滨海新区 重点 学校 2023 届高三 英语 下学 联考 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、2023年天津市滨海八所重点学校高三毕业班联考英语试卷第I卷 选择题(共115分)注意事项:1.答第卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在答题卡上。2.选出答案后,用铅笔把答题卡上对应的题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再填涂其它答案。第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题,每小题1分,满分5分)听下面五段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman think of h

    2、er vacation?A. Exciting. B. Tiring. C. Disappointing.2. What are the speakers talking about?A. A concert. B. A restaurant. C. A photo show.3. How will the speakers go to the zoo?A. By bike. B. By bus. C. By taxi.4. When does the cooking lesson start?A. At 2:30. B. At 3:30 C. At 4:00.5. What does the

    3、 man ask Kate to do?A. Do her homework. B. Help her sister. C. Turn down the TV.第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)听下面几段材料,每段材料后有几个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至8三个小题。6. What is Richards favorite subject?A. Biology. B. Math. C. Literatur

    4、e. 7. Where does Alexandras mother work?A. In Leeds. B. In London C. In New York.8. Why does Alexandra visit the woman?A. To send Richards bag. B. To have some pasta. C. To meet Richard.听下面一段对话,回答第9至11三个小题。9. What was the man doing when the woman called?A. Working in another room. B. Visiting a cust

    5、omer. C. Driving to the airport.10. Why did the woman call the man?A. To discuss a meeting. B. To look for Tom. C. To ask him out.11. What did the man do this morning?A. He did some research. B. He saw a person off. C. He met a partner.听下面一段独白,回答第12至15四个小题。12. What did Karen do on the first flight?A

    6、. She read a book. B. She saw a film. C. She slept well.13. What impressed Karen most about Shanghai?A. The museums. B. The galleries. C. The restaurants.14. Who took Karen around Shanghai?A. Pat. B. Lucy. C. Heather.15. How was the weather when Karen arrived in Shanghai?A. Rainy. B. Sunny. C. Cloud

    7、y.第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)1. Its very nice of you to invite me, Jenny. _. Will you take a seat at the head of the table?A. You said itB. Im sorry to bother youC. Never mindD. Im very glad you could come【答案】D【解析】【详解】考查情景交际。句意:珍妮,你能邀请我真是太好了。我很高兴你能来。你愿意坐在桌子前面吗?A. You said it. 你

    8、说的对。B. Im sorry to bother you.很抱歉打扰你;C. Never mind.没关系。 D. Im very glad you could come.很高兴你能来。结合下文“Will you take a seat at the head of the table?”可以看出,说话者对来访者的到来是欢迎的,选项D符合题意,故选D。2. I want to pay a visit to my parents; I _in the foreign country for five months by next Sunday.A. have been stayingB. wi

    9、ll have stayedC. have stayedD. will be staying【答案】B【解析】【详解】考查动词时态。句意:我想去看望我的父母;到下星期天为止,我在国外就呆了五个月了。根据句中的for months by next Sunday表示在将来某一时间以前已经完成的动作,故用将来完成时。故选B。3. Each of you must give a really good reason for your own plan before it _.A. comes outB. goes throughC. puts forwardD. works out【答案】B【解析】【

    10、详解】考查动词短语辨析。句意:在你们的计划通过之前,每个人要给出真正合理的理由。A. comes out出现;B. goes through通过;C. puts forward提出;D. works out 锻炼。根据句意,在计划通过之前要给出合理理由,故选B项。4. The computer start. Whats the matter with it?Let me look. Well, the power was cut off just now.A. shantB. needntC. wontD. mustnt【答案】C【解析】【详解】考查情态动词。句意:计算机无法启动。它怎么了?让

    11、我看看。嗯,刚才停电了。A. shant不应该;B. neednt不需要;C. wont不会;D. mustnt禁止。根据句意,此处指“计算机无法启动”,应用情态动词will,表示事物的倾向、特征和趋势。故选C。5. The famous director, as well as the main actors in the film, _to a TV program to have a face-to-face talk with the audience last Saturday.A. have been invitedB. has been invitedC. was invited

    12、D. were invited【答案】C【解析】【详解】考查时态语态和主谓一致。句意:上周六,这位著名的导演及该电影的主要演员被邀请去参加电视节目和观众面对面会谈。分析句子结构可知,空处缺谓语动词,时间状语是“last Saturday”,用一般过去时。主语是“The famous director”,遵循就远一致的原则,“as well as the main actors”不影响谓语动词的选择,故谓语动词用第三人称单数,主语“The famous director”和“invite”之间是被动关系,故用一般过去时的被动语态。故选C项。6. Do you mean Mary is away

    13、for something else?_. I havent seen her all the morning.A. Its my guessB. Its my pleasureC. Its not a big dealD. Its nothing serious【答案】A【解析】【详解】考查情景交际。句意:你是说玛丽有别的事离开了吗?这是我的猜测。我整个上午都没见过她。A. Its my guess这是我的猜测;B. Its my pleasure这是我的荣幸;C. Its not a big deal这没什么大不了的;D. Its nothing serious没什么大不了的。根据I ha

    14、vent seen her all the morning可知,说话人猜测Mary离开了,Its my guess符合语境。故选A项。7. A heavy snow hit our area for the first time this year, _great inconvenience to traffic and transportation.A. causingB. causedC. to causeD. having caused【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:今年我们地区第一次下暴雪,对交通运输造成极大不便。分析句子结构可知,句中已有谓语动词“hit”,故空处需要

    15、用非谓语动词形式,主语“A heavy snow”和“cause”之间是主动关系,故用现在分词作状语,此处不强调动作的先后,用一般式即可,故选A项。8. All the people have incredible ideas to share, but what matters is _were able to carry them out.A. whichB. asC. whetherD. what【答案】C【解析】【详解】考查表语从句。句意:所有人都有不可思议的想法可以分享,但重要的是我们是否能够把它们付诸实践。A. which哪一个; B. as正如那样; C. whether是否;

