分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型江苏省普通高等学校2018年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷五 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:341046
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:44KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省普通高等学校2018年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷五 WORD版含解析 江苏省 普通高
    资源描述:

    1、试卷五A(2016天津卷)A Language Programme for TeenagersWelcome to Teenagers Abroad! We invite you to join us on an amazing journey of language learning.Our CoursesRegardless of your choice of course, youll develop your language ability both quickly and effectively.Our Standard Course guarantees a significan

    2、t increase in your confidence in a foreign language, with focused teaching in all 4 skill areasspeaking, listening, reading and writing.Our Intensive Course builds on our Standard Course, with 10 additional lessons per week, guaranteeing the fastest possible language learning (see table below).Cours

    3、e TypeDaysNumber of LessonsCourse TimetableStandard CourseMonFri20 lessons9:0012:30Intensive CourseMonFri20 lessons9:0012:3010 lessons13:0014:30EvaluationStudents are placed into classes according to their current language skills. The majority of them take an online language test before starting the

    4、ir programme. However, if this is not available, students sit the exam on the first Monday of their course.Learning materials are provided to students throughout their course, and there will never be more than 15 participants in each class.Arrivals and TransferOur programme offers the full packagest

    5、udents are taken good care of from the start through to the very end. They are collected from the airport upon arrival and brought to their accommodation in comfort. We require the students full flight details at least 4 weeks in advance.Meals/ Allergies(过敏)/ Special Dietary RequirementsStudents are

    6、 provided with breakfast, dinner and either a cooked or packed lunch(which consists of a sandwich, a drink and a dessert). Snacks outside of mealtimes may be purchased by the student individually.We ask that you let us know of any allergies or dietary requirements as well as information about any me

    7、dicines you take. Depending on the type of allergies and/or dietary requirements, an extra charge may be made for providing special food.1. When can a student attend Standard Course?A. 13:0014:30 Monday.B. 9:0012:30 Tuesday.C. 13:0014:30 Friday.D. 9:0012:30 Saturday.2. Before starting their programm

    8、e, students are expected to .A. take a language testB. have an online interviewC. prepare learning materialsD. report their language levels3. With the full package, the programme organizer is supposed to .A. inform students of their full flight detailsB. look after students throughout the programmeC

    9、. offer students free sightseeing tripsD. collect students luggage in advance4. Which of the following may require an extra payment?A. Cooked dinner.B. Mealtime dessert.C. Packed lunch.D. Special diet.B(广东省汕头市2017届普通高考第一次模拟)The Alice Ferguson Foundation is a nonprofit group that works to improve the

    10、 environment by building relationships between people and nature.It teaches people ways to protect the environment. At the end of the year,it designs events to help children celebrate Christmas without increasing the amount of waste they create.Hanna Seligmann works for the foundation.VOA joined Sel

    11、igmann recently during one of her talks. “So lets figure out what is in our bag of trash.” She shows adults and children how to reduce waste during the holiday giftgiving season. “You can sort it as a cardboard item or you can sort it as a plastic item.” Seligmann works with volunteers, “We encourag

    12、e using things that are already in your house like newspaper, old magazines, using a gift within a gift. You can wrap something in a reusable napkin, wrap something in a scarf, or a shawl(围巾) or even a reusable tote bag(大手提袋).” Lori Arguelles is the executive director for environmental education at

    13、the Alice Ferguson Foundation. “Over time we realized that really just doing trash cleanups was the symptom of the problem, not getting to the root cause. And so it was just a little over a decade ago that we started the initiative(项目) itself.”One activity is called the Trash Timeline Game. It teach

    14、es children that the things they throw away do not decompose at the same rate. For example, paper dissolves in about four weeks. An apple core takes two months. A metal can takes years. And, they say, styrofoam(泡沫聚苯乙烯) never dissolves.Young people taking part in the program learn that reducing waste

    15、 is important not just during the holidays, but every day of the year.5. Why is the Alice Ferguson Foundation created?A. To help children celebrate Christmas.B. To reduce the amount of waste.C. To make the environment better.D. To build relationships between people and nature.6. What suggestion does

    16、 Seligmann give on wrapping gifts?A. It is better to use cardboard items to wrap gifts.B. It is better to wrap gifts in some things capable of being used again.C. It is better not to wrap gifts in plastic items.D. It is better not to wrap gifts at all.7. Whats the meaning of the underlined word “dec

    17、ompose” in Paragraph 4?A. Break down.B. Break out.C. Store up.D. Store away.C(2016四川卷)A warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good nights sleep. But now a study has found it really does help people nod offif it is milked from a cow at night.Researchers have

    18、discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.Those given night m

    19、ilk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.While the effe

    20、ct of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content, which h

    21、elps people to relax.Milk is also sugarfree and additivefree with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.8. According to the text, the mice fed

    22、with daytime milk .A. started sleep more easilyB. were more anxiousC. were less activeD. woke up later9. Which of the following is TRUE of melatonin according to the text?A. Its been tested on mice for ten years.B. It can make people more energetic.C. It exists in milk in great amount.D. Its used in

    23、 sleeping drugs.10. What can be a suitable title for the text?A. Night Milk and SleepB. Fat Sugar and HealthC. An Experiment on MiceD. Milk Drinking and Health11. How does the author support the theme of the text?A. By giving examples.B. By stating arguments.C. By explaining statistical data.D. By p

