江苏省板浦高级中学2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省板浦高级中学2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 高级中学 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、 2020至2021学年高二年级上学期期中考试英语试卷(试卷总分:150分 答题时间:120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What did the woman get from her mother for her birthday?A. A birthday card. B. A cake C. A new bike.2. What advice does t
2、he man give the woman?A. Raise a dog. B. Get a cat. C. Keep a goldfish.3.What will the man probably do?A. See a movie. B. Sleep. C. Watch TV.4. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant. B. In a shop. C. In a hotel.5. What does the woman ask the man to do?A. Buy some bread.
3、B. Pick up Emma. C. Get home early.第二节(共15小题,每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6. Why does the mans garden look stark?A Because all the flowers have been dead. B. Because theres no dog in
4、the garden. C. Because its so small . 7. What will the man grow in his garden?A. Some grass. B. Some roses and tulips. C. An apple tree.听第7段材料,回答第8至9题。8. What happened to the womans parents?A. They moved to another country. B. They both died. C. They have retired.9.What will the man do?A. Have dinne
5、r with Lily. B. Go shopping. C. Watch a football match. 听第8段材料,回答第10至第12三个小题。10.Why does the man move to Italy?A. Because he found a job there .B. Because he has to learn Italian there.C. Because his son studied there.11.Where will the woman live?A. At school. B. In her cousins house. C. In her own
6、house. 12. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student. B. Father and daughter. C. Husband and wife.听第9段材料,回答第13至第16四个小题。13.How long are the students asked to practise?A. At least eight hours a day. B. At most eight hours a day. C. At least six hours a day. 14.Sin
7、ce when has the woman wanted to become an artist?A. Since she was 6. B. Since she was 12. C. Since she was 16. 15 Whats the mans advice?A. The woman should stop her work. B. The woman should create something special. C. The woman should leave.16.When is the deadline?A. In a week. B. In a month. C. I
8、n two days. 听第10段材料,回答第17至第20四个小题。17.What day is drawing near?A. Childrens Day. B. Teachers Day. C. Mothers Day. 18.What did Mum do when the speaker failed an examination?A. She checked his test papers.B. She gave him much encouragement.C She invited his teacher home.19. Where was he writing the let
9、ter ?A. At school. B. At home. C. In hospital.20. What do you think of the letter?A. Disappointing. B. Boring. C. Touching.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOur ships boast a sea of vacation possibilities for every guest. Like the chance to learn Italia
10、n, salsa dancing (萨尔萨舞), or the recipe (食谱) for a perfect martini (马提尼酒). To conquer the rock climbing wall and ice skate on the equator. Or slow things down with a hot stone massage (按摩) and duty-free designer shopping. See, do and learn more at sea than you ever thought possible.North StarThe excl
11、usive North Star promises to heighten your worldview. Simply step into the North Stars closed, jewel-shaped capsule and gently climb over 300 feet above sea level. Take in breathtaking views of the ocean, the ship, and the exciting destinations that we visit.Royal CaribbeanRoyal Caribbean is teaming
12、 up with World Wildlife Fund to save our oceans and protect sea life. Join us in making a difference by symbolically adopting a sea turtle or get involved with numerous other activities both on board and ashore, like the Walk for Sea Turtles. Together we can turn the tide.SeaPlexSeaPlex is not only
13、the largest indoor active space at sea, but also the most modern and creative. By day, experience a circus school and flying trapeze (高空秋千), as well as a full-size regulation (正规的) basketball court. By night, the first-ever bumper car (碰碰车) and roller skating offerings at sea will deliver thrills, w
14、ith music provided by a floating DJ booth that hovers above the activity happening below.Rock ClimbingRise to the occasion and take on our signature rock climbing wall. From beginners to speed climbers, everyone can enjoy an unparalleled view from 40 feet above deck. Included in your fare, no reserv
15、ation required.1. If you are willing to have a good view of the ocean or sea from above, what should you try?A. North Star.B. Royal Caribbean.C. SeaPlex.D. Rock Climbing.2. Who are especially interested in SeaPlex?A. People who are fond of eating delicious food.B. People who want to have a turtle as
16、 a pet.C. People who want to save some money.D. People who want to listen to music while playing.3. Where is this article probably taken from?A. A letter.B. An advertisement.C. A personal diary.D. A newspaper article.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章以广告的形式,介绍了轮船旅将为游客提供的各种活动。【1题详解】细节理解题。由第二段中的“Sim
