分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型安徽省合肥市第一中学2023-2024学年高二上学期期中考试英语试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:985303
  • 上传时间:2025-12-21
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:44.64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省 合肥市 第一 中学 2023 2024 学年 上学 期中考试 英语试题 Word 解析
    资源描述:

    1、合肥一中20232024学年度高二年级第一学期期中联考英语考生注意:1. 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2. 答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3. 考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个

    2、选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers mainly talking about?A. An artist. B. The bears in the zoo. C. An amazing painting.2. Who wrote the book that the woman was reading?A. David Beckhams father. B. David Beckham. C. David Beckhams son.3. What does Elon Musk ta

    3、lk about on social media?A. His personality.B. His future plans.C. The people who attacked him.4. What does Jim probably do?A. A host. B. A businessman. C. A musician.5. What does the woman think is the key to her success?A. Her talent. B. Her teachers guidance. C. Lots of practice.第二节(共15小题;每小题1.5分

    4、,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who will play Romeo?A. Paul Smith. B. Tim Lewis. C. The man.7. What is the most probable relationship between the speakers?A. Strangers. B. Classmates. C. Teacher and

    5、 student.听第7段材料,回答第8至10题。8. What will the woman do tomorrow morning?A. Have a meeting. B. Care for her garden. C. Interview a scientist.9. What does the man suggest the woman do?A. Stay up all night. B. Do nothing. C. Try a different way.10. How does the woman sound at the end of the conversation?A.

    6、 Tired. B. Grateful. C. Sad.听第8段材料,回答第11至13题。11. How old was J. K. Rowling when she first had the idea for Harry Potter?A. 32. B. 30. C. 25.12. Why did James Joyce return to Ireland?A. His mother was sick. B. He lost his job. C. He was in poor health.13. What upsets the woman?A. How to choose a reli

    7、able careers advisor.B. How to finish her medical studies smoothly.C. Not knowing what she wants to do for a career.听第9段材料,回答第14至16题。14. What do the speakers think of acting?A. Interesting. B. Dangerous. C. Easy.15. How many times did Jackie Chan have his nose broken?A. Once. B. Twice. C. Four times

    8、.16 What do we know about the speakers?A. They admire Jackie Chan a lot.B. They refuse to become actors.C. They have performed dangerous scenes.听第10段材料,回答第17至20题。17. When is the Jane Austen Festival held?A. In March. B. In September. C. In December.18. What is the most impressive in the Jane Austen

    9、Festival?A. The concert. B. The fashion show. C. The dance class19. How long did Jane Austen live in Chawton?A. For eighteen years. B. For ten years. C. For eight years.20. What can visitors do for free at the Jane Austen Center?A. Go to the tea room.B. Try on traditional costumes.C. See a life-size

    10、d statue of Jane.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFour Self-Portraits (自画像) by Famous ArtistsRaphael (Raffaello Sanzio da Urbino)“Self-Portrait”, 1506One of the beautiful self-portraits by famous artist Raphael was drawn at the age of 23. It measures aroun

    11、d 45cm33cm and is located at the world-famous Uffizi Gallery. The Italian painter used oil on board to draw his self-portrait, which was the clearest and the most recognizable self-portraits of Raphael himself.Leonardo da Vinci“Portrait of a Man in Red Chalk”, 1512“Portrait of a Man in Red Chalk”is

    12、a self-portrait of da Vinci at the age of 60 and measures around 33.3cm21.6cm, which is on display in Biblioteca Reale, Turin, Italy. It is drawn with red chalk on paper and represents the head of an elderly man in a three-quarter view. In the portrait, the length of the hair is uncommon in Renaissa

    13、nce (文艺复兴) portraits.Rembrandt van Rijn“Self-Portrait with Beret and Turned-up Collar”, 1659Dutch painter Rembrandt van Rijn painted his self-portrait in 1659 when he was 53 years old. It shows his worried expression that clearly portrays the troubled condition of his mind at that point of his life

    14、since the year 1659 was a year of anxiety for him. This self-portrait found its place among the Benjamin Altman Collection, which has been exhibited in the Metropolitan Museum of Art since 1913.Edgar Degas“Degas Au Porte-Fusain”, l855Edgar Degas made this self-portrait only when he was twenty-one ye

    15、ars old. It was one of the most remarkable of his fifteen self-portraits. Degas was seated as seemingly without fear and anxiety. The pose in the painting was formal and academic. The painting is located in the muse dOrsay, Paris, France.1. Where should visitors go if they want to admire Raphaels se

    16、lf-portrait in 1506?A. Uffizi Gallery.B. Biblioteca Reale.C. The muse dOrsay.D. The Metropolitan Museum of Art.2. Which aspect of Portrait of a Man in Red Chalk was special during the Renaissance?A. The red clothing.B. The formal pose.C. The long hair.D. The worried expression.3. Which painter was t

    17、he youngest when painting the above-mentioned self-portraits?A. Raphael.B. Edgar Degas.C. Leonardo da Vinci.D. Rembrandt van Rijn.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了著名艺术家们的四幅自画像。【1题详解】细节理解题。根据Raphael (Raffaello Sanzio da Urbino)部分“It measures around 45cm33 m and is located at the world-famous U