    24、roviding research results.D(2016天津卷)Every man wants his son to be somewhat of a clone, not in features but in footsteps. As he grows you also age, and your ambitions become more unachievable. You begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for. But foo

    25、tsteps can be muddied and they can go off in different directions.My son Jody has hated school since day one in kindergarten. Science projects waited until the last moment. Book reports werent written until the final threat.Ive been a newspaperman all my adult life. My daughter is a university gradu

    26、ate working toward her masters degree in English. But Jody? When he entered the tenth grade he became a “votech” student(技校学生). Theyre called “motorheads” by the rest of the student body.When a secretary in my office first called him “motorhead”, I was shocked. “Hey, hes a good kid,” I wanted to say

    27、. “And smart, really.”I learned later that motorheads are, indeed, different. They usually have dirty hands and wear dirty work clothes. And they dont often make school honour rolls(光荣榜).But being the parent of a motorhead is itself an experience in education. We who labor in clean shirts in offices

    28、 dont have the abilities that motorheads have. I began to learn this when I had my car crashed. The cost to repair it was estimated at 800. “Hey, I can fix it,” said Jody. I doubted it , but let him go ahead, for I had nothing to lose.My son ,with other motorheads, fixed the car. They got parts(零件)

    29、from a junkyard, and ability from votech classes. The lost was 25 instead of 80.Since that first repair job, a broken airconditioner, a nonfunctioning washer and an ontoasting toaster have been fixed. Neighbours and coworkers trust their car repairs to him.These kids are happiest when doing repairs.

    30、 They joke and laugh and are living in their own relaxed world. And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.I have learned a lot from my motorhead: publishers need printers, engineers need mechanics, and architects need builders. Most important, I have learned that fathers dont

    31、need clones in footsteps or anywhere else.My son may never make the school honour roll. But he made mine.12. What used to be the authors hope for his son?A. To avoid becoming his clone.B. To resemble him in appearance.C. To develop in a different direction.D. To reach the authors unachieved goals.13

    32、. What can we learn about the authors children?A. His daughter does better in school.B. His daughter has got a masters degree.C. His son tried hard to finish homework.D. His son couldnt write his book reports.14. The author let his son repair the car because he believed that .A. his son had the abil

    33、ity to fix itB. it would save him much timeC. it wouldnt cause him any more lossD. other motorheads would come to help15. What did the author realize in the end?A. It is unwise to expect your child to follow your path.B. It is important for one to make the honour roll.C. Architects play a more impor

    34、tant role than builders.D. Motorheads have greater ability than office workers.试卷五A【文章大意】 这是一则广告。介绍一个语言学习课程的设置以及学习、生活方面的要求。1. B解析:细节理解题。根据表格的第二行可知,学生可以在星期二的9点到12点半参加标准课程。故选B。2. A解析:细节理解题。根据Evaluation中的句子“The majority of them take an online language test before starting their programme.”可知,在开始课程之前,学生

    35、要参加一个语言考试。故选A。3. B解析:细节理解题。根据Arrivals and Transfer这部分里面的第一句可知,如果是full package,课程的组织者应该在整个课程中照顾学生。故选B。4. D解析:细节理解题。根据最后一段的最后一句话可知,特殊的饮食可能要额外付款。故选D。B【文章大意】 这是一篇有关环保方面的话题。一个称为The Alice Ferguson Foundation的非盈利组织,教人们学会保护环境。文章引用了几位专家的观点,介绍了保护环境的方法和不足之处。5. C解析:细节理解题。根据文章第一句话可知,这个非盈利组织的目的是为了改善环境。故选C。6. B解析:

    36、推理判断题。根据第二段最后一句话可知,他建议用一些能够重复使用的东西包装礼物。故选B。7. A解析:词义猜测题。根据画线单词所在句子后面一句话可知,画线单词应该是与后面这句话中的dissolve同义,即表示“分解”的意思。而A项中的break down正是“分解”的意思。C【文章大意】 本文介绍了晚上喝牛奶和睡眠之间的关系。8. B解析:推理判断题。根据第四段内容可知,白天喝牛奶的老鼠会更加焦虑一些。故选B。9. D解析:细节理解题。根据第六段中的“taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to

    37、fall asleep at night”可知选D。10. A解析:文章标题题。综合全文可知,本文讲的是晚上喝牛奶和睡眠之间的关系。故选A。11. D解析:推理判断题。根据前三段中的“But now a study”, “Researchers have discovered that”和“The study, by researchers from Seoul, South Korea”可知,作者是通过提供研究结果来支持文章主题的。故选D。D【文章大意】 这是一篇记叙文。作者一开始希望自己的儿子能效仿他,完成他没有实现的目标。但是他的儿子学习成绩不理想,只上了技校。一次作者的车坏了,儿子和同

    38、学帮助作者修好了车,让作者改变了自己的看法。12. D解析:细节理解题。根据第一段的句子“You begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for.”可知,作者希望儿子完成他没有实现的目标。故选D。13. A解析:推理判断题。根据第三段的句子“My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English.”可知,作者的女儿学习很好。故选A。14. C解析:细节理解题。根据第六段的句子“I doubted it, but let him go ahead, for I had nothing to lose”可知,作者认为儿子修车不会给他带来额外的损失。故选C。15. A解析:细节理解题。根据倒数第二段的句子“Most important, I have learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else”可知,作者最后意识到希望孩子按自己期望的道路走是不明智的。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省普通高等学校2018年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷五 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-341046.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1