2022版新高考英语一轮复习课时提能练:26 社会(热点)问题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮复习课时提能练:26 社会热点问题 WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 26 社会 热点 问题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十六).阅读理解A(2020重庆八中第3月检测,C)Its funny how readily we “take the advice of complete strangers” when shopping online. More than 80 percent of Americans say they read online reviews at least some of the time. But on sites such as Amazon and Yelp, businesses have learnt to “make the most of the rati
2、ng system to the sellers or the platforms advantage”, eventually “making the starrating scale useless”Even in the case of confirmed reviews, it can be hard to know what the stars mean.“Amazon has stepped up the effort to provide transparency,”said Louise Matsakis in W. Its “Vine voices” program send
3、s free products for testing to an inviteonly community of “trusted reviewers”Amazon has also started ranking its Top 10,000 Contributors on a daily leaderboard not “just by the number of reviews a person has but also by how many customers find their feedback to be helpful”The current No.1 reviewer,
4、a 45yearold man from North Dakota who has posted nearly 2,500 comments since 2002, has owned a bakery in Oregon,worked for a small newspaper, and had a 10year stretch in the Navy as a nuclear welding inspector. Now he spends his time testing everything from fryers to popcorn makers, though he exceed
5、ed its weight limit by 70 pounds.“But sellers are still finding ways to deceive prospective buyers,” said a reviewer. He said, “I identified more than 150 private Facebook groups where sellers openly exchange free products for fivestar reviews. I joined four of them and was annoyed with a flurry of
6、private messages from sellers. One offered to pay me $10 for a splendid review of what was already one of the highestranked iPhone chargers, with 3,971 fivestar reviews and a trusted Amazon choice label.When it arrived, the charger broke within minutes. I reached out to Amazon and those thousands of
7、 fivestar reviews for the charger disappeared.”The product now has 11 reviews and holds a rating of 2.5 stars. But before all those fivestar reviews disappeared, how many shoppers spotted this $13.99 charger pack on Amazons firstpage results and fell for the trick?【语篇解读】本文为说明文,主要说明了亚马逊和Yelp等网站上一些卖家通
8、过购买好评来吸引顾客购买自己的产品,从而使网站的星级等级系统变得毫无用处。亚马逊对此采取的措施是为消费者提供有效的审核意见来让星级评定量表变得有用,然而卖家仍在想方设法欺骗潜在买家。1What action has Amazon taken to make the starrating scale useful?AProvide effectively checked comments for consumers.BGive priority to the advantage of customers.CDecide on contributors rank by the quantity o
9、f reviews.DGet reliable reviewers to test products before their release.A细节理解题。根据第二段中“Amazon has also started ranking its Top 10,000 Contributors on a daily leaderboard not just by the number of reviews a person has but also by how many customers find their feedback to be helpful”可知,亚马逊通过为消费者提供有效的审核
10、意见来让星级评定量表变得有用。故选A项。2What does the underlined word “deceive” in the third paragraph most probably mean?APersuade.BInstruct.CInterest.DCheat.D词义猜测题。根据后文“I identified more than 150 private Facebook groups where sellers openly exchange free products for fivestar reviews.”可知,卖家通过公开交换免费产品换取五星好评的方法来欺骗买家,故
11、推测单词意思为“欺骗”。故选D项。3What do we know about the charger seller in the last two paragraphs?AHe convinced buyers to obtain free products.BHe attempted to obtain excellent reviews by purchase.CHe was in hot water and deleted all untrusted reviews.DHe tricked buyers and disappeared from Amazon.B推理判断题。根据倒数第二
12、段中“One offered to pay me $10 for a splendid review of what was already one of the highestranked iPhone chargers”可知,充电器卖家试图通过购买行为获得极好的评价。故选B项。4Which of the following would be the best title for the passage?AThe Efforts of AmazonBThe Application of Rating SystemCNot Every Star Shines So BrightlyDDont
13、Fall for the Trick of SellersC标题归纳题。根据第一段中“But on sites such as Amazon and Yelp,businesses have learnt to make the most of the rating system to the sellers or the platforms advantage,eventually making the starrating scale useless”,再结合文章主要说明了亚马逊和Yelp等网站一些卖家通过购买好评来吸引顾客购买自己的产品,从而使网站的星级等级系统变得毫无用处,可知C项“不
14、是每颗星星都那么明亮”符合文章标题。B(2020湖北襄阳四中3月检测,C)Does it matter if a language dies out? The traditional answer is yes, because every language is a repository(智囊) of ideas and culture and represents a unique way of looking at the world. The planet only has about 7,000 languages;the extinction of even one decreas
15、es the sum total of human knowledge.But in some cases, extinction can be seen in a more positive light. Take AlSayyid Bedouin Sign Language (ABSL) for example, restricted to about 1,000 users in a small Israeli village with a high level of born deafness, the language seems to be bound to die by the
16、spread of Israeli Sign Language.The natural reaction to the loss of ABSL is regret. It is a fascinating language that has kept linguists busy since it came to their attention around 15 years ago. But for the deaf villagers,Israeli Sign Language is an upgrade:it allows them to speak to tens of thousa
17、nds of people rather than a few hundred, and enables them to work and marry outside the village. It is hard to see that as anything other than progress. Similarly,other endangered languages die out because people abandon them in favor of ones that serve their needs better.Technology also softens the
18、 blow, as endangered languages can now be captured in detailwhich also means they could eventually be brought back from the dead, much as the Hebrew language was in the 19th century. It is now the first language of 9 million people.Linguists naturally condemn the loss of language much as conservatio
19、nists (环保主义者) once mourned the loss of every single species. But they are moving towards acceptance that not all species can be saved, that invasive species are not always bad and that humanengineered ecosystems are not necessarily inferior to natural ones. Perhaps our attitudes to language extincti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346842.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
