分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 31

类型江苏省泰兴中学、南菁中学2020-2021学年高一英语上学期联考试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:343282
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:31
  • 大小:155.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 泰兴 中学 2020 2021 学年 英语 上学 联考 试题 解析
    资源描述:

    1、江苏省泰兴中学、南菁中学2020-2021学年高一英语上学期联考试题(含解析)本试卷满分 150 分 考试时间 120 分钟第一部分:听力(共两节,满分 30 分)做题时,现将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will Lucy do a

    2、t 11:30 tomorrow?A. Go out for lunch.B. See her dentist.C. Visit a friend.【答案】B【解析】【原文】M: Lucy, would you like to have lunch with me tomorrow?W: Oh, Id really love to, but I have an appointment with my dentist at 11:30. Thanks for inviting me.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the weather like now?A. Its

    3、sunny.B. Its rainy.C. Its cloudy.【答案】C【解析】【原文】W: Peter, how is the weather now? Is it still raining?M: No, but theres still lots of clouds. The weatherman said the sun wouldnt come out until next week.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why does the man talk to Dr. Simpson?A. To make an apology.B. To ask for help.

    4、C. To discuss his studies.【答案】A【解析】【原文】M: Im sorry I was late for class today, Dr. Simpson.W: Well, Ill let it go this time. But you saw it disturbed the rest of the class.M: Yes, I realized that. I wont let it happen again.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the woman get back from the railway station?A.

    5、 By train.B. By car.C. By bus.【答案】C【解析】【原文】W: Hi, Mike. Listen, Im coming back this afternoon, and Ill take a bus from the railway station. So, you dont need to come and pick me up.M: OK, take care, and see you soon.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does Jenny decide to do first?A. Look for a job.B. Go on a

    6、 trip.C. Get an assistant.【答案】B【解析】【原文】M: Jenny, theres an opening for an assistant manager in our company. You should give it a try.W: Thank you George, but Ive decided to travel a bit before finding another job.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在

    7、试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What time is it now?A. 1:45.B. 2:10.C. 2:15.7. What will the man do?A. Work on a project.B. See Linda in the library.C. Meet with Professor Smith.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: By the way, do you k

    8、now what time it is?W: Well, its a quarter to two.M: Oh, Ive got to go.W: See Linda in the library?M: No. Actually Im going to meet with Professor Smith at ten past two. You may continue our project discussion with Michael.W: All right.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the speakers talk

    9、ing about?A. Having guests this weekend. B. Going out for sightseeing.C. Moving into a new house.9. What is the relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Husband and wife.C. Host and visitor.10. What will the man do tomorrow?A. Work in his garden.B. Have a barbecue.C. Do some shopping.【答案】8.

    10、 A 9. B 10. C【解析】【原文】W: Harry, guess what? Ive just received an email from Pamela. She and Peter are coming down to see us this weekend.M: Oh, thats good news! We havent seen them for ages.W: Yeah. The last time we met them was at our wedding three years ago.M: Did Pamela mention how long theyll sta

    11、y?W: About one week.M: Great! I cant wait to show them around our new house.W: Me too. We havent had any guests since we moved in here. If the weather is fine, we can have a barbecue in the garden.M: Good idea. Ill go to the market tomorrow to buy all the things well need.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频

    12、,请去附件查看】11. Where was the man born?A. In Philadelphia.B. In Springfield.C. In Kansas.12. What did the man like doing when he was a child?A. Drawing.B. Traveling.C. Reading.13. What inspires the man most in his work?A. Education.B. Family love.C. Nature.【答案】11. B 12. A 13. C【解析】【原文】W: Hello, everyone

    13、. Welcome to our program. Today, we are fortunate to have a special guest with us. Some of you may have heard of him before. Hes an artist. His works have received many prizes and have been shown in over one hundred exhibitions across the country Los Angeles, New York, Philadelphia, to name just a f

    14、ew. His name is Chris Cucksy. So Chris, tell us a bit about yourself.M: Well, I was born in Springfield, Missouri, and grew up in Kansas. I didnt come from a family with wealth or position, but I did manage to get a masters degree in fine arts.W: When did you first start to make art? And what was th

    15、e turning point in your life that made you an artist?M: I always liked drawing as early as I can remember, so right from then, I knew what I was going to be: an artist.W: What is it that always inspires you to create?M: Nature is the biggest inspiration. Im always inspired by things of beauty and ha

    16、rmony.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Why is Dorothy going to Europe?A. To attend a training program.B. To carry out some research.C. To take a vacation.15. How long will Dorothy stay in Europe?A. A few days.B. Two weeks.C. Three months.16. What does Dorothy think of her apartment?A. Its expe

    17、nsive.B. Its satisfactory.C. Its inconvenient.17. What does Bill offer to do for Dorothy?A. Recommend her apartment to Jim.B. Find a new apartment for her.C. Take care of her apartment.【答案】14. A 15. C 16. B 17. A【解析】【原文】M: You must be pretty excited about your trip to Europe, Dorothy. When are you l

    18、eaving?W: In just two weeks, and I am excited. Ive been looking forward to this training program for a long time. But there are still a few things I need to do before I go.M: Like what?W: Like renewing my passport and figuring out what to do with my apartment while Im gone.M: You are not going to gi

    19、ve it up, are you?W: No way! Ill never find another apartment like it around here. But I dont like the idea of paying three months for an empty apartment, either. So, Im looking for someone to take it while Im away.M: Um, let me think. Oh, I know just a person. An old colleague of mine, Jim Thomas.