    16、D. what什么。结合句中“All the people have incredible ideas to share, but what matters is”及“were able to carry them out”可知,此处指人们的不可思议的想法是否能够付诸实践,选项C符合题意,故选C。9. Its reported that many couples in this country aged from 30 to 35 think _challenging to give birth to a second child.A. thatB. itC. themselvesD. thi

    17、s【答案】B【解析】【详解】考查代词。句意:据报道,该国许多年龄在30岁至35岁之间的夫妇认为生二胎具有挑战性。分析句子结构可知,此处考查固定句型:主语+v+it+adj+to do,其中it为形式宾语,真正的宾语是后面的不定式。故选B项。10. The witness statements _ each other so it is difficult for the police to find out the truth of the crime.A. acknowledgeB. criticizeC. identifyD. contradict【答案】D【解析】【详解】考查动词词义辨析

    18、。句意:证人的陈述相互矛盾,因此警察很难查明犯罪的真相。 A. acknowledge承认;B. criticize批评;C. identify确认;D. contradict相矛盾。根据“so it is difficult for the police to find out the truth of the crime”可知,此处指“证人的陈述相互矛盾”,故选D。11. They lived in a beautiful house, _the windows were decorated with paper cuttings.A. of whichB. on whichC. with

    19、 whichD. by which【答案】A【解析】【详解】考查定语从句关系词。句意:他们住在一所漂亮的房子里,房子的窗户都装饰着剪纸。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是house,从句中缺少定语,应是the windows of house,所以应该用of which引导。故选A项。12. If we order this English-Chinese dictionary in large quantities from the bookstore, they will consider giving us a _of at least 10%.A. discountB

    20、. bargainC. budgetD. reward【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:如果我们从书店大量订购这本英汉词典,他们会考虑给我们至少10%的折扣。A. discount折扣;B. bargain讨价还价;C. budget预算;D. reward奖励。根据in large quantities及常识可知,如果大量订购,一般会有优惠,此处指英汉词典会有10%的折扣。故选A。13. I think it is better to read a good book carefully than to read many _.A. at randomB. by chance

    21、C. on purposeD. in turn【答案】A【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:我认为认真读一本好书比随便读很多书要好。A. at random随便地;B. by chance偶然;C. on purpose故意地;D. in turn反过来。根据上文“read a good book carefully than to read many”可知,指认真读一本好书比随便读很多书要好。故选A。14. There is a rule in the library that one is required to put the book _ it is after finishing

    22、 reading it.A. whatB. howC. whereD. when【答案】C【解析】【详解】考查地点状语从句。句意:图书馆里有一条规定,那就是读者读完后必须把书放回原位。分析句子可知,此处为连词where“在地方”引导的地点状语从句,表示动作发生的地点,满足句意要求。故选C项。15. I think youd better avoid talking about politics, religion and other _ topics with him if you are not close friends.A. sensitiveB. skepticalC. aggress

    23、iveD. attractive【答案】A【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:我认为,如果你们不是好朋友,最好避免和他谈论政治、宗教等敏感话题。A. sensitive敏感的;B. skeptical怀疑的;C. aggressive有敌意的,冒犯的;D. attractive吸引人的。根据句意可知,此处为形容词sensitive“敏感的”作定语修饰名词topics,满足句意要求。故选A项。第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)Years ago, my sixth grade teacher had us write letters to our heroes. _

    24、16_ others wrote to Nelson Mandela or Hillary Clinton, I wrote to Jennifer Cihi, a popular singer. We didnt actually _17_ the letters, so mine was _18_ in my drawer.In that _19_ letter, I promised to devote my first _20_ to Jennifer. Years later, I did become a writer, and did keep my _21_. Jennifer

    25、 was the prototype (原型) of the character of my first novel. But she was just a passing thought that faded _22_ about five years later. Then, at age thirty-one, a social media meeting allowed me to _23_ her. Later I sent my first Facebook message, _24_ to tell her about the “story” between us.I didnt

    26、 want to seem like a crazy fan. So I _25_ said, “I want you to know that you _26_ me to live the amazing life that Ive led. I have written several books, been an actress, and now I am a _27_. Thank you.” Without receiving an _28_ reply, I soon forgot the matter. But two days later, my phone made a “

    27、ding” which _29_ I got a new Facebook message.It was from Jennifer. We _30_ a few pleasantries(客套话)on Facebook. When I told her I was teaching at a unique school for kids with mental illness, Jennifer suddenly asked if we could talk _31_ the phone.During the conversation, we realized we _32_ a passi

    28、on for helping children with mental disorder. Later, we founded Mariposa, _33_ support and education for kids with mental illness. And we were both _34_ as presenters at the Mental Health America Annual Conference.Jennifer Cihi, my early hero, _35_ , acted as the person who encouraged me in my life.

    29、16. A. WhetherB. WhileC. UnlessD. Once17. A. writeB. receiveC. mailD. open18. A. found outB. missed outC. piled upD. put away19. A. fanB. businessC. reminderD. introduction20. A. letterB. bookC. presentD. song21. A. secretB. balanceC. wordD. appointment22. A. graduallyB. suddenlyC. generallyD. quick

    30、ly23. A. comfortB. appreciateC. envyD. encounter24. A. embarrassedB. thrilledC. astonishedD. amused25. A. eventuallyB. gentlyC. slowlyD. merely26. A. allowedB. expectedC. inspiredD. advised27. A. teacherB. singerC. presenterD. supporter28. A. instantB. consistentC. constantD. insistent29. A. signale

    31、dB. declaredC. explainedD. marked30. A. publishedB. discussedC. exchangedD. expressed31. A. byB. inC. atD. on32. A. sharedB. formedC. neededD. promoted33. A. controllingB. providingC. attractingD. demanding34. A. describedB. selectedC. consideredD. designed35. A. howeverB. besidesC. thoughD. again【答

