江苏省沭阳县修远中学2022届高三上学期第一次阶段考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省沭阳县修远中学2022届高三上学期第一次阶段考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 沭阳县 中学 2022 届高三 上学 第一次 阶段 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省沭阳县修远中学2022届高三上学期第一次阶段考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5小题, 每小题 1.5分;满分7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有15秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Why does the man need a map?A.To find a restaurant. B.To tour Manchester. C.To learn about China.2.What does the woman want
2、to do for vacation?A.Learn to snowboard. B.Travel to Colorado. C.Go to the beach.3.What will the man probably do?A.Refuse the offer. B.Take the job. C.Change the working hours.4.What does the woman say about John?A.He wont wait for her.B.He wont be on time for dinner.C.He wont come home today.5.What
3、 will the speakers probably do next?A.Go home and rest. B.Order some boxes. C.Continue working.第二节(共15小题, 每小题1.5分;满分22.5分) 听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项选出最佳选项,并标在试卷相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。6.How does the woman usually go to work?A.By b
4、us. B.By car. C.By train.7.What do the speakers agree about taking the train?A.It is safer. B.It is cheaper. C.It is faster.听第7段材料,回答第8至10题。8.What does the man suggest the woman do?A.Save up for the car.B.Ask someone to check the car.C.Go to another car dealer.9.What is the salesman going to do?A.As
5、k for cash payment. B.Stick to a high price. C.Give a discount.10How will the man help the woman?A.Lend money to her. B.Take care of her car. C.Drive her car home.听第8段材料,回答第11至13题。11.What does the woman think of the living expenses in the city?A.Very high. B.Just Okay. C.Fairly low.12.What does the
6、woman spend most on?A.Trains. B.Meals. C.Clothes.13.What does the woman do in her free time?A.Travel around. B.See films. C.Go for a drink.听第9段材料,回答第14至16题。14.What will Rebecca do on June 12?A.Meet the people from Head Office.B.Organize a trade exhibition. C.Go on a business trip.15.What is John pre
7、paring for the meeting?A.A speech. B.A timetable. C.A report.16.When do the speakers decide to have the meeting?A.On June 3. B.On June 17. C.On June 10.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did the speaker decide to do after lunch that day?A.Drive home in the rain. B.Stay to help her friend. C.Wait for the rain
8、 to stop.18.What can we learn about the speaker then?A.She worked at a hotel. B.She had bought a new car. C.She was having a baby soon.19.Where did the speaker meet the taxi passenger?A.In front of a hotel. B.At a crossroads. C.Beside a car park.20.What does the speaker talk about?A.A well-known sho
9、rt story. B.An unforgettable experience. C.An exciting lunch party.第二部分 阅读理解(共二节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项 A、B、C、D 中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。ADive with Big SharksOur shark dive adventures make use of hookah systems and shark cages. A hookah system is a system of provid
10、ing air from the surface to divers down below. Cage divers breathe by using a regulator connected to an air hose. Is Shark Diving Dangerous? Yes. You could get sunburnt. You could hit your head on the top bunk getting out of bed. You could fall overboard. As for a shark attack, according to the Inte
11、rnational Shark Attack File, you are far more likely to be killed by a dog or a deer.Pricing & Details One day Cage Diver Adventure $ 875Our expert shark diver team will accompany you to the best viewing areas within the Marine Sanctuary. There, well drop our cage and prepare to provide you with a v
12、iew youll never forget.No dive experience is necessary. Our cages sit just below the surface. Youll be able to breathe comfortably from your snorkel or air hose while you move about the cage, taking photos and having fun.Top Shark Adventure $ 375If you want to see great white sharks but prefer them
13、a little further away, we offer great top-side shark viewing from our observation deck(甲板). Help scan the horizon for fins and watch for sharks attacking their prey(猎物).Important NoteTheres No Shark GuaranteeAlthough we go to the best places at the best time of year, we cannot guarantee youll see sh
14、arks. Weve been very successful in past shark seasons and expect another incredible year. However, if we see no sharks, there is no refund(退款).1. Which of the following is TRUE about the two adventures?_.A. Top Shark Adventure makes use of hookah systems.B. Cage Diver Adventure offers you a view of