    20、He is coming here to do some research this summer, from June to August.W: Well, thats exactly when Ill be away!M: Tell you what: Ill be calling Jim late this week anyway, so Ill mention it to him.W: Well, thanks, Bill.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What are the tourists advised to do when tour

    21、ing London?A. Take their tour schedule.B. Watch out for the traffic.C. Wear comfortable shoes.19. What will the tourists do in fifteen minutes?A. Meet the speaker.B. Go to their rooms.C. Change some money.20. Where probably is the speaker?A. In a park.B. In a hotel.C. In a shopping centre.【答案】18. C

    22、19. A 20. B【解析】【原文】W: I hope Ive given you a clear idea of the schedule for your London weekend. And, before I finish, let me just give you some advice which should make your stay more enjoyable. Firstly, please do remember to put on some comfortable shoes. London is a big place, and whatever you do

    23、, youll find yourself doing quite a lot of walking. So, comfortable shoes are really necessary. And secondly, let me ask you to please look after your money. Keep it safe at all times, and then you will not have any unpleasant accident, which could ruin your whole weekend. Youll find a copy of your

    24、weekends schedule in your room. Take a look at it, and make sure youre clear about everything. Well, thats all from me for now. Go and leave your luggage in your rooms. Ill be seeing you here again in fifteen minutes. Goodbye for now!第二部分 阅读理解(共两节,满分 42.5 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)AI was diagnos

    25、ed(诊断)with cancer last June. Finding out that I had breast cancer felt like Id been locked up in a prison cell, but I later found something unexpected: freedom.Tests and procedures followed. Once the daily treatments started, I was tired out. The tiredness that came with cancer was not like any kind

    26、 of tiredness Id known before.Then the magic happened.I started to realize that this life change had brought an unexpected gift. The usual pressures of life gave way to a different kind of stress, but it came with self-discovery. I do what I can and dont care about the rest. With the disease, decisi

    27、ons come more easily, and things that Id previously weighted more heavily no longer matter as much. I dont need a perfect home. What does matter now is having family and friends and a husband who can shoulder this new responsibility with me.The doctor says my situation is very good and theres a 91 p

    28、ercent chance that Ill still be alive in 10 years. I look forward to simple things like my garden this spring, and going back to work when Im healthy again. Im also imagining the joy of getting my quiet and modest life back. Its inspiring and there are lots of people there with me. And the professio

    29、nals are really good at what they do.I used to wonder how it would feel to be told I had cancer. Sure, my first reaction was fear, panic, sorrow, and anger. Then I found my strength. The fear is still there, but to my amazement, I am handling it. “You got this,” people say encouragingly.21. What doe

    30、s the underlined sentence in Paragraph 1 mean?A. She felt as if she had lost her freedom.B. She was unable to walk out of the cell.C. Cancer gave her something unexpected.D. Cancer cost her the ability to move freely.22. We can know from the article that during her treatment, the author _A. was too

    31、tired to bear the treatment any moreB. found that she could handle the treatment easilyC. grew more peaceful and valued her family moreD. learned to be in a good state and free of pressure23. What is the authors attitude towards her future life?A. Positive.B. Hopeless.C. Doubtful.D. Concerned.【答案】21

    32、. A 22. C 23. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者主要记叙了自己得了乳腺癌后生活产生的一些变化,在作者的治疗过程中,作者变得更加平静,更加重视她的家庭。开始对未来充满希望,也希望自己的经历可以激励他人。【21题详解】句意猜测题。根据后文but I later found something unexpected: freedom.可知,但后来我发现了意想不到的东西:自由。but表示转折,由此可知,当作者发现自己得了乳腺癌时,感觉就像被关在监狱里一样,觉得好像失去了自由,即划线句子意思为“她觉得好像失去了自由”。故选A。【22题详解】推理判断题。根据第四段中“With the

    33、 disease, decisions come more easily, and things that Id previously weighted more heavily no longer matter as much. I dont need a perfect home. What does matter now is having family and friends and a husband who can shoulder this new responsibility with me.有了这种病,做决定就容易多了,以前我认为很重要的事情也就不那么重要了。我不需要一个完美

    34、的家。现在重要的是有家人和朋友还有一个能和我一起承担这个新责任的丈夫。”由此判断出,在作者的治疗过程中,作者变得更加平静,更加重视她的家庭。故选C。【23题详解】推理判断题。根据倒数第二段中I look forward to simple things like my garden this spring, and going back to work when Im healthy again. Im also imagining the joy of getting my quiet and modest life back.可知,我期待着一些简单的事情,比如今年春天我的花园,等我恢复健康

    35、后再回去工作。我也在想象回到我平静朴素的生活的快乐。由此可推知,作者对她未来的生活是积极的态度。故选A。BIshikawa Yumi had to work eight hours every day and her employer insisted that she should be in heels(高跟鞋)at work.Why do we have to hurt our feet at work,when men can wear flat shoes?she complained on Twitter.The tweet exploded.Encouraged,she gath

    36、ered 18,800 signatures on a request calling for a ban on employers requiring women to wear high heels,which she handed in to the government last June.Ms Ishikawa became the face of the KuToo campaign.More than 60%of Japanese women with jobs have been forced to put their feet into heels at work or ha

    37、ve witnessed women partners having to,according to a survey.Female workers at a department store,must walk around the shop in 5cm heels.The former defence minister,Inada Tomomi,had to struggle about in heels even on the deck of a visiting American aircraft carrier.Dress codes at many Japanese firms

    38、are strict.Some ban glasses for women(but not men),because they are unattractive.This is especially unreasonable for those who find contact lenses(隐形眼镜)uncomfortable.Women have always been told to follow the dress code,even if it causes pain,says Ms Ishikawa.Japanese bosses,who tend to be older men,

    39、often expect their female workers to tolerate it.The government made no quick reply.A former labour minister,who received Ms Ishikawas request last year,insists that wearing high heels at work isnecessary and appropriate.The request itself has received no official reply so far.Japan is the second lo

    40、west out of the 29 rich countries in equality for women in the workplace.But Japanese companies are slowly taking measures to improve the situation.In late March Japan Airlines announced that its female flight attendants can kick off their heels and replace skirts with trousers if they choose.AU thr

    41、ee big mobile-phone operators have relaxed their rules on heels.Ms Ishikawa is working together with a shoe company to produce beautiful heel-less shoes.Society is changing,”says Ms Ishikawa.“We cant be ignored.Pointless rules about footwear may soon be gone.24. What can we learn from the passage?A.