    32、案】16. B 17. C 18. D 19. A 20. B 21. C 22. A 23. D 24. B 25. D 26. C 27. A 28. A 29. A 30. C 31. D 32. A 33. B 34. B 35. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者儿时的偶像歌手Jennifer Cihi曾经激励作者过上了精彩的生活,又在作者成年后再次鼓励了作者的故事。【16题详解】考查连词词义辨析。句意:当其他人写信给纳尔逊曼德拉或希拉里克林顿时,我写信给流行歌手詹妮弗齐希。A. Whether是否;B. While当时候;C. Unless除非;D. Once一旦

    33、。引导时间状语从句,表示“当时候”应用while。故选B。【17题详解】考查动词词义辨析。句意:我们并没有把信寄出去,所以我的信就放在我的抽屉里了。A. write写;B. receive收到;C. mail邮寄;D. open打开。根据后文“the letters”指邮寄信件,故选C。18题详解】考查动词短语辨析。句意:我们并没有把信寄出去,所以我的信就放在我的抽屉里了。A. found out找出;B. missed out错过;C. piled up堆积;D. put away放好。根据后文“in my drawer”可知,指把信放在抽屉里收好。故选D。【19题详解】考查名词词义辨析。句

    34、意:在那封粉丝信中,我承诺要把我的第一本书献给詹妮弗。A. fan爱好者,粉丝;B. business生意;C. reminder提醒物;D. introduction介绍。根据后文“I didnt want to seem like a crazy fan.”可知,这里指粉丝信。故选A。【20题详解】考查名词词义辨析。句意:在那封粉丝信中,我承诺要把我的第一本书献给詹妮弗。A. letter信件;B. book书籍;C. present礼物;D. song歌曲。根据后文“I did become a writer”可知,作者成了作家,所以是第一本书。故选B。【21题详解】考查名词词义辨析。句

    35、意:多年以后,我确实成为了一名作家,也确实遵守了我的诺言。A. secret秘密;B. balance平衡;C. word单词,话;D. appointment约会。根据后文“Jennifer was the prototype of the character of my first novel.(詹妮弗是我第一部小说中人物的原型)”可知,作者遵守了自己之前的诺言,短语keep ones word表示“遵守诺言”。故选C。【22题详解】考查副词词义辨析。句意:但她只是一个短暂的想法,在大约五年后逐渐消失。A. gradually逐渐地;B. suddenly突然;C. generally通常

    36、;D. quickly快速地。根据上文“But she was just a passing thought that faded”指想法短暂消失。故选A。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:后来,在我31岁的时候,一次社交媒体会议让我遇到了她。A. comfort安慰;B. appreciate感激;C. envy羡慕;D. encounter遇见。根据上文“Then, at age thirty-one, a social media meeting allowed me to”可知,作者在社交媒体上再次遇到了自己喜欢的歌手。故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:后来,我在Fa

    37、cebook上发了第一条消息,兴奋地告诉她我们之间的“故事”。A. embarrassed尴尬的;B. thrilled激动的,兴奋的;C. astonished惊讶的;D. amused被逗笑的。根据后文“to tell her about the “story” between us.”可知,作者遇到了自己喜欢的歌手,很兴奋,故选B。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:所以我只是说:“我想让你知道,是你激励了我,让我过上了现在这样精彩的生活。”A. eventually最后;B. gently温和地;C. slowly缓慢地;D. merely仅仅。根据上文“I didnt want t

    38、o seem like a crazy fan.(我不想看起来像个疯狂的粉丝)”可知,作者不想让自己看起来太过分,所以说的很少。故选D。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:所以我只是说:“我想让你知道,是你激励了我,让我过上了现在这样精彩的生活。”A. allowed允许;B. expected期待;C. inspired鼓舞;D. advised建议。根据后文“me to live the amazing life that Ive led”可知,偶像激励了作者过上精彩的生活。故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:我写过几本书,当过演员,现在我是一名教师。A. teacher老师;

    39、B. singer歌手;C. presenter主持人;D. supporter支持者。根据后文“I was teaching”可知,作者现在是老师。故选A。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于没有立即得到答复,我很快就把这件事忘了。A. instant立刻的;B. consistent一贯的;C. constant不断的;D. insistent坚持的。根据后文“I soon forgot the matter”可知,由于没有立即得到答复,作者很快就把这件事忘了。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:但两天后,我的手机发出“叮”的一声,这表明我收到了一条新的Facebook消

    40、息。A. signaled示意,表明;B. declared宣布;C. explained解释;D. marked标记。根据上文“my phone made a “ding” which”可知,手机发出声音表明收到了新消息。故选A。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我们在Facebook上寒暄了几句。A. published出版;B. discussed讨论;C. exchanged交换;D. expressed表达。根据后文“a few pleasantries”指寒暄几句,应用exchange a few pleasantries。故选C。【31题详解】考查介词词义辨析。句意:当我告诉

    41、她我在一所专门为患有精神疾病的孩子开设的学校教书时,詹妮弗突然问我能不能和她通电话。A. by借助;B. in在里面;C. at在(表示存在或出现的地点、场所、位置、空间);D. on在上面。根据后文“the phone”指通电话,应用介词on。故选D。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:在谈话中,我们意识到我们都热衷于帮助患有精神障碍的儿童。A. shared分享,共有;B. formed形成;C. needed需要;D. promoted促进。根据后文“a passion for helping children with mental disorder”可知,两人都热衷于帮助患有精神障

    42、碍的儿童,有共同的热情。故选A。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:后来,我们成立了Mariposa,为患有精神疾病的孩子提供支持和教育。A. controlling控制;B. providing提供;C. attracting吸引;D. demanding要求。根据后文“support and education for kids with mental illness”可知,Mariposa为患有精神疾病的孩子提供支持和教育。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我们都被选为美国心理健康年会上的演讲者。A. described描述;B. selected选择;C. conside

