2022届高考英语一轮复习 第二部分 高考题型组合练 组合练(25)阅读理解 阅读七选五(含解析)牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第二部分 高考题型组合练 组合练25阅读理解 阅读七选五含解析牛津译林版 2022 高考 英语 一轮 复习 第二 部分 题型 组合 25 阅读 理解 七选五 解析 牛津
- 资源描述:
-
1、组合练(二十五)阅读理解阅读七选五.阅读理解A(2021石家庄高考模拟)Great holidays in Europe!Do you like the beach but want a bit more?Then come on an Active Beach holiday at one of our centres in Greece, Turkey or Croatia. All the centres are near beautiful beaches and all offer sailing, windsurfing or waterskiing with our excell
2、ent instructors. For a change from the water, you can also book a short trip to a nearby village and visit the colourful markets or eat in a local restaurant. At the end of the day, relax in your hotel room or dance the night away at one of our openair clubs.Who was King Arthur? Where did he live?Jo
3、in us on a fiveday UK Road Trip holiday. Imagine life hundreds of years ago as we visit ancient Stonehenge, Roman Bath and Tintagel Castle, the home of King Arthur. Learn the history of these interesting places from your guide as you travel in one of our famous blue coaches. In the evenings we stop
4、at some of the best youth hostels in the country. They have everything you need so that you dont even need to pack a sleeping bag!Are you bored with the usual holidays? Do you want to do something you really enjoy?Then Fame Camp is for you! Spend a week at Hightree House in YorkShire and learn how t
5、o play the piano, violin and guitar! Bring your tent and stay at a campsite near the house. At the end of the week, try your new skills in a live performance.How many countries can you see in 21 days?On our Explore Europe holiday, you can see ten! Learn about them from our best guides as you watch t
6、hem go past from the window of an airconditioned coach and stay at some of Europes top campsites on the way. Of course, well also have time to do the important things such as visiting the Eiffel Tower in Paris, the historic Sistine Chapel in Vatican and eating apple strudel in Vienna.For more inform
7、ation about any of these holidays, call 0845 333 4523 or visit .语篇解读本文是一篇应用文。文章主要向游客介绍了欧洲假日旅游的相关信息。1Tourists who go on an Active Beach holiday Acan do some water sportsBcan cook by themselvesCwill enjoy an openair concertDshould bring their own sleeping bags解析:细节理解题。根据“Do you like the beach but want
8、 a bit more?”部分第一、二句可知,在希腊、土耳其和克罗地亚都有名为“活跃的海滩”的假日活动中心。所有的活动中心都靠近美丽的海滩,为游客提供帆船、风帆冲浪或滑水运动,且都配有优秀的教练。由此可知,去Active Beach度假的游客可以做一些水上运动。故选A。答案:A2If you want to know more about Tintagel Castle, which holiday should you take?AFame Camp.BActive Beach.CUK Road Trip. DExplore Europe.解析:细节理解题。根据“Who was King A
9、rthur? Where did he live?”部分第一、二句可知,参加为期5天的UK Road Trip可以参观古老的巨石阵、罗马浴场和亚瑟王的故居Tintagel城堡。因此,如果你想更深入地了解Tintagel城堡,你应该选择UK Road Trip。故选C。答案:C3What can we learn about Explore Europe?AIt lasts 10 days.BIt is a coach tour.CIt is a selfguided tour.DIt goes past 21 countries.解析:推理判断题。根据“How many countries c
10、an you see in 21 days?”部分第一、二句可知,在21天的旅途中,你可以在配备空调的长途客运汽车上边听导游讲解边欣赏窗外的风景。由此可推知,Explore Europe是一个长途客运旅行。故选B。答案:B【长难句解读】Learn about them from our best guides as you watch them go past from the window of an airconditioned coach and stay at some of Europes top campsites on the way.分析:本句是一个主从复合句。as引导时间状语
11、从句。句意:当你看着它们从空调车厢的窗口经过,并在途中停留在欧洲一些顶级的露营地时,你可以从我们最好的导游那里了解它们。B(2021淄博高三模拟)Artwhether you choose to create it yourself or simply observe and enjoy itis a relaxing and inspiring activity for many people. However, the particular benefits of artistic expression go much further.Studies suggest that art th
12、erapy (疗法) can be very valuable in treating issues such as depression and anxiety disorder. It is a great way to express your emotions without words, process complex feelings and find relief.You dont necessarily have to see a therapist in order to experience some of the benefits of artistic expressi
13、on. There are many simple activities you can try from the comfort of your home such as art journaling, drawing, making collections, sculpting with clay, etc. It doesnt matter what media you choose. The only thing that matters is that you feel comfortable using it. Human beings are naturally creative