    42、 Japanese women rarely get their feet hurt at work.B. Ms Ishikawas tweet gained much attention from the public.C. Ms Ishikawa is appealing to the public to punish employers.D. Few Japanese women are forced to wear high heels at work.25. Why does the author mention the former labour minister in Parag

    43、raph 5?A. To show females are treated equally in Japan in the workplace.B. To show the government has considered changing the situation.C. To show the fight of females in Japan has a long way to go.D. To show the government has difficulty in changing the situation.26. Which of the following can best

    44、 describe Ms Ishikawa?A. Curious and devoted.B. Helpful and gifted.C. Energetic and humorous.D. Brave and determined.27. The author writes this passage mainly to.A. call on people to break dress codesB. introduce a campaign against dress codesC. show the disadvantages of dress codesD. explain the im

    45、portance of dress codes【答案】24. B 25. C 26. D 27. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章以一场反对女性上班穿高跟鞋的运动展开,介绍了女性都被告知要遵守着装规定,给女性带来了很多的痛苦,以及这种情况正在被改善。【24题详解】细节理解题。根据文章第一段“Why do we have to hurt our feet at work,when men can wear flat shoes?she complained on Twitter.The tweet exploded.”她在推特上抱怨道“男人可以穿平底鞋,为什么我们还要在工作时弄伤脚呢?”这

    46、篇推特火了。可知 Ishikawa Yumi的推文引起了公众的广泛关注。所以B选项正确;根据文章内容可知,穿高跟鞋工作容易弄伤脚,所以A选项日本女性很少在工作中受伤是错误的;Ishikawa Yumi只是呼吁禁止雇主要求女性穿高跟鞋,而不是呼吁公众惩罚雇主,所以C选项是错误的;根据第三段第一句可知超过60%的日本在职女性曾被迫穿高跟鞋上班,所以D选项很少有日本女性被迫穿高跟鞋上班是错误的。故选B项。【25题详解】推理判断题。根据第五段内容可知,前劳工部长去年就收到了石川女士的请求,他坚称穿高跟鞋上班是“必要和适当的”,但并没有正式的回复石川女士,且根据后文“Japan is the secon

    47、d lowest out of the 29 rich countries in equality for women in the workplace.”在29个发达国家中,日本是女性工作场所平等程度倒数第二低的国家,可以推断,第五段提到前劳工部长是为了说明日本女性的斗争还有很长的路要走。故选C项。【26题详解】推理判断题。根据第二段Encouraged,she gathered 18,800 signatures on a request calling for a ban on employers requiring women to wear high heels,which she

    48、handed in to the government last June.内容可知,Ms Ishikawa很勇敢去向社会,向政府提出禁止雇主要求女性穿高跟鞋的呼吁。最后一段Society is changing,”says Ms Ishikawa.“We cant be ignored.她说社会正在改变,我们不能被忽视。从这我们可以知道她不会放弃继续提出请求,由此可知,她是十分有决心的。由此判断出Ms Ishikawa是勇敢的和有决心的。故选D项。【27题详解】推理判断题。这篇文章通过一个个例Ishikawa Yumi不喜欢穿高跟鞋,从而掀起了一场反对女性上班穿高跟鞋的运动,进一步展开说明了

    49、女性都被告知要遵守着装规定,给女性带来了很多的痛苦。可知,写这篇文章主要是展示着装规范的缺点。故选C项。【点睛】细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读者需要根据已有的信息进行处理,读出言外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如第一小题,根据文章第一段“Why do we have to hurt our feet at work,when men can wear flat shoes?she complained

    50、on Twitter.The tweet exploded.”她在推特上抱怨道“男人可以穿平底鞋,为什么我们还要在工作时弄伤脚呢?”这篇推特火了。可知 Ishikawa Yumi的推文引起了公众的广泛关注。所以B选项正确CAn experiment which saw salad seeds sent into space has given hope for the future of growing food on another planet, according to a recently-published study.The findings have appeared after

    51、 two kilograms of seeds spent six months on board the International Space Station(ISS)with British European Space Agency(ESA)astronaut, Tim Peake, as part of his Principia mission.There, the seeds could have absorbed up to 100 times more radiation(辐射)than on Earth while being influenced by the viole

    52、nt shaking from the stresses of space travel.When the seeds returned to Earth in 2016,600,000 children from schools across Britain took part in an experiment, supported by the UK Space Agency, to plant them and monitor their growth, comparing it to that of seeds that had remained on Earth.The result

    53、s showed that, while the space seeds grew more slowly and were more sensitive to ageing, they were still able to survive.Peake said, “When humans travel to Mars, they will need to find ways to feed themselves, and this research helps us understand some of the biology of seed storage and germination(

    54、发芽) which will be important for future space missions.”The Royal Horticultural Society(RHS)tasked 8,600 schools and groups across Britain to take part in the controlled study, recording their results as a scientist would.It was part of a project called Rocket Science, led by the RHS Campaign for Sch

    55、ool Gardening, in partnership with the UK Space Agency.RHS manager Alana Cama said, “The Rocket Science experiment opened a window into space biology and allowed young people to be at the forefront of creative research.”“This research project did more than just inspire; it furthered our understandin

    56、g of the challenges around growing plants in unusual environments and the possibility of growing food on long-term space missions in the future. Inspiring a new generation of botanists and biologists will remain our goal to enrich everyones lives through plants.”28. The findings of the experiment in

    57、dicate that A. salad seeds sent into space turned out a failureB. astronauts successfully grew salad seeds on MarsC. the future of growing plants in space looks brightD. the radiation makes it impossible for plants to survive29. Unlike those on Earth, the seeds sent into space A. can grow 100 times

    58、larger in sizeB. provide enough food for astronautsC. stop growing when returning to EarthD. are more likely to show signs of ageing30. Which word can be filled in the blank to complete the research steps?A. updateB. observeC. protectD. improve31. What can we learn from what Alana Cama said?A. Growi

    59、ng plants in unusual environments is no longer a challenging task.B. A new generation of botanists and biologists takes the lead in the research.C. The project inspires the interests of the young generation in creative fields.D. The exploration of growing food in space is the central mission in the

    60、future.【答案】28. C 29. D 30. B 31. C【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了根据最近发表的一项研究,一项将沙拉种子送入太空的实验给在另一个星球种植食物的未来带来了希望。文章介绍了对种子的研究步骤以及这些太空种子的一些特点,和人们对这个项目的一些看法。【28题详解】推理判断题。根据第一段An experiment which saw salad seeds sent into space has given hope for the future of growing food on another planet, according to a recently-p

