2022届高考英语一轮总复习 练案22 必修5 Unit 2 The United Kingdom练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案22 必修5 Unit The United Kingdom练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 22 必修 Kingdom 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修五Unit 2The United Kingdom.阅读理解A(2020泰安市6月模拟)If you hear the word “castle” or the word “palace”, you may picture the same kind of building for both: large, made of stones, probably with a tower. And, of course, youre not entirely wrong, as those are features of both palaces and castles.So then why
2、bother to visit one royal building in the United KingdomBuckingham Palace and another in the same country Windsor Castle? It turns out that there is a difference, and you can find it pretty plainly in these two popular buildings.The Case for CastlesCastles were residences for royalty. But they were
3、also intended as defensive seats. Say youre a king who has taken a particular area over. Now you have to hold it. So you build a castle and staff it with soldiers to defend your conquered territory and ensure it remains part of your kingdom.Castles were built throughout Europe and the Middle East pr
4、imarily for the protection of the king and his people. Some common features of castles include:thick walls and heavy gates to keep invaders outprotective low walls for archers to shoot with coverhigh towers for keeping a lookout for the surrounding landsgatehouses for admitting allies instead of all
5、owing enemies into the castle The Place for PalacesPalaces, on the contrary, had no defensive purposes. They were first meant for showing off the great victory of the war. Palaces were where the spoils (战利品) of war might be displayed, along with grand architecture, massive banquet halls, golden tabl
6、e settings and maybe even hundreds of luxuriously decorated rooms.While kings certainly took up residence in palaces as well as castles, nonmilitary royals might also have lived in (or still live in) palaces. Ministers could live in castles to show the power of their riches rather than their nonexis
7、tent military power. The term comes from Palatine Hill in Rome.文章大意:本文是一篇应用文。主要介绍了城堡和宫殿的不同之处。1Which of the following is one feature of castles? B ALow towers surrounding castles.BDefensive low walls for shooting.CGatehouses allowing enemies into the castle.DThick walls and heavy gates to lock invade
8、rs in.解析:细节理解题。根据The Case for Castles部分的“protective low walls forarchers to shoot with cover”可知,用来射击的防御性低墙是城堡的特点之一。2Why were palaces first built? D ATo accommodate ordinary soldiers.BTo defend the kings conquered territory.CTo show off the art of royal painting.DTo display huge success of the war.解析
9、:细节理解题。根据The Place for Palaces部分的“They were first meant for showing off the great victory of the war.Palaces were where the spoils (战利品) of war might be displayed”,可知,最初建立宫殿是为了炫耀战争的胜利。3What is the main purpose of the text? B ATo list the reasons for kings living in palaces.BTo make a comparison betw
10、een castles and palaces.CTo talk about the value of castles in modern times.DTo show palaces are more popular than castles.解析:写作目的题。根据第二段最后一句“It turns out that there is a difference,and you can find it pretty plainly in these two popular buildings.”以及下文中对城堡和宫殿的特点的介绍可知,本文是为了对比城堡和宫殿。B(2021河南省南阳市一中月考)H
11、ave you ever heard a rumor spread around by students at your school? Rumors, like fake news, can often misinform individuals and lead them to believe false information.In an attempt to settle this problem, the country of Singapore has passed a bill that bans companies and individuals from publishing
12、 false information online.This law, known as The Protection From Online Falsehoods and Manipulation Bill, has caused a public outcry (强烈的抗议), as the government has been given the power to remove content that it considers inaccurate or against the publics interest.Since Singapores citizens are part o
13、f different racial and religious groups, the government fears that rumors or fake news can increase tensions within an already small country.With the new law coming into effect, Singapores government now has the authority to monitor news sites, social media platforms, and other databases of informat
14、ion to determine whether the content is falsified. The government can order for the removal of fake news, and publishers of this information can receive prison time and fines up to one million Singapore dollars! Critics fear that the bill threatens their freedom of speech and freedom of expression.
15、Since national issues and world news are generally discussed on online platforms, many are concerned that this new bill will prevent individuals from talking freely and having healthy conversations.Several companies, including Google, Facebook, and Twitter, have offices situated in Singapore, meanin
16、g that the new law will affect their company operations. Social media companies in Singapore could face a decline in activity, as users may fear posting their opinions and being punished by the government.Others are concerned that the law does not clearly state what a “false statement” is. Such an a
17、mbiguity might allow the government to misuse their power, even though the intention is to curtail the mow of false information and rumors throughout Singapore.This law does give rise to several concerns related to freedom and privacy and it will be interesting to see what Singapores government will
18、 do to deal with this problem.文章大意:本文是一篇新闻报道类文章。新加坡通过了一个旨在惩罚虚假新闻发布者法案,一些人认为这会影响到他们的言论自由而强烈抗议。4Why are some people against the bill? C AThey think the bill cant get rid of fake news.BThey belong to different racial and religious groups.CThey think their freedom of speech may be harmed.DThey dont want
19、 to increase tensions in their country.解析:推理判断题。根据第三段“.the government has been given the power to remove content that it considers inaccurate or against the publics interest.”及第六段第一句“Critics fear that the bill threatens their freedom of speech and freedom of expression.”可知,一些人强烈地抗议新法案是因为新法案给政府赋予了删除不
20、准确或不符合公共利益的内容的权力。这些人认为这会影响到他们的言论自由。故C项正确。5What does the government have the right to do under the new law? A APunish publishers of fake news.BMonitor telephone conversations.CProhibit certain people from going online.DFine fake-news makers any amount of money.解析:细节理解题。根据第五段最后一句“The government can or
21、der for the removal of fake news, and publishers of this information can receive prison time and fines up to one million Singapore dollars!”可知,新法案生效后政府有权惩罚虚假新闻制造者。故A项正确。6How will the new law affect social media companies in Singapore? D ATheir users privacy may be disturbed.BTheir income will increa
22、se very slowly.CTheir illegal activities will come to light.DTheir social media may become less active.解析:细节理解题。根据第七段第二句“Social media companies in Singapore could face a decline inactivity, as users may fear posting their opinions and being punished by the government.”可知,社交媒体的使用者因害怕发表言论受到惩罚而降低活跃度。故D
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347415.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
