山东省郓城县实验中学2018届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省郓城县实验中学2018届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 山东省 郓城县 实验 中学 2018 届高三 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、山东省郓城县实验中学高三2017年11月月考考试英语试题第卷第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Healthy Habits Survey(调查) shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some finding and expert advice.1. How many times did you brush your
2、teeth yesterday?Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.Step: Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.2. How many times did you wash your hands or bathe yesterday?Finding
3、: Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30%wash their hands only 4 times a day-half of the number doctors recommend.Step: We touch our faces around 3,000 times a day-often inviting germs(病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to avoid touching the door han
4、dle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.3. How often do you think about fighting germs?Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should.Step: Be aware of germs. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵) that can
5、 carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.1. What is found out about American seniors?A. Most of them have good habitsB. Nearly 30%of them bathe three days a weekC. About one third of them brush their teeth only once a dayD. All of th
6、em are fighting germs better than expected2. Doctors suggest that people should wash their hands .A. twice a day B. eight times a dayC. four times a day D. three times a day3. Which of the following is true according to the text?A. A kitchen sponge can carry more germs than a toiletB. There are less
7、 than 300 types of bacteria in the mouthC. We should keep from touching our facesD. We should wash our hands before touching a door handle4. The text probably comes from .A. a guide book B. an official documentC. a book review D. a popular magazine【答案】1. C 2. B 3. A 4. D【解析】这篇文章主要讲了健康习惯调查显示,1/3的美国老年
8、人有不正确的生活习惯,专家出示了具体的调查结果,并给出了建议。1. 细节理解题。由A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.可知1/3的美国老年人,每天只刷一次牙,选C。2. 细节理解题。由And nearly 30%wash their hands only 4 times a day-half of the number doctors recommend. 可知医生建议人们每天洗八次手,选B。3. 细节理解题。由Do you know it is not your toilet but your kitchen spo
9、nge(海绵) that can carry more germs than anything else?可知厨房的海绵比厕所携带的病菌更多,选A。4. 推理判断题。这篇文章主要讲了健康习惯调查显示,1/3的美国老年人有不正确的生活习惯,专家出示了具体的调查结果,并给出了建议,所以这篇文章最可能来自于一份非常受欢迎的杂志,选D。BI wish there would be a way to describe China in simple terms but thats impossible. For the most part Chinese people are friendly, eas
10、y-going and optimistic. They are curious and unusually patient and they are also the hardest-working people I have ever met.In China, family is everything. In my English classes when the students were asked what they would do if they only had a few hours to live, most students told me how they would
11、 spend their last few hours with their families and parents. Many times the subjects in the classes center on families and friends. I teach many students a year, talking to them freely.The cost of living here is very low compared with that of the US. The city of Xiang Fan I live in isnt large and I
12、live better. Non-imported(非出口的) foods are very cheap, so are clothing and articles of everyday use. The cost of public transportation is very low, too. Chinese value education. However, it is reported that many children cant afford the expenses of schooling and are forced to leave school in some poo
13、r area in China. But they organized Project Hope many years age. It creates conditions for the poor children to go back to school. In my opinion, Project Hope is of great importance to the development of the rural education.When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anythin
14、g mentioned of the positive changes China has gone through. While it is true that economic miracles have not reached many areas of China, but we also have the same problems.When I am asked which country I consider better, China or the US, my answer has always been the same, “We are not worse or bett
15、er than each other, we are only different.”5. What does the author think of Chinese people?A. He thinks most Chinese people hardly workB. He praises most Chinese people a lotC. He thinks most Chinese people are proudD. He dislikes most Chinese people6. What are not cheap in China in the authors opin
16、ion?A. Clothes and shoes made in China B. Public transportation ticketsC. Imported foods D. Local foods7. We can infer from the passage that the author thinks .A. the progress of China is seldom reported in the USB. Chinas economic miracles have appeared everywhereC. the westerners have got to know
17、China wellD. the education in rural areas is never cared about in China【答案】5. B 6. C 7. A【解析】这篇文章的作者对中国人的印象以及中国的生活进行了描述,对于中国的进步,作者非常的赞赏。5. 细节理解题。由For the most part Chinese people are friendly, easy-going and optimistic. They are curious and unusually patient and they are also the hardest-working peo
18、ple I have ever met. 可知作者在表扬大多数的中国人,选B。6. 细节理解题。由Non-imported(非出口的) foods are very cheap, so are clothing and articles of everyday use. 可知作者认为进口食品在中国很贵,选C。7. 推理判断题。由When we read news of China in the west, rarely, if ever, will we see anything mentioned of the positive changes China has gone through.