    61、ublished study.可知根据最近发表的一项研究,一项将沙拉种子送入太空的实验给在另一个星球种植食物的未来带来了希望。由此可推知,实验结果表明,在太空种植植物的前景是光明的。故选C。【29题详解】细节理解题。根据第五段The results showed that, while the space seeds grew more slowly and were more sensitive to ageing, they were still able to survive.可知结果表明,尽管太空种子生长速度较慢,对老化更敏感,但它们仍然能够存活。由此可知,与地球上的种子不同,送入太空

    62、的种子更有可能出现衰老的迹象。故选D。【30题详解】推理判断题。根据第四段When the seeds returned to Earth in 2016,600,000 children from schools across Britain took part in an experiment, supported by the UK Space Agency, to plant them and monitor their growth, comparing it to that of seeds that had remained on Earth.可知当这些种子在2016年返回地球时

    63、,来自英国各地学校的60万名儿童参加了一项由英国航天局资助的实验,种植它们并监测它们的生长,并将其与留在地球上的种子进行比较。由此可推知,研究步骤为:将种子送入太空、将他们带回地球、观察他们的生长状态和作比较。A. update更新;B. observe观察;C. protect保护;D. improve改善。即空格处应填“observe”。故选B。【31题详解】推理判断题。根据倒数第二段RHS manager Alana Cama said, “The Rocket Science experiment opened a window into space biology and allow

    64、ed young people to be at the forefront of creative research.”可知RHS经理Alana Cama说:“火箭科学实验打开了一扇通向太空生物学的窗户,让年轻人走在创造性研究的前沿。”以及最后一段 “This research project did more than just inspire; it furthered our understanding of the challenges around growing plants in unusual environments and the possibility of growi

    65、ng food on long-term space missions in the future. Inspiring a new generation of botanists and biologists will remain our goal to enrich everyones lives through plants.”可知“这个研究项目不仅激发了人们的灵感;它进一步加深了我们对在不寻常环境中种植植物所面临的挑战的理解,以及未来在长期太空任务中种植食物的可能性。激励新一代的植物学家和生物学家,我们的目标仍然是通过植物丰富每个人的生活。”由此可推知,从Alana Cama的话中,

    66、我们能了解到项目激发年轻一代对创意领域的兴趣。故选C。DEven from the basement,they could hear the bombs.The basement was filled with the sound of crying children.It was crowded with people.For comfort,to shut out the loud noise of the basement,Liesel opened one of her books and began to read.The book on top of the pile was Th

    67、e Whistler and she spoke it aloud to help her concentrate.She could hardly hear the opening paragraph herselfWhat did you say?Mama shouted,but Liesel ignored her.She remained focused on the first page.When she turned to page two,it was Rudy who noticed.He paid direct attention to what Liesel was rea

    68、ding,and he tapped his brother and his sisters,telling them to do the same.A quietness started spreading through the crowded basement.By page three,everyone was silent but Liesel.She didnt dare to look up,but she could feel their frightened eyes following her as she read the words.Everyone listened.

    69、Only the sound of the turning page could be heard.Liesel read on.For at least 20 minutes,she handed out the story.The youngest kids were comforted by her voice,and everyone else saw visions of the whistler running from the crime scene.Liesel did not.She was only reading the text word by word.Everyon

    70、e waited for the ground to shake.That was still an unchangeable fact,but at least they were distracted(分心)now,by the girl with the book.One of the younger boys seemed to cry again,but Liesel stopped at that moment and copied her papa to deal with the situation.She smiled at him and continued.Only wh

    71、en the sirens(空袭解除警报)came into the basement again did someone interrupt her.Were safe,”said Mr.Jenson.Shhh!said Frau Holtzapfel.Liesel looked up.There are only two paragraphs till the end of the chapter,she said,and she continued reading.Just the words.Out of respect,the adults kept everyone quiet,a

    72、nd Liesel finished chapter one of The Whistler.On their way up the stairsthe children rushed by her,but many of the older people thanked the girl.They did so as they made their way past and hurried from the house to see if Himmel Street had suffered any damage.Himmel Street was untouched.32. Why did

    73、 Liesel read the book?A. To create a warm atmosphere in the basementB. To shut out the sound of the bombs.C. To block out the noise in the basement.D. To make use of every minute to read.33. Rudy tapped his brother and sisters in order to _ .A. ask them to listen to LieselB. give some comfort to Lie

    74、selC. signal them to ignore LieselD. read the text instead of Liesel34. What does the underlined sentenceLiesel did not.mean?A. Liesel did not manage to comfort herself like others.B. Liesel did not like the story of the book at all.C. Liesel did not pay attention to the plot but the words instead.D

    75、. Liesel did not see the whistler because she was too concentrated.35. Many of the older people thanked Liesel because _ .A. she saved their lives during the bomb attackB. she finished reading the whole storyC. she distracted kidsattention and comforted themD. she protected their homes from any dama

    76、ge【答案】32. C 33. A 34. C 35. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了在地下室避难时,Liesel用读书声,安慰大家的情绪的故事。【32题详解】细节理解题。根据第三段第一句“For comfort, to shut out the loud noise of the basement, Liesel opened one of her books and began to read.”可知,Liesel为了挡住地下室的嘈杂声,她打开了一本书并读了起来,所以Liesel读书是为了屏蔽地下室的噪音。故选C项。【33题详解】细节理解题。根据第四段第四句“He paid

    77、direct attention to what Liesel was reading, and he tapped his brother and sisters, telling them to do the same.”可知,Rudy直接注意到Liesel在读什么,他轻拍他的兄弟姐妹,让他们也这样做。所以A项“Rudy是为了让他的兄弟姐妹们听Liesel读书”正确。故选A项。【34题详解】词句猜测题。根据划线句子前“everyone else saw visions of the whistler running from the crime scene”及后面一句话“She was o