15、the bottom of the sea.C. Cage Diver Adventure is less interesting than the other.D. Top Shark Adventure is suitable for those worried about danger.2. We can learn from the advertisement that there might be a risk that_.A. you fail to achieve your purpose of the tripB. you are out of breath deep down
16、 in the seaC. you are hurt by a shark while diving thereD. you suffer from lack of skill in shark diving3. It can be inferred from the advertisement that shark diving is_.A. difficult but excitingB. challenging and tiringC. amazing and enjoyableD. expensive but popular【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应
17、用文。主要介绍了鲨鱼潜水探险的价格、优势和注意事项等。【1题详解】细节理解题。根据Top Shark Adventure $ 375中的“If you want to see great white sharks but prefer them a little further away, we offer great top-side shark viewing from our observation deck(甲板).(如果你想看大鲨鱼但是又想离鲨鱼远一点的话,我们会提供从我们的观景台上看顶端的鲨鱼)”可知,op Shark Adventure适合那些担心危险的人。故选D。【2题详解】细
18、节理解题。根据最后一段“Although we go to the best places at the best time of year, we cannot guarantee youll see sharks.(虽然我们在最后的季节去的是最佳的看鲨鱼的地方,但是我们不能保证一定会看到鲨鱼)”,可知,不一定能百分百看到鲨鱼,即有可能达不到想看鲨鱼的目的。故选A。【3题详解】推理判断题。根据One day Cage Diver Adventure $ 875中的“There, well drop our cage and prepare to provide you with a view
19、 youll never forget.(在这里,放下我们的笼子,准备为你们提供一个永生难忘的风景)”以及“Youll be able to breathe comfortably from your snorkel or air hose while you move about the cage, taking photos and having fun.(当你移动笼子时,你可以通过呼吸管或空气软管舒服地呼吸,拍照并开心的玩耍)”可知,这份体验是奇异难忘并且充满趣味性故选C。BThe beach may seem like an inviting place to run on a coo
20、l summer morning, but is running on the sand good for your body? It can be, but its important to be aware of the challenges that some beach runners experience before you get ready.Running on the beach can be a good thing. Its certainly different from running on a track or a pavement. For starters, s
21、and can be a challenge because it has an uneven (不平坦的) surface. As you push off, youre going to lose some of your push as the sand moves. So, youre not going to be able to push yourself forward as you would on a track or a pavement. But this unevenness has an upside: It gives your body an extra work
22、out, forcing you to exercise muscles that dont get as much use during runs on firm surfaces. For example, your feet, ankles and lower back might feel sorer and more tired than usual after a beach run just because the surface is constantly moving and changing step to step.You also might feel sore aft
23、erward because beaches tend to slope (倾斜) down to the water. If youre going for a long run on the beach, you might notice that one side of your body might feel sorer because youre putting more pressure on it due to the slope.Some beach runners prefer to run barefoot not wearing anything on feet. How
24、ever, if youre not used to barefoot running, start slowly and dont run long distances at first. Thats because running barefoot uses more different muscles than running with shoes does, and its important to strengthen these muscles and adapt your feet. If you want to run barefoot and as long as you r
25、un carefully enough into it, go for it!Running on the sand can be a smart choice for you, because running on softer ground surfaces can reduce muscle damage.4. Why is it difficult to run on the beach for starters?A. The soft surface makes people fall over easily.B. People need to run carefully on it
26、s smooth surface.C. Running on its uneven surface takes much effort.D. Its hard to keep ones balance on its hard surface.5. Which of the following best explains “upside” underlined in Paragraph 2?A. Advantage.B. Reason.C. Character.D. Challenge.6. Whats the authors attitude to barefoot running?A. Cr
27、itical.B. Supportive.C. Doubtful.D. Uncaring.7. The passage can probably be found in _.A. A primary school textbookB. A tourist guideC. A sports magazineD. A scientific report【答案】4. C 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了沙滩跑步的优缺点,并给初学者提出了一些有用的建议和注意事项。【4题详解】细节理解题。根据第二段中For starters, sand can be a chall
28、enge because it has an uneven surface. As you push off, youre going to lose some of your push as the sand moves. So, youre not going to be able to push yourself forward as you would on a track or a pavement.(对于初学者来说,沙子是个挑战,因为它的表面不平整。当你推的时候,沙子移动的时候,你会失去一些推力。所以,你不可能像在跑道或人行道上那样推动自己前进。)可知刚开始在沙滩上跑步很困难,因为
29、在凹凸不平的沙滩上跑步需要付出很大的努力。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据下文It gives your body an extra workout, forcing you to exercise muscles that dont get as much use during runs on firm surfaces. 它给你的身体一个额外的锻炼,迫使你去锻炼那些在坚实的表面上跑步时不能得到充分利用的肌肉。可知是在说明在海滩上跑步产生的不平衡的好处优势,故划线单词意思为“优点”,故选A。【6题详解】细节理解题。根据第四段中If you want to run barefoot and
