分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型安徽省A10联盟2022-2023学年高二英语下学期4月期中考试试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:983151
  • 上传时间:2025-12-21
  • 格式:DOCX
  • 页数:26
  • 大小:48.10KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省 A10 联盟 2022 2023 学年 英语 下学 期中考试 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、2021级高二下学期4月期中考英语试题本试卷满分150分,考试时间120分钟。请在答题卡上作答。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man always do on Saturday?A. See a film.B. Have a class.C. Review his notes.【答案】

    2、C【解析】【原文】W: How about seeing the new film at the theater tomorrow?M: Sorry. I have a GRE class every Friday, and the next day I always have to look over my notes at home.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the woman leaving work early?A. To take care of her mother.B. To post a package.C. To pick up a car.【答

    3、案】A【解析】【原文】W: Im leaving the office early today. My mother is ill and I should take her to the hospital. Could you send this package for me?M: Sure. You can take my car.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the probable relationship between the two speakers?A. Uncle and niece.B. Aunt and nephew.C. Cousins.【答案】

    4、C【解析】【原文】W: Is Uncle in? Ive got something important to tell him.M: Sorry. Father has gone fishing. He wont be back until lunchtime.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman go to work this week?A. By car.B. By bike.C. On foot.【答案】A【解析】【原文】M: If I were you, Id just walk to work. It would take you abou

    5、t 20 minutes. Riding a bike is a good choice, too.W: I agree. But this week my husband is away on business, so I have to drive my kids to school before I go to work. Im short of time, you know.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man think the plants need most?A. Wind.B. Water.C. Sunshine.【答案】C【解析】【原文

    6、】W: It looks as if these plants have not been watered for a long time.M: I came around with the watering pot just two days ago. Are you sure the leaves are getting enough light?W: Maybe thats the answer. Can you help me move these plants closer to the window?第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话

    7、或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Which is the womans favorite about summer?A. The rain.B. The heat.C. The warm longer days.7. Why does the woman enjoy summer?A. She can take a long holiday.B. Sh

    8、e can do outdoor activities.C. She can bicycle with friends in the rain.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】M: Which season do you like the most?W: I like summer the most, but at the same time, I hate it. I like summer because its warm. I dont mind the heat and I like the longer days. So I can do more activities l

    9、ike swimming, bicycling and many other outdoor activities. I usually take a short vacation during the summer so I always look forward to that. However, the part about summer I hate the most is during the rainy season. When it gets hot along with the rain and the wind, it gets terrible.听下面一段较长对话,回答以下

    10、小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the man think of the house in Eccles?A. It is the cheapest.B. It is the biggest.C. It is the newest.9. What is the disadvantage of the house in Monton?A. It is old.B. It is noisy.C. It is unfurnished.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Well, I think they are much better than th

    11、e ones we saw yesterday. What do you think of the house in Eccles?M: Well, I think it is OK and it is the least expensive place in this area.W: Yes. That is true.M: The wooden floors are lovely, and it has a new kitchen. Also, it seems slightly bigger than our house.W: No. I think it is the same siz

    12、e as ours. It just seems bigger because it has no furniture.M: Yeah. Maybe.W: Anyway, I prefer the house in Monton, because it is built in a traditional style. But it is on a very busy road. It is much noisier than the other two.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Who will be on the face of the $

    13、20 bill?A. Susan.B. Anthony. B. Harriet Tubman.C. Alice Paul.11. What did Susan B. Anthony do?A. She saved many slaves.B. She helped pass a new law.C. She started an important conversation.12 Why are the speakers excited?A. Because the 19th Amendment has just been passed.B. Because women will be fea

    14、tured on U.S. money.C. Alexander Hamilton wont be on the $10 bill.【答案】10. B 11. C 12. B【解析】【原文】W: Did you hear? Harriet Tubman, the famous African-American woman who helped rescue about 70 slaves, is going to be on the new $20 bill. Shell replace Andrew Jackson.M: Wow! Thats fantastic. Its time that

    15、 a woman was on the face of our money.W: I know. Its really exciting news. Susan B. Anthony, Alice Paul, and a few other women will also be on the back of the $10 bill, although Alexander Hamiltons image will still appear on the front.M: Could you tell me what those women are known for?W: Susan B. A

    16、nthony began the conversation that women should be allowed to vote, and Alice Paul helped pass the 19th Amendment to the U.S. Constitution, which gave women the right to vote.M: Im glad that we are able to appreciate the women like them by putting them on our money.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看

    17、】13. What is the womans problem?A. She doesnt like chocolate.B. She hasnt got her teeth fixed.C. Her teeth are sensitive to sweet.14. How often does the woman usually go to the dentist?A. Once every 6 weeks.B. Once every 6 months.C. Only when having a toothache.15. How does the woman take care of he

    18、r teeth?A. By brushing her teeth 3 times a day.B. By taking some medicine.C. By drinking less iced tea and coffee.16. What does the man suggest the woman do?A. Go to the dentist at once.B. Choose foods and drinks wisely.C. Enjoy the movie and chocolate.【答案】13. C 14. B 15. A 16. B【解析】【原文】M: Lets enjo

    19、y the movie and eat the chocolate.W: Well, I wish I could eat a lot of chocolate.M: Why not? Dont think too much. Its free for you!W: Im afraid of suffering from toothache.M: I see. But didnt you tell me about having your teeth fixed just a couple of days ago?W: I did, but I always have problems wit

    20、h sweet and stuff like that. Perhaps my teeth are very sensitive.M: How often do you visit the dentist?W: I go to the dentist regularly every 6 months and also when I have a toothache.M: What did the dentist say about your teeth?W: She suggested that I use special toothpaste to avoid feeling painful

    21、 while I was brushing my teeth. She also asked me to brush my teeth at least three times a day.M: So have you done it?W: Yes, I have. But the problem is that I really love drinking sweetened iced tea and coffee.M: Youd better choose the best and the right ones, so next time you will be free of tooth

    22、ache.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When did the speaker go to the cinema for the first time?A. In 1932.B. In 1937.C. In 1945.18. What did the speaker get from his mother?A. Sweets.B. Chocolate.C. Some money.19. How did the speaker feel in the cinema?A. Amazed.B. Bored.C. Frightened.20. What d

    23、oes the speaker say about the film in those days?A. The sets were real and convincing.B. The actors performances were great.C. The special effects were unbelievable.【答案】17. B 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】M: You want to know the first time I went to the cinema? Well, I will talk about it now. It was a Sa

    24、turday morning in 1937, when I was five years old. My father took me to the cinema that very afternoon.The size of it amazed me, and I loved the atmosphere immediately. In those days there was a girl who showed you to your seats in the dark if you arrived after the film had started and she was there

