2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:4 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:4 必修1UNIT 4EARTHQUAKES WORD版含解析 2022 新高 考人教版
- 资源描述:
-
1、课时提能练(四) 必修1Unit 4EarthquakesA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词) Due to the 1destruction (destroy) of their natural habitat, wild animals in this area are being endangered. To avoid any serious 2injury (injure) to wildlife, a nature reserve was built last month. Our local government received many letters of 3cong
2、ratulation (congratulate) from all walks of life. Many people donated money as an 4expression (express) of appreciation and support. According to a 5judgment (judge) made by some experts, this reserve would have an 6extremely (extreme) positive effect on the local ecosystem.B(考查动词)Typhoon Morakot ca
3、used Taiwans worst destruction in half a century, killing 15 people and 7injuring (injure) numerous. Riverbanks 8burst (burst) due to the heavy rain. A village 9was buried (bury) by a landslide though the villagers had been warned that their village would be at risk of 10being ruined (ruin). Helicop
4、ters were sent to the 11destroyed (destroy) areas because many people 12trapped (trap) under the roofs needed 13to be rescued (rescue)C(考查句型)Some students, most of whom are girls, become too stressed 14to sleep (sleep) well the night before an important exam. However, 15all teachers are not skilled
5、at helping them stay calm and relaxed. Some teachers even completely ignore this fact as if it never 16existed (exist). Experienced teachers will say something like “You can do it! Youre the best.” Everywhere they encounter a nervous student,these encouraging words do help build up his/her confidenc
6、e.根据提示补全句子 1该公司太小,无法与大公司竞争。 The firm is too small to compete against large companies.2如想通过考试,我就必须埋头学习。I shall have to bury myself in my studies if I am to pass the exam.3他与他们说话的口气就像个孩子一样。He talked to them as if he were a child4搬进来之后,他们发现并非两个房间都没装空调。When they moved in,they found that both rooms were
7、not airconditioned.5从他说的话来看,他是一个明智的人。Judging from/by what he said, he is a wise man.B:能力层面.阅读理解A(2020“四省八校”第二次教学质量检测)Fires sweeping across the Amazon rainforest this year have been a hot topic as scientists and environmental groups are worried that they will worsen the climate change crisis and thre
8、aten biodiversity(生物多样性)As the largest rainforest in the world,the Amazon rainforest is often called“the lungs of the world”It is also home to about 3 million species of plants and animals,and 1 million native people.The vast areas of the rainforest play an important role in the worlds ecosystem bec
9、ause they absorb heat instead of it being reflected back into the atmosphere.They also store carbon dioxide and produce oxygen,ensuring that less carbon dioxide is released,mitigating the effects of climate change.“Any forest destroyed is a threat to biodiversity and people,” Thomas Lovejoy,an ecolo
10、gist at George Mason University told National Geographic.“The overwhelming threat is that a lot of carbon dioxide goes into the atmosphere,”he stressed.“In the midst of the global climate crisis,we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity.The Amazon rainforest must be p
11、rotected,”U.N.Secretary General Antnio Guterres said.Data from the National Institute for Space Research(INPE)show that the number of forest fires in Brazil quickly increased by 82 percent from January to August this year compared to the same period last year.A total of 71,497 forest fires were regi
12、stered in the country in the first eight months of 2019,up from 39,194 in the same period in 2018,INPE said.“We estimate that the forest areas in the Brazilian Amazon rainforest have decreased by between 20 and 30 percent compared to the last 12 months,”Carlos Nobre,a researcher at the University of
13、 Sao Paulo,told German broadcaster Deutsche Welle.Brazil owns about 60 percent of the Amazon rainforest,whose degradation (恶化)could have severe consequences for global climate and rainfall.The extent of the area ruined by fires has yet to be determined,but the emergency has transcended(超出)Brazils bo
14、rders,reaching Peruvian,Paraguayan and Bolivian regions.【语篇解读】科学家和环保组织担心席卷亚马逊雨林的火灾将加剧气候变化危机,威胁生物多样性。今年,位于巴西的部分亚马逊雨林火灾数量显著增加。1What does the underlined word“mitigating”in Paragraph 2 probably mean?AIncreasing.BRelieving.CIgnoring.DImproving.B词义猜测题。根据第二段第三、四句可知,大片的热带雨林在世界生态系统中扮演着重要的角色,因为它们吸收热量,而不是将热量反射
15、回大气中;此外,热带雨林还储存二氧化碳并制造氧气,以确保更少的二氧化碳被释放。由此可知,热带雨林能够减轻气候变化带来的影响。故可推知画线词的含义与“relieving”的含义相近,故选B。2What can we learn from Thomass and Antnios words?AThe biodiversity makes the rainforest unique.BThe rainforest fires result in serious consequences.CThe global climate crisis brings more rainforest fires.D
16、The dry weather leads to the rainforest fires.B推理判断题。根据第三段中Thomas所说的话“Any forest destroyed is a threat to biodiversity and people”以及Antnio所说的话“In the midst of the global climate crisis,we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity”可知,Thomas认为任何森林的破坏都是对生物多样性和人们的威胁,Antnio认为
17、在全球气候危机的情况下,我们承担不起氧气和生物多样性的主要来源(即亚马逊雨林)被更多破坏的后果。由此可推知,两人意在表明,雨林大火导致了严重的后果。故选B。【干扰项分析】根据上述分析可知,两人并没有强调生物多样性成就了雨林的独特性,故A项表述错误。3Why does the author list the numbers in Paragraph 4?ATo prove the importance of the rainforest.BTo show the reason for forest fires.CTo explain the process of the research.DTo
18、 present the reduction in rainforest areas.D推理判断题。根据第四段第一句中的“the number of forest fires in Brazil quickly increased”和第三句中的“the forest areas in the Brazilian Amazon rainforest have decreased by between 20 and 30 percent”可推知,第四段列举数字是为了说明,亚马逊雨林由于森林火灾的影响,其面积减少了一些。故选D。4What does this passage mainly talk
19、about?AThe climate change crisis is worsening.BThe forest areas are on the decline.C“The lungs of the world” is burning.DThe worlds ecosystem is under attack.C主旨大意题。文章第一段为文章的总述部分,表明本年席卷亚马逊雨林的火灾将加剧气候变化危机,威胁生物多样性;第二至第五段介绍了亚马逊雨林火灾对生物多样性以及森林面积等的影响,其中第四段又突出强调亚马逊雨林火灾数量显著增加。由此可知C项符合题意。B(2020辽宁省实验中学一模)Maybe
20、 you take vitamins regularly supporting brainpower,or stock up on these foods that boost brain health.But new guidelines from the American Academy of Neurology (AAN) suggest theres something better you can do to keep your mind sharp.A quarter of adults aged 80 to 84 experience mild cognitive (认知的) i
21、mpairment,according to AAN.To address the widespread problem,a group of neurologists and Alzheimers (阿尔茨海默症) specialists went through existing studies to define the best ways to prevent and treat cognitive declineand you might be surprised by what they included and what they didnt.Surprisingly,the A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346481.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018秋语文版九年级语文上册课件:3 这是四点零八分的北京 (共39张PPT).ppt