30、 as long as you run carefully enough into it, go for it!(如果你想赤脚跑步,只要你足够小心地跑,就去吧!)可知作者对赤脚跑步的态度是支持的。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第一段The beach may seem like an inviting place to run on a cool summer morning, but is running on the sand good for your body? It can be, but its important to be aware of the challenges
31、that some beach runners experience before you get ready.(在凉爽的夏日早晨,海滩似乎是一个跑步的好地方,但是在沙滩上跑步对你的身体有好处吗?可能是这样,但是在你准备好之前要意识到一些海滩跑步者所经历的挑战是很重要的。)以及文章主要内容围绕着沙滩跑步展开,故文章最有可能来自体育杂志。故选C。【点睛】文章出处类推理判断题。做这类题重要的是要抓住文章的内容或结构特征,这是推理判断的前提和基础。如报纸,前面会出现日期、地点、通讯社名称等;广告,其格式特殊,容易辨认;产品说明、器皿设备的使用说明有产品名称或操作方法,而药品的服用说明会告知服用时间、
32、次数和药量等。如第四小题,根据第一段The beach may seem like an inviting place to run on a cool summer morning, but is running on the sand good for your body? It can be, but its important to be aware of the challenges that some beach runners experience before you get ready.(在凉爽的夏日早晨,海滩似乎是一个跑步的好地方,但是在沙滩上跑步对你的身体有好处吗?可能是
33、这样,但是在你准备好之前要意识到一些海滩跑步者所经历的挑战是很重要的。)以及文章主要内容围绕着沙滩跑步展开,故文章最有可能来自体育杂志。故选C。CThe Gata used to look annoyed when they received power bills that routinely topped $200. Last September the couple moved into a 1,500-square-foot home in Premier Gardens, an area of 95 “zero-energy homes” (ZEH) just outside tow
34、n. Now theyre actually eager to see their electricity bills. The grand total over the 10 months theyve lived in the three-bedroom house: $75. For the past two months, they havent paid a cent.ZEH communities are the leading edge of technologies that might someday create houses that produce as much en
35、ergy as they consume. Premier Gardens is one of a half-dozen subdivisions (住宅开发项目) in California where every home cuts power consumption by 50%, mostly by using low power appliances and solar panels.Aside from the panels on the roof, Premier Gardens looks like a community of traditional homes. But i
36、nside, special windows cut power bills by blocking solar heat in summer and keeping indoor warmth winter.The rest of the energy savings comes from the solar units. They dont just feed the home they serve. If they generate more power than the home is using, the excess flows into the utilitys power gr
37、id(电网). The residents are billed by “net metering”: they pay for the amount of power that they get from the grid, minus the kilowatts(千瓦) they feed into it. If a home generates more power than it uses, the bill is zero.That sounds like a bad deal for the power company, but its not. Solar homes produ
38、ce the most power on the hot sunny afternoons when everyone rushes home to turn up the air conditioner. It helps us lower usage at peak power times, says solar expert Mike Keesee. “That lets us avoid building costly plants or buying expensive power at peak usage time.”Whats not to like? Mostly the c
39、osts. The special features can add $25,000 or more to the purchase price of a house. Tax breaks bring the cost down, especially in California, but in many states ZEHs can be extremely expensive. For the consumer, its a matter of paying now for the hardware to save later on the power bill.8. Why is t
40、he Gata eager to see their electricity bills now? A. They want to cut down their utility expenses.B. They want to know if they are able to pay.C. They want to see how much they have saved.D. They want to avoid being overcharged.9. What is special about the ZEH communities? A. They are built in harmo
41、ny with the environment.B. They have created cutting edge technologies.C. They are subdivided into half a dozen sections.D. They aim to be independent in power supply.10. What does the net metering practice mean to the power company?A. More pressure at peak timeB. Reduced operational costs.C. Increa
42、sed electricity output.D. Less profits in the short term.11. The author believes that buying a house in a ZEH community _.A. is a worthy investment in the long runB. is but a dream for average consumersC. gives the owner great tax benefitsD. contributes to environmental protection【答案】8. C 9. D 10. B
43、 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了ZEH社区的特别之处和发展前景。【8题详解】细节理解题。根据第一段“The Gata used to look annoyed when they received power bills that routinely topped $200.(过去,当Gata夫妇收到通常超过200美元电费账单时,他们看起来很恼火。)”以及后文“The grand total over the 10 months theyve lived in the three-bedroom house: $75. For the past two months,
44、they havent paid a cent.(他们在这所三居室房子里住了10个月,总共花了75美元。过去两个月,他们一分钱都没付。)”可知,Gata夫妇现在急于看到他们的电费账单想知道他们节省了多少钱。故选C。9题详解】推理判断题。根据第三段“But inside, special windows cut power bills by blocking solar heat in summer and keeping indoor warmth winter.(但在室内,特殊的窗户在夏天阻挡太阳热量,在冬天保持室内温暖,从而节省了电费。)”可推断,ZEH社区特别之处在于他们的目标是在电力供