    43、red考虑;D. designed设计。根据后文“presenters at the Mental Health America Annual Conference”可知,作者和偶像被选为美国心理健康年会上的演讲者。故选B。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:Jennifer Cihi,我早期的偶像,在我的生活中再次成为鼓励我的人。A. however然而;B. besides此外;C. though不过,然而;D. again再次。根据后文“acted as the person who encouraged me in my life.”以及上文“me to live the amazi

    44、ng life that Ive led”可知,作者曾经的偶像再次激励了作者。故选D。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AOnline CoursesThe Path to ContentmentWhat youll learn:Ancient Chinese philosophy and how to apply it to live a better lifeTools needed for self-awareness and sensing the world around youThe phi

    45、losophical theories of Confucius, Mozi, Mencius, Laozi, Zhuangzi, Xunzi, and Han FeiziLength: 13 weeksEffort: 1-2 hours per weekPrice: Free; add a certificate for CNY678Institution: Harvard UniversityLanguage: EnglishStart Talking with 1. 4 Billion PeopleWhat youll learn:Mandarin (普通话) vocabulary us

    46、ed in daily lifeHighly practical expressions in given Mandarin contextsListening skills for communicating with Chinese native speakersSome basic and frequently used Chinese charactersLength: 6 weeksEffort: 2-3 hours per weekPrice: Free; add a certificate for CNY336Institution: Tsinghua UniversityLan

    47、guage: EnglishMandarin Chinese for BusinessWhat youll learn: Mandarin phrases and expressions for business negotiationChinese business culture and etiquette (礼仪)Proper Chinese languages for finding business partners, contract signing, and maintaining business relationshipsLength: 6weeksEffort: 4-10

    48、hours per weekPrice: Free; add a certificate for CNY1, 020Institution: Massachusetts Institute of TechnologyLanguage: EnglishHong Kong Cinema Through a Global LensWhat youll learn: Critical and historical thinking skills through analyzing the interconnected relationship between the global scene and

    49、local lives in Hong Kong filmsThe impact of globalization on your own society through analyzing Hong Kong cinemaLength: 5 weeksEffort: 4-6 hours per weekPrice: Free; add a certificate for CNY342Institution: The University of Hong KongLanguage: English36. Which course should you take if you are inter

    50、ested in Chinese philosophy?A. The Path to Contentment.B. Mandarin Chinese for Business.C. Start Talking with 1.4 Billion People.D. Hong Kong Cinema Through a Global Lens.37. What do the two courses of the same length have in common?A. Both are given by Tsinghua University.B. Both are open to Chines

    51、e beginners.C. Both are designed for businessmen.D. Both are about language learning.38. Which school provides the course Mandarin Chinese for Business?A. Harvard University.B. Tsinghua University.C. Massachusetts Institute of Technology.D. The University of Hong Kong.39. How much does it cost to ge

    52、t a certificate for the course on films?A. CNY336.B. CNY342.C. CNY678.D. CNY1, 020.40. What language are the four courses taught in?A. Chinese.B. French.C. English.D. Japanese.【答案】36. A 37. D 38. C 39. B 40. C【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个网上课程的相关信息。【36题详解】推理判断题。根据第一个课程The Path to Contentment的介绍中“Ancient

    53、Chinese philosophy and how to apply it to live a better life(中国古代哲学以及如何运用它来过上更好的生活)”可知,该课程是有关中国古代哲学,所以如果对哲学感兴趣可以选择The Path to Contentment。故选A。【37题详解】细节理解题。根据文章内容可知,第二个和第三个课程的时长相同,都是6周,根据第二个课程Start Talking with 1. 4 Billion People的介绍“Mandarin (普通话) vocabulary used in daily life(日常生活中使用的普通话词汇)”及第三个课程M

    54、andarin Chinese for Business的介绍中“Mandarin phrases and expressions for business negotiation(用于商务谈判的普通话短语和表达)”可知,这两个课程的共同点是它们都是关于语言学习的。故选D。【38题详解】细节理解题。根据第三个课程Mandarin Chinese for Business的介绍中“Mandarin phrases and expressions for business negotiation(用于商务的普通话短语和表达)”可知,该课程提供用于商务场合的普通话课程,根据该课程中“Institut

    55、ion: Massachusetts Institute of Technology(机构:麻省理工学院)”可知,该课程是由麻省理工学院提供的。故选C。【39题详解】细节理解题。根据最后一个课程Hong Kong Cinema Through a Global Lens的介绍“Critical and historical thinking skills through analyzing the interconnected relationship between the global scene and local lives in Hong Kong films(通过分析香港电影中全球

    56、场景与本地生活之间的相互联系,培养批判性和历史思维能力)”及“Price: Free; add a certificate for CNY342(价格:免费;加一个证书需342人民币)”可知,获得一个有关电影课程的证书需342人民币。故选B。【40题详解】细节理解题。根据四个课程末尾“Language: English(语言:英语)”可知,这四个课程都是用英语教授。故选C。BI was born a bookworm. I cant remember a time when I didnt read: It was almost like breathing to me. My fiction

    57、al worlds took me to all the places I needed to go and I experienced everything indirectly. My father was in the military service when I was a child, so we moved every two years, but we insisted on going to bookshops wherever we lived. He would take me to the nearest bookshop every Saturday morning

    58、and wait patiently while I browsed (随便看看)after all, the choosing of a new book is something that cannot be rushed. And so started my lifelong love affair with bookshops. One day I was thinking up the setting for How to Find Love in a tiny bookshop when a feeling of calm, contentment, and excitement

    59、came over me. It was a feeling of perfect happiness. That was my light bulb moment: My book would be set in a bookshop, and I could explore what books meant to each of my characters and how they had shaped their lives. The book isnt just about discovering romantic love. Its about finding the love of

