河北省张家口市2020届高三下学期第二次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省张家口市2020届高三下学期第二次模拟考试英语试题 WORD版含解析 河北省 张家口市 2020 届高三 下学 第二次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北省张家口市2020届第二学期高三年级第二次模拟考试英语试题全卷满分150分,考试用时120分钟。注意事项:1. 答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形 码粘贴在答题卡上的指定位置。2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂 黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3. 非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4. 考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟
2、的时间将试卷上的 答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9. 18。. C. 9.15.答案是C。1. What is the woman going to do next?A. Meet her professor.B. Check the mans article.C. Get her homework done.2
3、. Whats the probable relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Classmates. C. Neighbors.3. Who might Ms. Jones be?A. A group captain. B. A new employee. C. A department leader.4. What are the speakers talking about?A. Going cycling.B. Giving Jenifer a gift.C. Holding a birthday party.5. Wh
4、at does the woman prefer to do?A. Stay at home. B. Go for a drive. C. Read a book.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒 钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the weather like in Boston now?A. Rainy. B. Sunny. C. Sn
5、owy.7. Where does the woman come from?A. Hartford. B. Moscow. C. Boston.听第7段材料,回答第8至10题。8. Whats the problem with the womans new shoes?A. They are too big.B. They are the wrong color.C. They feel uncomfortable.9. What color shoes does the woman prefer?A Grey. B. Red. C. Black.10. Who will go and get
6、 another pair of shoes?A. The man. B. The woman. C. Another assistant.听第8段材料,回答第11至13题。11. What has the man just finished?A. Taking a test. B. Picking up Jeff. C. Helping his mom.12. Which is the mans favorite?A. Potato salad. B. Mushroom soup. C. Carrot cake.13. Who are the apple pies for?A. The wo
7、man. B. The mans dad. C. Jeff.听第9段材料,回答第14至17越。14. What docs the man think is the most important in running a business?A. Keeping low costs.B. Attracting many customers.C. Making good advertisements.15. What docs the woman think about trying to sell computer games to the old?A. Reasonable. B. Unwise
8、. C. Beneficial.16. How will customers probably react to a very low price product according to the man? A, They will think it appealing.B. They will rush to buy the product.C. They will think the products quality is bad.17. What does the man think of online business?A. Its easy to start.B. It requir
9、es little effort.C. Its success comes easy.听第10段材料,回答第18至20题。What will a Finn do if you stand too close to him?A. He will remind you.B. He will come closer.C. He will move backward.19. What might touching mean to Finnish strangers?A. Sympathy. B. Rudeness. C. Friendliness.20. How do Finns usually gr
10、eet their close friends?A. By kissing them on the cheek.B. By shaking hands with them.C. By hugging them第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选岀最佳选项。AWebsitesESPN Sports ProgrammingESPN takes its sports content and programming to the next level with its dynamic and eye-
11、catching site filled with large, high-quality pictures and videos. The featured sports slider is thoroughly entrancing and does an excellent job of showcasing each of the sports alongside interesting statistics and informative details about available programs.RevolsRevols takes a bold (突出的)approach
12、on its website by enlarging its small, advanced headphones in photographs and videos. The photography and video make the site amazingly product-focused, so its users slowly become more and more absorbed in the experience these headphones can give you. The large font (字型)treatment on this site is als
13、o a nice touch and adds to the larger-than-life earbud photography.ZillowFinding the perfect home is all about being able to conveniently research exactly what youre looking for, save and store what you like, and make it easy to find it all later on. Zillow hits the nail on the head for all three of
14、 these points. The search area within the hero area makes it easy for new users to quickly select and search listings without having to look for some hidden search page.MontageMontage takes showing-off its product to the next level with this homepage that clearly outlines what its product is, how it
