山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考(含听力)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东乳山市第一中学2020-2021学年高二第二次月考含听力英语试题 WORD版含解析 山东 乳山市 第一 中学 2020 2021 学年 第二次 月考 听力 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试题说明:满分150分,时间120分钟。分为第卷(选择题)和第卷(综合题)两部分,请将答案按要求写在答题纸指定位置。第I卷(95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话
2、仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. At the ticket office.B. On the phone.C. At the womans home.【答案】B【解析】【原文】M: Hello. Can I speak to Mary?W: Hold on, please. Im sorry, but shes on the other line now. Would you care to hold?2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man want t
3、o do?A. Chat with the woman.B. Lose some weight.C. Set up a program.【答案】B【解析】【原文】W: We are offering quite a few programs this fall; feel free to call any time and talk to the nurse.M: Maybe Ill do that. There are some things Id like to know about the weight reduction program youre offering.3. 【此处可播放
4、相关音频,请去附件查看】How old is Jack?A. 38.B. 43.C. 48.【答案】A【解析】【原文】W: Jack, guess what! That guy we saw working out at the gym is 43 years old!M: Really? Five years older than I am!4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can we learn from the conversation?A. Mr. Jones is busy now.B. Mr. Williams takes over Mr. Joness wor
5、k.C. The man mistook Mr. Williams for Mr. Jones.【答案】B【解析】【原文】M: Id like to speak to Mr. Jones, please.W: Sorry, sir. But Mr. Jones isnt here any more. Mr. Williams is in charge now.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What book are the speakers talking about?A. A book about funny pictures.B. A book about interestin
6、g stories.C. A book about buildings in the world.【答案】C【解析】【原文】W: That looks like an interesting book.M: Yeah. Its got pictures of interesting buildings from all over the world, with brief descriptions of how they were built, their purpose and so on.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独
7、白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where is the woman going?A. Her home.B. The library.C. The cinema.7. What can we learn from the conversation?A. The man is good at geology.B. The man doesnt have any
8、exams tomorrow.C. The woman is worried about her math exam.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Hey, Julie, can you go to see a movie tonight?W: Oh, I wish I could, but Im on my way home to study. I have a mid-term exam in my math class tomorrow.M: How are your mid-term exams going?W: So far, so goodThe only one
9、 Im worried about is the math exam tomorrow. How about you? Dont you have any exams?M: As a matter of fact, I do have one in geology(地质学) class tomorrow, but theres nothing I can do tonight to get ready for it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why wont the boys father be home for dinner?A. He is
10、 working.B. He is sick in hospital.C. He is caught in an accident.9. What is the boys father probably?A. A fireman.B. A policeman.C. A doctor.【答案】8. A 9. A【解析】【原文】M: Mom, Dad called and said that he wouldnt be home for dinner.W: Did he say why?M: Yes, he said that one of the men was sick and he was
11、going to stay for the afternoon shift.W: Did he say when he would be home?M: He didnt say. But he did say that he was tired. He had a busy day.W: Did he say why?M: He said that there had been a big fire in town and it had taken nearly all morning to put it out.W: I hope that he wasnt hurt.听下面一段较长对话,
12、回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the yellow scarf (围巾) made of?A. Cotton.B. Silk.C. Wool.11. Which scarf has the man bought?A The yellow one.B. The blue one.C. The white one.12. How much does the man pay for the scarf?A. $79.B. $80.C. $72.【答案】10. B 11. C 12. C【解析】【原文】W: Hi, are you being helped?