    78、nly reading the text word by word.”可知,Liesel并没有像其他人那样想象吹哨人从犯罪现场逃走的画面,她只是在逐字逐句的读课文,所以C项“Liesel并不注重情节,而是注重文字”正确。故选C项。【35题详解】推理判断题。根据文章第六段中“The youngest kids were comforted by her voice”及第七段中“at least they were distracted(分心)now, by the girl with the book”可知,Liesel的读书声给了孩子们安慰,并分散了他们的注意力;再结合最后一段可知,在上楼梯时

    79、,孩子们从她身边跑过,而老人都一边向她道谢,一边看街道是否受到破坏。这说明由于Liesel的读书声,炸弹声并没有给孩子们造成负面影响,所以C项“她分散了孩子们的注意力,并安慰了他们”正确。故选C项。【点睛】第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Our world is more connected than ever before thanks to technology. _36_ Indeed, it is becoming increasingly important that we

    80、 all learn how to deal with this painful feeling.You should be determined to actively end your loneliness. We often end up passively waiting for someone else to make us feel less lonely. You may feel that your loneliness indicates that nobody is willing to connect with you. And there is nothing you

    81、can do about it. But that is far from the truth. _37_You should find reasons why you are lonely. We all feel lonely for different reasons. Some of us have no one to interact with on a consistent basis and thats why we feel lonely. You may feel that the people in your life dont share your thoughts an

    82、d ideas. _38_ you need to identify it. And you know exactly how to handle your loneliness._39_ People who are lonely tend to fall into destructive mental habits. They try to avoid the pain of not being understood and being disconnected by not giving people an opportunity to understand and connect wi

    83、th them. So the solution is to share your thoughts and feelings with others and to do so openly and fearlessly.You should find people who share your interests. _40_ everybody is interested in something. And just as there are many interests, there are many people who share those interests. Find what

    84、interests you and connect with others on that basis. A. Whatever the reason is,B. When you feel really lonely,C. If you want to make friends with them,D. Whether its coin collecting or video games,E. You should be open about your thoughts, ideas and desires.F. Ending loneliness is something that you

    85、 can and should pursue actively.G. However, more and more of us find ourselves having to stand loneliness.【答案】36. G 37. F 38. A 39. E 40. D【解析】这是一篇说明文。本文介绍了在现在社会中如何处理孤独感的方法。【36题详解】根据下一句Indeed, it is becoming increasingly important that we all learn how to deal with this painful feeling. 事实上,学会如何处理这种

    86、痛苦的感觉变得越来越重要。可知,这里“痛苦的感觉”指代是选项G中的loneliness“孤独感”,故选G项。【37题详解】根据本段第一句You should be determined to actively end your loneliness. 你应该下定决心主动去结束你的孤独。可知,此处应选与主动结束孤独有关的选项,故选F项。【38题详解】根据本段第一句You should find reasons why you are lonely. 你应该找到你孤独的原因。可知,此处应该选与找原因有关的选项,故选A项。【39题详解】根据本段最后一句So the solution is to sh

    87、are your thoughts and feelings with others and to do so openly and fearlessly. 所以解决办法就是和别人分享你的想法和感受,而且要公开地、无所畏惧地分享。可知,此处作为本段主旨句应该选与保持对自己的想法、主意和愿望开放的心态,故选E项。【40题详解】根据本段第一句You should find people who share your interests. 你应该找到和你有共同兴趣的人。D选项中coin collecting or video games也是兴趣,故选D项。第三部分:语言知识运用第一节:完形填空(共

    88、15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)阅读下面的短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。A recent article in The Wall Street journal says that Chinese students in American universities are not making the most of their educational opportunities. The article says that _41_ Chinese students work hard, many are not a

    89、cquiring the soft skills that come with fully participating in campus life.Soft skills refer to things like socialization and learning to be _42_. These are the skills students _43_ by mixing socially with American and other international students and by learning how to handle problems in a new _44_

    90、 and make their own decisions. A large number of Chinese students, _45_, tend to self-segregate, that is, they just _46_ other Chinese students and _47_ the campus culture and even the wider American culture that surrounds them.Jocelyn Jia, a 22-year-old student at the university of north Carolina a

    91、t Chapel Hill, says, If you just come to study and hang out with Chinese people, all you bring back to China is the _48_. Its just a piece of paper. Thats it. Jocelyn studies hard, but she likes to _49_, too. Shes taking every opportunity to make American friends and experience things that she could

    92、nt have at a (n) _50_ university. “Chinese companies want to hire haigui like Jocelyn.” Ken Chen of a consulting firm in Shanghai says, “an American college education teaches you how to socialize, develop your _51_ intelligence and know how to think and solve problems.” Mr. Chen says these are the k

    93、inds of people he is looking for.Of course, American education isnt _52_, though. It can cost as much as U. S. $200.000 for a four-year program. But Charlotte Fan, a graduate of Duke University from Shanghai, says the _53_ was worth it. Shes now working for an American company, in the Wall Street Jo

    94、urnal article, saying, “Ive learned a lot and changed a lot in college, not just to learn knowledge, but more importantly the way of thinking, creativity, communication-the soft skills you never learn from _54_ but learn from day-to-day life and from interacting with all the smart kids around you in

    95、 school. Those sorts of things are exactly what Chinese education should _55_.”41. A. ifB. whileC. asD. unless42. A. enjoyableB. hardworkingC. intelligentD. independent43. A. developB. huntC. findD. search44. A. societyB. environmentC. classD. organization45. A. howeverB. in additionC. as a resultD.