    60、 books: something that can sustain you throughout your life, and provide escape, entertainment, education, comfortd and wonder. And, as I learned from my own father, its a love you can share with everyone. There is nothing more satisfying than sharing something you have read with someone else, knowi

    61、ng they will love it as much as you do. But if we are to keep bookshops alive, we need to use them, and to encourage the next generation to make them a part of their life and view bookshops as a treat, a pleasure, an adventure, a gateway, so they become something we cant live without. Thus my challe

    62、nge to you, fellow readers, is to go to your local bookshops as often as possible and come out with something that might change your life.41. Why did the author often move when he was a child?A. Because her father loved travelling.B. Because her father was in the army.C. Because her parents divorced

    63、.D. Because her parents wanted to find a better school for her.42. Which word best describes the authors relationship with bookshops as a child?A. Distant.B. Casual.C. Inseparable.D. Cooperative.43. What does the underlined part “light bulb moment” in paragraph 3 mean?A. A moment of relief.B. A mome

    64、nt of peace.C. A moment of sudden shock.D. A moment of sudden inspiration.44. What might the book How to Find Love talk about?A. How books affect peoples lives.B. Romantic stories of the authors parents.C. How bookshops become popular.D. Touching stories between father and daughter.45. What does the

    65、 author call on readers to do?A. Purchase her books.B. Go frequent book shopping.C. Share books with others.D. Sponsor local bookshops.【答案】41. B 42. C 43. D 44. A 45. B【解析】【导语】本文是一篇夹叙夹议的文章。文章通过介绍自己读书的成长经历,阐述自己与书籍之间的关系,由此鼓励下一代把书店作为他们生活的一部分,把书店视为一种享受、一种乐趣、一种冒险、一扇大门,让它们成为我们生活中不可或缺的东西。【41题详解】细节理解题。根据第二段

    66、中“My father was in the military service when I was a child, so we moved every two years, but we insisted on going to bookshops wherever we lived.(当我还是个孩子的时候,我父亲在军队服役,所以我们每两年就搬一次家,但无论住在哪里,我们都坚持要去书店。)”可知,因为作者的父亲在军队服役,所以小时候作者经常搬家。故选B。【42题详解】推理判断题。根据第一段中“I cant remember a time when I didnt read: It was

    67、almost like breathing to me.(我不记得有什么时候不读书了:读书对我来说就像呼吸一样。)”以及第二段中“And so started my lifelong love affair with bookshops.(就这样,我开始了对书店毕生的热爱。)”可知,作者与书目之间的关系是密不可分的。故选C。【43题详解】词义猜测题。根据划线词前面的句子“It was a feeling of perfect happiness.(这是一种完美的幸福的感觉。)”以及划线词后面的句子“My book would be set in a bookshop, and I could

    68、explore what books meant to each of my characters and how they had shaped their lives.(我的书将以书店为背景,我可以探索书对我的每个角色意味着什么,以及他们是如何塑造他们的生活的。)”可知,那一天作者在书店里构思如何找到爱这本书的场景,就在此时,一种幸福的感觉涌上心头,由此作者想到将会以书店为背景,探讨每个角色意味着什么即在此时,作者突然灵光乍现,充满灵感。故划线词与D选项为近义词。故选D。【44题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“Its about finding the love of books: s

    69、omething that can sustain you throughout your life, and provide escape, entertainment, education, comfort, wonder.(它是关于寻找对书的热爱:一些可以支撑你一生的东西,并提供逃避、娱乐、教育、舒适和奇迹。)”可知,这本书是关于寻找书的热爱,这种热爱可以支撑你的一生,即书籍如何影响人们的生活。故选A。【45题详解】推理判断题。根据最后一段中“But if we are to keep bookshops alive, we need to use them, and to encour

    70、age the next generation to make them a part of their life and view bookshops as a treat, a pleasure, an adventure, a gateway, so they become something we cant live without.(但是,如果我们想让书店继续存在下去,我们就需要利用它们,并鼓励下一代把书店作为他们生活的一部分,把书店视为一种享受、一种乐趣、一种冒险、一扇大门,让它们成为我们生活中不可或缺的东西。)”以及“Thus my challenge to you, fello

    71、w readers, is to go to your local bookshops as often as possible and come out with something that might change your life.(因此,我对读者们的挑战是,尽可能多地去当地的书店,买一些可能改变你生活的东西。)”可知,作者鼓励下一代把书店作为他们生活的一部分,把书店视为一种享受、一种乐趣、一种冒险、一扇大门,让它们成为我们生活中不可或缺的东西,同时尽可能的多地去当地的书店,买一些可能改变你生活的东西即经常买书。故选B。CIf youre a runner who secretly

    72、hates running, heres some good news: settling into a leisurely jog rather than an all-out run may actually be better for your health in the long term. A team from Denmark followed over 5, 000 people taking part in the Copenhagen City Heart Study, and tracked whether they were non-joggers, or joggers

    73、 who kept a slow, moderate (中等的), or fast pace. The participants health was tracked over the next 12 years, and so was their mortality (死亡率): 28 of the joggers and 128 of the non-joggers died.The connection was this: Joggers of mild and moderate intensity had a lower risk of death than the fast jogg

    74、ers. In fact, the lowest mortality risk was that of the mild intensity joggers. The fast-paced joggers had about the same mortality rate as sedentary (久坐的) people. This suggests that there may be an upper limit to hard exercise, after which the benefits fall off. “The U-shaped association between jo

    75、gging and mortality suggests there may be an upper limit for exercise amount that is best for health benefits,” said study author Peter Schnohr. “Anything more is not just unnecessary; it may be harmful.” From the current study, jogging just three times per week, for less than 2.5 hours per week was