    25、 with her boxes of sweets and ice cream in the breaks. My mother had given me some money before we left home, so I queued up and bought myself some chocolate.But the film itself was the most important thing. When the curtains opened and the lights went down, I couldnt believe my eyes. There were sud

    26、den changes of scenes that took my breath away, and action that was shown from many different angles. Obviously audiences are used to all of that now. These days film scenes only last a few seconds and are filled with special effects. In those days one scene could last for several minutes. And of co

    27、urse the sets were very basic, if you compare them to todays. But the performances the actors gave were wonderful. I had never experienced anything like it and I loved the cinema from that point on. And now Im a film director.第二部分 阅读理解 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选

    28、出最佳选项。ADorset PrizeWebsite: http:/tupelopress.orgA cash prize of $8,500, publication by Tupelo Press, and 20 author copies are given annually for a story collection. The winner also receives the option of either a weeklong residency at the Massachusetts Museum of Contemporary Art in Massachusetts, o

    29、r a two-week residency at Gentle House in Washington, both valued at $1,500. Submit an entry of 48 to 88 pages with a $30 entry fee by June 30.Short Story Award for New WritersWebsite: A cash prize of $3,000 and online publication in Masters Review are given twice yearly for a short story by a new w

    30、riter. Writers who have not published a book are eligible (符合条件的). The winning story will be reviewed by a select group of literary agents, including Bent Agency and Writers House. Using only the online submission system, submit a story of up to 6,000 words with a $20 entry fee by August 31.New Mill

    31、ennium Writing AwardsWebsite: http:/newmillenniumwritings.orgFour cash prizes of $1,000 each and publication in New Millennium Writings are given twice yearly for a single poem, a short story, a fiction and a creative nonfiction. Previously unpublished works or works that have been published only on

    32、line are eligible. Submit up to three poems totaling no more than five pages, a fiction or a creative nonfiction of up to 7,000 words with a $20 entry fee by July 31.Short Memoir (回忆录) PrizeWebsite: A cash prize of $1,035 and publication in the Fish Publishing are given annually for a short memoir.

    33、The winner is also invited to give a reading at the West Cork Literary Festival in August 2024. Submit a memoir of up to 4,000 words with a $19 entry fee by July 31.21. Which one charges the highest entry fee?A. Dorset Prize.B. Short Story Award for New Writers.C. New Millennium Writing Awards.D. Sh

    34、ort Memoir Prize.22. Which website will you visit if you submit your poem?A. http:/tupelopress.orgB. C. http:/newmillenniumwritings.orgD. 23. What do the four awards have in common?A. They all take place once a year.B. They are all intended for new writers.C. They all have a cash prize for award win

    35、ners.D. They are all open to entries all the year round.【答案】21. A 22. C 23. C【解析】【导语】这是一篇应用文。本文介绍了四个文学作品奖项。【21题详解】细节理解题。根据Dorset Prize部分中“Submit an entry of 48 to 88 pages with a $30 entry fee by June 30.(6月30日前提交48至88页的参赛作品,报名费为30美元)”;Short Story Award for New Writers部分中“Using only the online submi

    36、ssion system, submit a story of up to 6,000 words with a $20 entry fee by August 31.(仅使用在线投稿系统,在8月31日之前提交一篇6000字以内的故事,并支付20美元的报名费)”;New Millennium Writing Awards部分中“Submit up to three poems totaling no more than five pages, a fiction or a creative nonfiction of up to 7,000 words with a $20 entry fee

    37、 by July 31.(7月31日前提交三首不超过五页的诗歌,一篇不超过7000字的小说或创造性非小说作品,报名费为20美元)”以及最后一部分“Submit a memoir of up to 4,000 words with a $19 entry fee by July 31.(7月31日前提交一篇不超过4000字的回忆录,报名费为19美元)”可知,Dorset Prize收费最高。故选A。【22题详解】细节理解题。根据第三个奖项中“Four cash prizes of $1,000 each and publication in New Millennium Writings are

    38、 given twice yearly for a single poem, a short story, a fiction and a creative nonfiction.(每首诗、一篇短篇小说、一篇小说和一篇创造性非虚构作品每年颁发两次奖金,每位奖金1000美元,并在新千年写作杂志上发表)”可知,这个奖项有诗歌类,其他是故事和回忆录类。故选C。【23题详解】细节理解题。根据第一部分“The winner also receives the option of either a weeklong residency at the Massachusetts Museum of Cont

    39、emporary Art in Massachusetts, or a two-week residency at Gentle House in Washington, both valued at $1,500.(获胜者还可以选择在马萨诸塞州的马萨诸塞州当代艺术博物馆进行为期一周的驻留,或者在华盛顿的Gentle House进行为期两周的驻留,两者都价值1500美元)”;第二部分“A cash prize of $3,000 and online publication in Masters Review are given twice yearly for a short story b

    40、y a new writer.(新作家的短篇小说每年两次获得3000美元的现金奖励,并在大师评论上发表在线文章)”;第三部分“Four cash prizes of $1,000 each and publication in New Millennium Writings are given twice yearly for a single poem, a short story, a fiction and a creative nonfiction.(每首诗、一篇短篇小说、一篇小说和一篇创造性非虚构作品每年颁发两次奖金,每位奖金1000美元,并在新千年写作杂志上发表)”以及最后一部分“

    41、A cash prize of $1,035 and publication in the Fish Publishing are given annually for a short memoir.(短篇回忆录每年可获得1035美元的现金奖励,并在鱼类出版社上发表)”可知,它们都会给获奖者提供现金奖励。故选C。BA 9-year-old girl from Maryland has made an important discovery: a 15 million-year-old megalodon (巨齿鲨) tooth.Molly Sampson, along with her sis

    42、ter Natalie, 17, and her dad, Bruce Sampson, went out to hunt “treasure” in a bay near Calvert Cliffs on Christmas morning. At around 10:30, Molly saw her Christmas miracle: a 5-inch-long megalodon tooth. Her sister and father went over to see what Molly was so excited about. Bruce said he was shock

    43、ed by his daughters “once-in-a-lifetime find.” “This is the kind of find every fossil hunter dreams of,” he said. They were amazed by the discovery.“I was so excited because of the size and rarity of the find, and I kept thinking I was dreaming,” Molly said. “It was something I have always wanted to

    44、 find, and I couldnt believe it.” This is not the first time shes found a megalodon tooth during her fossil hunts but shes never found one that large. “I have found five other megalodon teeth, but they are only an inch or two in size,” she said.“Mollys tooth would have come from a teenager shark bet

    45、ween 45-50 feet long. The largest megalodons could have grown to be 65 feet long. Based on the tooth, the creature was about 15 million years old,” said Dr. Stephen Godfrey, a famous paleontologist (古生物学家).Megalodons lived from about 25 million years ago to about 2.5 million years ago. They were one

    46、 of theif not the largest marine predators (海洋捕食性动物) the world has ever known. “They shaped the global marine ecosystem, and global marine food-webs,” said Godfrey.Molly Sampson has been fossil hunting with her dad ever since she was little. “I will never stop!” she said. “When I grow up, I want to

    47、collect fossils and study them like a paleontologist.”24. Which aspect of the shark tooth shocked Bruce?A. Its age.B. Its size.C. Its quality.D. Its owner.25. What can we learn about Molly?A. She received a Christmas gift from his dad.B. She disliked staying at home at Christmas.C. She came across a

    48、 teenager shark.D. She has found at least 6 megalodon teeth.26. What can we infer from Dr. Stephen Godfreys words?A. Megalodons shouldnt be hunted.B. The tooth belonged to the largest megalodon.C. The tooth dates back to 25 million years ago.D. Megalodons once played a critical role in the ocean.27.