17、ply step into the North Stars closed, jewel-shaped capsule and gently climb over 300 feet above sea level. Take in breathtaking views of the ocean, the ship, and the exciting destinations that we visit.”(只需进入北极星封闭的、宝石形状的太空舱,轻轻地爬上海拔300英尺的高空。在这里可以欣赏到令人惊叹的海洋、轮船和令人兴奋的目的地。),可知去North Star你可以从上面俯瞰大海。故选A项。【
18、2题详解】细节理解题。由第四段中的“By night, the first-ever bumper car (碰碰车) and roller skating offerings at sea will deliver thrills, with music provided by a floating DJ booth that hovers above the activity happening below.”(到了晚上,第一次在海上提供碰碰碰车和轮滑节目将带来刺激,在下面的活动上方有一个漂浮的DJ台提供音乐。),可知有DJ台提供音乐,想一边听音乐一边演奏的人会对SeaPlex特别感兴趣。
19、故选D项。【3题详解】推理判断题。由第一段“Our ships boast a sea of vacation possibilities for every guest. Like the chance to learn Italian, salsa dancing (萨尔萨舞), or the recipe (食谱) for a perfect martini (马提尼酒). To conquer the rock climbing wall and ice skate on the equator. Or slow things down with a hot stone massage
20、 (按摩) and duty-free designer shopping. See, do and learn more at sea than you ever thought possible.”(我们的船为每一位客人提供了丰富的度假机会。就像学习意大利语的机会一样,萨尔萨舞或是一杯完美马提尼的食谱。去征服攀岩墙和在赤道溜冰。或者用热石按摩和免税的设计师购物来放慢速度。在海上看、做、学比你想象中更多的东西。)和下文关于轮船旅提供的几个活动的介绍,可推断出本文是一则旅游广告。故选B项。BAn eight-year-old child heard her parents talking ab
21、out her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money. When she heard her daddy say to her tearful mother, Only a miracle(奇迹)can save him now, the little girl went to her be
22、droom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.She hurried to a drugstore with the money in her hand.And what do you want? asked the salesman. Its for my little brother, the girl answered. Hes really, really sick and I want to buy a miracle. Pardon? said the salesman.My br
23、other Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost?” We dont sell a miracle here, child. Im sorry, the salesman said with a smile.Listen, if it isnt enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.
24、A well-dressed man heard it and asked, What kind of a miracle does your brother need?I dont know, “she answered with her eyes full of tears. Hes really sick and mum says he needs an operation. But my daddy cant pay for it, so I have brought all my money.“How much do you have? asked the man. $ 1.11,
25、but I can try and get some more, she answered.Well, what luck? smiled the man. $ 1.11, the price of a miracle for your little brother. He took up the girls hand and said, Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Lets see if I have the kind of miracle you need.That
26、 well-dressed man was Dr. Carlton Armstrong, a famous doctor. The operation was successful and it wasnt long before Andrew was home again.How much did the miracle cost?4. In the eye of the little girl, a miracle might be.A. something interestingB. something beautifulC. some good foodD. some wonderfu
27、l medicine5. The little girl said again and again .I can try and get some more. That shows.A. she had still kept some moneyB. she hoped not to be refusedC. there was no need to worry about moneyD. she thought money was easy to get6. What made the miracle happen?A. The girls love for her brother.B. T
28、he girls money.C. The medicine from the drugstore.D. Nobody can tell.7. From the passage, we can infer(推断)that.A. Andrew was in fact not so sick as they had thoughtB. the little girl is lovely but not so cleverC. the doctor didnt ask for any payD. a miracle is sure to happen if you keep on【答案】4. D 5
29、. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了一个小女孩,她的弟弟生病了,她听父母说只有“奇迹”可以治好他。于是女孩拿着自己仅有的钱1美元11美分,去药店买奇迹。药店一位衣着考究的男士听了她的故事,决定卖一个奇迹给她,收费1美元11美分。后来才知道,这位男士是有名的医生,他治好了女孩的弟弟。奇迹实现了。【4题详解】细节理解题。根据第二段的“She hurried to a drugstore with the money in her hand.”(她手里拿着这些钱,匆忙去一家药店)和第三段的“Its for my little brother, the girl ans
30、wered. Hes really, really sick and I want to buy a miracle. ”(她说:“是给我弟弟买的。他病得非常非常严重,因此我想买一个奇迹。”)可知,在女孩的眼中奇迹是一种能治好弟弟病的良药。故选D项。【5题详解】推理判断题。结合文章内容,尤其第三段的“Its for my little brother, the girl answered. Hes really, really sick and I want to buy a miracle. ”(她说:“是给我弟弟买的。他病得非常非常严重,因此我想买一个奇迹。”)和第四段的“We dont
31、sell a miracle here, child. Im sorry, the salesman said with a smile.”(销售员笑着说:“我们不卖奇迹。不好意思”)可知,小女孩要买奇迹救自己的弟弟,但药店没有。由此推测,小女孩认为是因为自己的钱不够,药店才说没有奇迹卖。所以小女孩一次次说“我可以尽力多拿一些钱”是希望不被药店拒绝。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据文章的主要内容,结合第三段的“Its for my little brother, the girl answered. Hes really, really sick and I want to buy a
32、miracle. ”(她说:“是给我弟弟买的。他病得非常非常严重,因此我想买一个奇迹。”) 倒数第四段的“Well, what luck? smiled the man. $ 1.11, the price of a miracle for your little brother. (这个男人笑着说:“运气太好了,1美元11美分刚好够给你的弟弟买奇迹。”)和倒数第三段的“He took up the girls hand and said, Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents.