    18、ffizi Gallery.( 它的尺寸约为45cm33 m,位于世界著名的乌菲齐美术馆。)”可知,如果游客想欣赏拉斐尔1506年的自画像,可以去乌菲齐美术馆。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Leonardo da Vinci部分“In the portrait, the length of the hair is uncommon in Renaissance (文艺复兴) portraits.(在这幅画中,头发的长度在文艺复兴时期的肖像画中是罕见的。)”可知,文艺复兴时期的红色粉笔人的肖像的特别之处在于画像中人的长头发。故选C。【3题详解】细节理解题,根据Edgar Degas部分“E

    19、dgar Degas made this self-portrait only when he was twenty-one years old.(埃德加德加在21岁时才画了这幅自画像。)以及Raphael (Raffaello Sanzio da Urbino)部分中“One of the beautiful self-portraits by famous artist Raphael was drawn at the age of 23.(著名画家拉斐尔的一幅美丽的自画像是他23岁时画的。)”以及Leonardo da Vinci部分中“Portrait of a Man in Red

    20、Chalk”is a self-portrait of da Vinci at the age of 60(画红粉笔的人是达芬奇60岁时的自画像)”以及Rembrandt van Rijn部分中“Dutch painter Rembrandt van Rijn painted his self-portrait in 1659 when he was 53 years old.(1659年,荷兰画家伦勃朗凡莱因在53岁时画了这幅自画像。)”可知,在画自己的肖像画时,埃德加德加21岁时才画了这幅自画像,是四个画家中最年轻的。故选B。BLast Friday, a robot called Eve

    21、R6 led an orchestra (管弦乐队) in a performance of Korean music at the National Theater of Korea. EveR 6 is about as tall as a person, and has a human-like face that can show emotions. Its joints (关节) allow it to move its arms quickly and smoothly in many different directions.But EveR 6 doesnt think on

    22、its own like some advanced Artificial Intelligence programs. Instead, it has a limited group of movements that it has been trained to perform. To make these movements as natural as possible, EveR 6s movements are based on those captured from real human conductors.In Fridays performance, the National

    23、 Orchestra of Korea presented a concert titled “Absence”. The concert included five different pieces of music. Two were conducted by EveR 6, and two were conducted by Soo-Yeoul Choi, who leads the Busan Philharmonic Orchestra. Both conductors worked together on the final piece.Mr. Choi was impressed

    24、 with the way EveR 6 moved. “The robot was able to present such detailed moves much better than I had imagined,” he said.But Mr. Choi added that the robots biggest weakness is that it cant hear. “Some people think that conducting is just a combination of hand waving and keeping the beat,” said Mr. C

    25、hoi. “But a good conductor needs to listen to the orchestra, so that he or she can correct and encourage the orchestra as it plays.”Mr. Choi and EveR 6 both conducted a piece of music called “Sense”. Instead of musical notes, EveR 6 had instructions for how to play the piece. The conductors and musi

    26、cians had to work together to create the music. Mr. Choi communicated with the musicians while EveR 6 kept the beat. Mr. Choi said that once EveR 6 started, the musicians had “no choice but to follow its beats”.Mr. Choi doesnt think robots are likely to replace human conductors. But he believes robo

    27、ts could be helpful in situations like practice sessions where the same thing needs to be repeated many times.4. What do we know about EveR 6 from the text?A. It is an experienced conductor.B. It has a lifelike appearance.C. It is able to listen to music.D. It is much shorter than a person.5. What d

    28、oes the underlined word “captured”in paragraph 2 mean?A. Stolen.B. Stopped.C. Recorded.D. Hidden.6. What advantage does a human conductor have over EveR 6?A. Waving hands.B. Keeping the beat.C. Having instructions.D. Communicating with musicians.7. What is the text mainly about?A. A robot conducting

    29、 an orchestra.B. An orchestra having performed in Korea.C. Modern music combined with technology.D. Two conductors getting worldwide recognition.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍的是机器人音乐指挥家EveR 6,介绍了其特点以及缺点。【4题详解】细节理解题,根据第一段“EveR 6 is about as tall as a person, and has a human-like face

    30、that can show emotions.(EveR 6和人一样高,有一张像人一样的脸,可以表达情绪)”可知,EveR 6有着栩栩如生的外观。故选B。【5题详解】词句猜测题。根据画线词上文“To make these movements as natural as possible, EveR 6s movements are based on those”及画线词后“from real human conductors.”可知,为了使这些动作尽可能自然,EveR 6的动作是基于从真实的人类指挥家那里记录到的。由此可知,划线词的意思是“记录”。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第五段“S

    31、ome people think that conducting is just a combination of hand waving and keeping the beat,” said Mr. Choi. “But a good conductor needs to listen to the orchestra, so that he or she can correct and encourage the orchestra as it plays.”(“有些人认为指挥只是挥手和保持节拍的结合,”崔说。“但是一个好的指挥需要倾听乐队,这样他或她才能在乐队演奏时纠正和鼓励乐队。”)