45、应方面独立。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“Tax breaks bring the cost down, especially in California, but in many states ZEHs can be extremely expensive.(税收减免降低了成本,尤其是在加州,但在许多州ZEH可能非常昂贵。)”可知,“电网计量”可使电力公司降低运营成本。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“For the consumer, its a matter of paying now for the hardware to save later on t
46、he power bill.(对于消费者来说,现在花钱买硬件就可以省下以后的电费。)”可推断,作者认为,从长远来看,在ZEH社区买房是一项值得的投资。故选A。DWeve all heard it before: to be successful, get out of bed early. After all, Apple CEO Tim Cook gets up at 3: 45 am, Fiat CEO Sergio Marchionne at 3: 30 am and Richard Branson at 5: 45 am and, as we all know, the early b
47、irds catches the worm. But just because some successful people wake up early, does that mean its a trait most of them share? And if the idea of having exercised, planned your day, eaten breakfast, visualized and done one task before 8 am makes you want to roll over and hit snooze till next Saturday,
48、 are you really doomed to a less successful life?For about half of us, this isnt really an issue. Its estimated that some 50% of the population isnt really morning or eveningoriented, but somewhere in the middle. Roughly one in four of us, though, tend more toward brighteyed early risers, and anothe
49、r one in four are night owls. For them, the effects can go beyond falling asleep in front of the TV at 10 pm or being regularly late for work.Numerous studies have found that morning people are more selfdirected and agreeable. And compared to night owls, they plan for the future more and have a bett
50、er sense of wellbeing.Although morning types may achieve more academically, night owls tend to perform better on measures of memory, processing speed and cognitive (认知) ability, even when they have to perform those tasks in the morning. Nighttime people are also more open and more creative. And one
51、study shows that night owls are as healthy and wise as morning types and a little bit wealthier.Still think the morning people sound more like CEO material? Dont set your alarm for 5 am Just yet. As it turns out, overhauling (全面改革) your sleep time may not have much effectIf people are left to their
52、naturally preferred time, they feel much better. They say that they are much more productive. The mental capacity they have is much broader, says Oxford University biologist Katharina Wulff. On the other hand, she says, pushing people too far out of their natural preference can be harmful. When they
53、 wake early, for example, night owls are still producing melatonin (褪黑素). Then you disrupt it and push the body to be in the daytime mode. That can have lots of negative physiological consequence. Wulff says, like a different sensitivity to insulin and glucose (葡萄糖) which can cause weight gain.12. W
54、hat does the author do in the first three paragraph?A. raising the problemanalyzing the problem solving the problemB. leading in the topicchallenging a viewpoint discussing about the topicC. presenting a viewpoint providing supporting proofsmaking a conclusionD. introducing a viewpoint raising the q
55、uestionpresenting authors viewpoint13 What can we know from the 4th and 5th paragraph?A. Morning types tend to have clear goals and better mood.B. To beat nighttime people ask them to do math calculation in the morning.C. Night owls tend to sacrifice their health for their wealth.D. Neither night ow
56、ls nor morning persons perform better than the middle ones.14 Which of the following does Katharina Wulff support?A. Dont fall sleep in front of the TV.B. Avoid being regularly late for work.C. Stop setting your alarm for 5 am.D. Better not overhaul your sleep time.15. Why does the author write this
57、 article?A. To explain why some people are more successful.B. To compare the differences between early risers and night owls.C. To advise people to get up neither too early nor too late.D. To argue against this view that the Carly bird catches the worm.【答案】12. B 13. A 14. D 15. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章围绕
58、早起的好坏展开论述,最后得出的结论是强行让人们偏离自己天生喜好的作息时间太多可能是有害的,反驳了“早起的鸟儿有虫吃这种说法”。【12题详解】推理判断题。第一段,作者用大家所知的俗语“早起的鸟儿有虫吃”来引入话题(leading in the topic);第二段用两个问句提出质疑(challenging the viewpoint);第三段,作者对这个话题进行更深入的讨论(discussing the topic)。可知作者在前三段是引导话题挑战观点讨论话题。故选B。【13题详解】推理判断题。根据文章第四段Numerous studies have found that morning peo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342682.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023七年级语文上册第三单元11论语十二章考点精讲课件(部编版).pptx