    49、 What is the purpose of the text?A. To introduce megalodons to readers.B. To report a little girls unusual discovery.C. To excite readers interest in fossil hunting.D. To promote the publics awareness of animal protection.【答案】24. B 25. D 26. D 27. B【解析】【导语】这是一篇新闻报道。圣诞节当天,一名9岁的女孩在美国马里兰州切萨皮克湾的海滩上寻找化石时

    50、,发现了一块13厘米长的巨齿鲨牙齿化石。【24题详解】细节理解题。根据第二段“They were amazed by the discovery.(他们对这一发现感到惊奇)”和第三段“I was so excited because of the size and rarity of the find, and I kept thinking I was dreaming,” Molly said. “It was something I have always wanted to find, and I couldnt believe it.”(莫莉说:“我很兴奋,因为这个发现的大小和罕见,

    51、我一直以为我在做梦。这是我一直想找到的东西,我简直不敢相信。”)”可推知,Bruce对这个鲨鱼牙齿的大小感到惊讶。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第三段中的“I have found five other megalodon teeth, but they are only an inch or two in size(我还发现了另外五颗巨齿鲨的牙齿,但它们只有一两英寸长)”可知,Molly至少发现了6颗此类牙齿。故选D。【26题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Megalodons lived from about 25 million years ago to about 2.5 m

    52、illion years ago. They were one of theif not the largest marine predators (海洋捕食性动物) the world has ever known. “They shaped the global marine ecosystem, and global marine food-webs,” said Godfrey.( 巨齿鲨生活在大约2500万年前到250万年前。它们是世界上已知的最大的海洋掠食者之一。“它们塑造了全球海洋生态系统和全球海洋食物网,”戈弗雷说)”可推断,巨齿鲨曾经在海洋里起到关键作用。故选D。【27题详解

    53、】推理判断题。根据第一段“A 9-year-old girl from Maryland has made an important discovery: a 15 million-year-old megalodon (巨齿鲨) tooth.(马里兰州一个9岁的小女孩有了一个重要的发现:一颗1500万年前的巨齿鲨牙齿)”结合文章主要向读者报道9岁女孩在美国海滩上发现了13厘米长的巨齿鲨牙齿化石这则新闻。故可推知文章的目的是报道一个小女孩不寻常的发现。故选B。CA new recommendation from the American Academy of Pediatrics (儿科) s

    54、ays doctors should treat childhood obesity actively.The problem of being overweight affects over 14 million American children. Doctors say carrying extra weight often results in lifelong health problems. Children can develop high blood pressure, diabetes and depression.In the past, many doctors thou

    55、ght children would grow out of bad eating habits. They used the method of “wait and see” to decide what to do. But the new guidelines say overweight children should receive operations or take medicine to reduce their weight. The new guidelines recommend weight loss drugs for children as young as 12

    56、and operations starting at 13.Semaglutide is the drug described in the report. It has recently received approval as an obesity treatment for children 12 and older. It is reported that teenagers have used the drug and reduced their BMI by about 16%.Ihuoma Eneli, one of the writers of the new guidelin

    57、es, disagrees with the old guidelines. She said, “Waiting doesnt work.” She said doctors usually see “a continuation of weight gain and the possibility that children will have obesity in adulthood.” Eneli said the drugs or operations should go along with life changes, which means children need help

    58、choosing better foods and finding ways to exercise more.Dr. Claudia Fox, a weight management doctor at the University of Minnesota, said semaglutide helps her patients have a “possibility of even having an almost normal BMI.” Justin Ryder, a Chicago doctor, said the drug helps patients feel more ful

    59、l than they would be without it. “In addition,” he said, “working out is necessary.”Dr. Stephanie Byrne, a doctor in Los Angeles, said she still wants to see more research on how semaglutide affects many different children. However, she said, she is glad pediatricians are starting to think different

    60、ly about obesity. “I definitely think that diet and exercise wont do it for a number of teens who are struggling with this,” she said.28. What does the method of “wait and see” refer to?A. Patients have to wait for new drugs.B. Patients should receive operations.C. Doctors wait for new research.D. D

    61、octors dont take any measures.29. What do Ihuoma Eneli and Dr. Claudia Fox think of taking semaglutide?A. It can avoid being overweight.B. Its better than operating on patients.C. It should be combined with exercising.D. It is the best option for overweight children.30. What is Dr. Stephanie Byrmes

    62、attitude towards semaglutide?A. Supportive.B. Unfavorable.C. Cautious.D. Unconcerned.31. Which might be the best title of the text?A. US starting to take action to deal with children obesityB. US doctors offering new guidelines on children obesityC. New ways found to deal with children obesity in th

    63、e USD. American children faced with the serious problem of obesity【答案】28. D 29. C 30. C 31. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了随着生活水平的提高,肥胖儿童越来越多见。近日,美国儿科学会发布了新的儿童和青少年肥胖症评估和治疗临床实践指南。【28题详解】推理判断题。根据第三段中“In the past, many doctors thought children would grow out of bad eating habits. They used the method of “wait

    64、 and see” to decide what to do.(过去,许多医生认为孩子长大后会改掉不良的饮食习惯。他们用“观望”的方法来决定做什么)” 可推知,“观望”的方法指的是医生不采取任何措施。故选D。【29题详解】细节理解题。根据第五段“Eneli said the drugs or operations should go along with life changes, which means children need help choosing better foods and finding ways to exercise more.( Eneli说,药物或手术应该伴随着生

    65、活的改变,这意味着孩子们需要帮助选择更好的食物,找到更多锻炼的方法)”和第六段“Dr. Claudia Fox, a weight management doctor at the University of Minnesota, said semaglutide helps her patients have a “possibility of even having an almost normal BMI.” Justin Ryder, a Chicago doctor, said the drug helps patients feel more full than they woul

