江苏省天一中学2021届新高考英语统一适应性考前模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 一中 2021 新高 英语 统一 适应性 考前 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省天一中学2021届新高考英语统一适应性考前模拟试题(含解析)本试卷满分150分 考试时间120分钟注意事项1答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号填写在答题卡上。2选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。3非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满
2、分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题,每段对话读一遍 。1.How does the womans father go to work? A. By bus.B. By subway.C. On foot.2.Where does the man probably stop the car?A. At a parking lot.B. At a gas station.C. On the way.3.
3、Whats the weather normally like in Chicago?A. Cold.BWarm.C.Rainy.4.What does the man think about the boating race?A. Disappointing.B.Competitive.C.Meaningful.5.What does the man want to donow?A. Return a ticket. B. Deal with an emergency. C. Catch a train.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或
4、独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What can we know about the mans daughter?A. She likes reading books.B. She likes playing games.C. She likes wearing good clothes.7.What is the mans attitude to the development of kids?A. Res
5、pecting their natural growth.B. Letting them do whatever their parents like.C. Learning as much as possible at the early age. 听第7段材料,回答第8至10题。8.Whats the possible relationship between the speakers?A.Manager and clerk. B. Husband and wife. C. Customer and saleswoman.9.What color of the sweater did th
6、e man choose? A. Red.B. White.C. Grey.10.Whats the final price of the sweater?A. About 50 dollars.B. About 45 dollars.C. About 40 dollars.听第8段材料,回答第11至13题。11.What does the mans father do?A. A software designer.B. A university professor. C. A company manager.12. What are the speakers talking about?A.
7、 Career planning.B. College courses.C. Finance degree.13.What is the womans suggestion at last?A.Working for a new company. B. Going on a long trip. C. Preparing for an MBA.听第9段材料,回答第14至17题。14.What is Anne Smith doing?A. Finding an apartment. B. Serving a customer.C. Interviewing a man.15.What locat
8、ion does the man prefer?A. Near the university.B. At the bus stop.C. On Broadway street.16.What does the man want necessarily?A. A balcony.B. A wash machine.C. A central air.17What will the speakers do next?A.Take some photos of the apartment.BHave a look at the apartment.C.Move into the apartment s
9、oon.听第10段材料,回答第18至20题。18.Who is Marlin Cathlina speaking to?A. The listeners of the program.B. The people in the EU.C. The representatives of the EU.19.When did the idea of the EU come into being first?A. In the 1900s. B. In the 1950s. C. In the 2000s.20.What is the text mainly about?A.The populatio
10、n of the EU. B. The members of the EU. C. The history of the EU.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AZachariah Fike has an unusual hobby. He finds old military(军队的) medals for sale in antique stores and on the Internet. But unlike most collectors, Zac tracks
11、down the medals rightful owners, and returns them.His effort to reunite families with lost medals began with a Christmas gift from his mother, a Purple Heart with the name Corrado A. G. Piccoli, found in an antique shop. Zac knows the meaning of a Purple Hearthe earned one himself in a war as a sold
12、ier. So when his mother gave him the medal, he knew right away what he had to do.Through the Internet, Zac tracked down Corrados sister Adeline Rockko. But when he finally reached her, the woman flooded him with questions: “Who are you? What antique shop?” However, when she hung up, she regretted th
13、e way she had handled the call. So she called Zac back and apologized. Soon she drove to meet Zac in Watertown, N.Y. “At that point, I knew she meant business,” Zac says. “To drive eight hours to come to see me.”The Piccolis grew up the children of Italian immigrants in Watertown. Corrado, a transla
14、tor for the Army during WWII, was killed in action in Europe.Before hearing from Zac, Adeline hadnt realized the medal was missing. Like many military medals, the one Zacs mother had found was a family treasure. “This medal was very precious to my parents. Only on special occasions(场合) would they ta
15、ke it out and let us hold it in our hands,” Adeline says.As a child, Adeline couldnt understand why the medal was so significant. “But as I grew older,” Adeline says, “and missed my brother more and more, I realized that was the only thing we had left.” Corrado Piccolis Purple Heart medal now hangs
