新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:课时过程性评价 UNIT 3 EXTENDED READING .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:课时过程性评价 UNIT 3EXTENDED READING 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 必修 一册 练习 课时 过程 评价
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。九Unit 3Extended reading & Project【基础全面练】. 单句语法填空1. Usually a childs behavior is a reflection (reflect)of his family environment. 2. He peered slowly around the small crowded (crowd) room. 3. The new regulations will be ben
2、eficial (benefit) to everyone concerned. 4. Some insects take on the color of their surroundings to protect themselves. 5. Getting fat often results from eating too much. 6. William Shakespeare is recognized (recognize) as one of the greatest dramatists in the world. 7. He was a keen admirer (admire
3、) of the works of W. B. Yeats when Yeats was relatively unknown in England. 8. She began to count up how many students came to attend the lecture. 9. Beauty cannot be measured (measure)by any absolute standard. 10. He didnt know what to do with it, so he sought (seek)advice from his teacher. . 选词填空s
4、mooth out, be meant to, take up, even if, count on, as a result of, put into words, for the benefit of, in this way, escape from1. Since Robert lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps the only way for him to regain them was by another sudden shock. 2. Few people can count o
5、n having a job for life. 3. Only in this way can the experiment succeed. 4. You need people working for the benefit of the community. 5. He did not particularly take up a competitive sport. 6. Dont you remember my name? Im really sorry. Your name escaped from my mind. 7. In the world of digital tech
6、nology, e-mail, social networking and online video games, information is meant to be shared. 8. Susans voice still remained calm even if she was getting annoyed. 9. Youll feel very comfortable if you smooth out the sheets. 10. Put into words whats making you upset so you can act rather than react. .
7、 完成句子1. It took him fourteen hours to go to New Zealand from Shanghai by plane. 从上海乘飞机去新西兰花了他14小时。2. I found it easy to work out the problem. I can do it by myself. 我发现解出这道题很容易。我自己能做出来。3. Information gathering has been made easier with the help of the Internet. 在互联网的帮助下, 收集信息变得更加容易。4. Children, on t
8、he other hand , should appreciate what their parents do for them. 另一方面, 孩子们应该感激父母为他们做的事。5. Dont leave her waiting outside in the rain. 别让她在外面的雨中等候。【综合应用练】. 阅读理解A(2021广州高一检测)When her classmates were having a good time, Molly sat at the picnic table alone. She remained embarrassed around her classmate
9、s. She seemed unsure of what to do or say, yet I could see her eyes longing for acceptance. Many students had already decided that her friendship would not be worth the energy required to overcome the embarrassment. Others laughed at her. Most ignored herexcept for one. Brianna was making the other
10、students laugh, as usual. “Brianna, do you see Molly down there? Would you mind walking down there and inviting her to come up here with the rest of us? ”I said. Brianna sighed. I could tell she didnt want to waste her precious time to do what I was asking of her, but I also knew her heart. She ofte
11、n thought of others before herselfa rare character for anyone, much less a kid. Knowing this choice was hard for her, I pulled out a D-buck, our class currency(货币). Though this was not the ideal way to deal with this situation. I needed her cooperation(合作). “Here, Ill pay you for your time. ” I said
12、 to her. She offered an insincere smile, grasped the green paper, and headed down the hill. As the rest of the children screamed and laughed, my eyes locked on Brianna as she neared the picnic table. Molly could be difficult to get along with, and I wouldnt have been surprised if she sent Brianna ba
13、ck alone, refusing her invitation. When she encouraged herself to a standing position, I sighed with relief. Minutes later, I felt a tap on my shoulder. “Here. Mrs D. ” Brianna handed me the D-buck. “Why? ” I asked. “I shouldnt keep this. ” Her eyes fell to her feet, guilt showing from her quiet voi
14、ce. “I dont want Molly to think I only went to get her so I could earn the money. Shes my friend. ”A moment later, they were all laughing again, and who should I see among them, laughing for the first time that week? Molly. 【文章大意】本文是一篇记叙文。Molly渴望被同学接受, 但多数的学生取笑她、忽视她, 善良的 Brianna和她做朋友, 最终让Molly融入了同学群
15、体变得很开心。1. According to the author, what was Molly like? A. She ignored the jokes from other kids. B. She felt embarrassed at being laughed at. C. She desired to be accepted by other kids. D. She had no interest in making friends. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的She seemed unsure of what to do or say, yet I coul
