2022年新教材高中英语 Unit 4 A glimpse of the future Section Ⅰ Starting out & Understanding ideas基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit glimpse of the future Section Starting out Understanding ideas基础训练含解
- 资源描述:
-
1、Unit 4 A glimpse of the future Section Starting out & Understanding ideas. 单句填空1.Two people were arrested yesterday at a Paris airport for bringing animals into Europe from South Africa illegally (illegal).2.In our days none but immoral (moral)or silly people can live without principles.3.You can up
2、load your statistics to an online training log where you can analyze/analyse (explanation) your performance after the game.4.From personal (person) experience, I can say that each of us is capable of making a difference.5.If a student is found cheating at the exam, he will be punished immediately (i
3、mmediate).6.I have a preference (prefer) for the e-book, because it is very convenient for people who want to read books.7.He seated himself at the table in order to write the letter of recommendation (recommend).8.The key is that parents should encourage their children to deal with problems indepen
4、dently (independent).9.Im sorry to have caused you so much inconvenience (convenience).10.It is possible for us to work out a solution (solve) by ourselves. 同义替换in contrast to, hang out, be susceptible to, so far, agree on, wipe out1.Many fashionable young people go to the newly opened supermarket t
5、o shop, or just have a walk leisurely. hang out 2.It turns out that students are very likely to be influenced by the environment. are susceptible to 3.We both have a moral as well as economic obligation to get rid of this extreme hunger in the next 20 years. wipe out 4.Researchers point out that the
6、y have studied many samples up to now. so far 5.One thing that all parts of the country approve is that they want a united and independent country. agree on 6.Compared with their management system and operation mode, ours seem very old-fashioned. In contrast to . 完成句子1.透明的动物让光穿透它们的身体, 就像光透过窗户一样。(the
7、 same way)Transparent animals let light pass through their bodies the same way light passes through a window .2.在那些日子里我们的确需要帮助。(强调谓语动词)We did need help in those days.3.他可能很忙, 要是这样, 我一会儿再来拜访。要是不忙, 我现在可以见他吗?He may be busy. If so , Ill visit later. If not , can I see him now?4.和另外15万人一起在雨中跳舞怎么样? (what
8、about) What about dancing in the rain with one hundred and fifty thousand other people?5.她别无选择, 只能捍卫自己的权利。(choice)She had no choice but to stand up for her rights.素养综合练. 阅读理解(2021湖北十堰高二期末)The entire tech world is debating the consequences of artificial intelligence and the part AI is going to play i
9、n shaping our future. While we might think that artificial intelligence is at least a few years away from causing any considerable effects on our lives, the fact remains that it is already having a large impact on us. Artificial intelligence is affecting our decisions and our lifestyles every day.Sm
10、artphones have become the most indispensable tech product that we own today and we use it almost all the time. Well, if you are using a smartphone, you are interacting with AI whether you know it or not. AI is impacting our lives every day. In fact, when we are only using a feature such as the portr
11、ait mode effect while shooting a picture, we never consider that AI might be behind that too.Talking about the AI, there is no better display of this technology than what smart cars are doing with it. Just a few years back, using a fully automatic car was a dream. However, now companies like Tesla h
12、ave made so much progress that we have automatic cars on the road. Tesla cars are a good example of how the AI is impacting our daily life. Do you know that all the Tesla cars are connected and the things that your car learns are shared across all the cars? With autonomous cars running on our roads,
13、 you wont be able to deny the impact of AI on our lives.If you are thinking that smart cars dont personally affect you as they are still not in your country or city, well, how about something you use on a daily basis. If you are using social media, most of your decisions are being impacted by artifi
14、cial intelligence. The music and media streaming services that we are using on a daily basis are also another great example of how AI impacts our lives. Actually, AI is playing a big role in our life.1.What influence does artificial intelligence have on daily life?A. It makes a difference to the way
15、 of living.B.It has increased the cost of living.C.It has already helped slow down the life.D.It makes no difference at all.2.What does the underlined word “indispensable” in Paragraph 2 mean?A.Disappointing.B.Special.C.Sensitive.D.Necessary.3.Which are good examples of how AI impacts lives?A.Smartp
16、hones and cameras.B.Smart cars and social media.C.Automatic cars and public services.D.Social media and musical instruments.4.What can be a suitable title for the text?A.Artificial Intelligence in TheoriesB.Artificial Intelligence in Daily LifeC.Artificial Intelligence in the FutureD.Artificial Inte
17、lligence in Industrial Development答案:1.A 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。文章介绍了人工智能已经对我们的生活产生了重大影响。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段中的Artificial intelligence is affecting our decisions and our lifestyles every day. 可知, 人工智能每天都在影响我们的决定和生活方式。由此可以看出, 人工智能影响日常的生活方式。故选A。答案:2.D 解析:2.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据第二段中的we use it almost all
18、the time可知, 我们几乎一直在使用智能手机, 由此可以推测出indispensable意为“必要的”。故选D。答案:3.B 解析:3.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中的Talking about the AI, there is no better display of this technology than what smart cars are doing with it. 可知, 说到人工智能, 智能汽车是最好的展示。再根据第四段中的If you are using social media, most of your decisions are being i
19、mpacted by artificial intelligence. 可知, 如果你在使用社交媒体, 你的大多数决定都会受到人工智能的影响。由此可以看出, 智能汽车和社交媒体是人工智能影响生活的好例子。故选B。答案:4.B 解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据第一段中的Artificial intelligence is affecting our decisions and our lifestyles every day. 可知, 人工智能每天都在影响我们的决定和生活方式。再根据最后一段中的Actually, AI is playing a big role in our
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349610.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2020-2021学年高中外研版(2019)英语必修第三册课件:UNIT 2 MAKING A DIFFERENCE .ppt