16、at the Italian American Civic Association in Watertown.Zac recently returned another lost medal to a family in Alabama. Since he first reunited Corrados medal, Zac says his record is now 5 for 5.1. Where did Zac get a Purple Heart medal for himself?A. In the army.B. In an antique shop.C. From his mo
17、ther.D. From Adeline Rockko2. What did Zac realize when Adeline drove to meet him?A. She was very impolite.B. She was serious about the medal.C. She suspected his honesty.D. She came from a wealthy family.3. What made Adeline treasure the Purple Heart?A. Her parents advice.B. Her knowledge of antiqu
18、es.C. Her childhood dream.D. Her memory of her brother.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】这是一篇记叙文。Zachariah Fike有一个不同寻常的业余爱好:他在网上和古董店里寻找旧的军队勋章,然后将这些勋章归还它们的合法主人。文章主要叙述了他这一爱好的起源。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的Zac knows the meaning of a Purple Hearthe earned one himself in a war as a soldier. So when his mother gave him the me
19、dal, he knew right away what he had to do.可知,当Zac还是一名士兵的时候,在一次战争中他获得了一枚Purple Heart。故A项正确。【2题详解】推理判断题。根据第三段中的“To drive eight hours to come to see me.”可以推知,Adeline为了那枚Purple Heart开车八个小时来见Zac,由此可知,她对于这件事是认真地。故B选项正确。【3题详解】推理判断题。根据第四段中的Corrado, a translator for the Army during WWII, was killed in action
20、 in Europe.和倒数第三段中的“But as I grew older,” Adeline says, “and missed my brother more and more, I realized that was the only thing we had left.”可知,这枚勋章寄托了Adeline对于去世的哥哥Corrado的回忆和思念,这是他们家留下的唯一关于哥哥的东西了。因此她很珍惜这枚勋章。故D选项正确。BWhen a running event is longer than 26.2 miles, it is called an ultramarathon.Ther
21、e are two kinds of ultramarathons. In the first kind of ultramarathon, runners have to cover a specific distance50 miles, for example. In the second kind of ultramarathon, runners have a limited amount of time, such as 24 hours, to cover as much distance as they can. Some ultramarathons are run as l
22、oops around a track or course. Others are run on trails through forests, deserts, or mountains. Many ultramarathons that are run on trails include natural obstacles that a runner will have to overcome, such as rocky paths or bad weather. Ultramarathons are run all over the world, even on Antarctica.
23、 The most famous race across Antarctica is called The Last Desert Race. Runners pay over $14,000 to compete in this race. Besides,they must also buy special equipment to protect themselves against the extreme cold.People who want to train to run in an ultramarathon should first gain experience runni
24、ng regular marathons. Once you have completed a few marathons, you can add more and more distance every time you run.Besides practicing, there are a few other things you can do to help you prepare to run an ultramarathon. First, pick a location that is close to home,which is safer because you will b
25、e more familiar with the area. Next, make sure to bring snacks, sunscreen, and extra shoes. You should also remember to drink eight ounces of water or a sports drink every 15 to 20 minutes. Your pace is also very important. When you are running an ultramarathon, you should start running more slowly
26、than you do when you run a regular marathon. Finally, many people who run ultramarathons say that it is easier and more fun to train with friends than it is to train alone. So if you are interested in running an ultramarathon, you should also try to get one of your friends interested in it too.4. Wh
27、at is the main purpose of the first paragraph?A. To provide basic information about ultramarathons.B. To help people train to run an ultramarathon.C. To compare ultramarathons to regular marathons.D. To share his or her personal experience with ultramarathons.5. What makes The Last Desert Race so di
28、fficult to compete in?I. It is very expensive to travel to Antarctica.II. The weather in Antarctica is very cold.III. It is much longer than other ultramarathons.A. I only.B. I and II only.C. II and III only.D. I, II, and III.6. Why is it better to train for an ultramarathon with friends?A. Because
29、it is safer to run ultramarathon with friends.B. Because you can split the cost of a trip to Antarctica with a friend.C. Because you typically train harder in the presence of others.D. Because friends make training more enjoyable.7. Where is this text most likely from?A. A diary.B. A novel.C. A maga