15、 looks, product quality, and testimonials. The site is an excellent example of one approach you can use to highlight your product and the most important points your users would be concerned with finding answers to.1. Which website stresses the product by making it seem big?A. ESPN Sports Programming
16、,B. Revols.C. Zillow.D. Montage.2. What can users do on Zillow?A. Order a product.B. Buy a headphone.C. Learn about sports.D. Find a suitable house.3. What do the four websites have in common?A. They are well designed.B. They make shopping easier.C. They are intended for new users.D. They help users
17、 learn new knowledge.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】本文是一篇应用文。介绍了四个在外观和功能设计方面比较突出的网站。【1题详解】细节理解题。根据Revols网站的介绍中“Revols takes a bold (突出的)approach on its website by enlarging its small, advanced headphones in photographs and videos. (Revols网站采用突出的方法,将小巧、高级的耳机在照片和视频中放大。)”可知,Revols网站通过让产品看起来很大,来突出强调它。故选B项。【2题详解】
18、细节理解题。根据Zillow网站的介绍中“Finding the perfect home is all about being able to conveniently research exactly what youre looking for”可知,在Zillow网站上,你能够方便地搜索到你想要的合适的房子。故选D项。【3题详解】推理判断题。在ESPN Sports Programming网站的介绍中提到“The featured sports slider showcasing each of the sports alongside interesting statistics a
19、nd informative details about available programs.” 该网站设计了“特色运动”滑块,展示每一项运动,旁边还有关于该项目的有趣的统计数据和有用的细节;在Revols网站的介绍中提到“Revols takes a bold (突出的)approach on its website by enlarging its small, advanced headphones in photographs and videos.” Revols网站采用突出的方法,将小巧、高级的耳机在照片和视频中放大;在Zillow网站的介绍中提到“The search area
20、 within the hero area makes it easy for new users to quickly select and search listings without having to look for some hidden search page.”在Zillow网站,英雄区域中的搜索区域使新用户可以很容易地快速选择和搜索列表,而不需要寻找一些隐藏的搜索页面;在Montage网站的介绍中提到“Montage with this homepage that clearly outlines what its product is, how it looks, pro
21、duct quality, and testimonials.(Montage网站在主页清楚地概述了是什么产品、它的外观、产品质量和证明书。)由此可以推断,四个网站都通过不同的页面外观和设计来带给用户更好的使用体验,这是它们的共同之处。故选A项。BAn elephant, who accidentally fell into a dry, 25-foot deep well in Northeast India, lived to see another day thanks to the quick-thinking rescuers scientific knowledge. The ch
22、ain of events unfolded early in the morning on Tuesday, January 28, 2020, when citizens of Amliya toli village, in the state of Jharkhand, awoke to the cries of the trapped animal and called the forest department for help.When the rescuers arrived, they instantly realized that pulling out the huge a
23、nimal, which seemed to be about 30 years old, was not a practical idea. Fortunately , the forest department officials had been paying attention in their science class and were well aware of the Archimedes principle. The physics law of buoyancy(浮力),which explains how ships stay afloat, states that wh
24、en a body is partially or fully immersed in a liquid, it experiences an apparent loss in weight that is equal to the weight of the liquid displaced by the part of the body in the liquid.In this case, that meant filling the well with enough water to displace the elephants weight. It took the three mo
25、torized pumps over three hours to add the hundreds of gallons needed to enable the heavy animal to float up to the surface. However, it was well worth the effort. A heart-warming video shows the villagers cheering as the animal, using the makeshift ramp (斜坡)dug by the rescue team, pulls itself out o
26、f the well and walks away to safety in the nearby forest.4. Who first found the trapped elephant?A. Some scientists.B. Forest rescuers.C. Nearby villagers.D. The forest department officials.5. How did the rescuers feel about pulling out the elephant?A. Impossible.B. Challenging.C. Secure.D. Realisti
27、c.6. What does the underlined word “immersed” in Paragraph 2 probably mean?A. Broken.B. Covered.C. Stuck.D. Dampened.7. What can be the best title for the text?A. An Elephant Trapped in the WaterB. Villagers Used Water to Save AnimalsC. Forest Rescuers Invented a New TechniqueD. An Elephant Saved by
