河南省联考九师联盟2020届高三11月质量检测英语(含听力)试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省联考九师联盟2020届高三11月质量检测英语含听力试题 WORD版含解析 河南省 联考 联盟 2020 届高三 11 质量 检测 英语 听力 试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、九师联盟2019-2020年高三11月质量检测英语考生注意:1. 本试卷分选柽題和非迭择題两部分。满分150分,考试时间120分钟。2. 答題前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内項目填写清楚:3. 考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答題卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书答案无效.在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围:高考范围。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中
2、所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. She refuses to go to see her dentist at 11:30.B. She has made an appointment with the man.C. She cant have lunch with the man tomorrow.【答案】C【解析】【详解】M: Lucy, would you like to have lunch wit
3、h me tomorrow?W: Oh, Id really love to,but I have an appointment with my dentist at 11:30. Thanks for inviting me.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the weather like now?A. Cloudy.B. Sunny.C. Rainy.【答案】A【解析】【详解】W: Peter,how is the weather now? Is it still raining?M: No,but therere still lots of clouds. Th
4、e weatherman said the sun wouldnt come out until next week3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In a classroom.B. In a library.C. In a hospital.【答案】A【解析】【详解】M: Im sorry I was late for class today,Dr. Simpson?W: Well,Ill let it go this time. But you saw it disturbed
5、the rest of the class.M: Yes,I realized that. I wont let it happen again4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the speakers?A. Fellow travelers.B. Husband and wife.C. Passenger and bus driver【答案】B【解析】【详解】W: Hi,Mike. Listen,Im coming back this afternoon,and Ill take a bus from
6、 the railway station.So,you don t need to come and pick me up.M: OK,take care,and see you soon.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man suggest the womanA. Go on a journey.B. Set up a company.C. Apply for a position.【答案】C【解析】【详解】M: Jenny,theres an opening for an assistant manager in our company. You s
7、hould give it a try.W: Thank you, George,but Ive decided to travel a bit before finding another job.第二节(共15小題;每小題1.5分.满分22. 5分)听下面5段对话或独白.每段对话或读白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选項。 听每段对话或独白前.你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What time is it now?A. 1:45
8、B. 2:00C. 2:157. What may the woman continue doing?A. Accompanying Linda in the library.B. Discussing a project with Michael.C. Having a meeting with Professor Smith.【答案】6. A 7. B【解析】M: By the way,do you know what time it is?W: Well,its a quarter to two.M: Oh,Ive got to go.W:See Linda in the library
9、?M:No. Actually Im going to meet with Professor Smith at ten past two. You may continue our project discussion with Michael.W: All right.【6题详解】本题为听力题,解析略。【7题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. From whom has the woman just received an email?A. Pamela.B. Peter.C. The man.9. How long ha
10、ve the speakers been married?A. For a week.B. For three months.C. For three years.10. What will the man do tomorrow?A. Move into a new house.B. Do shopping at the market.C. Have a barbecue in the garden.【答案】8. A 9. C 10. B【解析】W: Harry,guess what?Ive just received an email from Pamela. She and Peter
11、are coming down to see us this weekend.M: Oh,thats good news! We havent seen them for ages.W: Yeah. The last time we met them was at our wedding three years ago.M: Did Pamela mention how long theyll stay?W: About one week.M:Great! I cant wait to show them around our new house.W: Me too. We havent ha
12、d any guests since we moved in here, if the weather is fine,we can have a barbecue in the gardenM: Good idea Ill go to the market tomorrow to buy all the things well need.【8题详解】本题为听力题,解析略。【9题详解】本题为听力题,解析略。【10题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What does the woman say about the man?A
13、. He is generous.B. He is famous.C. He is fortunate.12. Where did the man grow up?A. In Philadelphia.B. In Missouri.C. In Kansas.13. What always inspires the man to create?A. Natural and well-known paintings.B. Beautiful and harmonious things.C. A family with wealth or position.【答案】11. B 12. C 13. B
14、【解析】W: Hello,everyone. Welcome to our program. Today,we are fortunate to have a special guest with us. Some of you may have heard of him before. Hes an artist. His works have received many prizes and have been shown in over one hundred exhibitions across the country Los Angeles, New York, Philadelph