    32、”及第六段“Mr. Choi communicated with the musicians while EveR 6 kept the beat. Mr. Choi said that once EveR 6 started, the musicians had “no choice but to follow its beats”.( Choi先生与乐手沟通,而EveR 6则保持节奏。Choi说,一旦EveR 6开始,音乐家们“别无选择,只能跟着它的节奏走”)”可知,与EveR 6相比,人类指挥员的优势是会和音乐人交流,故选D。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“Last Friday,

    33、a robot called EveR6 led an orchestra (管弦乐队) in a performance of Korean music at the National Theater of Korea. EveR 6 is about as tall as a person, and has a human-like face that can show emotions. Its joints (关节) allow it to move its arms quickly and smoothly in many different directions.(上周五,一个名为

    34、EveR6的机器人在韩国国家剧院领导一个管弦乐队演出了韩国音乐。EveR 6和人一样高,有一张像人一样的脸,可以表达情绪。它的关节使它的手臂在许多不同的方向上快速而平稳地移动)”结合主要介绍的是机器人音乐指挥家EveR 6,介绍了其特点以及缺点。由此可知,本文主要介绍了指挥管弦乐队的机器人。故选A。CWhile temperatures continue to climb, visitors are still coming to see Death Valley National Park on the California-Nevada border. The park is known

    35、as the hottest place on Earth. This past weekend, the temperatures climbed to 53.33. Most visitors at this time of year make it only a short distance to any area in the park before returning to the cool air in their vehicles.Early information from the park service shows that across the nations 424 n

    36、ational parks, at least four people have died this year from heat-related causes. That includes a 65-year-old man from San Diego who was found dead at Death Valley earlier this month.Death Valley National Park suggests visitors be careful and not have expectations of rescue. While park rangers (护林员)

    37、 drive on park roads and can aid tourists in need, it is unsure that lost visitors will get help in time.Physical activity can make the heat feel even worse and leave people exhausted. Alessia Dempster, who was visiting from Edinburgh, Scotland, said, “Its very hot especially when theres a gentle wi

    38、nd. You would think maybe that would give you some slight relief from the heat, but it just really does feel like an air blow dryer just going back in your face.”Death Valley is a narrow area that is below sea level and surrounded by high mountains, the park services website says. The dry air and sm

    39、all plant coverage let sunlight heat up the park surface. The heat then becomes trapped in the valley.Still, several areas in Death Valley continue to draw tourists. Badwater Basin, made up of salt flats, is considered the lowest point in all of North America. The 183-meter Ubehebe Crater dates back

    40、 over 2,000 years. And Zabriskie Point is a great sunrise viewing spot.Josh Miller, a visitor from Indianapolis who has been to 20 national parks so far, shared that feeling. “Its hot, but the scenery is awesome,” he said.8. What do most visitors do in Death Valley?A. Cool themselves in time.B. Do l

    41、ots of physical exercises.C. Stay away from park rangers.D. Carry dryers with themselves.9. Why does the author mention the 65-year-old man in paragraph 2?A. To encourage the elderly to travel more.B. To express admiration for mountain climbers.C. To advise people to tour Death Valley more often.D.

    42、To show the danger of traveling in Death Valley.10. What does paragraph 5 mainly tell us about Death Valley?A. Its covering area.B. Its attractive spots.C. The reason why it is so hot.D. The service of its parks website.11. What can be inferred about Death Valley from the last two paragraphs?A. It h

    43、as a short history.B. It is worth visiting.C. It draws fewer and fewer tourists.D. It is unsuitable for viewing sunrise.【答案】8. A 9. D 10. C 11. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了美国的“死亡谷”,这里的气温非常高,但还是吸引了很多人前来参观。【8题详解】细节理解题,根据第一段“The park is known as the hottest place on Earth. This past weekend, the temperatur

    44、es climbed to 53.33. Most visitors at this time of year make it only a short distance to any area in the park before returning to the cool air in their vehicles. (这个公园被认为是地球上最热的地方。上周末,气温攀升至53.33。在每年的这个时候,大多数游客只会到公园的任何一个地方很短的距离,然后就会回到他们的车里享受凉爽的空气)”可知,游玩死亡谷国家公园时,大部分游客都会及时给自己降温。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第二段“Ea

    45、rly information from the park service shows that across the nations 424 national parks, at least four people have died this year from heat-related causes. That includes a 65-year-old man from San Diego who was found dead at Death Valley earlier this month. (来自公园管理局的早期信息显示,在全国424个国家公园中,今年至少有4人死于与高温有关

    46、的原因。其中包括一名来自圣地亚哥的65岁男子,本月早些时候,他被发现死于死亡谷)”可推知,作者提及这位65岁的老人是为了说明在死亡谷国家公园游玩的危险之处,故选D。【10题详解】主旨大意题。根据第五段“Death Valley is a narrow area that is below sea level and surrounded by high mountains, the park services website says. The dry air and small plant coverage let sunlight heat up the park surface. The