13、M: No, Im not. Im interested in some scarves.W: All our scarves are in this section. What do you think of this yellow one here? Its made of silk.M: Hmm, it looks nice, but Id like to have something warm for the winter.W: Maybe you would like a heavy wool scarf. How about this white one?M: I think th
14、ats what I want. How much is it?W: Its 80 dollars.M: Its a little expensive. Do you think its possible to get a discount?W: Hmm, since you like it so much, how about a 10 percent discount? Thats the best I can offer.M: Thats good. Could you wrap it up for me?W: Sure. Is there anything else I can get
15、 for you?M: No, that should be it. Thank you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Who is the woman?A. A reporter.B. An advertiser.C. A model.14. What is hard for the woman?A. To reduce stress.B. To make friends.C. To perform on the stage.15. What can we learn from the conversation?A. The woman lik
16、es traveling.B. The woman has many friends.C. The woman disliked being a model.16. What does the woman suggest in the end?A. Sticking to your dreams.B. Trying to influence others.C. Traveling around the world.【答案】13. C 14. B 15. A 16. A【解析】【原文】M: Many young girls dream of being models. Now, my first
17、 question: How were you able to make your dream a reality?W: I actually spent my childhood being a model. My mother put me in TV commercials and other advertisements when I was just a small baby.M: Do you think that modeling has influenced your life at all?W: Its difficult to say. Sometimes I feel l
18、ike its hard to make friends when you are a model. It seems like all they care about is my looks. I travel a lot, and that also puts a lot of stress on any relationships that I have.M: What is your favorite part of being a model?W: I really like all of the traveling that I get to do. I have been abl
19、e to go to Europe and Latin America and a lot of other beautiful locations around the world.M: Now, finally, do you have any advice for young girls that want to be models?W: Sure. I just want to tell you guys never to give up, and dont let anyone ever tell you that you are not beautifulbecause every
20、one is beautiful in their own way!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the talk mainly about?A. Importance of making conversations.B. Ways to improve communication skills.C. Methods of getting on well with others.18. What is the first step to communicate well?A. Listen carefully to what othe
21、rs say.B. Think about what you will say next.C. Repeat what other people have said.19. What is the first thing to speak well?A. Focus on your point.B. Speak naturally and be confident.C. Be sure to be calm and comfortable.20. How can one express the views freely?A. Smile all the time.B. Ask others o
22、pinions.C. Use suitable words and expressions.【答案】17. B 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】W: Communication is a must in our lives. All people can communicate but few are able to communicate well. If you want to improve your communication skills, you should do the following:1. Listen well.Listen carefully so
23、you can understand what others say. Stay focused while listening. Dont think about what you will say next. The more focused you are, the better you will understand. If you dont understand, try to repeat what the other person has said. The number one thing you should do to understand well is to liste
24、n well. That is the first step to communicate well.2. Speak well.First, speak naturally and believe in what you say. Second, be calm and comfortable while speaking. Feel free to express your views politely and smartly, and use suitable words and expressions for the situation. The more effective your
25、 speaking is, the more likely it is that you will be understood. As a result, you will be able to communicate better and have better relationships with others.第二部分 阅读理解 (共20小题,每小题2.5分,满分50分)第一节 (共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Sands of TimeSt Cyrus Nationa
26、l Nature Reserve is much more than just golden sands and beautiful flowers. The area has a long human history too. From Stone Age hunters to amazing pioneers, discover the daring deeds and sad stories from St Cyrus past.Date: 23rd August 2015Time: 2 p. m. 3:45 p. m.Type of event: Guided walkBetween
27、the TidesA celebration of the world between the tides. Join local salmon (大马哈鱼) fisherman Jim Ritchie on a fascinating walk to learn how local folk have made a living from the world between the tides, harvesting salmon from the beach at St Cyrus for hundreds of years.Date: 25th August 2015Time: 2 p.
28、 m. 4 p. m.Type of event: Family eventIce & FireSt Cyrus National Nature Reserve has had an eventful life! From its days near the equator (赤道) to volcanic eruptions and ice ages. Celebrate the start of Scottish Geology Month with a walk through the reserve and travel back in time to uncover the clue
29、s to St Cyrus past hidden in the cliffs.Date: 31st August 2015Time: 2 p. m. 3:45 p. m.Type of event: Guided walkScary StoriesIts getting darker at nights. its almost Halloween, when the ghosts (鬼怪) come out to play. Join us for some spooky stories of Dinnet and Deeside long ago. and listen out for t
30、hings that sound strange in the night!Date: 25th October 2015Time: 7 p. m. 9 p. m.Type of event: Family eventNote:* All under 18s must be accompanied by an adult* Pets allowed: No* Cost: Free* Phone: 01674830736* Location: SNH Visitor Centre, St Cyrus National Nature Reserve21. Which of the followin