    76、 associated with the lowest overall mortality risk. There have been a lot of mixed messages about the “right” amount of exercise and what intensity is best. The World Health Organization has suggested that the current 150 minutes per week recommendations are strenuous for most people to tackle, and

    77、that expectations should be lowered, since, after all, anything is better than nothing. Everyone probably has a level of activity that feels best to him or her. But at least the growing consensus seems to be that more if youre pushing yourself very hard is not necessarily better. And it may even be

    78、worse.46. What was the study designed to find out?A. The relation between exercise amount and health.B. The difference between non-joggers and joggers.C. The advantages of jogging over running.D. The common causes of death from exercise.47. Who will face the highest mortality risk according to the s

    79、tudy?A. Those jogging just three times per week.B. Those jogging 150 minutes per week.C. Those fast-paced joggers.D. Those slow-paced joggers.48. What might Peter Schnohr agree with?A. The early bird catches the worm.B. Wealth is nothing without health.C To go beyond is as wrong as to fall short.D.

    80、Enough exercise brings about happiness.49. What does the underlined word “strenuous” in the last paragraph mean?A. Intense.B. Wide-ranging.C. Necessary.D. Far-reaching.50. What would be the best title for the text?A. Why Jogging May Be Better For Your Health Than Running?B. Can Jogging Increase Your

    81、 Weight?C. How Does Jogging Affect Your Health?D. How Often Should Beginners Run?【答案】46. A 47. C 48. C 49. A 50. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章讲述了一个关于慢跑者和不慢跑者,以及慢跑时的运动量大小不同的试验,研究表明,适量的慢跑才是对身体最好的。【46题详解】推理判断题。根据第二段“A team from Denmark followed over 5, 000 people taking part in the Copenhagen City Heart Study,

    82、and tracked whether they were non-joggers, or joggers who kept a slow, moderate (中等的), or fast pace. (来自丹麦的一个研究小组跟踪了5000多名参加哥本哈根城市心脏研究的人,并跟踪了他们是不慢跑的人,还是保持慢速、中速或快速的慢跑者。)”,第三段中“The connection was this: Joggers of mild and moderate intensity had a lower risk of death than the fast joggers. (这种联系是这样的:轻度

    83、和中度强度的慢跑者比快速慢跑者的死亡风险更低。)”可知,这项研究的研究对象是慢跑者和不慢跑者,旨在发现运动量与健康的关系,故选A项。【47题详解】细节理解题。根据第三段中“Joggers of mild and moderate intensity had a lower risk of death than the fast joggers. (轻度和中度强度慢跑者的死亡风险低于快速慢跑者。)”可知,面临最高的死亡风险的是快节奏的慢跑者,故选C项。【48题详解】推理判断题。根据第四段中“The U-shaped association between jogging and mortalit

    84、y suggests there may be an upper limit for exercise amount that is best for health benefits, said study author Peter Schnohr. Anything more is not just unnecessary; it may be harmful. From the current study, jogging just three times per week, for less than 2.5 hours per week was associated with the

    85、lowest overall mortality risk. (研究作者彼得施诺尔说:慢跑和死亡率之间的u型关系表明,对健康有益的锻炼量可能有一个上限。更多的东西不仅是不必要的;这可能是有害的。从目前的研究来看,每周慢跑三次,每周不到2.5小时,与最低的整体死亡风险相关。)”可知,根据慢跑和死亡率之间的u型关系,Peter Schnohr认为超量的运动和运动不足都不对,故选C项。【49题详解】词句猜测题。根据最后一段中“The World Health Organization has suggested that the current 150 minutes per week recomm

    86、endations are strenuous for most people to tackle, and that expectations should be lowered, since, after all, anything is better than nothing. (世界卫生组织表示,目前建议的每周150分钟的锻炼时间对大多数人来说,应付起来是strenuous,应该降低期望值,因为毕竟有总比没有好。)”,根据后句中的“应该降低期望值”可知,每周150分钟的锻炼时间对于大多数人来说不好实现,有点“紧张的;费力的”。A. Intense强烈的;B. Wide-ranging广

    87、泛的;C. Necessary必要的;C. Far-reaching影响深远的。划线词strenuous与Intense意思相近,故选A项。【50题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段“If youre a runner who secretly hates running, heres some good news: settling into a leisurely jog rather than an all-out run may actually be better for your health in the long term. (如果你是一个讨厌跑步的跑步者,这里有一些好消

    88、息:从长远来看,慢慢地慢跑比全力跑可能对你的健康更好。)”,文章介绍了一个关于慢跑者和不慢跑者,以及慢跑时的运动量大小不同的试验,研究表明,适量的慢跑才是对身体最好的。故A项“Why Jogging May Be Better For Your Health Than Running? (为什么慢跑比跑步更有益于健康?)”适合作文章的标题。故选A项。DTime and time again, I hear someone ask why anyone would want to keep an “ugly” building or a building that is dirty and cl

    89、early in need of work. I think you could say we preservationists (文物保护者) look at buildings through a different angle an angle that can see the swan in the ugly duck, the story in the simple lines, the book behind the cover.Take the Queen Emma Building for example. While people may remember that buil

    90、ding being named as one of the ugliest buildings in town, the angle from which a preservationist will view the building is that it is uniquely constructed with an artistical brise-soleil (遮阳板) to block the sun. The designer used standard concrete bricks to form a decorative wall. Unfortunately, the

    91、brise-soleil was removed in 2011, making the building look like many of the contemporary buildings in town.Sometimes people remember a beautiful site that was replaced by a “horrid” piece of architecture and cant get over their anger, even when that building becomes an important part of our story. T

    92、his is particularly true in San Francisco where many preservationists themselves dislike anything newer than the Victorian era. Yes, it was a tragedy that many failed to appreciate the Victorian buildings and let many get torn down several decades ago, but those losses also tell another important st