    47、 heat then becomes trapped in the valley. (公园管理局的网站上说,死亡谷是一个低于海平面的狭窄地区,周围环绕着高山。干燥的空气和小的植物覆盖让阳光加热了公园的表面。然后热量被困在山谷里)”可知,故本段主要讲的是死亡谷如此炽热的原因。故选C。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Still, several areas in Death Valley continue to draw tourists. Badwater Basin, made up of salt flats, is considered the lowest point in a

    48、ll of North America. The 183-meter Ubehebe Crater dates back over 2,000 years. And Zabriskie Point is a great sunrise viewing spot. (尽管如此,死亡谷的几个地区仍然吸引着游客。由盐滩组成的巴德沃特盆地被认为是整个北美的最低点。183米高的乌贝赫比陨石坑可以追溯到2000多年前。扎布里斯基角是观赏日出的好地方)”以及最后一段“Josh Miller, a visitor from Indianapolis who has been to 20 national pa

    49、rks so far, shared that feeling. “Its hot, but the scenery is awesome,” he said. (来自印第安纳波利斯的游客Josh Miller也有这种感觉,他到目前为止已经去过20个国家公园了。“天气很热,但风景很棒,”他说)”可推断,Death Valley是一个值得游玩的地方。故选B。DIndoor food growing operations are seeing both successes and failures in the United States Some companies in the food in

    50、dustry are investing (投资) even as competitors fail.California-based Plenty Unlimited this summer began working on $300 million indoor plants, while Kroger announced that it would be increasing its availability of vertically (垂直地) farmed produce. Meanwhile, two indoor farming companies that got stron

    51、g backingNew Jerseys AeroFarms and Kentuckys AppHarvestfiled for financial failure and reorganization. And a five-year-old company in Detroit, Planted Detroit, shut its doors this summer.The industry changes do not worry Jacob Portillo, a grower with Eden Green Technology, an indoor farming company.

    52、 “The fact that other people are failing and other people are succeeding is going to happen in any industry you go to,” he said.Indoor farming refers to growing crops indoors, which experts sometimes call “controlled environment agriculture”. There are different methods. One method called vertical f

    53、arming involves putting produce from floor to ceiling, often under artificial lights and with the plants growing in nutrient-enriched water. Other growers are trying very large greenhouses, indoor beds of soil in big buildings and using special robots for parts of the farming process.Supporters say

    54、growing indoors uses less water and land and permits food to be grown closer to consumers, saving on transport. Indoor growing is also a way to protect crops from increasingly extreme weather caused by climate change.But critics question the sustainability (可持续性) of operations that can require a lot

    55、 of energy for artificial lights. And they say paying for that light can make profitability impossible. Curt Covington of AgAmerica Lending, a private investment company centered on agriculture, is not convinced that indoor farming operations can workexcept in special cases. Given the high cost of i

    56、ndoor operations, Covington said, “Its just hard to be very profitable.”12. What is Jacob Portillos attitude to the indoor food growing industry?A. Positive.B. Worried.C. Unclear.D. Doubtful.13. What can we learn about indoor farming?A. It takes a lot of manpower to take care of plants.B. It means g

    57、rowing plants in water instead of soil.C. It protects crops from increasingly extreme weather.D. It is different from controlled environment agriculture.14. Why did Curt Covington question indoor farming operations?A. They produce little food.B. They carry great cost.C. They need sunlight.D. They la

    58、ck investors.15. What is the best title for the text?A. What Types of Food Can Be Grown Indoors?B. How Can You Grow Food Indoors Without Soil?C. Indoor Farming Companies Take Agriculture IndoorsD. Indoor Food Growing Operations Face an Uncertain Future【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】【导语】这是一篇说明文。在美国,室

    59、内食品种植有成功也有失败。食品行业的一些公司在竞争对手失败的情况下仍在投资。文章主要说明了室内食品种植的现状以及人们对室内种植的看法,和室内种植不确定的前景。【12题详解】推理判断题。根据第三段“The industry changes do not worry Jacob Portillo, a grower with Eden Green Technology, an indoor farming company. “The fact that other people are failing and other people are succeeding is going to happ

    60、en in any industry you go to,” he said. ( Jacob Portillo是伊甸园绿色科技公司一名种植者,该公司是一家室内农业公司。他说:“别人失败,别人成功的情况在任何行业都会发生。”)”可推断,Jacob Portillo对室内食物种植业持“肯定”的态度。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第五段“Indoor growing is also a way to protect crops from increasingly extreme weather caused by climate change. (室内种植也是一种保护作物免受气候变化引起的

    61、日益极端天气影响的方法)”可知,室内农业保护作物免受日益极端的天气影响。故选C。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“Given the high cost of indoor operations, Covington said, “Its just hard to be very profitable.” (考虑到室内运营的高成本,Covington说,“很难盈利。”)”可知,Covington质疑室内农业的运营是因为其成本太高。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Indoor food growing operations are seeing both successes