31、g events may help you learn about the local peoples way of life?A. Ice & Fire.B. Scary Stories.C. The Sands of Time.D. Between the Tides.22. What do the four events have in common?A. They are held in August.B. People cant take their pets with them.C. They are held in the evening.D. People need to be
32、 guided during the journey.23. According to the text, _.A. you need to pay to join in the activitiesB. St Cyrus National Nature Reserve is famous for salmonC. a ten-year-old child can attend these events only in adults companyD. St Cyrus National Nature Reserve was set up not long ago【答案】21. D 22. B
33、 23. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了八月份到十月份的一些旅游项目的相关信息。【21题详解】细节理解题。根据第二部分Between the Tides中的“Join local salmon (大马哈鱼) fisherman Jim Ritchie on a fascinating walk to learn how local folk have made a living from the world between the tides, harvesting salmon from the beach at St Cyrus for hundreds of years.”,该项目
34、中游客可以加入本地大马哈鱼渔民的生活,体验他们的生活,由此可知,Between the Tides可以帮助你了解当地人的生活方式。故选D项。【22题详解】细节理解题。根据最后Note部分中“Pets allowed: No”可知,这些项目都是不允许游客带宠物的。故选B项。【23题详解】推理判断题。根据最后Note部分中“All under 18s must be accompanied by an adult”可知,未满18岁的游客必须有成年人陪同,10岁的孩子当然得在大人的陪同下才能参加这些项目。故C项正确。BReading can be a social activityThink of
35、the people who belong to book groupsThey choose books to read and then meet to discuss themNow the website BookCrossingcom turns the page on the traditional idea of a book groupMembers go on the site and register the books they own and would like to shareBookCrossing provides an identification numbe
36、r to stick inside the bookThen the person leaves it in a public place,hoping that the book will have an adventure,traveling far and wide with each new reader who finds itBruce Pederson,the managing director of BookCrossing,says,The two things that change your life are the people you meet and books y
37、ou readBookCrossing combines bothMembers leave books on park benches and buses,in train stations and coffee shopsWhoever finds their book will go to the site and record where they found itPeople who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of itE-mails are then sent to
38、 the BookCrossers to keep them updated about where their books have been foundBruce Peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at homeBookCrossing is part of a trend among people who want to get back to therealand not the virtual(虚拟)The site no
39、w has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries24. Why does the author mention book groups in the first paragraph? _A. To explain what they areB. To introduce BookCrossingC. To stress the importance of readingD. To encourage readers to share their ideas25. What doe
40、s the underlined worditin Paragraph 2 refer to? _A. The bookB. An adventureC. A public placeD. The identification number26. What will a BookCrosser do with a book after reading it? _A. Meet other readers to discuss itB. Pass it on to another readerC. Keep it safe in his bookcaseD. Mail it back to it
41、s owner27. What is the best title for the text? _A. Online Reading:A Virtual TourB. Electronic Books:A new TrendC. A Book Group Brings Tradition BackD. A Website Links People through Books【答案】24. B 25. A 26. B 27. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个叫做BookCrossing的网站的功能和设置该网站的目的。【24题详解】推理判断题。根据Now the website Boo
42、kCrossingcom turns the page on the traditional idea of a book group(现在website BookC为书群的想法翻开了新的篇章)可知作者在第一段提到书群是为了介绍图书漂流这个网站。故选B项。【25题详解】词义猜测题。根据Then the person leaves it in a public place,hoping that the book will have an adventure,traveling far and wide with each new reader who finds it(然后这个人把书放在公共场
43、所,希望这本书可以有一个奇旅,因为每一个发现它的阅读者可以走的更远更宽)根据句意可知,it是指前半句提到的同一事物the book。故选A项。【26题详解】推理判断题。根据“Members leave books on park benches and buses,in train stations and coffee shopsWhoever finds their book will go to the site and record where they found it”(成员可以把书留在公园长凳上,公交车上,火车站和咖啡厅。发现书的人就去网站登记他们在哪找到它的)可知,他们把书放在
44、那些地方的目的,就是让其他人能够找到并且阅读。选项中和该目的相近的是B项:把书传递给另一个人。故选B项。【27题详解】主旨大意题。这是一篇说明文,目的主要是介绍网站,所以答案应该以网站为中心。再根据The two things that change your life are the people you meet and books you readBookCrossing combines both可知该网站可以把人和书联系在一起。故选D项。CFor history fans, Margaret Thatcher is one of the most interesting of the
45、 British Prime Ministers. She is praised by both British and American conservatives for her firm principles and accomplishments of her term.Being so popular, it is only appropriate that a solid movie be made to detail the life of the first female Prime Minister of the United Kingdom. The film Iron L
46、ady focuses on Thatcher (Meryl Streep) and her dementia(痴呆症), with certain items in her house reminding her of periods of her life, which then start series of flashbacks. Thatcher also fantasies of her husband, Denis (Jim Broadbent), and holds conversations with him throughout the film.In a world co
47、ntrolled by men and where women are thought to belong to the kitchen, Thatcher struggles to break through the barriers of sex to win a seat in Parliament(国会). Not only does she struggle with her sex, but being the daughter of a simple shopkeeper, she struggles with class barriers.After winning a sea
48、t in Parliament in 1959, Thatcher was appointed Secretary of State for Education and Science(SES). The film details how the leadership of her party didnt take her or her opinions seriously. Thatcher became tired of being unheard and decided to challenge the leadership of the party and run for Leader