    93、ory. It tells the story of the 1950s and 1960s when there was hope for a more equal society with inexpensive housing for the working class. Should that history be wiped from our memories?Preservation is not just about keeping pretty well-kept buildings, but about conveying parts of our history not j

    94、ust the history of huge events, but the story of how everyone used to go to a certain corner market. Our history cannot be told only in buildings that meet someones criteria of beauty; sometimes our history is painful, but no less important.51. How do preservationists see buildings?A. They focus on

    95、their value rather than appearance.B. They pay great attention to ancient buildings.C. They are devoted to repairing famous buildings.D. They prefer ugly buildings to beautiful ones.52. What does the author think of removing the brise-soleil of the Queen Emma Building?A. Its confusing.B. Its pleasin

    96、g.C. Its regrettable.D. Its unbelievable.53. Why were many Victorian buildings in San Francisco torn down?A. To wipe the history of the Victorian era.B. To make land available for cheap housing.C. To work off the deep anger of the working class.D. To restore the architecture before the Victorian era

    97、.54. What is the authors intention of writing this passage?A. To introduce some buildings with historical value.B. To explain the reason why architects make ugly buildings.C. To praise the work of preservationistsD. To stress the importance of preserving ugly buildings.55. Where does the text probab

    98、ly come from?A. A culture paper.B. A science book.C. An environment report.D. A travel magazine.【答案】51. A 52. C 53. B 54. D 55. A【解析】【导语】本文是一篇议论文。文章告诉读者为什么丑陋的建筑值得保存。【51题详解】推理判断题。根据第一段中“I think you could say we preservationists (文物保护者) look at buildings through a different angle an angle that can see

    99、 the swan in the ugly duck, the story in the simple lines, the book behind the cover. (我想你可以说,我们保护主义者从一个不同的角度看建筑一个可以看到丑小鸭中的天鹅,简单线条中的故事,封面后面的书的角度)”可知,保护主义者关注的是建筑的价值而不是外观。故选A。【52题详解】细节理解题。根据第二段中“Unfortunately, the brise-soleil was removed in 2011, making the building look like many of the contemporary

    100、 buildings in town. (不幸的是,2011年,遮阳板被拆除,使得这座建筑看起来像城里的许多当代建筑)”可知,作者拆除艾玛女王大厦的遮阳板是遗憾的事情。故选C。【53题详解】细节理解题。根据第三段中“Yes, it was a tragedy that many failed to appreciate the Victorian buildings and let many get torn down several decades ago, but those losses also tell another important story. It tells the st

    101、ory of the 1950s and 1960s when there was hope for a more equal society with inexpensive housing for the working class. (是的,这是一个悲剧,许多人没有欣赏维多利亚时代的建筑,让许多在几十年前被拆除,但这些损失也讲述了另一个重要的故事。它讲述了20世纪50年代和60年代的故事,当时人们希望建立一个更平等的社会,为工人阶级提供廉价的住房)”可知,旧金山很多维多利亚时代的建筑被拆除,是为了腾出土地为工人阶级建造廉价住房。故选B项。【54题详解】推理判断题。根据第一段“Time a

    102、nd time again, I hear someone ask why anyone would want to keep an “ugly” building or a building that is dirty and clearly in need of work. I think you could say we preservationists (文物保护者) look at buildings through a different angle an angle that can see the swan in the ugly duck, the story in the

    103、simple lines, the book behind the cover. (一次又一次,我听到有人问,为什么有人想要保留一个“丑陋”的建筑,或者一个很脏,显然需要维修的建筑。我想你可以说,我们保护主义者从一个不同的角度看建筑一个可以看到丑小鸭中的天鹅,简单线条中的故事,封面后面的书的角度)”以及最后一段“Preservation is not just about keeping pretty, well-kept buildings, but about conveying parts of our history not just the history of huge event

    104、s, but the story of how everyone used to go to a certain corner market. Our history cannot be told only in buildings that meet someones criteria of beauty; sometimes our history is painful, but no less important. (保护不仅仅是保存漂亮、保存完好的建筑,而是要传达我们的部分历史不仅仅是重大事件的历史,而是每个人过去如何去某个角落市场的故事。我们的历史不能只用符合某些人审美标准的建筑来讲

    105、述;我们的历史有时是痛苦的,但同样重要)”结合文章告诉读者为什么丑陋的建筑值得保存。可推知,作者写这篇文章的目的是强调保存丑陋建筑物的重要性。故选D。【55题详解】推理判断题。根据最后一段“Preservation is not just about keeping pretty, well-kept buildings, but about conveying parts of our history not just the history of huge events, but the story of how everyone used to go to a certain corne

    106、r market. Our history cannot be told only in buildings that meet someones criteria of beauty; sometimes our history is painful, but no less important. (保护不仅仅是保存漂亮、保存完好的建筑,而是要传达我们的部分历史不仅仅是重大事件的历史,而是每个人过去如何去某个角落市场的故事。我们的历史不能只用符合某些人审美标准的建筑来讲述;我们的历史有时是痛苦的,但同样重要)”以及文章告诉读者为什么丑陋的建筑值得保存。可推知,文章选自文化论文。故选A。第卷

    107、非选择题(共35分)第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节 阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读表达I used to chase happiness a lot when I began to work. I would run after different experiences-goals, achievements and success, because I was quite sure that once I caught up with them, happiness would be with me. It was during that period tha

    108、t I learned happiness was a very fast runner. Later, I tried to sneak up on happiness. I thought if I didnt care too little or too much but just enough, it wouldnt see me coming and then I could catch it.It turned out that happiness is similar to owls, for both of them have 360-degree vision and ext

    109、remely sharp hearing. Finally, I decided to sit still, very quietly, until happiness forgot I was there, let down its guard and got close to me. This, surprisingly, worked better than either of the other two ways.After reading a passage in Time, I think I know the reason. Apparently, for Americans,