    62、and failures in the United States. Some companies in the food industry are investing (投资) even as competitors fail. (在美国,室内食品种植有成功也有失败。食品行业的一些公司在竞争对手失败的情况下仍在投资)”结合文章主要说明了室内食品种植的现状以及人们对室内种植的看法,和室内种植不确定的前景。故D选项“室内食品种植面临不确定的未来”最符合文章标题。故选D。第二节,(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多

    63、余选项。It can be a wonderful and satisfying experience to have roommates to share a home with. Living with others can often help you develop close relationships and learn some life skills along the way. _16_.Honest communicationIn order to solve any problems that may arise, effective communication is n

    64、ecessary. _17_, where you feel free to voice worries, expectations and feedback. It is recommended to have house meetings on a regular basis where all important information is shared and addressed._18_Nothing is more important than keeping your shared space clean and organized. Take the time to clea

    65、n up shared areas like bathrooms and kitchens and respect each others standards of cleanliness.Develop a sense of humor_19_. Developing a sense of humor will help relieve tension and create a more lighthearted atmosphere, especially when you and your roommates have the same sense of humor.Be conside

    66、rate of your roommates needsBeing considerate of your roommates schedule, preferences and routines is part of living with them. A supportive living environment is created by small things, for example, offering to pick up groceries or helping with housework. _20_, especially when one of your roommate

    67、s is studying or working or when anyone in the apartment is asleep.A. Respect yourselfB. You can create an open-door policyC. Keep shared space clean and organizedD. It is also wise to be mindful of noise levelsE. Here are practical tips on how to be a good roommateF. Living with others can lead to

    68、disagreements and argumentsG. Being a good roommate is more than making your rent payments on time【答案】16. E 17. B 18. C 19. F 20. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何与自己的室友相处好的一些建议。【16题详解】根据空前“Living with others can often help you develop close relationships and learn some life skills along the way.(与他人一起生活通

    69、常可以帮助你建立亲密的关系,并在此过程中学习一些生活技能)”结合文章主要介绍了如何与自己的室友相处好的一些建议。故E项“这里有一些关于如何成为一个好室友的实用建议”符合语境。故选E。【17题详解】根据空前“In order to solve any problems that may arise, effective communication is necessary.(为了解决可能出现的任何问题,有效的沟通是必要的)”及空后“where you feel free to voice worries, expectations and feedback(你可以自由地表达你的担忧、期望和反馈)

    70、”可知,后文提到了可以自由表达担忧、期望和反馈,可知本句是在说明沟通建议是制定一项开放式的政策。故B项“你们可以制定一项开放式的政策”符合语境。故选B。【18题详解】根据本段内容“Nothing is more important than keeping your shared space clean and organized. Take the time to clean up shared areas like bathrooms and kitchens and respect each others standards of cleanliness.(没有什么比保持你的共享空间整洁

    71、更重要的了。花点时间清理公共区域,比如浴室和厨房,尊重彼此的清洁标准)”可知,本段的主旨是保持公共区域的整洁,故C项“保持公共区域整洁有序”适合作本段的小标题。故选C。【19题详解】根据空后“Developing a sense of humor will help relieve tension and create a more lighthearted atmosphere, especially when you and your roommates have the same sense of humor.(培养幽默感有助于缓解紧张,创造更轻松的氛围,尤其是当你和你的室友有同样的幽默

    72、感时)”可知,后文提到了缓解紧张,可知本句是在说明发生了导致紧张氛围的事情:与他人一起生活可能会导致分歧和争吵。故F项“与他人一起生活可能会导致分歧和争吵”符合语境。故选F。【20题详解】根据空前“A supportive living environment is created by small things, for example, offering to pick up groceries or helping with housework.(一个支持性的生活环境是由小事创造的,例如,主动提起杂货或帮助做家务)”及空后“especially when one of your room

    73、mates is studying or working or when anyone in the apartment is asleep(尤其是当你的室友在学习或工作,或者当公寓里的任何人都在睡觉的时候)”可知,后文提到了别人在学习工作或在睡觉,可知本句是在说明注意事项:注意噪音水平。故D项“注意噪音水平也是明智的”符合语境。故选D。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。No one expected Jamie MoCrazy to live after her

    74、fall. The chances of _21_ were slim when her brain started bleeding in eight spots. Family and friends _22_, hoping for a miracle (奇迹) but fearing the worst. .She had been _23_ in freestyle skiings World Tour Finals in Canada when disaster struck. Having successfully completed her _24_ run, ranking

    75、fourth in the standings, she increased the difficulty for her second and final run. However, her _25_ landed first, lying there unconscious (无意识的).Ten days after the _26_, at the age of 22, she opened her eyes. Although she only _27_ them for a few seconds, they were enough to add a little _28_ to t

    76、he darkest days. Six weeks later, she could recognize her parents.The _29_ was slow, often painful. There were physical and mental problems to overcome. The _30_ challenges she faced were the easiest while her emotions were greatly affected. It took her five years to _31_ recover from the accident.“

    77、That does not mean my _32_ has to be worse. I viewed it as climbing a mountain. The views on the top might be even more _33_,” MoCrazy said.Her life goal now is to _34_ others who have suffered traumatic (创伤性的) brain injuries, _35_ a non-profit organization MoCrazy Strong with her mother for the pur