15、ia,to name just a few. His name is Chris Cucksy. So Chris,tell us a bit about yourself.M:Well,I was born in Springfield,Missouri,and grew up in Kansas. I didnt come from a family with wealth or position,but I did manage to get a masters degree in fine arts.W:When did you first start to make art? And
16、 what was the turning point in your life that made you an artist?M:I always liked drawing as early as I could remember,so right from then,I knew what I was going to be an artist.W:What is it that always inspires you to create?M: Nature is the biggest inspiration? Im always inspired by things of beau
17、ty and harmony.【11题详解】本题为听力题,解析略。【12题详解】本题听力题,解析略。【13题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Why does the woman feel excited?A. She will attend a training program in Europe.B. She will spend a summer holiday with the man.C. She will stay in her own apartment for relaxation.15. What is
18、the woman s attitude towards her apartment?A. UnconcernedB. favorableC. Disappointed16. When will the woman set off from her apartment?A. In June.B. In July.C. In August.17. What will the man do for the woman?A. Inform Jim of her recent research.B. Ask Jim to clean her apartment.C. Recommend her apa
19、rtment to Jim.【答案】14. A 15. B 16. A 17. C【解析】M: You must be pretty excited about your trip to Europe,Dorothy. When are you leaving?W: In just two weeks? and I am excited. Ive been looking forward to this training program for a long time. But there are still a few things I need to do before I go.M:Li
20、ke what?W:Like renewing my passport and figuring out what to do with my apartment while Im gone.M:You are not going to give it up , are you?W:No way! Ill never find another apartment like it around here. But I dont like the idea of paying three months for an empty apartment,either. So,Im looking for
21、 someone to take it while Im away.M:Um,let me think. Oh,I know just a person. An old colleague of mine,Jim Thomas. He is coming here to do some research this summer,from June to August.W:Well,thats exactly when Ill be away!M: Tell you what: Ill be calling Jim late this week anyway, so Ill mention it
22、 to him.W: Well, thanks, Bill.【14题详解】本题为听力题,解析略。【15题详解】本题为听力题,解析略。【16题详解】本题为听力题,解析略。【17题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What are the listeners expected to do in London?A. Tour shoe stores.B. Walk quite a lot.C. Hand in money.19. What will be offered in a listeners room?A. A copy o
23、f the weekends schedule in London.B. A pair of comfortable shoes for walking around .C. A list of tips on how to avoid unpleasant accidents.20. What is most probably the speaker?A. A hotel manager.B. A police officer.C. A tourist guide.【答案】18. B 19. A 20. C【解析】W: I hope Ive given you a clear idea of
24、 the schedule for your London weekend. And,before I finish,let me just give you some advice which should make your stay more enjoyable.Firstly,please do remember to put on some comfortable shoes. London is a big place,and whatever you do , youll find yourself doing quite a lot of walking. So,comfort
25、able shoes are really necessary. And secondly,let me ask you to please look after your money.Keep it safe at all times,and then you will not have any unpleasant accident,which could ruin your whole weekend. Youll find a copy of your weekends schedule in your room. Take a look at it, and make sure yo
26、ure clear about everything. Well,thats all from me for now. Go and leave your luggage in your rooms. Ill be seeing you here again in fifteen minutes. Goodbye for now!【18题详解】本题为听力题,解析略。19题详解】本题为听力题,解析略。【20题详解】本题为听力题,解析略。第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳答案。ACamper
27、 Lunch ProgramWe are pleased to offer the Camper Lunch Program for full-day campers or campers participating in both morning and afternoon half-day camps.Lunch at the Overlake SchoolAt the Overlake School in Redmond, you can sign up for lunch at the time of registration. Lunch is provided by the sch
28、ool cafeteria including a hot main dish and a salad bar option. Limited diet restrictions can be accommodated in advance. All orders or cancellations must be made by 4:00 pm on Wednesday.$ 40 for 5-day camp week.$ 32 for 4-day camp weekLunch at View SeattleTwo weeks before your camp start date, you
29、will receive a link in your confirmation email to choose your preference between the regular and vegetarian(素的)lunch menus. Besides, camper with allergies or sensitivities are encouraged to bring their own lunch.$ 40 for 5-day camp week.$ 38 for 4-day camp weekLunch at St. Thomas SchoolAt St. Thomas
30、 School, lunch and snacks are provided by SAGE Dining. Lunch includes a hot main dish, a salad bar and sandwich options. Campers also receive two snacks per day.S 50 for 5-day camp week.$45 for 4-day camp weekLunch at Pacific Science CenterAt Pacific Science Center, you can sign up at the time of re