30、zine.D. A guidebook.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】这是一篇说明文。文章主要给读者介绍了关于超级马拉松的基本信息和训练方法等。【4题详解】推理判断题。根据第一段中When a running event is longer than 26.2 miles, it is called an ultramarathon.There are two kinds of ultramarathons. In the first kind of ultramarathon, runners have to cover a specific distance50 m
31、iles, for example. In the second kind of ultramarathon, runners have a limited amount of time, such as 24 hours, to cover as much distance as they can. 当一个赛跑项目的长度超过26.2英里时,它被称为超级马拉松。超级马拉松有两种。在第一种超级马拉松比赛中,参赛者必须跑完特定的距离比如50英里。在第二种超级马拉松中,跑步者的时间是有限的,比如24小时,他们可以跑尽可能多的距离。可知,第一段的主要目的是提供有关超级马拉松的基本信息。故选A项。【5题
32、详解】细节理解题。根据第一段中The most famous race across Antarctica is called The Last Desert Race. Runners pay over $14,000 to compete in this race. Besides,they must also buy special equipment to protect themselves against the extreme cold. 最著名的横穿南极洲的比赛被称为“最后的沙漠比赛”。参加这次比赛的选手要支付超过14,000美元。此外,他们还必须购买特殊的设备来保护自己不受极
33、端寒冷的影响。可知,去南极洲旅行昂贵的费用和南极洲寒冷的天气使得“最后的沙漠比赛”很艰难。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中Finally, many people who run ultramarathons say that it is easier and more fun to train with friends than it is to train alone.最后,许多跑超级马拉松的人说,和朋友一起训练比一个人训练更容易也更有趣。可知,和朋友一起训练超级马拉松会更好,因为有了朋友,训练就更有趣了。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据第一段中When a runn
34、ing event is longer than 26.2 miles, it is called an ultramarathon.There are two kinds of ultramarathons.当一个赛跑项目的长度超过26.2英里时,它被称为超级马拉松。超级马拉松有两种。第二段中People who want to train to run in an ultramarathon should first gain experience running regular marathons.想要参加超级马拉松的人首先应该获得跑马拉松的经验。以及第三段中Besides practi
35、cing, there are a few other things you can do to help you prepare to run an ultramarathon. 除了练习,你还可以做一些其他的事情来帮助你为跑超级马拉松做准备。可知,本文主要是介绍了关于超级马拉松的基本信息和训练方法等给读者,因此这篇文章最有可能出自一本杂志上。故选C项。CFour people in England back in 1953, stared at Photo 51,It wasnt mucha picture showing a black X. But three of these peo
36、ple won the Nobel Prize for figuring out what the photo really showed the shape of DNA The discovery brought fame and fortune to scientists James Watson, Francis Crick, and Maurice Wilkins. The fourth, the one who actually made the picture, was left out.Her name was Rosalind Franklin.” She should ha
37、ve been up there,” says historian(历史学家) Mary Bowden.” If her photos hadnt been there, the others couldnt have come up with the structure.” One reason Franklin was missing was that she had died of cancer four years before the Nobel decision. But now scholars(学者)doubt that Franklin was not only robbed
38、 of her life by disease but robbed of credit by her competitorsAt Cambridge University in the 1950s, Watson and Click tried to make models by cutting up shapes of DNAs parts and then putting them together. In the meantime, at Kings College in London, Franklin and Wilkins shone X-rays at the molecule
39、(分子). The rays produced patterns reflection the shape.But Wilkins and Franklins relationship was a lot rockier than the celebrated teamwork of Watson and Crick, Wilkins thought Franklin was hired to be his assistant .But the college actually employed her to take over the DNA project.What she did was
40、 produce X-ray pictures that told Watson and Crick that one of their early models was inside out. And she was not shy about saying so. That angered Watson, who attacked her in return, “Mere inspection suggested that she would not easily bend. Clearly she had to to go or be put in her place.”As Frank
41、lins competitors, Wilkins, Watson and Crick had much to gain by cutting her out of the little group of researchers, says historian Pnina Abir-Am. In 1962 at the Nobel Prize awarding ceremony, Wilkins thanked 13 colleagues by name before he mentioned Franklin, Watson wrote his book laughing at her. C
42、rick wrote in 1974 that “Franklin was only two steps away from the solution.”No, Franklin was the solution. “She contributed more than any other player to solving the structure of DNA . She must be considered a co-discoverer,” Abir-Am says. This was backed up by Aaron Klug, who worked with Franklin
43、and later won a Nobel Prize himself. Once described as the “Dark Lady of DNA”, Franklin is finally coming into the light.8. What is the text mainly about? A. The disagreements among DNA researchers.B. The unfair treatment of Franklin.C. The process of discovering DNA.D. The race between two teams of