28、 the Archimedes Principle【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了人们用阿基米德原理救助误坠深井的大象。【4题详解】细节理解题。根据第一段“when citizens of Amliya toli village, in the state of Jharkhand, awoke to the cries of the trapped animal and called the forest department for help.(当时Amliya toli村的居民被困动物的叫声惊醒,向森林部门求助。)”可知,是附近的村民
29、最先发现了被困的大象。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段“When the rescuers arrived, they instantly realized that pulling out the huge animal, which seemed to be about 30 years old, was not a practical idea.”可知,大象体型巨大,看上去大约30岁,因此将其拉出来不太现实,也就是说是不可能的。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据本句句意,结合下文营救人员的具体做法和常识可知,物体在液体中会受到向上的浮力,因此该词的意思最可能是“被浸没”,与c
30、overed的意思最接近。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要介绍了人们救助误坠深井的大象的过程,而救助过程中利用的主要原理就是阿基米德原理。所以用An Elephant Saved by the Archimedes Principle(阿基米德原理拯救了一头大象)作为文章的标题最为合适。故选D。CWhile jewelry made from gold can be beautiful, most people admit that wearing the heavy metal over long periods of time can get a little a
31、nnoying. Now, researchers from Swiss university ETH Zurich have created a new form of lightweight gold that weighs five to ten times less than traditional 18-carat goldwhich typically consists of 75 percent gold and 25 percent copperbut has the same purity.The researchers began by mixing gold with w
32、ater, salt, protein fibers and other materials. They then replaced the water with alcohol and placed the mixture inside a high-pressure carbon dioxide (CO2) box. The reaction between the gas and alcohol transformed the golden plastic into a light material that can be heated to melt and made into wha
33、tever form was needed. This gold has some characteristics of plastic,” says team leader Raffaele Mezzenga, professor of Food and Soft Materials at ETH Zurich.In addition to being lighter, the plastic” gold has other advantages over traditional forms. It can be melted into shape at about 105 degrees
34、Celsius, much lower than the 1,064 degrees Celsius required to melt pure 24-carat gold. The metals firmness can be easily adjusted by changing the components at the beginning of the process. It is also much easier to vary the color. As a general rule, our approach lets us create almost any kind of g
35、old we choose, in line with the desired properties, says Mezzenga.The researchers, who published their study in the journal Advanced Functional Materials on January 10, 2020, believe the new lightweight gold will be able to replace the metallic version in most traditional applications, including jew
36、elry and watches. However, given that most buyers associate high-quality gold with weight, that may take some time. But the material will undoubtedly be beneficial for use inside electronic devices, chemical catalysts (催化剂),and even radiation shielding.8. Why do many people find the traditional gold
37、 annoying?A. It costs too much。B. Its purity is too low.C. It feels too heavy to wear long.D. Its beauty lasts a short time,9. What is the second paragraph mainly about?A. The functions of the plastic gold.B. The components of the plastic” gold.C. The characteristics of the plastic” gold.D. The prod
38、uction process of the plastic gold.10. Which is the plastic golds advantage over the traditional gold?A. It is easier to process.B. It is more widely used.C. It has a lower temperature.D. It is more convenient to get.11. Where is this text most likely from?A. A diary.B. A guidebook.C. A novel.D. A m
39、agazine.【答案】8. C 9. D 10. A 11. D【解析】本文是一篇说明文。介绍了研究人员通过技术手段研制出了新型的轻质黄金。【8题详解】细节理解题。根据第一段While jewelry made from gold can be beautiful, most people admit that wearing the heavy metal over long periods of time can get a little annoying.( 虽然黄金制成的珠宝很漂亮,但大多数人承认长时间佩戴重金属会让人有点厌烦。)可知,人们觉得传统的金子首饰戴久了太重。故选C。【9题
40、详解】主旨大意题。根据第二段The researchers began by mixing gold with water, salt, protein fibers and other materials. They then replaced the water with alcohol and placed the mixture inside a high-pressure carbon dioxide (CO2) box. The reaction between the gas and alcohol transformed the golden plastic into a li
41、ght material that can be heated to melt and made into whatever form was needed.可知,研究人员首先将黄金与水、盐、蛋白质纤维和其他材料混合。然后,他们用酒精代替水,并将混合物放入高压二氧化碳(CO2)盒中。气体和酒精之间的反应将黄金塑料转化为一种轻质材料,可以加热熔化,并制成任何需要的形式。因此推断本段主要介绍了新的轻质黄金的制造过程。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段中In addition to being lighter, the plastic” gold has other advantages