31、gistration. Lunch is provided by our very own Pacific Science Center Cafe. Every day, standard and vegetarian lunch menus are available and come with a water bottle and two snacks. All orders or cancellations must be made by 4: 00 pm on Wednesday.$ 45 for 5-day camp week$ 36 for 4-day camp week21. W
32、hich program can a camper with a budget of $ 35 choose?A. Lunch at the Overlake School.B. Lunch at View Seattle.C. Lunch at St. Thomas School.D. Lunch at Pacific Science Center.22. What are campers for Lunch at View Seattle required to do?A. Stay far away from anything with allergies.B. Choose their
33、 lunch preferences in advance.C. Avoid bringing their own lunch for any reason.D. Send emails to offer advice on improving lunch.23. What do the last two programs have in common?A. They receive registrations only on Wednesday.B. They encourage campers to bring some snacks.C. They are mainly intended
34、 for vegetarian campers.D. They provide campers with two snacks each day.【答案】21. A 22. B 23. D【解析】本文是一篇应用文。主要为露营者介绍了一些午餐项目相关信息。【21题详解】细节理解题。对比四个项目的价格可知,预算是35美元的露营者只能选择Lunch at the Overlake School这个项目。故选A项。【22题详解】细节理解题。根据 Lunch at ViewSeattle 中 “Two weeks before your camp start date, you will receive
35、 a link in your confirmation email to choose your preference between the regular and vegetarian(素的) lunchmenus. ”可知,Lunch at View Seattle 这个项目的露营者需要提前选择自己的午餐偏好。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据 Lunch at St. Thomas School 中“Campers also receive two snacks per day. ”和 Lunch at Pacific Science Center中 “Every day,st
36、andard and vegetarian lunch menus are available and come with a water bottle and two snacks. ”可知,两个项目的共同之处是它们每天给露营者提供两顿零食。故选D项。BA dog spent the last four years of his life waiting at a crossroad in the Thai city of Khon Kaen as if waiting for someone. People originally thought the dog had been aband
37、oned, but then realized that he looked healthy, so people asked around about him. It turned out that the dog had indeed been spending most of his time around that crossroad, but a woman had been coming round regularly to bring him food and water.One day, while photographing the dog everyone called L
38、eo, a reporter met the woman who had been taking care of him. She had come to drop off some food. After learning the story about the dog and the woman, the reporter decided to share the story on social media. The post soon went viral and the photos of Leo got shared hundreds of times. And the photos
39、 reached the eyes of Leos former old owner.Nang Noi Sittisarn, a 64-year-old woman from Thailands Roi Et Province, almost had a heart attack when her daughter showed her a photo of the beloved dog named BonBon she had lost during a car trip. When she learned that he had been waiting for her in the s
40、ame spot for the last four years,her heart melted(融化).Auntie Noi told her daughter to drive her to where the dog was waiting. When she got there and called his name. BonBon,the poor dog started wiggling(扭动)his tail and came to her,but when she tried to take him home with her, he was unwilling to fol
41、low. She didn t want to force the dog to come with her so she agreed to leave him with his new master. However, she and her daughter will come to visit him regularly.24. Why did the dog look healthy after separation from his former owner?A. He walked around the crossroad constantly.B. He was kept at
42、 a womans home all the time.C. A local reporter brought him food and water.D. A woman looked after him on a regular basis.25. What does the underlined phrase “went viral” in paragraph 2 probably mean?A. Changed surprisingly.B. Spread quickly.C. Appeared gradually.D. Fell directly.26. How did Nang No
43、i Sittisam feel about the dogs waiting for her?A. Shocked.B. Regretful.C. Touched.D. Proud.27. What can we mainly learn from the story about the dog?A. Unbelievable success is worth waiting for.B. We should adjust ourselves to environments.C. We need to learn to be faithful and thankful.D. No one kn
44、ows the result until the last minute【答案】24. D 25. B 26. C 27. C【解析】本文是一篇记叙文。Nang Noi Sittisarn四年前不小心丢了一条狗。这条忠诚的狗在走丢的地方等待原主人四年,四年期间他得到了一位好心女士的悉心照料。最后Leo与原主人重聚,但是作为回报,他留下来陪伴照料他的新主人。【24题详解】细节理解题。根据第一段“. he looked healthy but a woman had been coming around regularly to bring him food and water ”可知,那条狗看起
45、来健康是因为一位女士定期照料他,给他带来食物。故选D项。【25题详解】词句猜测题。根据画线短语的后一句“the photos of Leo got shared hundreds of times”可知,关于Leo的帖子迅速传开,因此可推测went viral与spread quickly意思接近。故选B项。【26题详解】细节理解题。根据第三段“When she learned that he had been waiting for her in the same spot for the last four years,her heart melted(融化) ”可知,Nang Noi S