    78、pose of giving back.21. A. winningB. survivalC. profitD. training22 A. disagreedB. smiledC. waitedD. fell23. A. competingB. teachingC. swimmingD. walking24. A. firstB. secondC. thirdD. fourth25. A. armsB. headC. feetD. back26. A. orderB. fightC. workD. accident27. A. openedB. closedC. touchedD. narr

    79、owed28. A. waterB. styleC. lightD. gratitude29. A. serviceB. speedC. tripD. recovery30. A. academicB. physicalC. mentalD. similar31. A. barelyB. potentiallyC. emotionallyD. immediately32. A. lifeB. familyC. heartD. income33. A. scientificB. detailedC. distantD. amazing34. A. defeatB. helpC. employD.

    80、 bother35. A. breaking downB. figuring outC. searching forD. setting up【答案】21. B 22. C 23. A 24. A 25. B 26. D 27. A 28. C 29. D 30. B 31. C 32. A 33. D 34. B 35. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。本文讲述了自由式滑雪选手Jamie MoCrazy在比赛中不幸摔倒,脑部多处出血,生命垂危,但她最终坚强地康复并建立了非营利组织MoCrazy Strong来帮助其他受到创伤性脑损伤的人。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:当她的大脑开

    81、始有八个地方出血时,她的生存机会渺茫。A. winning获胜;B. survival生存;C. profit利润;D. training训练。根据后文“when her brain started bleeding in eight spots.”可知,当Jamie的大脑开始有八个地方出血时,她活下来的机会渺茫。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:家人和朋友都在等待,期待奇迹的出现,但又担心最坏的情况。A. disagreed不同意;B. smiled微笑;C. waited等待; D. fell 跌倒。根据“hoping for a miracle”可知,家人们一直等待奇迹的出现

    82、。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:灾难发生时,她正在加拿大参加自由式滑雪世界巡回赛决赛。A. competing比赛;B. teaching教学;C. swimming游泳;D. walking步行。根据“in freestyle skiings World Tour Finals”可知,正在加拿大参加自由式滑雪世界巡回赛决赛。故选A。【24题详解】考查序数词辨析。句意:在成功完成第一轮比赛后,她在积分榜上排名第四,她在第二轮也是最后一轮比赛中增加了难度。A. first第一;B. second第二;C. third第三;D. fourth第四。根据后文“she increase

    83、d the difficulty for her second and final run.”可知,她成功地完成了第一轮比赛。故选A。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,她的头先落地,躺在那里失去了知觉。A. arms臂;B. head头部;C. feet脚;D. back背部。根据前文“when her brain started bleeding in eight spots.”可知,大脑开始有八个地方出血是因为她的头先落地。故选B。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:事故发生10天后,22岁的她睁开了眼睛。A. order命令;B. fight打斗;C. work工作;D. a

    84、ccident事故。根据“However, her _5_ landed first, lying there unconscious (无意识的).”可知,她在比赛中受伤头部着地是一起事故。故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:虽然她只睁开了几秒钟,但它们足以为最黑暗的日子增添一点光明。A. opened打开,睁开;B. closed关闭;C. touched触摸;D. narrowed变窄。根据前文“she opened her eyes”可知,她睁开眼睛只有几秒钟。故选A。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. water水;B. style风格;C. light光;D

    85、. gratitude感激。根据“to the darkest days”可知,睁开眼睛的几秒钟,足以为最黑暗的日子增添一点光明。故选C。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:恢复是缓慢的,往往是痛苦的。A. service服务;B. speed速度;C. trip旅行;D. recovery恢复。根据“slow”可知,在事故之后恢复的时光往往是缓慢的。故选D。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:她面对的身体挑战是最容易的,但她的情绪受到了很大的影响。A. academic学术的;B. physical身体的;C. mental精神的;D. similar相似的。根据前文“There we

    86、re physical and mental problems”以及“her emotions”可知,她在恢复过程中遇到了身体和精神上的问题,但与情绪相对应的是身体上的挑战是容易面对的。故选B。【31题详解】考查副词词义辨析。句意:她花了五年时间才在情商上从那次事故中恢复过来。A. barely勉强;B. potentially潜在地;C. emotionally情感上;D. immediately立即地。根据“while her emotions were greatly affected”可知,花费了5年的时光才从情感上恢复过来。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:这并不意味着我

    87、的生活就得更糟。A. life生活;B. family家庭;C. heart心;D. income收入。根据后文“I viewed it as climbing a mountain.”可知,她把自己的生活视为攀爬高山。故选A。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:山顶的景色可能更令人惊叹。A. scientific科学的;B. detailed详细的;C. distant遥远的;D. amazing惊人的。根据“on the top”可知,山顶的景色是更令人惊叹的。故选D。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:她现在的生活目标是帮助其他遭受创伤性脑损伤的人,并与母亲一起成立了一个非营利组织