    96、 for instance46. A. have pity onB. show respect toC. rely onD. hang out with47. A. ignoreB. admireC. requireD. challenge48. A. diplomaB. knowledgeC. educationD. title49. A. have funB. have a restC. do researchD. take a trip50. A. averageB. ChineseC. traditionalD. ideal51. A. socialB. economicC. phys

    97、icalD. emotional52. A. adequateB. cheapC. worthyD. qualified53. A. timeB. effortC. investmentD. degree54. A. teachersB. booksC. moviesD. friends55 A. allow forB. know aboutC. focus onD. seek out【答案】41. B 42. D 43. A 44. B 45. A 46. D 47. A 48. A 49. A 50. B 51. D 52. B 53. C 54. B 55. C【解析】【分析】本文是一篇

    98、说明文。文章介绍了华尔街日报最近的一篇文章指出了美国大学里的中国留学生存在的问题他们并没有参与到美国大学的校园生活中并习得一些有用的软技能,同时还指出软技能的培养是中国教育和美国教育的最大不同。【详解】1.考查连词词义辨析。句意:文章说,虽然中国学生努力学习,但许多人没有掌握充分参与校园生活所带来的软技能。A. if如果;B. while虽然;C. as因为;D. unless除非。空后一句说许多中国学生没有掌握充分参与校园生活所带来的软技能,因此前后为让步关系,即:虽然中国学生努力学习,但他们中的许多人没有掌握充分参与校园生活所带来的软技能,故B项正确。2.考查形容词词义辨析。句意:软技能指

    99、的是社会化和学会独立。A. enjoyable令人愉快的;B. permanent永恒的;C. intelligent聪明的;D. independent独立的。根据空前的“socialization”可知,与社会化并列的一种能力应该是独立能力,故D项正确。3.考查动词词义辨析。句意:这些技能是留学生通过与美国学生和其他国际生的社会交往以及学习如何在新的环境中处理问题和做出自己的决定而发展起来的技能。A. develop发展;B. hunt狩猎;C. find找到;D. search搜索。根据空后的“by mixing socially with American and other inte

    100、rnational students”可知此处指“通过与美国学生和其他国际生进行社会交往以及学习而发展起来的技能,故A项正确。4.考查名词词义辨析。句意同上。A. society社会;B. environment环境;C. class班级;D. organization组织。文章第一句说华尔街日报最近的一篇文章指出了美国大学里的中国学生存在的问题,而中国学生到美国留学自然是到了一个新的环境,故B项正确。5.考查介词短语和副词辨析。句意:然而,大量的中国学生倾向于自我隔离,也就是说,他们只是和其他中国学生一起闲逛,而忽视了校园文化,甚至是他们周围更广泛的美国文化。A. however然而(副词)

    101、;B. in addition此外;C. as a result结果;D. for instance例如。空前一句说这些技能需要通过与美国学生和其他国际生的社会交往以及学习如何在新的环境中处理问题和做出自己的决定而习得,空后一句又说大量的中国学生倾向于自我隔离,只是和其他中国学生一起闲逛,从而忽视了校园文化,甚至是他们周围更广泛的美国文化,前后是转折关系,故A项正确。6.考查动词短语辨析。句意同上。A. take pity on同情;B. show respect to对表示尊重;C. rely on依靠;D. hang out with与出去闲逛。空前一句说大量的中国学生倾向于自我隔离,这说

    102、明他们不愿和外国学生交往,只是和其他中国学生一起闲逛,下一段中的hang out with原词复现,故D项正确。7.考查动词词义辨析。句意同上。A. ignore忽视;B. admire钦佩;C. require命令;D. challenge挑战。空前一句说大量的中国学生倾向于自我隔离,不愿和外国学生交往,只是和其他中国学生一起闲逛,其结果自然是忽视了美国的校园文化,故A项正确。8.考查名词词义辨析。句意:她说,如果你只是来这里学习并和中国人一起玩,你带回国的只是一纸文凭。A. diploma毕业证、文凭;B. proof证明;C. document文件;D. title标题。上文说去美国留学

    103、关键是要参与美国大学的校园生活并习得软技能,如果你只是来这里学习并和中国人一起玩,毕业时你得到的只是一张毕业证,而并没有学到美国的校园文化和一些有用的软技能,故A项正确。9.考查动词短语辨析。句意:乔斯林学习很努力,但她也喜欢玩。A. have fun玩乐;B. have a rest休息;C. do research调查;D. take a trip去旅行。空后一句说乔斯林利用一切机会结交美国朋友,这说明她也喜欢和朋友们一起玩,故A项正确。10.考查形容词词义辨析。句意:她正在利用一切机会结交美国朋友,并体验她在中国大学无法体验到的东西。A. average普通的;B. Chinese中国的

    104、;C. traditional传统的;D. ideal理想的。根据空前的“experience things she couldnt have”可知此处是中国大学和美国大学的对比,即:乔斯林体验她在中国大学无法体验到的东西,故B项正确。11.考查形容词词义辨析。句意:上海一家咨询公司的陈肯表示,美国的大学教育教你如何社交、发展情商,并知道如何思考和解决问题。A. social社会的;B. economic经济的;C. physical 身体的;D. emotional 情商的。根据“intelligence”可知,与社交、思考和解决问题等能力并列的自然是情商,故D项正确。12.考查形容词词义辨

    105、析。句意:不过,接受美国教育并不便宜。A. adequate充足的;B. cheap便宜的;C. worthy值得的;D. qulified合格的。空后一句说四年需要花费20万美元,这说明接受美国教育并不便宜,故B项正确。13.考查名词词义辨析。句意:但毕业于上海杜克大学的夏洛特范表示,这笔投资是值得的。A. time时间;B. effort努力;C. investment投资;D. degree学位。空前一句说接受美国教育并不便宜,四年需要花费20万美元,此处指的就是这笔花费(投资),故C项正确。14.考查名词词义辨析。句意:她现在为一家美国公司工作,华尔街日报援引她的话说:“在大学里,我学

    106、到了很多,也改变了很多,不仅仅是学习知识,更重要的是思维方式、创造力和沟通能力,这些软技能你永远不会从书本上学到,而是从日常生活中,从与学校里所有聪明孩子的互动中学习到。这些都是中国教育所不关注的”。A. teachers老师;B. books书本;C. movies电影;D. friends朋友。空后一句说这些软技能是从日常生活中,从与学校里所有聪明孩子的互动中学习到的,因此它们是从书本中学不到的,故B项正确。15.考查动词短语辨析。句意同上。A. allow for考虑到;B. know about了解;C. focus on关注、集中于;D. seek out找出。根据空前的“Those

    107、 sorts of things are what a Chinese education doesnt”可知此处是中国教育和美国教育的对比,即:中国教育不重视(关注)软技能的培养,故C项正确。第二节(共 10 小题:每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。As is known to all, a positive parent-child relationship is _56_ (benefit) to the physical and mental_57_ (grow) of children, but keeping