    66、d be without it. “In addition,” he said, “working out is necessary.”(明尼苏达大学的体重管理医生Claudia Fox博士说,西马鲁肽帮助她的病人“甚至有可能拥有接近正常的体重指数”。芝加哥医生Justin Ryder说,这种药能让病人比没有它时更有饱腹感。“此外,”他说,“锻炼是必要的。”)”可知,Ihuoma Eneli和Dr. Claudia Fox都认为服药应与改变生活习惯相结合,而且锻炼也是必不可少的。故选C。【30题详解】推理判断题。根据最后一段“Dr. Stephanie Byrne, a doctor in L

    67、os Angeles, said she still wants to see more research on how semaglutide affects many different children. However, she said, she is glad pediatricians are starting to think differently about obesity. “I definitely think that diet and exercise wont do it for a number of teens who are struggling with

    68、this,” she said.(洛杉矶医生Stephanie Byrne表示,她仍希望看到更多关于西马鲁肽如何影响不同儿童研究。然而,她说,她很高兴儿科医生开始对肥胖有不同的看法。她说:“我绝对认为饮食和锻炼对许多正在与肥胖作斗争的青少年来说是行不通的。”)”可知,Dr. Stephanie Byrne仍然希望看到更多关于塞马鲁肽如何影响不同儿童的研究。也就是说,她对塞马鲁肽的疗效持谨慎的态度。故选C。【31题详解】主旨大意题。根据第一段“A new recommendation from the American Academy of Pediatrics (儿科) says doctor

    69、s should treat childhood obesity actively.(美国儿科学会的一项新建议称,医生应该积极治疗儿童肥胖)”结合文章主要说明了随着生活水平的提高,肥胖儿童越来越多见。近日,美国儿科学会发布了新的儿童和青少年肥胖症评估和治疗临床实践指南。故B选项“美国医生提供儿童肥胖新指南”最适合作为文章标题。故选B。DDesigners are increasingly using different kinds of materials to produce products that do not harm the environment. Reused plastic

    70、bottles, wood, plant fiber, and even seaweed are being used in place of traditional materials for household goods and clothing.Nina Edwards Ankers electronic lights look like ancient pieces of paper placed around LEDs. But a closer look shows that they are made of algae (海藻). Anker came up with the

    71、idea while working on a doctoral research project at the Oslo School of Architecture and Design. She wants to find ways to mix design ideas with production and supply methods that do not use up resources.Heimtextil is an international trade show for new textiles (纺织品) in Frankfurt, Germany. This yea

    72、rs show placed attention on making new products that came from reused materials. Olaf Schmidt, vice president of textile technology, said, “Well see companies bespeaking how materials like nylon, plastic and metal can be reusedfor example, carpet tiles (方块地砖) that can be reused at the end of their l

    73、ife as materials for new tiles.”Fashion industry expert Veronika Lipar described the fields most important changea move to sustainability (持续性). She said, “The industry is trying to reduce effect on the environment and no longer be the biggest polluter.”Patagonia, North Face and Timberland are among

    74、 the companies now using natural materials to produce goods. Italian company Frumat has developed a plant-based leather made from the waste created by apple juice makers. Two Mexican developers, Adrian Lopez Velarde and Marte Cazarez, have created a leather using cactus (仙人掌) leaves. Cactuses intere

    75、st new material developers because they can live in hot climates and poor soil. Meanwhile, Pinatex helps support farms in the Philippines by using waste from the pineapple harvest to create material that is sold to makers of shoes, clothing and other products.32. Why are Nina Edwards Ankers electron

    76、ic lights made of algae?A. To save resources.B. To cut down the costs.C. To improve the lights quality.D. To produce more electronic lights.33. What does the underlined word “bespeaking” in Paragraph 3 probably mean?A. Responding.B. Predicting.C. Refusing.D. Displaying.34. What do Veronika Lipars wo

    77、rds suggest?A. Fashion industry is not satisfying peoples demands.B. Fashion industry does great harm to the environment.C. Fashion industry uses lots of environment-friendly materials.D. Fashion industry has been developing too fast over the years.35. How does the author mainly develop the text?A.

    78、By making comparisons.B. By providing examples.C. By listing data and analyzing them.D. By asking questions and answering them.【答案】32. A 33. D 34. B 35. B【解析】【导语】这是一篇说明文。设计师们越来越多地使用环保材料来生产产品。回收利用的塑料瓶、木材、植物纤维甚至海藻都被用来代替传统的家庭用品和服装材料。【32题详解】细节理解题。根据第二段最后一句话“She wants to find ways to mix design ideas wit

    79、h production and supply methods that do not use up resources.(她希望找到一种方法,将设计理念与不消耗资源的生产和供应方式结合起来)”可知,这位设计师利用海藻来生产电子灯,目的是希望节省资源。故选A。【33题详解】词句猜测题。根据第三段前两句话“Heimtextil is an international trade show for new textiles (纺织品) in Frankfurt, Germany. This years show placed attention on making new products tha

    80、t came from reused materials.(Heimtextil是在德国法兰克福举行的新纺织品国际贸易展。今年的展会把重点放在了用可重复使用的材料制作新产品上)”可推知,在这次新型纺织品国际贸易展览会上,将会有公司展示如何利用可重复利用的材料制造新产品。由此推断,划线单词bespeaking的意思是“展示”。故选D。【34题详解】推理判断题。根据第四段“Fashion industry expert Veronika Lipar described the fields most important changea move to sustainability (持续性). S

    81、he said, “The industry is trying to reduce effect on the environment and no longer be the biggest polluter.”(时尚产业专家Veronika Lipar描述了该领域最重要的变化向可持续发展的转变。她说:“该行业正在努力减少对环境的影响,不再是最大的污染者。”)”可推知,维罗妮卡利帕尔的话暗示了时尚产业对环境危害很大。故选B。【35题详解】推理判断题。根据第一段“Designers are increasingly using different kinds of materials to

    82、produce products that do not harm the environment. Reused plastic bottles, wood, plant fiber, and even seaweed are being used in place of traditional materials for household goods and clothing. (设计师们越来越多地使用不同种类的材料来生产不损害环境的产品。重复使用的塑料瓶、木材、植物纤维,甚至海藻都被用来代替传统的家居用品和服装材料)”以及接下来文章通过列举了很多事例来阐述这一主题。可推知,作者通过举例

    83、子来展开文章。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What exactly is a computer? Thats not always an easy question to answer. Websters Collegiate Dictionary defines a computer as “a programmable usually electronic device that can store, retrieve(检索), and process data”. _36_Fo

    84、r thousands of years, people have tried to improve their lives by inventing machines to make certain tasks easier. Some people believe a simple mechanical device called an “abacus” was one of the earliest forms of a computer. _37_ Archaeologists have found evidence that the ancient Greeks used the a