    88、MoCrazy Strong,以回馈社会。A. defeat击败;B. help帮助;C. employ雇用;D. bother打扰。根据“who have suffered traumatic (创伤性的) brain injuries”可知,她现在的生活目标是帮助其他遭受创伤性脑损伤的人。故选B。【35题详解】考查动词短语辨析。句意:同上。A. breaking down崩溃;B. figuring out弄清;C. searching for搜寻;D. setting up建立。根据“a non-profit organization”可知,她与母亲一起成立了一个非营利组织MoCrazy

    89、 Strong,以回馈社会,帮助其他遭受创伤性脑损伤的人。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。While the key to success in both _36_ (person) and professional relationships lies in your ability _37_ (communicate) well its not the words that you use _38_ your body language that speaks the loudest.Whether y

    90、oure aware _39_ it or not, when you interact with others, youre continuously giving and receiving wordless signals. All of your nonverbal _40_ (behavior) the gestures you make, your tone of voice and how much eye contact you make send strong messages. They can build trust and draw others towards you

    91、, or they can confuse _41_ youre trying to express. These messages dont stop when you stop speaking, either. Even when youre silent, youre still communicating nonverbally.In some instances, what comes out of your mouth and what you communicate through your body language may be two _42_ (total) diffe

    92、rent things. If you say one thing, but your body language says something else, your listener will likely feel that youre being dishonest. When faced with such _43_ (mix) signals, the listeners have to choose whether to believe your verbal or nonverbal messages. Since body language is a natural langu

    93、age that _44_ (show) your true feelings and intentions, theyll likely choose the nonverbal messages.However, by improving how you understand and use nonverbal communication, you can express what you really mean, connect better with others, and build stronger, more _45_ (reward) relationships.【答案】36.

    94、 personal 37. to communicate 38. but 39. of 40. behaviors 41. what 42. totally 43. mixed 44. shows 45. rewarding【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍了肢体语言在沟通交流中的重要性。【36题详解】考查形容词。句意:虽然在个人和职业关系中取得成功的关键在于你的沟通能力,但最响亮的不是你说的话,而是你的肢体语言。修饰后文名词relationships应用形容词personal,作定语。故填personal。【37题详解】考查非谓语动词。句意:虽然在个人和职业关系中取得成功的关键在于你的

    95、沟通能力,但最响亮的不是你说的话,而是你的肢体语言。名词ability后跟不定式作后置定语。故填to communicate。【38题详解】考查固定短语。句意:虽然在个人和职业关系中取得成功的关键在于你的沟通能力,但最响亮的不是你说的话,而是你的肢体语言。表示“不是而是”句型为notbut。故填but。【39题详解】考查介词。句意:不管你是否意识到,当你与他人互动时,你在不断地发出和接收无言的信号。表示“意识到”短语为be aware of。故填of。【40题详解】考查名词的数。句意:你所有的非语言行为你做的手势,你说话的语气和你眼神交流的次数都传递了强烈的信息。根据上文All of your

    96、 nonverbal可知behavior应用复数形式。故填behaviors。【41题详解】考查宾语从句。句意:他们可以建立信任,吸引别人向你靠近,或者他们会混淆你想表达的东西。引导宾语从句,从句缺少宾语,应用what引导。故填what。【42题详解】考查副词。句意:在某些情况下,从你嘴里说出来的和你通过肢体语言传达的可能是两件完全不同的事情。修饰形容词different应用副词totally,故填totally。【43题详解】考查形容词。句意:当面对这种混杂的信号时,听者必须选择是相信你的口头信息还是非口头信息。修饰名词signals应用形容词mixed,作定语。故填mixed。【44题详解

    97、】考查主谓一致。句意:因为肢体语言是一种自然的语言,可以表达你的真实感受和意图,他们很可能会选择非语言信息。定语从句修饰先行词language,根据上文is可知为一般现在时,谓语与先行词保持一致,用三单形式。故填shows。【45题详解】考查形容词。句意:然而,通过提高你对非语言交流的理解和使用,你可以表达你真正的意思,更好地与他人交流,建立更牢固、更有益的关系。修饰名词relationships应用形容词rewarding,作定语。故填rewarding。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你是学生会主席李华,你校将于下周六举办主题为“英语戏剧”的比赛。请给你

    98、班的外教Frank写一封邮件,邀请他担任评委。内容包括:1. 写邮件的目的;2. 活动时间、地点;3. 活动安排。注意:1. 写作词数应为80个左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Dear Frank,I am Li Hua. I am writing to invite you to serve as a judge for the English drama contest.As planned, the contest will be held in the school lecture hall at eight oclock next Saturday mornin

    99、g. It aims to stimulate students interest in English culture and popularize English drama. At the scene, several dramas, including “The Little Mermaid”, “Snow White and the Seven Dwarfs” and “Romeo and Juliet”, will be performed by the students. Finally, the event will end with the presentation of a

    100、wards.Looking forward to your reply.Yours sincerely,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。假定你是学生会主席李华,你校将于下周六举办主题为“英语戏剧”的比赛。请给你班的外教Frank写一封邮件,邀请他担任评委。【详解】1.词汇积累比赛:contestcompetition激发:stimulateinspire担任:serve aswork as表演:performput on2.句式拓展同义句转换原句:As planned, the contest will be held in the school lecture hall

