新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 3 THE INTERNET PERIOD 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT THE INTERNETPERIOD WORD版含解析 新教材 2021
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十二Unit 3Period 4. 阅读理解AA California family drives a car that could help protect the environment. When Jon and Sandy go to the store or to their daughters soccer games, they drive in high-tech style. They drive a $1 million, fuel-ce
2、ll-powered car. It may be the worlds most expensive car and one of the most environmentally friendly cars. The FCX is the first fuel-cell-powered car to be used by a family anywhere in the world. The FCX uses hydrogen and oxygen for fuel. Car makers have been working to develop vehicles that are bet
3、ter for the environment. They are developing cars that use fuel other than gasoline. And then what is fuel cell technology? Fuel cell technology works by changing the chemicals hydrogen and oxygen into water. This process produces electricity, and water vapor which comes out of the exhaust pipe. Mos
4、t cars release dangerous gases such as carbon monoxide and carbon dioxide. Many scientists say these gases are major contributors to global warming. “The FCX is driven just like any other vehicle on the road, but without the gases which pollute the environment, ” scientists say. Fuel cell technology
5、 has been around since the 1800s, but scientists have yet been to perfect it. They say it may take years before the technology is ready for widespread use. Another earth-friendly car is already on the market. Hybrid cars use both gasoline and an electric motor. They are becoming more popular with cu
6、stomers because they cut pollution and improve fuel efficiency. 【语篇概述】本文是一篇科普说明文。主要介绍了使汽车更加环保的燃料电池技术。1. Which of the following about the FCX is not true? A. It lets out dangerous gases to pollute the air. B. It may be the most expensive car in the world. C. It is one of the most environmentally frie
7、ndly cars. D. It uses hydrogen and oxygen for fuel other than gasoline. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的“The FCX is driven just like any other vehicle on the road, but without the gases which pollute the environment”可知, FCX和道路上的任何其他车辆一样, 但没有污染环境的气体。因此推断FCX不会排放有害气体污染空气, 故A项正确。2. According to the passage, what is
8、 the major cause for global warming? A. gases from FCX. B. gases from cars. C. hydrogen and oxygen. D. water vapor from cars. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“Most cars release dangerous gases such as carbon monoxide and carbon dioxide. Many scientists say these gases are major contributors to global warming. ”
9、可知, 科学家认为汽车所排放的比如一氧化碳和二氧化碳这样的气体是全球变暖的主要原因, 故B项正确。3. From the passage, we know that fuel cell technology _. A. works by waterB. works by electricityC. has been widely used since the 1800sD. has a history for over two hundred years【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“Fuel cell technology has been around since the 180
10、0s, ”可知, 燃料电池技术从19世纪就开始了, 现在已经21世纪了, 至今已经有200多年的历史了, 故D项正确。4. What can we infer from the passage? A. There will be no gasoline for cars. B. Global warming has been stopped. C. People cant afford to buy cars in the future. D. Future cars will be environmentally friendly. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段中的“They are
11、 becoming more popular with customers because they cut pollution and improve fuel efficiency. ”可知, 未来的汽车将是环保的, 故D项正确。BFacebook users may feel socially successful in cyberspace but they are more likely to perform poorly in exams, according to a new research into the academic impact of the social netw
12、orking website. About 83% of British 16 to 24-year-olds are thought to use social networking sites such as Facebook, MySpace and Bebo (视频博客), to keep in touch with friends and organize their social lives. “Our study shows people who spend more time on Facebook spend less time studying, ”said Aryn Ka
13、rpinski, a researcher in the education department at Ohio State University. “Every generation has its distractions, but I think Facebook is a unique phenomenon. ”Karpinski and a colleague questioned 219 US undergraduates and graduates about their study practices and general Internet use, as well as
14、their specific use of Facebook. They found that 65% of Facebook users accessed their account daily (刷新个人主页), usually checking it several times to see if they had received new messages. The amount of time spent on Facebook at each log-in varied from just a few minutes to more than an hour. The Ohio r
15、eport shows that students who used Facebook had a“significantly” lower grade point averagethe marking system used in US universitiesthan those who did not use the site. “It is the equivalent of the difference between getting an A and a B, ”said Karpinski, who will present her findings this week to t
16、he annual meeting of the American Educational Research Association. 【语篇概述】本文是一篇说明文。一项针对社交网站学术影响力的新研究显示, Facebook用户在网络空间可能会感到社交成功, 但他们在考试中表现不佳的可能性更大。5. According to the passage we know that most present students like to get in touch with their friends by _. A. sending short messagesB. chatting online
17、C. Facebook siteD. sending emails【解析】选B。细节理解题。根据第二段的内容可知, 大多数学生通过社交网站与朋友取得联系。故选B。6. The study shows that compared to ones who avoid websites, the school results of the students who use social networking sites are _. A. the equivalent of the difference between getting an A and a BB. not less grades i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347040.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
