2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练29 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练29 WORD版含答案 2018 二轮 高考 复习 英语 文档 题型 综合 29 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题型综合练(二十九)一、阅读理解A文体说明文题材社会文化Dogs may not know exactly what you are doing especially when youre trying to figure out a square root or diagram a sentence.But according to a new study,dogs can understand what were thinking and feeling by reading our facial expressions and body language and following ou
2、r eyes.Researchers studied 29 dogs.The dogs were shown a movie where a woman looked directly at them and said“Hi dog!”Then,the woman looked at a flowerpot sitting next to her.The researchers found that when the woman looked and spoke directly to a dog,the dog usually followed her eyes to the flowerp
3、ot.It proves that the dogs knew that the woman was thinking about the flowerpot.“By following the eye movements of dogs,we were able to get a firsthand look at how their minds were actually working,”said Jozsef,the senior researcher.Later in the movie,the woman said“Hi dog”in a low voice and didnt l
4、ook at the dog before looking at the flowerpot.In that situation,the dogs didnt seem to understand what the woman was thinking.There was no eye contact,and the woman didnt appear to speak to the dogs directly.That comes as no surprise to dog trainer Jones.“Dogs normally speak through nonverbal signa
5、ls.Its more natural to them,”she said.“If youve ever watched dogs at a dog park,youve seen it.Within 30 seconds they enter the park,much information has passed between the new dog and the ones already in the park.Theyre exchanging looks,observing eyes and body posture.On the other hand,when you spea
6、k to a dog,they are learning a foreign language.”Picking up your nonverbal signals seems more natural.So,if you were hoping that all this means your dog could help you solve your math problems,youre probably out of luck.But he or she might be a lot more in tune with what youre thinking than you prev
7、iously thought.语篇解读最近一项研究表明:通过人类的脸部表情、肢体语言和眼神,狗能读懂人类的想法和浅层情感。1How could the researchers find that the dogs understood the womans intention?ABy reading their eye movements.BBy following their facial expressions.CBy speaking to them directly.DBy asking the dog trainer questions.解析:细节理解题。细节定位法。从第三段提供的细
8、节By following the eye movements of dogs,we were able to get a firsthand look at how their minds were actually working可知,通过这29条狗的眼神活动,研究者找到了答案,故选A项。答案:A2According to the text,Jones finds that_.Adogs sometimes speak through verbal signalsBdogs learn a great deal more at a dog parkCdogs can understand
9、humans words easilyDdogs speak through eyes and body language解析:细节理解题。细节定位法。由第五段提供的细节Theyre exchanging looks,observing eyes and body posture.可知,狗之间是通过表情、眼神和肢体语言来交流的,故选D项。答案:D3It is implied in the text that dogs can read your emotions only if_.Ayou manage to get their attentionByou like making friend
10、s with themCyou are familiar with their behaviorsDyou can pick up their verbal signals解析:推理判断题。事实推断法。由第四段可知,当不与狗进行眼神交流时,狗便不能理解人们的想法,由此可推知,如果要让狗读懂你的想法,那你必须吸引狗的注意力,故选A项。答案:A4What does the underlined phrase“be.in tune with”in the last paragraph mean?ATurn down.BTune up.CAgree with.DFall in love with.解析
11、:词义猜测题。事实推断法。根据文章的内容可知,通过人类的脸部表情、肢体语言和眼神交流,狗能读懂人类的想法和浅层情感,由此可推知,该短语表示“与一致,符合”之意,故选C项。答案:CB文体说明文题材科技生活General Electric has found robots far more productive in some work than human workers.In one case,a robot saved enough to pay for itself in ten months.At Ford Motor Company,about fifty small robots a
12、re deftly fitting light bulbs into dashboards and speakers into car radios.The next phase of the computer revolution may well turn out to be the robot revolution.Robots have been fixtures in comedy and science fiction for a long time,but the fast industrial robot wasnt used in the United States unti
13、l 1961.Industrial robots scarcely resemble the stereotyped humanoid with flashing eyes and a controlpanel chest.Theyre basically just combinations of a computer with very deft and efficient producing machines.Whats really new,of course,is the extent to which these electronic wonders are transforming
14、 the way people work and the composition of the work force,especially in Japan.There are about 36,000 robots working in Japan and approximately 6,500 in the United States.In early 1982,Raymond Donovan,U.S.Secretary of Labor,predicted that by 1990 half the workers in US.factories would be specialists
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