16、d see her eyes longing for acceptance. “她似乎不确定该说什么、做什么, 但我可以看到她渴望被接受的眼睛。”可知, Molly 希望被其他孩子接受。故选C。2. What made Brianna different from other kids? A. Her talent. B. Her cooperation. C. Her honesty. D. Her kindness. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后一句She often thought of others before herself a rare character for a
17、nyone, much less a kid. “她常常在自己之前先想到别人这对任何人来说都是罕见的, 更不用说孩子了。”推断使Brianna不同于其他孩子的是她的善良。故选D。3. How did the author feel as Brianna walked to Molly? A. Worried. B. Satisfied. C. Excited. D. Confused. 【解析】选A。推理判断题。根据第五段Molly could be difficult to get along with, and I wouldnt have been surprised if she se
18、nt Brianna back alone, refusing her invitation. When she encouraged herself to a standing position, I sighed with relief. “Molly可能很难相处, 如果她拒绝Brianna的邀请, 让她一个人回来我也不会感到惊讶, 当Molly鼓励自己站起来时, 我松了一口气。”推断Molly难以相处, 很可能拒绝 Brianna的邀请, 所以作者当时应该是感到担心的, 故选A。4. What was the purpose of Briannas returning the D-buc
19、k to the author? A. To avoid losing it one day. B. To get a pure friendship with Molly. C. To make friends with her teacher. D. To escape from being punished by her teacher. 【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段中的I dont want Molly to think I only went to get her so I could earn the money. Shes my friend. “我不想Molly以为
20、我去找她只是为了挣钱。她是我的朋友。”可知, Brianna把 D-buck归还给作者是为了和 Molly建立纯洁的友谊。故选B。B(2021滕州高一检测)When I was thirteen, my family moved from Boston to Tucson, Arizona. Before the move, my father gathered us in the living-room on a freezing January night. My sisters and I sat around the fire, not realizing that the unive
21、rse would suddenly change its course. “In May, were moving to Arizona. ”The words, so small, didnt seem big enough to hold my new life. But the world changed and I awoke on a tram moving across the country. I watched the scene change from green trees to flat dusty plains to high mountains as I saw s
22、trange new plants that suggested mysteries yet to come. Finally, we arrived and settled into our new home. While my older sisters were sad at the loss of friends, I eagerly explored our new surroundings. One afternoon, I was out exploring as usual and saw a new kind of cactus(仙人掌). I crouched (蹲) do
23、wn for a closer look. “Youd better not touch that. ”I turned around to see an old woman. “Are you new to this neighborhood? ” I explained that I was, in fact, new to the entire state. “My name is Ina Thorne. Have you got used to life in the desert? It must be quite a shock after living in Boston. ”H
24、ow could I explain how I found the desert? I couldnt seem to find the right words. “Its vastness, ” she offered. “That vastness when you stand on the mountains overlooking the desert, you can sense how little you are in comparison with the world. Meanwhile, you feel that the possibilities are limitl
25、ess. ”That was it. That was the feeling Id had ever since Id first seen the mountains of my new home. Again, my life would change with just a few simple words. “Would you like to come to my home tomorrow? Someone should teach you which plant you should and shouldnt touch. ”【文章大意】这是一篇记叙文。作者十三岁的时候家人从波
26、士顿搬到亚利桑那州的图森, 周围的环境发生了变化, 作者急切地想探索新的生活环境。而在一个下午, 作者遇见了一位老妇人, 她的话改变了作者的生活。5. Hearing Fathers words, the writer _. A. was eager to explore the new placeB. was unaware that his life was to be changedC. felt sad because he would lose his friendsD. thought it was a good idea to move to Arizona【解析】选B。细节理解
27、题。根据第一段中My sisters and I sat around the fire, not realizing that the universe would suddenly change its course. 可知, 听到父亲的话, 作者并没有意识到他的生活将会改变。故选B。6. We can learn from the passage that the writer _. A. didnt get used to his new surroundingsB. explored the new neighborhood after arriving thereC. knew s
28、ome knowledge about the desert animals from the old womanD. didnt like the desert because of its vastness and limitless possibilities【解析】选B。细节理解题。根据第三段While my older sisters were sad at the loss of friends, I eagerly explored our new surroundings. 可知, 作者到达那里后对新的所在地进行了探索。故选B。7. What would the writer
29、most probably do when he was invited to the old womans home? A. Refuse her invitation politely. B. Go back to ask his father for advice. C. Hesitate about whether to accept her invitation. D. Visit her to learn something about plants in the desert. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段“Would you like to come to. . .
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347320.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