33、Lets see if I have the kind of miracle you need.”(他拉着女孩的手说:“带我去你住的地方,我想看看你的弟弟并见见你的父母。看我有没有你们需要的奇迹。”)可知,男人听了女孩想买奇迹救自己弟弟后,决定免费给他救治。由此推测,让奇迹实现的,是女孩对弟弟的爱。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据文章倒数第四段的“Well, what luck? smiled the man. $ 1.11, the price of a miracle for your little brother. (这个男人笑着说:“运气太好了,1美元11美分刚好够给弟弟买奇迹。
34、”)和倒数第二段的“That well-dressed man was Dr. Carlton Armstrong, a famous doctor.”(那个衣着考究的男人是Carlton Armstrong博士,一位著名的医生。)可推测,医生并没有收取任何费用。收下小女孩的1美元11美分,只是为了让她相信可以买到奇迹来救自己的弟弟。故选C项。CBy the time Robert Porter Allen was born in 1905, the whooping crane(鸣鹤)was already in trouble. The beautiful bird was once co
35、mmonly found across North America. By 1941,the whooping crane population had dwindled to the double digits (数字).The tallest species in North America were critically endangered.In the1940s, the remaining cranes migrate(迁徙)every year from the Gulf Coast of Texas to somewhere in the north of Canada to
36、breed (繁殖). The conservation community didnt know where the birds went. The wetlands where they used to spend winters were growing rarer and rarer.In 1942, Allen undertook the whooping crane project. Over the next three years, he did almost constant field work that took him from Texas up the cranes
37、migration route to Nebraska, and on into Saskatchewan in search of the nesting ground of the birds.In 1952, Allen wrote a report on the whooping crane. The report was a warning call to the conservation community: only 33 migratory whoopers remained, and their nesting site still hadnt been found. Two
38、 years later, the whooping cranes breeding grounds in Canadas Wood Buffalo National Park were finally found, and Allen headed north to study them firsthand. Allens work laid the groundwork for conservationists lo save the birds.Their efforts paid off as the numbers reached 57 by 1970 and 214 by 2005
39、.Today, the whooping crane is still listed as endangered, but there are roughly 600 birds alive.8. Which of the following events took place in 1954?A. The non-migrating group of whooping cranes disappeared.B. Robert Potter Allen undertook the whooping crane project.C. The whooping cranes breeding gr
40、ounds were discovered.D. Robert Porter Allen wrote a report on the whooping crane.9. What does the underlined word dwindled mean in the first paragraph?A. Increased.B. Reduced.C. Stayed.D. Limited.10. Which is mainly responsible for what happened to the remaining whooping cranes?A. Loss of living pl
41、aces.B. Illegal hunting.C. Natural disaster.D. Deadly diseases.11. What is the passage mainly about?A. It is a story about Allens searching for a lost bird.B. It is a story about the cranes long migration flight.C. It is a story about the crane surviving the winters.D. It is a story about conserving
42、 the whooping crane.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】本文是记叙文。讲述了Robert Porter Allen保护美洲鹤的故事。【8题详解】细节理解题。根据第四段中“In 1952, Allen wrote a report on the whooping craneTwo years later, the whooping cranes breeding grounds in Canadas Wood Buffalo National Park were finally found.”(1952年,艾伦写了一篇关于美洲鹤的报告两年后,加拿
43、大布法罗国家公园的美洲鹤繁殖地终于被发现了)可知,在1954年发现美洲鹤繁殖地。故选C项。【9题详解】词义猜测题。根据画线词后的“The tallest species in North America were critically endangered. ”可知,北美最高的物种已经濒临灭绝,这说明美洲鹤的数量急剧减少,由此可知,画线词的意思是是“减少”。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据第二段中“The wetlands where they used to spend winters were growing rarer and rarer.”(它们过去过冬的湿地变得越来越稀少)可
44、知,适合美洲鹤过冬的湿地减少是导致迁徙的原因。故选A项。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文以时间为线索,讲述了Robert Porter Allen保护美洲鹤的故事。故选D项。DLooking for a fun Earth Day activity? You may want to try plogging, or picking up litter while jogging. Strange as it may sound, the new “sport is becoming popular with runners worldwide? many of whom are p