    101、at eight oclock next Saturday morning. It aims to stimulate students interest in English culture and popularize English drama.拓展句:As planned, the contest will be held in the school lecture hall at eight oclock next Saturday morning, whose aim is to stimulate students interest in English culture and

    102、popularize English drama.【点睛】高分句型1 As planned, the contest will be held in the school lecture hall at eight oclock next Saturday morning. (运用了一般将来时的被动语态)高分句型2 It aims to stimulate students interest in English culture and popularize English drama. (运用了不定式作宾语)第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构

    103、成一篇完整的短文。My friend invited me to a trapeze (高空秋千) class. I was doubtful because of a lack of courage and a short of self-confidence, but her enthusiasm and assurances of strict safety rules won me over.I had been fearful of heights since elementary school and avoiding my fear of heights became secon

    104、d nature. But here I was, at age twenty-six, facing my fear of heights in a rather extreme way. I had come around to the idea of trying trapeze. I figured it wasnt much different from swinging (舞动) on the monkey bars as a kid. One difficulty I didnt expect was the ladder (梯子). In order to reach the

    105、trapeze, I had to climb up a twenty-two-foot ladder.I could hear one of my classmates expressing her impatience with my slow climb up the ladder. “If shes afraid of heights, why did she sign up for a trapeze class?” However, my friend was at the top of the ladder, trying to encourage me. Besides, hi

    106、s distraction techniques helped to take my mind off my dangerous task. I found a rhythm(节奏) and kept going. With a slow and steady pace, I made it to the top. The cheers from my classmates rang out below.An instructor told me to step to the edge of the platform. He reminded me of the safety rules, i

    107、ncluding the net below that would catch me at the bottom. He also asked me to listen to the directions while in the air, so I could perform a trick.As the instructor counted down, I took a deep breath and pushed off the platform, swinging back and forth. At that moment, I lost awareness of time and

    108、space. Fortunately, the instructors voice came over the loudspeaker, giving me step-by-step instructions for performing a trick. Instead of doubting my inability to perform the trick, I took his directions one step at a time.注意:1. 续写词数应为150个左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。During my flight on the trapeze, my

    109、 fear didnt completely leave me. _This experience opened up a new way of seeing myself and approaching other challenges. _【答案】One possible version:During my flight on the trapeze. my fear didnt completely leave me. My palms were clammy, my heart was racing, and my mouth was dry. But I turned down th

    110、e dial of my fear so I could be present in the experience. I focused my thoughts on the instructors voice instead of my internal dialogue about what could go wrong. In the end, I successfully completed the task. I couldnt believe I had actually done it!This experience opened up a new way of seeing m

    111、yself and approaching other challenges. I became more capable of overcoming my fear and learned to believe in myself. I became more open to try new things. After my trapeze flight, I took an archery class, went on my first kayaking trip, and hiked along a 200-foot cliff in Nova Scotia. While these e

    112、xperiences made my heart pound, I completed them, one step at a time. Whether my steps were small or big on the ground or in midair, I wanted to keep stepping out of my comfort zone.【解析】【导语】本文以人物为线索展开,文章主要讲述了作者的一次高空秋千体验,她因为过去的恐高症一度不敢尝试,但是好友的鼓励和安全规则的保障让她决定尝试。虽然一开始走梯子时遇到了困难,但最终还是完成了任务。这次体验让她从中学习到了如何克服

    113、恐惧、相信自己,也让她更愿意尝试新事物。最终,她完成了其他类似的挑战,并希望能够一步一步地走出自己的舒适区。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“在高空秋千的过程中,我的恐惧并没有完全离开我。”可知,第一段可描写作者第一次完成高空秋千过程中的紧张状态。由第二段首句内容“这段经历开启了我看待自己和应对其他挑战的新方式。”可知,第二段可描写作者在完成高空秋千后所发生的改变,参加了其他的各项活动,并且本段描写作者个人的感悟。2.续写线索:作者不敢完成高空秋千在朋友的鼓励下参加高空秋千作者感受到极其紧张和恐惧克服恐惧,完成高空秋千发生改变,参加其他各项活动最终感悟3.词汇激活行为类 心跳加速:hea

    114、rt was racing/heart was pounding 拒绝:turn down/refuse/decline 集中注意力:focus on/concentrate on情绪类手掌湿漉漉:palms were clammy/ palms were wet 口干舌燥:mouth was dry / mouth parched and tongue scorched【点睛】高分句型1. I focused my thoughts on the instructors voice instead of my internal dialogue about what could go wrong.(由what引导宾语从句)高分句型2. After my trapeze flight, I took an archery class, went on my first kayaking trip, and hiked along a 200-foot cliff in Nova Scotia.(由after引导时间状语从句)听力答案:15 AABCC 610 ABACB 1115 CACBC 1620 ABBCA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省合肥市第一中学2023-2024学年高二上学期期中考试英语试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-985303.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1