14、, and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be with yourself and your emotions. Once you free your creativity, your inner artist will quickly wake up.However, working with a licensed therapist also has its advantages because a professional can tailor each activity
15、 to your own needs. If the activities are done in a group, they are excellent for building healthy connections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression.Experts agree that art therapy has many benefits, from promoting your selfrespect, and providing you with a safe
16、outlet to relieve your emotions, to giving you a sense of control over your life and helping you to get to know and understand yourself better. During the process of art creation, you will be taking yourself on a journey of selfdiscovery that will help you get rid of emotional roadblocks, and learn
17、how to communicate with yourself and others.语篇解读本文是一篇说明文。艺术疗法是一种心理治疗方法,文章就这一治疗方法以及它的好处作了介绍。4What is art therapy used for?ALearning drawing skills.BExpressing art with words.CPreventing physical diseases.DImproving mental health.解析:推理判断题。根据第二段“Studies suggest that art therapy can be very valuable in
18、treating issues such as depression and anxiety disorder. It is a great way to express your emotions without words, process complex feelings and find relief.”可知,艺术疗法在治疗抑郁和焦虑性障碍等心理问题上有重要价值,是处理复杂的感情、获得解脱的好方法,由此可推断,艺术疗法能够改善心理健康。答案:D5To finish a successful art therapy, youd better Ahave a gift for artBha
19、ve a strong willCbe honest with yourselfDhold back your emotions解析:细节理解题。根据第三段的“and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be with yourself and your emotions”可知,成功完成艺术治疗活动需要面对真正的自己和自己的情感,即坦诚面对自己。答案:C6Why are group activities needed when dealing with depression?ATo
20、set an example.BTo promote communication.CTo build up friendships.DTo wake up the inner artist.解析:细节理解题。根据第四段的“If the activities are done in a group, they are excellent for building healthy connections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression.”可知,参加集体活动有助于与他人建立健康的联
21、系,对于对抗抑郁有很大帮助。答案:B7What does the author intend to do in the last paragraph?AExplain the advantages of art therapy.BGive some details about art creation.CProvide some advice for readers.DSummarize the previous paragraphs.解析:推理判断题。最后一段的首句“Experts agree that art therapy has many benefits.”为该段的主题句,下文是对艺
22、术疗法好处的具体说明,如提升自尊、提供缓解情绪的渠道、帮助更好地了解自己等,综合以上内容可知,作者在最后一段说明了艺术疗法的优势。答案:AC(2021潍坊高考模拟)“A lie can travel halfway around the world before the truth can get its boots on.” This quote is attributed to Mark Twain. In todays Internet world of “fake (假的) news”, lies spread even faster and the truth is having t
23、rouble finding its boots.To make matters worse, most young people get news from social media sites where facts are mixed with rumors (谣言), halftruths and complete lies. This has led to young people becoming confused. In the latest PISA, which tested 15yearolds worldwide on academic subjects, fewer t
24、han one in ten of the examinees were reported to be able to distinguish fact from opinion. A Stanford University study showed that students at all levels of education could not tell real news from fake news. In one instance, 80 percent thought that a paid advertisement was a real news story.Fake new
25、s is spread by people who have a prejudice. They want to influence public opinion either for or against something or someone. It is important, then, for young people to recognize when they are being used and to be skeptical of online information.Traditional media, such as newspapers and television,
26、are still the more credible sources of information. Reporters are professionally trained to look for facts, and editors have the job of making sure those facts are correct. However, if you are getting most of your information online, you have to be your own editor. In that case, the first thing to d
27、o is to look at the writer of a post. Is this person known to be credible? Does the site where you read the post have a prejudice? Next, look for other sources from mainstream media to confirm the information. In other words, by putting on your truth boots you wont be fooled into chasing lies.语篇解读本文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347107.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
