分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练13 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:169715
  • 上传时间:2025-11-11
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:56.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练13 WORD版含答案 2018 二轮 高考 复习 英语 文档 题型 综合 13 WORD 答案
    资源描述:

    1、题型综合练(十三)一、阅读理解A文体议论文题材社会文化Should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city?In order to answer this question,we must first examine whether people really want to preserve the historic feel of an area.Not all historical buildings are attractive.However,

    2、there may be other reasonsfor example,economic reasonswhy they should be preserved.So,let us assume that historical buildings are both attractive and important to the majority of people.What should we do then if a new building is needed?In my view,new architectural styles can exist perfectly well al

    3、ongside an older style.Indeed,there are many examples in my own hometown of tours where modern designs have been placed very successfully next to old buildings.As long as the building in question is pleasing and does not dominate(占据)its surroundings too much,it often improves the attractiveness of t

    4、he area.It is true that there are examples of new buildings which have spoilt the area they are in,but the same can be said of some old buildings too.Yet people still speak against new buildings in historic areas.I think this is simply because people are naturally conservative and do not like change

    5、.Although we have to respect peoples feelings as fellow users of the buildings,I believe that it is the duty of the architect and planner to move_things_forward.If we always reproduced what was there before,we would all still be living in caves.Thus,I would argue against copying previous architectur

    6、al styles and choose something flesh and different,even though that might be the more risky choice.语篇解读文章针对现在人们经常讨论的问题“现代建筑是否应该和古老的历史建筑建在一起”进行了阐述。在作者看来,历史建筑应该选择性保存,我们的建筑风格也应该改变,不能因为历史建筑而影响了我们前进的脚步。1What does the author say about historical buildings in the first paragraph?ASome of them are not attra

    7、ctive.BMost of them are too expensive to preserve.CThey are more pleasing than modern buildings.DThey have nothing to do with the historic feel of an area.解析:细节理解题。根据第一段第三句Not all historical buildings are attractive.这一部分否定的句子可知,一些历史建筑不够有吸引力。故选A项。答案:A2Which of the following is TRUE according to the a

    8、uthor?AWe should reproduce the same old buildings.BBuildings should not dominate their surroundings.CNo one understands why people speak against new buildings.DSome old buildings have spoilt the area they are in.解析:推理判断题。根据第三段第一句It is true that there are examples of new buildings which have spoilt t

    9、he area they are in,but the same can be said of some old buildings too.可知有的新建筑破坏了周围环境,而有的古建筑也是这样,因此作者认为一些古建筑也把周围环境给破坏了。故选D项。答案:D3By“move things forward”in the last paragraph,the author probably means“_”Adestroy old buildingsBchoose new architectural stylesCput things in a different placeDrespect peo

    10、ples feelings for historical buildings解析:词义猜测题。根据画线短语后一句If we always reproduced what was there before,we would all still be living in caves.可知,如果建筑师不改变建筑风格,总是复制以前的样子,那么我们现在还住在山洞里面,由此推断move things forward意为“选择新的建筑风格”。故选B项。答案:B4What is the main purpose of the passage?ATo explain why people dislike cha

    11、nge.BTo warn that we could end up living in caves.CTo argue that modern buildings can be built in historic areas.DTo admit how new buildings have ruined their surroundings.解析:主旨大意题。第一段第一句提出问题:现代建筑是否应该建在历史建筑旁边。下面三段对这一问题进行了回答:第二段讲的是现代建筑能很好地同历史建筑融合并增添其吸引力;第三段讲的是人们之所以持反对意见,是因为人们比较保守并讨厌改变;第四段最后一句可直接反映作者的

    12、态度,即反对不断复制原来的建筑风格。由此可知作者的意图是证明现代建筑可以建在历史建筑区。答案:CB文体记叙文题材社会文化The loneliest chimp(黑猩猩)in the world just got the best surprisea hug from a new friend.Ponso has been by himself for nearly three years,finding himself alone after his wife and children died on the island where they were abandoned by a medi

    13、cal testing company many years ago.For years a nearby villager named Germain has been Ponsos only company,visiting him so often to bring bananas and breadthe chimps only source of food on the tiny island.It was clear how much Ponso missed companionship when he was recently visited by Chimpanzee Cons

    14、ervation Center Director Estelle Raballand.The chimp immediately embraced Estelle Raballand in a huge hug and laughed as she reached out for him,with his smile from ear to ear.For those who know Ponsos back story,his immediate ease and trust in humans might be surprising.Ponso was one of 20 chimps,a

    15、ll between the ages of 7 to 11 years old,relocated to an island off the Ivory Coast(象牙海岸)after being used for testing by the New York Blood Center.After the tests were completed in 2005,the lab reportedly transferred the chimps to a string of islands,occasionally dropping off food and water because