    108、 a healthy parent-child bond _58_ (need) the efforts of both parties.Parents should take the responsibility _59_(improve) their relationship with the children. What matters is spending quality time with their children, _60_tight their schedule is. For instance, they can eat _61_(meal) together, go t

    109、o sporting events together or watch their childrens favorite TV shows together, _62_ can contribute greatly to making their children feel safe and _63_(love). Children, on the other hand, should let their parents know they appreciate what their parents _64_(do) for them. If possible,they can give th

    110、eir parents a gift on a special day or help with housework _65_ a regular basis.No healthy parent-child relationship is without conflict. But as long as parents and children make a joint effort they can settle the conflict and enjoy their time together.【答案】56. beneficial 57. growth 58. needs 59. to

    111、improve 60. however 61. meals 62. which 63. loved 64. have done 65. on【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了如何维持健康的亲子关系。【56题详解】考查形容词。句意:众所周知,积极的亲子关系有利于儿童的身心成长,但是保持亲子关系健康需要双方共同努力。be beneficial to固定短语,“对.有益”,故填 beneficial 。【57题详解】考查名词。句意:众所周知,积极的亲子关系有利于儿童的身心成长,但是保持亲子关系健康需要双方共同努力。形容词修饰名词,故填 growth 。【58题详解】考查主谓一致。句意:众所周知

    112、,积极的亲子关系有利于儿童的身心成长,但是保持亲子关系健康需要双方共同努力。 keeping a healthy parent-child bond 是动名词短语,作主语,谓语动词用单数,故填needs。【59题详解】考查非谓语动词。句意:父母应该担负起改善与子女关系的责任。此处不定式作定语,故填 to improve 。【60题详解】考查副词。句意:重要的是与孩子共度美好时光,不管他们的日程安排多么紧张。此处是however引导的让步状语从句,故填 however 。【61题详解】考查名词。句意:例如,他们可以一起吃饭,一起参加体育赛事,或者一起看孩子们最喜欢的电视节目,这使他们的孩子感到安

    113、全和被爱。meal是可数名词,故填meals。【62题详解】考查定语从句。此处是一个非限制性定语从句,从句缺少主语,因此用关系代词which ,故填which。【63题详解】考查非谓语动词。句意:这使他们的孩子感到安全和被爱。此处过去分词作表语,故填loved。【64题详解】考查时态。句意:另一方面,孩子们应该让父母知道他们很感激父母为他们所做的一切。根据句意可知,谓语动词用现在完成时,故填have done 。【65题详解】考查介词。句意:如果可能的话,他们可以在特殊的日子送给父母礼物,也可以定期帮他们做家务。on a regular basis固定短语, “经常,例行的,有规律的”,故填o

    114、n。【点睛】本题考点涉及形容词(小题1),名词(小题2,小题6),主谓一致(小题3),非谓语动词(小题4,小题8),副词(小题5),定语从句(小题7),时态(小题9)以及介词(小题10)等多个知识点的考查,是一篇生活类阅读,要求考生在理解细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,并结合相关语法知识,进行分析推理,从而写出正确的单词形式。第三节:单词拼写(每小题 1 分,满分 10 分)66. The support systems to enable women to realize their p_ at work are are not enough.(根据首字母单词拼写)【答案】po

    115、tential【解析】【详解】考查名词。句意:使妇女能够意识到她们潜力的支持系统是不够的。根据句意,结合首字母p可知,realize their potential为固定搭配,意思为:意识到她们的潜力,且potential为不可数名词。故填potential。67. But when I believe I can, then I a _ the ability to do it even if I dont have it in the beginning. (根据首字母单词拼写)【答案】acquire【解析】【详解】考查动词时态。句意:但当我相信我能做到的时候,即使我一开始没有这种能力,我

    116、也会获得这种能力。根据单词首字母以及句意“获得”,可知应填动词acquire,作谓语,结合上文believe可知应用一般现在时,主语为I,谓语动词用原形。故填acquire。68. Listening is thus an active, not a p _ behavior consisting of hearing, understanding and remembering. (根据首字母单词拼写)【答案】passive【解析】【详解】考查形容词。句意:因此,倾听是一种主动而非被动的行为,包括听、理解和记忆。分析句子成分可知,设空处需填入形容词形式与active并列作定语,active意

    117、为:主动的,根据空前的not可知,设空处应填入与active意义相反的词。故填passive。69. One of the oldest competitors won the _(个人的) silver medal.(根据汉语提示单词拼写)【答案】individual【解析】【详解】考查形容词。句意:其中一位年龄最大的选手获得了个人银牌。此处用形容词individual(个人的)作定语修饰名词短语silver medal。故填individual。70. Can you spot the weakness in her _ (论点)? (根据汉语提示单词拼写)【答案】argument【解析】

    118、【详解】考查名词。句意:你能看出她论点中的弱点吗?此处用名词argument(论点)作介词in的宾语。故填argument。71. Everyones fingerprints are _(独一无二的). (根据汉语意思填空)【答案】unique【解析】【详解】考查形容词。句意:每个人的指纹都是独一无二的。根据所给句子和汉语提示可推出是形容词unique“独一无二的”,该词作为句子表语,故填unique。72. You need to be more _ (灵活的) and imaginative in your approach. (根据汉语提示单词拼写)【答案】flexible【解析】【详

    119、解】考查形容词。句意:你需要更多的灵活的和富有想象力的方法。根据提示及空前的more可知,用形容词flexible作表语。故填flexible。73. The sound system of spoken Chinese has changed out of _ (认出,识别,认识 ), but the written word has remained unchanged. (根据汉语提示单词拼写)【答案】recognition【解析】【详解】考查名词。句意:汉语口语的发音系统已经变的认不出来了,但书面语却没有改变。根据句子结构以及句意可知,此处需要填入名词“认出、识别”recognitio

    120、n作of上文宾语。recognition为不可数名词。故填recognition。74. They _ (确实) wanted to save some pride for American tennis. (根据汉语提示单词拼写)【答案】definitely【解析】【详解】考查副词。句意:他们肯定想为美国网球留下一些骄傲。设空处位于动词wanted之前,并修饰该动词,结合汉语提示可知,用副词definitely。故填definitely。75. You must see your doctor for a _ (全面的) examination. (根据汉语提示单词拼写)【答案】thorou