44、 scientists.9. Watson was angry with Franklin because she .A. took the lead in the competitionB. kept her results from himC. proved some of his findings wrongD. shared her data with other scientists10. Why is Franklin described as “Dark Lady of DNA”? A. She developed pictures in dark labs.B. She dis
45、covered the black X-the shape of DNA.C. Her name was forgotten after her death.D. Her contribution was unknown to the public.11. What is the writers attitude toward Wilkins, Watson and Crick?A. Disapproving.B. Respectful.C. Admiring.D. Doubtful.【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】本文是记叙文。讲述了主人公Franklin对发现DN
46、A的贡献,但却始终不为人所知的一系列事情。【8题详解】主旨大意题。本文讲述了主人公Franklin的一系列事情,第一自然段作者提到The fourth, the one who actually made the picture, was left out.( 第四个,是真正制作这幅图的人,被漏掉了) ,最后一段也提到She contributed more than any other player to solving the structure of DNA.She must be considered a co-discoverer(她比任何其他玩家对解决DNA结构的贡献都更大,她必须
47、被认为是一个共同发现者)由此看出命运对她的不公,因此推断本文主要讲述富兰克林的不公平待遇,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第五段的“What she did was produce X-ray pictures that told Watson and Crick that one of their early models was inside out. And she was not shy about saying so. That angered Watson ( 她所做的是制作X光照片,告诉沃森和克里克,他们的早期模特之一是颠倒的。 她羞于说出这些,那让Watson气愤)”可知,
48、Watson生Franklin的气是因为她证明他的发现中的一些是错误的。故选C。【10题详解】推理判断题。从文中看出作者多次提及Franklin对发现DNA的贡献,但却始终不为人所知,由此理解dark,所以称为Dark Lady of DNA,故选D。【11题详解】推理判断题。由倒数第二段内容“As Franklins competitors, Wilkins, Watson and Crick had much to gain by cutting her out of the little group of researchers, says historian Pnina Abir-Am
49、. In 1962 at the Nobel Prize awarding ceremony, Wilkins thanked 13 colleagues by name before he mentioned Franklin, Watson wrote his book laughing at her. Crick wrote in 1974 that “Franklin was only two steps away from the solution.”(历史学家Pnina Abir-Am说,作为富兰克林的竞争对手,威尔金斯、沃森和克里克通过将她排除在少数研究人员之外,有很多收获。 在
50、1962年的诺贝尔奖颁奖典礼上,威尔金斯在提到富兰克林之前,感谢了13位同事,沃森写书嘲笑她。克里克在1974年写道:“富兰克林离解决方案只有两步之遥)”可推出作者对Wilkins, Watson和Crick是不赞成,故选A。DOne thing in which I think I take too much pride, at times, is my academic performance. In the past, I managed to get grades on exams that were unbelievable, even to myself, for the amou
51、nt of studying I had done. The exam may have just happened to ask the questions to which I knew the answers, even though there were many possible questions that would have stumped me.Ive always done well in mathematics, but a few times, I had to step back and take a second look at how much pride I h
52、ad in my ability. Upon receiving the score for my second exam in MATH170, I was rather disturbed. My score was 79%. I had planned to use my math courses to balance the grades I might get in my English and writing courses, so that score was acceptable. It got worse still. In Statistics and Calculus,
53、I received failing grades on homework assignments. Every time I got these bad grades, I felt the same. I started to think that maybe I really couldnt do these things. After giving an honest effort, however, I did better.The thing in which I havent enough pride is my worth as a person with whom peopl
54、e like to associate. I give up opportunities to socialize because I dont think anyone will want to talk to me. Because of this trait of mine, I have very few friends. Perhaps spending the majority of my time alone isnt bad; it is what Im used to, but I bet that by living a life of partial seclusion,
55、 I miss out on interesting and amusing life experiences that could be beneficial.I have illustrated how the extremes of pride can be harmful. In my case, too much pride in academic ability can lead to failing grades, and not enough pride in oneself as a social individual can lead to a lonelier life.
56、 A moderate amount of pride leads to a clear view of the agendas of life, allowing one to make good decisions regarding these.12. Why did the author get good grades in the past?A. Because of hard work.B. Because of much pride.C. Because of good luck.D. Because of high intelligence.13. How did the au
57、thor feel after exam failures?A. A little ashamed.B. Less confident.C. Less determined.D. A little grateful.14. What is the authors attitude to spending most of his/her time alone?A. Carefree.B. Tolerant.C. Regretful.D. Positive.15. Which is the best title for the text?A. Avoiding being too proud.B.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上语文课件(D)-妈妈我们要活下去_沪教版.ppt