    16、there was none in the chimpsnew homes.Disease and hunger soon left only Ponso,his mate and their two children standing.But at the end of 2013 they died within days of each other and Ponso was now completely alone.A group called SOS Ponso is trying to raise money for the poor lonely chimp,already ach

    17、ieving its goal of $20,000all of which will be used for Ponsos care.语篇解读本文是一篇记叙文。世界上最孤独的黑猩猩蓬索得到了最好的惊喜来自一个新朋友的拥抱。5What do we know about the chimp Ponso?AHe was deserted by his family.BHe found many sources of food.CHe came to the island for a test.DHe suffered from loneliness greatly.解析:细节理解题。根据第一段第二

    18、句Ponso has been by himself for nearly three years,finding himself alone.可知,蓬索将近3年一直独处在岛上,是孤单的。故D项正确。答案:D6How did Ponso feel about the visit of Estelle Raballand?AExcited.BFrightened.CEmbarrassed.DConfused.解析:推理判断题。根据第二段最后一句The chimp immediately embraced Estelle Raballand in a huge hug and laughed as

    19、 she reached out for him,with his smile from ear to ear.可知,当埃丝特尔向它伸出手时,黑猩猩蓬索立刻给了她一个大大的拥抱,并且笑起来。由此可以推断,黑猩猩蓬索非常兴奋。故A项正确。答案:A7What is Paragraph 3 mainly about?AThe chimpsnew settlement.BHow Ponso came to the island.CWhy Ponso was used for a test.DThe medical test about chimps.解析:主旨大意题。根据第三段最后一句After th

    20、e tests were completed in 2005,the lab reportedly transferred the chimps to a string of islands.可知,本段主要讲的是蓬索是如何来到这个岛上的。故B项正确。答案:B8What can be inferred from the text?AGermain wont visit Ponso any more.BA new lab will be built on the island.CMany people show concern for Ponso.DMore chimps will be brou

    21、ght to the island.解析:推理判断题。纵观全文,特别是最后一段A group called SOS Ponso is trying to raise money for the poor lonely chimp,already achieving its goal of $20,000all of which will be used for Ponsos care.可知,许多人关心蓬索。故C项正确。答案:C二、七选五阅读文体说明文题材社会文化Going on holiday should be an exciting moment._1_Here are some sugg

    22、estions as to how you can stop that from being the case and make the whole experience a little more enjoyable.Choose Wisely.The first way to make sure you have a comfortable flight is of course to choose your ticket carefully._2_Many flights let you book your seat ahead of time so youd better check

    23、in early or look online early and make sure you get it with the most space for your legs.Relax._3_People just cant associate being on a plane with being comfortable and they tend to think that the experience is going to be unpleasant.Remember that tossing and turning wont make you any more comfortab

    24、le and instead just focus on the fact that you are sitting down without a care in the world during at least the period of the flight._4_Medication.If you do get travel sick then this is of course conducive(有益的)to your comfort._5_The other kind of medication that might help you relax and sleep quickl

    25、y could be antianxiety if you are nervous about flight or sleeping tablets.ATake some travel medication before the flight if this is the case.BThink long and hard about the airline you are going to fly with and the seat you are going to book.CIt is actually unnecessary to worry about how to make a l

    26、ong flight comfortable.DIn fact,the biggest problem with people on planes is the psychological factor.EAvoid booking a seat beside a window in case you are dizzy.FBut many of us feel an amount of anxiety because the trip might be long while you still have to get there.GIt is a rare opportunity now t

    27、o just relax and read a book.语篇解读本文是一篇说明文。度假是一件令人兴奋不已的事情,但是路途遥远总会让人们倍感焦虑。本文提供的一些建议会让你的旅途更加舒适。1解析:空前提到度假是令人兴奋的,空后提出了一些消除旅途焦虑的建议,由此可推断空前的句子与设空处的句子之间为转折关系,此处应为人们的一些担心。故选F项。答案:F2解析:本段关键词为Choose Wisely,空后提到许多航空公司可以提前订票,因此推断此空为建议好好考虑一下航空公司以及所订机票。故选B项。答案:B3解析:本段空后提到人们总是认为飞行是不愉快的经历,事实上这是由心理因素导致的。故选D项。答案:D4解析:空前提到辗转反侧不会让你更舒服,相反,你只要关注当前你在无忧无虑地飞行就可以了。因此,设空处应提出一项缓解这种焦虑的方法。故选G项。答案:G5解析:这一段的关键词是Medication,而且空后又提到了The other kind of medication.,由此可知此处应提到了一种medication,故选A项。答案:A