45、osting photos of themselves and friends holding bags of trash on social media.Plogging is the idea of Erik Alstrom. In 2016, after moving to Stockholm in northern Sweden, Alstrom showed concern over the amount of trash on the road during his daily bike ride to work. Thus, he began plogging during hi
46、s daily runs.Other joggers soon joined Alstrom, and the activity became so popular that official “plogging events started all across Sweden. As plogging became popular on social media, the new “sport began to spread beyond Sweden, first to other European countries and then worldwide.The official onl
47、ine “Plogga group now includes members from over 40 countries, all the way from United States cities like Ohio to Thailand and Ecuador. Many school running clubs are also getting in on the action to encourage people, staging competitions that reward the runners with the heaviest trash bags.As it tur
48、ns out, plogging is not only good for the environment but also a healthy way to exercise. According to Swedish fitness app Lifesun, an average person burns about 288 calories while plogging for half an hour. This is about 50 calories more than he/she would burn when just jogging. Additionally, the c
49、onstant squatting(蹲) to pick up litter increases the ploggers flexibility, while lugging(费力地拖) around the increasingly heavy garbage bags helps strengthen his/her arm muscles.On this Earth Day, be sure to put on your running shoes, carry a trash bag or two, and go plogging. Or better still, start a
50、plogging team at school, or around your neighborhood, and make every day Earth Day!12. Why did Erik Alstrom decide to pick up litter while running?A. He wanted to clear out a path to ride his bike.B. He was concerned about the trash on the road.C. He was fond of exercising on his way to work.D. He d
51、reamed to become popular across Sweden.13. How do school running clubs support the new “sport”?A. They post photos of official events online.B. They explain what plogging means on stage.C. They compete with one another for members.D. They hold competitions to attract people to plog.14. Why is Swedis
52、h fitness app Lifesun mentioned in paragraph 5?A. To show that plogging is of benefit to health.B. To say that plogging is environment-friendly.C. To offer the approaches to exercising properly.D. To tell joggers to carry heavy bags to work out.15. What is the best title for the text?A. Plogging: A
53、Strange But New “Sport for RunnersB. What We Should Do to Reduce the Amount of LitterC. Running Is Really Helpful to Environmental ProtectionD. Plogging: A Fun Activity for Earth Day and Every Day【答案】12. B 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了“拾荒慢跑”这一“新”运动正在世界各地的跑步者中流行起来,介绍了这一运动的发起者和在世界范围内的流行情况。事
54、实证明,拾荒慢跑不仅对环境有好处,而且是一种健康的锻炼方式。【12题详解】细节理解题。根据第二段中In 2016, after moving to Stockholm in northern Sweden, Alstrom showed concern over the amount of trash on the road during his daily bike ride to work. (2016年,搬到瑞典北部的斯德哥尔摩后,Alstrom对每天骑自行车上班路上的垃圾数量表示了担忧)可知Alstrom决定在跑步时捡垃圾是因为他担心这些路上的垃圾。故选B。【13题详解】细节理解题。根
55、据第四段中Many school running clubs are also getting in on the action to encourage people, staging competitions that reward the runners with the heaviest trash bags. (许多学校的跑步俱乐部也加入到鼓励人们的行动中来,举办比赛奖励垃圾袋最重的跑步者)可知学校跑步俱乐部通过举办比赛来吸引人们拾荒慢跑,以此来支持这项新的“运动”。故选D。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段中According to Swedish fitness app L
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-341083.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版二年级语文下册第一单元第1课《古诗二首》.pptx