    85、bacus as early as the 5th century B.C.Modern computers were developed much more recently. The first modern electronic computerknown as the Electronic Numerical Integrator and Computer or ENIACbecame operational in 1946. Weighing more than 30 tons, ENIAC took up as much space as 1,800 square feet. _3

    86、8_ While ENIAC could perform 5,000 addition problems per second, many of todays laptop computers weigh just a few pounds and can perform several billion operations per second._39_ Large desktop computers gave way to laptops. Laptops have developed into a wide variety of even smaller computing device

    87、s, such as netbooks and tablet computers. Many people even carry computers with them everywhere they go. Smartphonescellular telephones with advanced computing capabilitiesfit easily into a pocket and allow their users to make telephone calls, surf the Internet, and conduct business on the go.So wha

    88、ts the smallest computer available today? As of 2015, the smallest computer is just one cubic millimeter. However, todays computer manufacturers are constantly producing newer and smaller models at a rate too fast to keep up with. _40_A. Today, we rely on computers for all sorts of things.B. Todays

    89、computers keep getting smaller and smaller.C. Ancient people used the device to perform simple calculations(计算).D. Since then, computers have become much smaller and much more powerful.E. Others think a computer is anything that transforms information in a meaningful way.F. Modern laptops are slow c

    90、ompared to modern supercomputers. G. Whatever is smallest today will probably be replaced with something even smaller tomorrow!【答案】36. E 37. C 38. D 39. B 40. G【解析】【导语】这是一篇说明文,简要讲述了计算机的发展史。【36题详解】上文“What exactly is a computer? Thats not always an easy question to answer.(计算机到底是什么?这并不总是一个容易回答的问题。)”提出

    91、了什么是计算机的问题。接下来给出了韦伯斯特大学词典的定义,所以这里应该是此问题的另一种解释。选项E“另一些人则认为计算机是以一种有意义的方式转换信息的东西。”正是对首句问题做的回答,且与前一句相照应,符合语境。故选E。【37题详解】上文“Some people believe a simple mechanical device called an abacus was one of the earliest forms of a computer.(一些人认为,一种名为算盘的简单机械设备是计算机最早的形式之一。)”提到了历史上最早的一种计算设备,选项C“古人用这种设备进行简单的计算”承接上文

    92、,句中的“the device”与上一句的“a simple mechanical device called an abacus”所指相同。故选C。【38题详解】上文“Weighing more than 30 tons, ENIAC took up as much space as 1,800 square feet.(ENIAC重达30多吨,占据了1 800平方英尺的空间。)”讲述了早期计算机的重量太重,下文“While ENIAC could perform 5,000 addition problems per second, many of todays laptop comput

    93、ers weigh just a few pounds and can perform several billion operations per second.(虽然ENIAC每秒可以执行5 000个附加问题,但当今许多笔记本电脑的重量只有几磅,每秒可以执行数十亿次操作。)”讲述了如今电脑的进步之处,即运行快、体重小,所以这里说的应是现代计算机的发展。选项D“从那时起,计算机变得更小、更强大”承上启下。故选D。【39题详解】空处是本段主题句。下文“Large desktop computers gave way to laptops. Laptops have developed into

    94、 a wide variety of even smaller computing devices, such as netbooks and tablet computers.(大型台式电脑被笔记本电脑取代。笔记本电脑已经发展成各种更小计算设备,如上网本和平板电脑。)”说的是计算机变得越来越小。由此推断,本段主要讲述了计算机变得越来越小,选项B“今天的计算机变得越来越小”最能概括该段大意。故选B。【40题详解】上文“However, todays computer manufacturers are constantly producing newer and smaller models

    95、at a rate too fast to keep up with.(然而,今天的计算机制造商不断地以无法匹及的速度生产更新和更小的型号。)”讲述了计算机一直在更新换代,变得越来越小。选项G“无论今天最小的计算机是什么,明天都有可能会被更小的计算机取代!”与前一句相照应,进一步说明了计算机在体积上的快速改进。故选G。第三部分 语言运用 (共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。A heartwarming video is now exciting many social

    96、 media users attention. It involves a _41_, a mother and her son, and a simple act of kindness.Bryanne McBride and her son Mason were out shopping on Saturday afternoon, preparing for the Eagles game, when they got the _42_ of a lifetime.In the parking lot they were _43_ by Zachery Dereniowski, who

    97、is known for _44_ people for their acts of kindness.“Do you have a dollar _45_? Im just trying to take the bus,” Dereniowski can be heard _46_ to Bryanne and her son in the video. Bryanne _47_ her purse and then ran to her car to get some _48_. When she returned, Dereniowski asks why she _49_ to hel

    98、p. “I hate saying _50_ to people, especially when I can help,” replied Bryanne.And thats when Dereniowski returned the money and offered up something _51_ in return $500 and two tickets to the Eagles game.The mother and her son were in complete _52_. “The average ticket price for the game last weeke

    99、nd was around $700. Far over our budget. So we had _53_ to watch the game from home. He said it was like he fell out of the sky,” recalled Bryanne.For Mason, hes still _54_ about the experience. The boy has been a crazy fan of the Eagles. His favorite part, of course, was _55_ the players.41. A. fat

    100、herB. strangerC. playerD. singer42. A. comedyB. friendshipC. gratitudeD. surprise43. A. approachedB. attractedC. rescuedD. annoyed44. A. promotingB. forgivingC. rewardingD. challenging45. A. by chanceB. in returnC. as usualD. in case46. A. announcingB. respondingC. sayingD. complaining47. A. put awa

    101、yB. looked throughC. handed overD. left aside48. A. fuelB. drinkC. paperD. change49. A. hesitatedB. decidedC. demandedD. pretended50. A. hiB. noC. okayD. bye51. A. strangeB. essentialC. ordinaryD. huge52. A. shockB. comfortC. panicD. embarrassment53 A. managedB. refusedC. intendedD. claimed54. A. ne

    102、rvousB. speechlessC. enthusiasticD. sensible55. A. beatingB. selectingC. inspiringD. meeting【答案】41. B 42. D 43. A 44. C 45. A 46. C 47. B 48. D 49. B 50. B 51. D 52. A 53. C 54. B 55. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Zachery Dereniowski帮助一对母子的事情,他常常假装向陌生人寻求帮助。如果对方回应他的求助,那么他就会给对方钱物作为回报。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:它涉及到

    103、一个陌生人,一个母亲和她的儿子,以及一个简单的善举。A. father父亲;B. stranger陌生人;C. player选手;D. singer歌手。根据后文可知,这对母子和Zachery Dereniowski并不认识,但是还是帮助了Zachery Dereniowski,所以指一段暖心的视频现在引起了许多社交媒体用户的关注,它涉及到一个陌生人(stranger),一对母子,以及一个简单的善举。故选B。【42题详解】考查名词词义辨析。句意:周六下午,Bryanne McBride和她的儿子Mason外出购物,为老鹰队的比赛做准备,他们得到了一生中最惊喜的事情。A. comedy喜剧;B.