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练13 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-169715.html
    相关资源 更多
  • 2021年九年级语文下册 第六单元 21 邹忌讽齐王纳谏同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第六单元 21 邹忌讽齐王纳谏同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 2021年九年级语文下册 第六单元 20 曹刿论战同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第六单元 20 曹刿论战同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 2021年九年级语文下册 第五单元 19 枣儿同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第五单元 19 枣儿同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 2021年九年级语文下册 第五单元 17 屈原(节选)同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第五单元 17 屈原(节选)同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 2021年九年级语文下册 第三单元 12 词四首同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第三单元 12 词四首同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 广西普通高中2013-2014学年高二学业水平考试试题语文 扫描版缺答案.doc广西普通高中2013-2014学年高二学业水平考试试题语文 扫描版缺答案.doc
  • 2021年九年级语文下册 第三单元 11 送东阳马生序同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第三单元 11 送东阳马生序同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 2021年九年级语文下册 第三单元 10 唐雎不辱使命同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第三单元 10 唐雎不辱使命同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 广西昭平县八年级上学期期中考试语文试卷.doc广西昭平县八年级上学期期中考试语文试卷.doc
  • 2021年九年级语文下册 第一单元 2 梅岭三章同步练习(含解析) 新人教版.doc2021年九年级语文下册 第一单元 2 梅岭三章同步练习(含解析) 新人教版.doc
  • 广西昭平县2018年中考模拟考试(一)语文试题(扫描版).doc广西昭平县2018年中考模拟考试(一)语文试题(扫描版).doc
  • 广西昭平县20182019学年八年级上学期期中考试语文试卷.doc广西昭平县20182019学年八年级上学期期中考试语文试卷.doc
  • 广西昭平县2017-2018学年八年级下学期期中考试语文试题(扫描版).doc广西昭平县2017-2018学年八年级下学期期中考试语文试题(扫描版).doc
  • 山东省济南市长清第一中学2018_2019学年高一语文上学期第一次阶段性质量检测试题扫描版.doc山东省济南市长清第一中学2018_2019学年高一语文上学期第一次阶段性质量检测试题扫描版.doc
  • 山东省济南市长清第一中学2018-2019学年高一语文上学期第一次阶段性质量检测试题(扫描版).doc山东省济南市长清第一中学2018-2019学年高一语文上学期第一次阶段性质量检测试题(扫描版).doc
  • 山东省济南市长清区2017_2018学年八年级语文下学期期中试题扫描版新人教版20180524122.doc山东省济南市长清区2017_2018学年八年级语文下学期期中试题扫描版新人教版20180524122.doc
  • 广西平果市第二中学2020-2021学年高二语文下学期期中试题.doc广西平果市第二中学2020-2021学年高二语文下学期期中试题.doc
  • 山东省济南市长清一中大学科技园校区2016-2017学年高二上学期期中考试语文试题 WORD版含答案.doc山东省济南市长清一中大学科技园校区2016-2017学年高二上学期期中考试语文试题 WORD版含答案.doc
  • 山东省济南市锦泽技工学校2016-2017学年高一上学期第一次月考(10月)语文试题 WORD版含答案.doc山东省济南市锦泽技工学校2016-2017学年高一上学期第一次月考(10月)语文试题 WORD版含答案.doc
  • 《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习:第5部分实用类文本阅读 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象WORD版含答案.doc《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习:第5部分实用类文本阅读 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象WORD版含答案.doc
  • 《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习:第5部分实用类文本阅读 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象WORD版含答案.doc《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习:第5部分实用类文本阅读 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象WORD版含答案.doc
  • 《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习:第4部分 文学类文本阅读第二单元 第一节 分析散文结构思路 WORD版含答案.doc《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习:第4部分 文学类文本阅读第二单元 第一节 分析散文结构思路 WORD版含答案.doc
  • 《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第5部分 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象.doc《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第5部分 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象.doc
  • 《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第5部分 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象.doc《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第5部分 第一单元 第一节 筛选整合信息分析传主形象.doc
  • 《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第4部分 第二单元 第一节 分析散文结构思路.doc《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第4部分 第二单元 第一节 分析散文结构思路.doc
  • 《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第2部分 第一单元 第三节 筛选信息与分析概括.doc《创新设计》2017年高考语文全国版一轮复习练习:第2部分 第一单元 第三节 筛选信息与分析概括.doc
  • 山东省济南市育英中学九年级语文期末试题(图片版).doc山东省济南市育英中学九年级语文期末试题(图片版).doc
  • 山东省济南市育英中学20182018学年九年级语文期末试题(图片版).doc山东省济南市育英中学20182018学年九年级语文期末试题(图片版).doc
  • 广西平南县中学高三语文科技文阅读综合练习(三) WORD版含答案.doc广西平南县中学高三语文科技文阅读综合练习(三) WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1