    121、gh【解析】【详解】考查形容词。句意:你必须去看医生作全面检查。此处用形容词thorough(全面的)作定语修饰名词examination。故填thorough。第四节:根据句意和所给中文提示填空,每空一词(每小题 0.5 分,满分 10 分)76. 鉴于目前的情况,这个会议需要推迟到下个星期。In _ _ the current situation, the meeting should be put off until next week.【答案】 (1). view (2). of【解析】【详解】考查固定短语。根据句意可知,此处使用固定短语in view of“考虑到,鉴于”,后跟名词短

    122、语the current situation“目前的情况”。故填view;of。77. 在整个疫情期间,市长都很关心医生和护士的安全。The mayor is _ _ the safety of the doctors and nurses safety during the outbreak of the epidemic.【答案】 (1). concerned/anxious (2). about【解析】【详解】考查固定短语。根据句意及所给句子可知,此处使用固定短语be concerned/anxious about“关心、担心”。句子中the safety of the doctors

    123、and nurses safety作为介词about的宾语。故填concerned/anxious;about。78. 因患肺癌而死亡者,约 90%是吸烟所致。Cigarette smoking _ _ _ about 90% of deaths from lung cancer【答案】 (1). is (2). responsible (3). for【解析】【详解】考查固定短语和时态。根据句意提示,可知使用固定短语be responsible for对负责、是的原因,又因主语Cigarette smoking为单数,且陈述内容为一般事实,所以be动词要用is。故填 is responsib

    124、le for。79. 同样重要的还有良好的学习习惯、实用的技能和积极的态度。Of _ _ are good study habits, useful skills and a positive attitude.【答案】 (1). equal (2). importance【解析】【分析】【详解】考查形容词,名词和固定短语。分析所给英语句式,该空前有介词of,后面应该跟名词,再结合汉语提示“同等重要”,应该填equal importance,形容词equal“平等的”修饰名词importance,介词短语of importance为固定搭配,意为“重要”。故填equal importance。

    125、【点睛】80. 当困难来临的时候,中国人民决心迎接挑战。Chinese made up their mind to _ _ the challenge when facing the difficulties.【答案】 (1). rise (2). to【解析】【详解】考查不定式和固定短语。make up ones mind to do为固定搭配,意为“下决心做某事”,rise to the challenge也是固定搭配,意为“迎接挑战”,其中to引导不定式作目的状语。故riseto。81. 问题在于怎么找到合适的人来做这个工作。The problem _ _ how to find the

    126、 right people to do the job.【答案】 (1). lies (2). in【解析】【详解】考查固定短语。lie in“在于.”,为固定搭配。第一空缺少谓语动词,句意描述事物的性质,为一般现在时,主语problem为单数形式,谓语动词用第三人称单数形式lies。故填lies;in。82. 在 2019 年,中国市场占该公司收入的 50%。The Chinese market _ _ 50% of the companys earnings in 2019.【答案】 (1). accounted (2). for【解析】【详解】考查时态和固定搭配。固定搭配account

    127、for.(数量或比例上占),此处缺乏谓语,由时间状语in 2019可知,时态用一般过去时。故填accountedfor。83. 在无数次的争吵之后,他们的婚姻触礁了。Their marriage was _ _ _ after several arguments.【答案】 (1). on (2). the (3). rocks【解析】【详解】考查固定短语。根据汉语提示空处需要填入“触礁”的意思。on the rocks触礁,毁坏。故答案为 on the rocks。84. 一些昆虫会呈现出周围环境的颜色去保护自己。Some insects _ _ the color of their surr

    128、oundings to protect themselves.【答案】 (1). take (2). on【解析】【详解】考查固定短语。根据句意表示“呈现”可知短语为take on,此处陈述客观事实应用一般现在时,主语为insects,谓语动词用原形。故填take;on。第四部分:应用文写作(满分 20 分)85. 假设你是光华学校学生会主席李华,负责接洽本校国外交换生。最近你收到来自英国的高一新生 Lucy 的邮件,诉说自己和父母远程交流时,在学校问题上经常容易发生争吵。请给她回一封电子邮件,内容包括:(1) 表示理解(2) 给出建议注意:1. 词数 80 左右;2. 可以适当增加细节,以使

    129、行文连贯;Dear Lucy,_Yours truly,Li Hua【答案】Dear Lucy,I quite understand that you are troubled by arguing with your parents over your studies. Actually, it is quite normal for you to lose temper since you may go through some physical and mental changes.Why not try these pieces of advice and see if they he

    130、lp? First, have an honest communication with your parents, figure out their worries and share your thoughts in order to address their concerns. Second, try to calm yourself down and understand the situation from their point of view.I sincerely hope you will find my suggestions helpful and everything

    131、 will turn out better in the end.Yours truly,Li Hua.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给来自英国的、在学校问题上经常容易与父母发生争吵的高一新生 Lucy 回一封电子邮件,安慰她并给予她一些意见。详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时,少量一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 表示理解;2. 给出建议。第二步:列提纲 (重点词组)argue with sb. over sth.; lose temper; go through sth

    132、.; have an honest communication with sb.; figure out sth.; try to do sth.; calmdown第三步:连词成句1. I quite understand that you are troubled by arguing with your parents over your studies.2. Actually, it is quite normal for you to lose temper since you may go through some physical and mental changes.3. Fi

    133、rst, have an honest communication with your parents, figure out their worries and share your thoughts in order to address their concerns.4. Second, try to calm yourself down and understand the situation from their point of view.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First, Second2.表因果关

    134、系:since连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清。【点睛】高分句型1 I quite understand that you are troubled by arguing with your parents over your studies.用了that引导的宾语从句。高分句型2 Actually, it is quite normal for you to lose temper since you may go through some physical and mental changes.用了it作形式主语代替真正主语动词不定式短语to lose temper。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省泰兴中学、南菁中学2020-2021学年高一英语上学期联考试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343282.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1