    104、 friendship友谊;C. gratitude感激;D. surprise惊喜。根据后文“$500 and two tickets to the Eagles game”可知,他们得到了一份惊喜。故选D。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:在停车场,Zachery Dereniowski找到了他们,他以奖励人们的善举而闻名。A. approached靠近;B. attracted吸引;C. rescued营救;D. annoyed使生气。根据后文“Do you have a dollar 5? Im just trying to take the bus,”可知,Zachery Der

    105、eniowski靠近这对母子。故选A。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:在停车场,Zachery Dereniowski找到了他们,他以奖励人们的善举而闻名。A. promoting促进;B. forgiving原谅;C. rewarding奖励,回报;D. challenging挑战。根据后文“in return$500 and two tickets to the Eagles game”可知,他喜欢奖励人们的善举。故选C。【45题详解】考查短语辨析。句意:你碰巧有一美元吗?A. by chance偶然;B. in return作为报答;C. as usual照例;D. in case

    106、万一。根据后文“Im just trying to take the bus”指询问是否碰巧有一美元,他想坐公交车。故选A。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:视频中可以听到Dereniowski对Bryanne和她儿子说的话。A. announcing宣布;B. responding回答;C. saying说;D. complaining投诉。根据上文“Im just trying to take the bus”可知Dereniowski在对话。故选C。【47题详解】考查动词短语辨析。句意:Bryanne翻了翻她的钱包,然后跑到车里找了些零钱。A. put away放好;B. looke

    107、d through浏览,仔细查看;C. handed over移交;D. left aside不考虑。根据后文“her purse”指翻找钱包里的零钱。故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:Bryanne翻了翻她的钱包,然后跑到车里找了些零钱。A. fuel燃料;B. drink饮料;C. paper纸张;D. change零钱。根据上文“Do you have a dollar”可知,Bryanne为他去车里找了些零钱。故选D。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:当她回来时,Dereniowski问她为什么决定帮忙。A. hesitated犹豫;B. decided决定;C. de

    108、manded要求;D. pretended假装。根据上文“Dereniowski asks why she”指询问决定帮助他人的原因,故选B。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:“我讨厌拒绝别人,尤其是我能帮忙的时候,” Bryanne回答说。A. hi嗨;B. no不;C. okay好的;D. bye再见。根据后文“especially when I can help”可知,Bryanne不喜欢在自己可以帮助他人的时候拒绝别人,即说“no”。故选B。【51题详解】考查形容词词义辨析。句意:于是,Dereniowski把钱还给了他,并拿出了一笔巨款500美元和两张老鹰队比赛的门票。A. st

    109、range奇怪的;B. essential重要的;C. ordinary普通的;D. huge巨大的。根据后文“in return$500 and two tickets to the Eagles game”可知,这是一笔巨款。故选D。【52题详解】考查名词词义辨析。句意:母亲和儿子完全惊呆了。A. shock震惊;B. comfort安慰;C. panic恐慌;D. embarrassment尴尬。根据上文“in return$500 and two tickets to the Eagles game”可知,Dereniowski将零钱归还给了母子俩,并给了他们500美元和两张老鹰队比赛

    110、的门票,所以这让母子俩惊讶不已(shock)。故选A。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:所以我们打算在家里看比赛。A. managed设法;B. refused拒绝;C. intended打算;D. claimed声称。根据上文“The average ticket price for the game last weekend was around $700. Far over our budget.(上周末这场比赛的平均票价在700美元左右,远远超出我们的预算)”可知,他们本打算在家里看比赛。故选C。【54题详解】考查形容词词义辨析。句意:对于Mason来说,他仍然对这段经历惊讶得说不

    111、出话来。A. nervous紧张的;B. speechless无话可说的;C. enthusiastic热情的;D. sensible理智的。本来他们打算在家看比赛的,结果得到了别人的资助,所以这次经历让小男孩惊讶得说不出话来(speechless)。故选B。【55题详解】考查动词词义辨析。句意:当然,他最喜欢的部分是与球员见面。A. beating打败;B. selecting选择;C. inspiring鼓舞;D. meeting遇见。结合后文“The boy has been a crazy fan of the Eagles.”可知,这个男孩一直是老鹰队的狂热粉丝。当然,他最喜欢的部分

    112、是去比赛现场见到(meet)自己喜欢的球员。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A wildlife research led by Dr. Sean Maxwell, _56_ professor from University of Queensland, throws light on how various species have responded to major climate events.“We have spent more than 70 years _57_ (measure) the

    113、 responses of various species,” said Dr. Maxwell. “The growing _58_ (frequent) of extreme weather events such as hurricanes, droughts and floods is causing unpredictable and immediate changes _59_ ecosystems. Hurricanes are the most common extreme event for birds and fish, while mammals (哺乳动物) respo

    114、nd most to drought events.”UQ Centre for Biodiversity and Conservation Science director Professor James Watson said the _60_ (detail) information would help inform ecosystem management.“The research clearly shows species will respond, often _61_ (negative), to extreme events,” Professor Watson said.

    115、 “In the past few decades, we _62_ (see) more than 100 cases of sharp population declines and 31 cases of local population extinction following an extreme event. As extreme climate and weather events _63_ (be) now more and more common, we need to act to ensure species have the best _64_ (survive). W

    116、herever possible, high quality and complete habitat areas should be protected, as these are the places _65_ species are most resilient (易恢复的) to increasing exposure to extreme events.”【答案】56. a 57. measuring 58. frequency 59. to 60. detailed 61. negatively 62. have seen 63. are 64. to survive 65. wh

    117、ere【解析】【导语】这是一篇说明文。澳大利亚昆士兰大学的肖恩麦克斯韦博士领导了一项研究,表明极端气候威胁着野生动物的生存。【56题详解】考查冠词。句意:由昆士兰大学教授肖恩麦克斯韦尔博士领导的一项野生动物研究揭示了不同物种如何对重大气候事件做出反应。可数名词professor在句中表示“(昆士兰大学的)一位教授”,泛指,professor发音以辅音音素开头,用不定冠词a修饰。故填a。【57题详解】考查非谓语动词。句意:“我们花了70多年的时间来测量不同物种的反应,”麦克斯韦尔博士说。spend.doing.是固定搭配,用动名词作宾语。故填measuring。【58题详解】考查名词。句意:飓风