    110、the chase of happiness is just linked to achieving individual goals which is different from that in other cultures. In many cultures, happiness is regarded as a social phenomenon that happens most readily when it is shared. But our society puts the responsibility for catching happiness on each indiv

    111、iduals shoulders -a heavy burden indeed.On Facebook, there are a lot of unbelievably happy people doing amazing happinessproducing things every day. However, most of the time, no one is really that happy all the time behind the scenes.I also like what a famous businessman told Time reporter Mandy Oa

    112、klander, “A happy life doesnt consist of happy moments but every moment of the day.”Now you know how to get happiness, dont you?56. What did the author learn from his first period of chasing happiness? (no more than 10 words)_57. How do you understand the underlined word in Paragraph 2? (no more tha

    113、n 5 words)_58. What does the chase of happiness mean to Americans? (no more than 6 words)_59. Whats the main idea of Paragraph 5? (no more than 12 words)_60. Do you think youre on the way to chasing happiness? Please explain. (no more than 25 words)_【答案】56. The author learned that happiness was a ve

    114、ry fast runner./ The author found that happiness was hard to chase. 57. Come near to secretly./Approach quietly./ Get close to silently. 58. It means achieving individual goals. 59. The happiness showed on Facebook may not be real./The happy people on social media are not always happy. 60. Open: one

    115、 possible answerYes, (because) Im now studying hard and spare no effort to enter my dream university.【解析】【导语】本文是一篇记叙文。讲述了作者追求幸福的感悟。【56题详解】细节理解题。根据第一自然段“It was during that period that I learned happiness was a very fast runner. (正是在那段时间里,我学会了幸福是一个非常快的奔跑者。)”可知,在作者追求幸福的第一阶段中,他明白了作者了解到幸福是很难追求的,它是一个非常快的赛

    116、跑者。故答案为:The author learned that happiness was a very fast runner./ The author found that happiness was hard to chase.【57题详解】词义猜测题。根据第二自然段“I thought if I didnt care too little or too much but just enough, it wouldnt see me coming and then I could catch it.( 我想,如果我不在乎太少或太多,只要足够,它就不会看到我来,然后我就能抓住它。)”可知,

    117、作者想安静地靠近幸福。故sneak up on意为Come near to secretly./Approach quietly./ Get close to silently。故答案为:Come near to secretly./Approach quietly./ Get close to silently.【58题详解】细节理解题。根据第四自然段“Apparently, for Americans, the chase of happiness is just linked to achieving individual goals which is different from th

    118、at in other cultures. (显然,对美国人来说,追求幸福只与实现个人目标有关,这与其他文化不同。)”可知,追求幸福对美国人意味着实现个人目标。故答案为:It means achieving individual goals.【59题详解】主旨大意题。根据第五自然段“On Facebook, there are a lot of unbelievably happy people doing amazing happinessproducing things every day. However, most of the time, no one is really that

    119、happy all the time behind the scenes.( 在脸书上,有很多令人难以置信的快乐的人每天都在做着令人惊叹的快乐事情。然而,大多数时候,没有人在幕后一直那么开心。)”可知,本段主要说明脸书上显示的快乐可能不是真实的。故答案为:The happiness showed on Facebook may not be real./The happy people on social media are not always happy.【60题详解】开放题。答案不唯一。参考答案为:Yes, (because) Im now studying hard and spare

    120、 no effort to enter my dream university.第二节 书面表达(满分25分)61. 假设你是红星中学学生会主席李华。你从官网得知,亚洲青年文化节(Asian Youth Cultural Festival) 中国赛区组委会正在招募今年英语演讲比赛的承办学校。请你代表学校给组委会写一封邮件,申请承办该活动,内容包括:1. 承办条件; 2. 初步计划;3. 希望获准。注意:1. 词数100左右;2 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头已给出,不计入总词数。Dear Sir/ Madam,I am Li Hua, president of the Studen

    121、t Union in Hong Xing High School._Yours,Li Hua【答案】Dear Sir/ Madam,I am Li Hua, president of the Student Union in Hong Xing High School. I am writing on behalf of our school to apply to host the English Speech Competition. Our school stands out as the perfect candidate for its big campus and great fa

    122、cilities. Most importantly, we have years of experience holding the National English Speech Competition, with everyone including school leaders showing strong support. The preliminary plan of our school are as follows. First of all, our organizing committee will get down to work in no time and recru

    123、it more volunteers upon being chosen to host the competition. In addition, we will arrange detailed schedules to make the competition well-organized so that the participants can benefit from it and have a better performance. Above all, its a golden opportunity for us to show the advantages of our sc

    124、hool. I do hope you could grant us this honor and the festival will definitely turn out to be a success. Thank you for taking us into serious consideration, and your early reply will be highly appreciated. Yours, Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生代表学校给亚洲青年文化节(Asian Youth Cultural Festival)中国赛区组委会写一封邮件,申

    125、请承办该活动。内容包括:1. 承办条件;2. 初步计划;3. 希望获准。【详解】1.词汇积累代表:on behalf ofin the name of初步的:preliminaryinitial肯定地:definitelysurely考虑:take sth. into considerationtake sth. into account2.句式拓展简单句变复合句原句:Thank you for taking us into serious consideration, and your early reply will be highly appreciated.拓展句:Thank you

    126、for taking us into serious consideration, and I would appreciate it if you could give me your early reply.【点睛】【高分句型1】Most importantly, we have years of experience holding the National English Speech Competition, with everyone including school leaders showing strong support. (运用了“with+宾语+现在分词”的复合结构)【高分句型2】In addition, we will arrange detailed schedules to make the competition well-organized so that the participants can benefit from it and have a better performance. (运用了so that引导目的状语从句)听力: 1-5 CBABC 6-10 CAAAB 11-15 CCCBA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:天津市滨海新区八所重点学校2023届高三英语下学期联考试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-966787.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1