46、ittisarn得知她的狗一直在等待她,她深受感动。故选C项。【27题详解】推理判断题。根据第三段“he had been waiting for her in the same spot for the last four years”这条狗等待自己的主人四年,说明他对主人很忠诚;根据最后一段“but when she tried to take him home with her, he was unwilling to follow”可知,这条狗留下来陪伴新主人,说明他知道感恩。由此可推断,我们通过Leo的故事应该学会忠诚与感恩。故选C项。CScientists at the Unive
47、rsity of Oxford have developed new artificial intelligence(AI) software to recognize and follow up the faces of chimpanzees(黑猩猩)in the wild. The new software will allow researchers and wildlife conservationists to significantly cut back on time spent analyzing videos, according to the new paper publ
48、ished in Science Advances.For species(物种)like chimpanzees, which have complex social lives and live for many years,getting photos of their behavior taken from short-term field research can only tell us so much,” says Dan Schofield, researcher and DPhil student at Oxford Universitys Private Models La
49、b, School of Anthropology. “By taking advantage of the power of machine learning to unlock large video files , it makes it possible to measure behavior over the long term. The computer model was trained using over 10 million images(影像):from Kyoto University s Primate Research Institute(PRI) video fi
50、les of wild chimpanzees in Guinea,West Africa. The new software is the first to continuously track and recognize individual a wide range of poses, performing with high accuracy in difficult conditions such as low lighting and poor image quality.“Access to this large video file has allowed us to use
51、deep neural networks to train models to a degree that was previously not possible,” says Arsha Nagrad, co-auther of the study and DPhil student at the Department of Engineer Science ,University of Oxford .” Additionally, our new software differs from previous primate face recognition software in tha
52、t it can be applied to videos with limited manual intervention(人工干预),saving hours of time. ”The technology can be potentially used to monitor species for conservation Although the present application focuses on chimpanzees, the AI software provided will be applied to other species, and help drive th
53、e adoption of AI systems to solve(解决)a range of problems in the wildlife sciences.28 What is the purpose of developing the new soft?A. To save wildlife researchers time spent in the labs.B. To keep track of wildlife conservationists behaviors.C. To protect chimpanzees and help them to live longer .D
54、. To recognize and track the faces of wild chimpanzees.29. What does the underlined word “it” in paragraph 2 refer to?A. Getting photos.B. Analyzing videos.C. A powerful machineD. The new AI software.30. What does paragraph 4 mainly talk about?A. The working principle of the new software.B. Some lim
55、itations of using the new software.C. The unique advantages of the new software.D. Controversial attitudes to the new software.31. What can be known from the last paragraph?A. Technology advance is the final goal of scienceB. The new software wont just be applied to chimpanzees.C. AI systems are wid
56、ely used in the wildlife sciences.D. The application of the new technology isnt easy.【答案】28. D 29. D 30. C 31. B【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了一种新的人工智能软件,这种软件可以识别和追踪黑猩猩的面孔,大大节省了研究者和野生动物保护者的时间,而且它还可以应用到其他的物种研究。【28题详解】细节理解题。根据第一段Scientists at the University of Oxford have developed new artificial intelligence(AI)
57、software to recognize and follow up the faces of chimpanzees(黑猩猩)in the wild. ”可知, 新软件的开发是为了识别和追踪野外黑猩猩的面孔。故选D项。【29题详解】词义猜测题。根据第一段的叙述及划线词前“By taking advantage of the power of machine learning to unlock large video files. . 可推断it指代第一段中提到的新的人工智能软件。故选D项。【30题详解】主旨大意题。根据第四段的叙述可知,本段主要介绍了新软件与其他软件相比所具有的独特的优势
58、。故选C项。【31题详解】细节理解题。根据最后一段、尤其是“The technology can be potentially used to monitor species for conservation Although the present application focuses on chimpanzees, the AI software provided will be applied to other species. 可知,新的软件不仅被用在黑猩猩身上,它还将被用于其他物种。故选B项。DA typical child plays many roles, such as fr
59、iend, neighbor, son or daughter. Simply reminding children of that fact can lead to better problem-solving and more flexible thinking, according to new research from Duke University.Better problem-solving was just one positive finding of the study, said lead author Sarah Gaither, an assistant profes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345685.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文作业讲析课件-第6课做一个最好的你(B组)_北师大版 (共12张PPT).ppt