    118、、干旱和洪水等极端天气事件日益频繁,正在给生态系统造成不可预测的直接变化。提示词在句中作主语,用名词frequency。故填frequency。【59题详解】考查介词。句意:飓风、干旱和洪水等极端天气事件日益频繁,正在给生态系统造成不可预测的直接变化。cause.to.是固定搭配,意为“给带来,给造成”,to是介词。故填to。【60题详解】考查形容词。句意:昆士兰大学生物多样性和保护科学中心主任詹姆斯沃森教授说,详细的信息将有助于为生态系统管理提供信息。提示词作定语,修饰名词information,用形容词detailed,意为“详细的”。故填detailed。【61题详解】考查副词。句意:研

    119、究清楚地表明,物种对极端事件的反应往往是消极的。根据句意,提示词修饰动词respond,应用副词negatively,意为“消极地”。故填negatively。【62题详解】考查时态语态。句意:在过去的几十年里,我们已经看到了100多个极端事件后人口急剧下降和31个当地人口灭绝的案例。分析句子可知,see(看到)是句中谓语动词,与主语we之间是主动关系,句中有时间状语In the past few decades,应使用现在完成时态,又因主语是复数代词,所以谓语动词也应使用复数形式。综上,谓语应用现在完成时态,复数形式。故填have seen。【63题详解】考查时态和主谓一致。句意:随着极端气

    120、候和天气事件越来越普遍,我们需要采取行动,确保物种有最好的生存条件。提示词时间状语从句中系动词,结合句意和时间状语now可知,应使用一般现在时态,主语climate and weather events是复数名词,谓语动词用复数形式。故填are。【64题详解】考查非谓语动词。句意:随着极端气候和天气事件越来越普遍,我们需要采取行动,确保物种有最好的生存条件。the best to do.是固定搭配,用不定式作后置定语。故填to survive 。【65题详解】考查定语从句。句意:只要有可能,高质量和完整的栖息地应该得到保护,因为这些地方的物种对日益增加的极端事件的抵抗力最强。分析句子可知,空格

    121、处为限制性定语从句,修饰先行词places,关系词代替先行词在定语从句中作地点状语,表示“在这些地方”,应使用关系副词where引导该从句。故填where。第四部分 写作 (共两节,满分40分)第一节(满分15分)66. 假定你是校学生会主席李华,你校将于下周五举办英语讲故事比赛,故事主题是中国传统文化。请你用英语给外教Ms. Hopkins写一封信,要点如下:1. 介绍比赛概况;2. 邀请Ms. Hopkins担任评委。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。_【答案】Dear Ms. Hopkins,I am Li Hua, president of t

    122、he Students Union. Im writing to invite you to serve as a judge in an English story-telling contest to be held in our school next Friday.Twelve students will tell their stories, whose theme should be focused on traditional Chinese culture, aiming to develop students sense of national pride as well a

    123、s arouse their interest in English learning. As a judge, you would be responsible for listening to all the competitors stories, deciding who are winners with three other judges.I do hope you can accept my invitation if it is convenient for you. I am looking forward to your reply.Yours sincerely,Li H

    124、ua【解析】【导语】本篇书面表达属于邀请信。学校将于下周五举办英语讲故事比赛,故事主题是中国传统文化。要求考生给外教Ms. Hopkins写信,请他担任比赛评委。【详解】1.词汇积累裁判员,评判员:judge referee比赛:contest competition获胜者:winner victor期待:look forward to expect2.句式拓展简单句变复合句原句:Im writing to invite you to serve as a judge in an English story-telling contest to be held in our school ne

    125、xt Friday.拓展句:Im writing to invite you to serve as a judge in an English story-telling contest which will be held in our school next Friday.【点睛】高分句型1 Twelve students will tell their stories, whose theme should be focused on traditional Chinese culture, aiming to develop students sense of national pr

    126、ide as well as arouse their interest in English learning. (运用了whose引导非限制性定语从句)高分句型2 I do hope you can accept my invitation if it is convenient for you.(运用了省略连词that的宾语从句和if引导的条件状语从句)第二节(满分25分)67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Josibelk Aponte considers herself lucky. Few people get to meet thei

    127、r guardian angels (守护天使).Aponte has a special place in her heart for retired Hartford police officer Peter Getz who stood with her as if she were his own child, as she graduated from Eastern Connecticut State University on Tuesday.“There are only a few moments that are so important in life,” Aponte

    128、said. “I wanted to share my graduation with everyone whos important to me, who has been there for me, and who helped me through tough times.”Getz certainly fits that description: He saved Aponte on June 25, 2004, a day the 23-year-old describes as the “best and worst day” of her life.“I almost died,

    129、 but I was given a second chance at life,” she said. “And it was because of Peter and all the kind people who came to help that day. They were my heroes.”A fire in the Aponte familys apartment broke out as Josibelk, then 5 years old, was home with her uncle Jofrey. She tried, in vain, to wake up Jof

    130、rey. Then, darkness. Meanwhile, Getz, a policeman, got there in time to see a firefighter pull a small girl from the building. In his rush to get back inside to put out the flames, the firefighter threw Aponte into Getzs arms.Doctors hadnt arrived yet. Aponte had nearly stopped breathing. Getz carri

    131、ed out CPR (心肺复苏术) in the police car as his partner sped toward Hartford Hospital. By the time Getz passed her off to the hospital staff of the emergency room, Aponte was breathing on her own.Aponte woke up hours later, surrounded by her family. Getz went to see her several times before the girl ful

    132、ly recovered. Aponte said she still has the teddy bear that Getz gave her during her hospital stay.As time passed, they lost touch with each other as Apontes family moved to Vernon.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。About two years ago, Aponte tried to contact Getz through social media. _At the

    133、graduation ceremony, many people came to Getz and spoke highly of his bravery. _【答案】One possible version:About 1wo years ago, Aponte tried to contact Getz through social media. “We really appreciate Peter putting himself in danger to save others,” said Aponte. “I owe gratitude to Peter. Had it not b

    134、een for people like Peter, all of our police officers and firefighters, I couldnt be alive now. Now Ill graduate from college. I do hope he can attend my graduation ceremony.” To the great delight of Aponte, she eventually found Getz with the help of many kind people. Since then, the two got togethe

    135、r regularly, sometimes meeting for lunch.At the graduation ceremony, many people came to Getz and spoke highly of his bravery. In response, he said, “I simply did what I was trained to do, what I had to do. It is my duty. The firemen did their job, I did my job, and the hospital staff did their job.