42、over traditional forms. It can be melted into shape at about 105 degrees Celsius, much lower than the 1,064 degrees Celsius required to melt pure 24-carat gold. The metals firmness can be easily adjusted by changing the components at the beginning of the process. It is also much easier to vary the c
43、olor.(除了较轻,“塑料”黄金比传统形式有其他优势。它可以在105摄氏度左右熔化成形状,远低于熔化纯24克拉金所需的1,064摄氏度。金属的硬度可以很容易地通过改变过程开始时的部件来调整。改变颜色也容易得多)可知,新型黄金熔点低,硬度易调节,颜色易调整。从而可以推断出,新型黄金更容易加工处理。故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The researchers, who published their study in the journal Advanced Functional Materials on January 10, 2020(研究人员于2020年1月10日在高
44、级功能材料杂志上发表了他们的研究)”并结合文章体裁和内容可知,本文最有可能出自于杂志。故选D。DIn 1926, US automaker Henry Ford shortened its employees workweek from six eight-hour days to five, with no pay cuts. Its something workers and labor unions had been calling for. Ford wasnt responding to worker demands; he was being a businessman. He e
45、xpected increased productivity and knew workers with more time and money would buy and use the products they were making. It was a way of encouraging consumerism and productivity to increase profits, and it succeeded.Since standardization of the 40-hour workweek in the mid-20th century, everything h
46、as changed but the hours. If anything, many people are working even longer hours, especially in North America. This has a severe influence on human health and well-being, as well as the environment. Until the Second World War, it was common for one person in a family, usually the oldest male, to wor
47、k full-time. Now, women make up 42 percent of the worlds full-time workforce. Technology has made a lot of work unnecessary, with computers and robots doing many tasks previously performed by humans.Well into the 21st century, we continue to work the same long hours as 20th century laborers, using u
48、p ever more of Earths supply to produce more goods that we must keep working to buy, use and replace in a seemingly endless cycle of hard work and consumption. Its time to pause and consider better ways to live like shifting from fossil-fueled lifestyles with which our consumer-based workweeks are c
49、onnected.The UK think tank, New Economics (经济学)Foundation, argues that a standard 21-hour workweek would address a number of interconnected problems: overwork, unemployment, over-consumption, high carbon emissions, low well-being, and the lack of time to live sustainably, to care for each other, and
50、 simply to enjoy life.Economic systems that require constant growth on a finite (有限的)planet dont make sense. Its time for a change in our economic thinking.12. Why did Ford decide to shorten the workweek?A. To cut workers pay.B. To make more profits.C. To respond to worker demands.D. To meet labor u
51、nions, requirements.13. What change in the workforce happened after World War ?A. More women worked full-time.B. The number of laborers decreased.C. Technology enabled people to work shorter hours.D. It was unnecessary for a familys oldest male to work.14. What can we infer from the third paragraph?
52、A. Longer working hours means better consumption ability.B. The 21st century sees the longest working hours in history.C. The cycle of hard work and consumption should be changed.D. Pausing our way of living can change the present workweek.15. New Economics Foundation thinks a 21-hour workweek will
53、_.A. increase unemploymentB. cause various problemsC. encourage people to enjoy lifeD. challenge the economic growth【答案】12. B 13. A 14. C 15. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。讨论了随着经济和社会各个方面的发展,每周工作时长的规定也有必要调整。【12题详解】细节理解题。根据第一段“It was a way of encouraging consumerism and productivity to increase profits, and it su
54、cceeded.”这是鼓励消费主义和提高生产力以增加利润的一种方式,而且成功了。可知,福特公司的举措的目的是鼓励消费和提高工作效率,进而提高效益。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第二段“Until the Second World War, it was common for one person in a family, usually the oldest male, to work full-time. Now, women make up 42 percent of the worlds full-time workforce.”在第二次世界大战之前,一个家庭中有一个人(通常是
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级上册语文课件-24.风娃娃(49)l人教部编版 (共19张PPT).ppt