49、 of the Opposition. Not expecting to win the position, she took off in popularity, continuing a strong campaign even after her manager was killed by the Irish Republican Army.Thatcher, after the conservative party won a majority in Parliament, became the first woman Prime Minister of the UK. She too
50、k off in popularity until an economic decline hit the country. She regained popularity after the Falklands War.The film, in many cases, shows archive footage(资料片)to convey the historic timeline of the movie. The film does an excellent job in recording the complex life of one of Britains most complex
51、 women. It examines the price that Lady Thatcher paid for power, the class and sex struggles she overcame, and the burden of dementia. The film strikes an astonishingly dear portrait of the “Iron Lady” and will be sure to stand the test of time.28. According to the passage, the film Iron Lady is mai
52、nly about_.A. Margaret Thatcher and her dementiaB. Thatchers principles and achievementsC. the British Prime Ministers interestsD. Margaret Thatcher and her husband29. When Thatcher worked as Secretary of SES, _.A her party took her and her opinions seriouslyB. she tried hard to break through the ba
53、rriers of sexC. she struggled to break through the class barriersD. she wasnt respected by the leaders of her party30. This passage is possibly a(n) _.A. autobiographyB. political reportC. film reviewD. life story31. What is the authors attitude towards the film Iron Lady?A. NegativeB. PositiveC. Di
54、sapprovingD. Casual【答案】28. A 29. D 30. C 31. B【解析】【分析】试题分析:本文是一篇说明文,介绍了电影铁娘子的主要内容并给予该部电影高度评价。 细节理解题。根据第二段“The film Iron Lady focuses on Thatcher (Meryl Streep) and her dementia(痴呆症)”可知,电影铁娘子主要讲述撒切尔(梅丽尔斯特里普饰)和她的老年痴呆症,故选A。推理判断题。根据第四段“The film details how the leadership of her party didnt take her or h
55、er opinions seriously”可知,这部电影详细描述了她所在政党的领导层是如何不认真对待她的意见的,由此推断当时她不受当时领导层的尊重.。故选D。C推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍的是电影铁娘子,因此文章可能是电影评论,故选C。 推理判断题。根据文章最后一句“The film strikes an astonishingly dear portrait of the “Iron Lady” and will be sure to stand the test of time.”可知,这部电影塑造了一个非常可爱的铁娘子形象,肯定能经受住时间的考验,由此可知,作者对这部电影持积
56、极态度,故选B。考点:考查电影评论类阅读理解【详解】DPeople are being tricked into Facebook with the promise of a fun, free service without realizing theyre paying for it by giving up loads of personal information.Most Facebook users dont realize this is happening. Even if they know what the company is up to, they still have
57、 no idea what theyre paying for Facebook because people dont really know what their personal data is worth.The biggest problem, however, is that the company keeps changing the rules early on you keep everything private. That was the great thing about Facebook. You could create your own little privat
58、e network. Last year. The company changed its privacy rules so that many things; your city, your photo, your friends names were set, by default (默认)to be shared with everyone on the Internet.According to Facebooks vice-president Elliot Schrage, the company is simply making changes to improve its ser
59、vice, and if people dont share information. They have a “less satisfying experience.Some critics think this is more about Facebook looking to make more money. In original business model, which involved selling ads and putting them. At the side of the pages totally, who wants to took at ads when they
60、re online connecting with their friends?The privacy issue has already landed Facebook in hot water in Washington. In April. Senator Charles Schumer called on Facebook to change its privacy policy. He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social networking sites. “I think the
61、senator rightly communicated that we had not been clear about what the new products were and how people could choose to use them or not to use them,” Schrage admits.I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy, its only the beginning,which is why Im considering cancelling m
62、y account. Facebook is a handy site, but Im upset by the idea that my information is in the hands of people I dont know. Thats too high a price to pay.32. What do we learn about Facebook from the first paragraph?A. It is a website that sends messages to users who want to get married.B. It earns mone
63、y by putting on advertisements.C. It makes money by selling its users personal data.D. It provides loads of information to its users.33. What does the author say about most Facebook users?A. They are unwilling to give up their personal information.B. They dont know their personal data enriches Faceb
64、ook.C. They dont identify themselves when using the website.D. They care very little about their personal information.34. Why does Facebook make changes to its rules according to Elliot Schrage?A. To provide better service to its users.B. To obey the Federal guidelines.C. To improve its users connec
65、tionD. To expand its business.35. Why does the author plan to cancel his Facebook account?A. He is dissatisfied with its present service.B. He finds many of its users untrustworthy.C. He doesnt want his personal data badly used.D. He is upset by its frequent rule changes.【答案】32. C 33. B 34. A 35. C【
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388306.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版高中语文选修中国古代诗歌散文欣赏导学课件:第四单元 自主赏析 阿房宫赋 .ppt