    136、 They were really heroes.” After a short pause, Getz continued, “How I wish I were as young as you! If I were 20 years younger, I would like to return to college for further education.”【解析】【导语】本文以人物为线索展开,讲述了Josibelk Aponte非常幸运,因为她遇到了她的守护天使Peter Getz。Getz是一名退休的哈特福德警官,在Aponte5岁的时候救了她的命,在警车里给她做了心肺复苏术,并

    137、把她送到了医院。Aponte一直还留着住院期间Getz送给她的泰迪熊。但随着时间的流逝,他们失去了联系。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“大约两年前,Aponte试图通过社交媒体联系Getz。”可知,第一段可描写Aponte对Getz心存感激,希望Getz能来参加自己的毕业典礼,所以想要找到他。最终两人取得了联系,并定期聚会。由第二段首句内容“在毕业典礼上,许多人来到Getz面前,高度赞扬他的勇敢。”可知,第二段可描写在毕业典礼上Getz得到人们的赞扬并表达了自己的希望。2.续写线索:Aponte心存感激邀请参加毕业典礼两个再次取得联系Getz得到赞扬表达愿望3.词汇激活行为类联系:co

    138、ntact/get in touch with搭救:save/rescue继续:continue/go on/carry on 情绪类感激之情:gratitude/ gratefulness高兴:delight/joy【点睛】高分句型1 Had it not been for people like Peter, all of our police officers and firefighters, I couldnt be alive now.(运用了if虚拟条件句和倒装)高分句型2 I simply did what I was trained to do, what I had to do.(运用了what引导的宾语从句)高分句型3 If I were 20 years younger, I would like to return to college for further education.(运用了if虚拟条件句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省A10联盟2022-2023学年高二英语下学期4月期中考试试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-983151.html
    相关资源 更多
  • 2013高考生物(人教版)一轮复习课件:孟德尔豌豆杂交实验(二).ppt2013高考生物(人教版)一轮复习课件:孟德尔豌豆杂交实验(二).ppt
  • 安徽省合肥市2022届高三化学第三次教学质量检测试题新人教版.docx安徽省合肥市2022届高三化学第三次教学质量检测试题新人教版.docx
  • 2013高考生物(人教版)一轮复习课件:基因突变和基因重组.ppt2013高考生物(人教版)一轮复习课件:基因突变和基因重组.ppt
  • 2013高考生物(人教版)一轮复习课件:基因的表达.ppt2013高考生物(人教版)一轮复习课件:基因的表达.ppt
  • 安徽省合肥市2022学年高一英语上学期期中试题.docx安徽省合肥市2022学年高一英语上学期期中试题.docx
  • 2013高考生物(人教版)一轮复习课件:人类遗传病.ppt2013高考生物(人教版)一轮复习课件:人类遗传病.ppt
  • 安徽省合肥市2022-2023学年高三物理下学期二模试题(Word版附解析).docx安徽省合肥市2022-2023学年高三物理下学期二模试题(Word版附解析).docx
  • 2013高考生物(人教版)一轮复习课件:DNA是主要的遗传物质.ppt2013高考生物(人教版)一轮复习课件:DNA是主要的遗传物质.ppt
  • 2013高考生物(人教版)一轮复习课件:ATP的主要来源——细胞呼吸.ppt2013高考生物(人教版)一轮复习课件:ATP的主要来源——细胞呼吸.ppt
  • 安徽省合肥市2022-2023学年高三上学期期末联考数学试题 WORD版含解析.docx安徽省合肥市2022-2023学年高三上学期期末联考数学试题 WORD版含解析.docx
  • 2013高考生物复习提分课件:第二部分 专题二 第二讲 实验综合题题型突破(人教版).ppt2013高考生物复习提分课件:第二部分 专题二 第二讲 实验综合题题型突破(人教版).ppt
  • 2013高考生物复习提分课件:第二部分 专题二 第三讲 实验综合题建模技巧(人教版).ppt2013高考生物复习提分课件:第二部分 专题二 第三讲 实验综合题建模技巧(人教版).ppt
  • 安徽省合肥市2022-2023学年高一化学下学期4月期中考试试题(Word版附解析).docx安徽省合肥市2022-2023学年高一化学下学期4月期中考试试题(Word版附解析).docx
  • 2013高考生物人教版二轮复习课件:1-5单元整合.ppt2013高考生物人教版二轮复习课件:1-5单元整合.ppt
  • 2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版):专题4 第5讲 生物的变异与进化.ppt2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版):专题4 第5讲 生物的变异与进化.ppt
  • 2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版):专题4 第4讲细胞质遗传、基因结构与基因工程.ppt2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版):专题4 第4讲细胞质遗传、基因结构与基因工程.ppt
  • 安徽省合肥市2021届高三下学期3月第二次教学质量检测生物试题 WORD版含答案.docx安徽省合肥市2021届高三下学期3月第二次教学质量检测生物试题 WORD版含答案.docx
  • 2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版):专题2 第4讲 人和高等动物的新陈代谢.ppt2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版):专题2 第4讲 人和高等动物的新陈代谢.ppt
  • 安徽省合肥市2021届高三下学期3月第二次教学质量检测政治试题 WORD版含答案.docx安徽省合肥市2021届高三下学期3月第二次教学质量检测政治试题 WORD版含答案.docx
  • 2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版) :专题1 第1讲 生命的物质基础.ppt2013高考生物专题复习及考前指导精品课件(人教版) :专题1 第1讲 生命的物质基础.ppt
  • 2013高考生物一轮复习课件:5.22 细胞的有丝分裂(人教必修1).ppt2013高考生物一轮复习课件:5.22 细胞的有丝分裂(人教必修1).ppt
  • 2013高考生物一轮复习课件:4.ppt2013高考生物一轮复习课件:4.ppt
  • 安徽省合肥市2021届高三上学期调研性检测数学(文)试题 WORD版含答案.docx安徽省合肥市2021届高三上学期调研性检测数学(文)试题 WORD版含答案.docx
  • 2013高考生物一轮复习课件:4.15 影响呼吸作用的因素(人教必修1).ppt2013高考生物一轮复习课件:4.15 影响呼吸作用的因素(人教必修1).ppt
  • 2013高考生物一轮复习课件:4.14 呼吸的类型及过程(人教必修1).ppt2013高考生物一轮复习课件:4.14 呼吸的类型及过程(人教必修1).ppt
  • 安徽省合肥市2021届高三上学期第一次教学质量检测物理试题 WORD版含答案.docx安徽省合肥市2021届高三上学期第一次教学质量检测物理试题 WORD版含答案.docx
  • 2013高考生物一轮复习课件:4.14 呼吸的类型及过程(人教版).ppt2013高考生物一轮复习课件:4.14 呼吸的类型及过程(人教版).ppt
  • 2013高考生物一轮复习课件:4.11 降低化学反应活化能的酶(人教版).ppt2013高考生物一轮复习课件:4.11 降低化学反应活化能的酶(人教版).ppt
  • 2013高考生物一轮复习课件:3.10 生物膜的流动镶嵌模型(人教必修1).ppt2013高考生物一轮复习课件:3.10 生物膜的流动镶嵌模型(人教必修1).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1