19、可知在美国,中国的进步很少被报道,选A。CHave you ever run into a careless cell phone user on the street? Perhaps they were busy talking, texting or checking updates on WeChat without looking at what was going on around them. As the number of this new “species” of human has kept rising, they have been given a new name-
20、phubbers(低头族).Recently, a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight. In the short film, phubbers with various social identities bury themselves in their phones. A doctor plays with his cell phone while letting his patient die, a
21、pretty woman takes selfie(自拍) in front of a car accident site, and a father loses his child without knowing about it while using his mobile phone. A chain of similar events eventually leads to the destruction of the world.Although the ending sounds overstated, the damage phubbing can bring is real.Y
22、our health is the first to bear the effect and result of it. “Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,” Guangming Daily quoted doctors as saying, “the neck is like a rope that breaks after long-term stretching.” Also, staring at cell phones for long periods of ti
23、me will damage your eyesight gradually, according to the report.But thats not all. Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends and family. At reunions with family or friends, many people tend to stick to their cell phones while others are chatting happil
24、y with each other and this creates a strange atmosphere, Qilu Evening News reported.It can also cost you your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to their death, suffered accidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.8. For what purpose does the author give
25、 the example of a cartoon in Para.2?A. To warn doctors against using cell phones while treating patientsB. To inform people of the bad effects of phubbingC. To indicate the world will finally be destroyed by phubbersD. To advertise the cartoon made by students9. Which of the following is NOT a risk
26、a phubber may have?A. He will cause the destruction of the worldB. His neck and eyesight will be gradually harmedC. He might get separated from his friends and familyD. His social skills could be affected10. Which of the following may be the authors attitude towards phubbing?A. Supportive B. Optimis
27、ticC. Opposed D. Objective11. What may the passage talk about next?A. Advice on how to use a cell phoneB. People addicted to phubbingC. Consequences of phubbingD. Measures to reduce the risks of phubbing【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】本文主要讲了长时间使用手机的人,称为低头族,作者对低头族给自己和社会带来的危害进行了说明。8. 推理判断题。由A chain of si
28、milar events eventually leads to the destruction of the world. 可知作者举出这个卡通片例子的目的在于告知人们低头族的坏的影响,选B。9. 判断正误题。根据文章第四段后一半和第五段“Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,”.But thats not all. Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your
29、 friends and family清楚地说明BCD三项都是过度使用手机带来的危害。只有A项没有涉及。10. 态度意图题。根据第二段中卡通视频中列举的那些事例可知过度使用手机会给我们带来很多伤害,说明作者对低头一族持反对的态度。Supportive 支持, Optimistic乐观的,Opposed 反对的, Objective客观的,故C正确。11. 推理判断题。最后一段It can also cost you your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to their death, suffered a
30、ccidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.中作者提到低头一族会让我们失去生命,带来很多社会问题。那么接下来要讨论就是如何减少人们过度使用手机。故D项正确。DThese days a green building means more than just the color of the paint. Green buildings can also refer to environmentally friendly houses, factories, and offices.Green building
31、means reducing the effect of the building on the land, Taryn Holowka of the U.S. Green Building Council(评议会) in Washington, D.C., said. According to Holowka, building account for 65 percent of total U.S. electricity use.But green building can reduce energy and water use. Also, the building are often
32、 located near public transportation such as buses and subways, so that people can drive their cars less. That could be good for the environment, because cars use lots of gas and give off pollution. Green building are often built on developed land, so that the buildings dont destroy forests.Marty Det
33、tling is project manager for a building that puts these ideas into action. The Solaire has been called the countrys first green high-rise building. According to Dettling, Weve reduced our energy use by one-third and our water by 50 percent.The Solaire cuts energy in past by using solar power. On the
34、 face of the building we have solar panels(光板) which change the suns energy into electricity, Dettling explained.The Solaire also has lights that automatically turn off when people leave the room. In addition, the building has lots of windows, allowing people to use the sun for light during the day.
35、 The Solaire cuts water by reusing it.Not everyone is eager to move into a green building, however. Some people think that things like solar panels cost more money than more traditional energy sources. Anyhow, Holowka said, Its going to be big.12. A green building means .A. a building that uses no e
36、lectricity B. a building occupyingC. a building that saves energy and water D. a green-colored building13. A green building is often built on an area of land .A. which has already been for buildingsB. which has thick forests aroundC. where people of high income liveD. where traveling around by car i
37、s most convenient14. When Holowka says in the last paragraph, Its going to be big, she means that green buildings .A. will be more comfortableB. will become popular in futureC. will be more environmentally friendD. will take the place of traditional building15. Which is the main idea of the passage?
38、A. Dettling designed the first green building in the U.S.B. The Solaire serves as a model of high buildingC. Green buildings help save environmentD. Energy shortage calls for buildings of new design【答案】12. C 13. A 14. B 15. C【解析】本文介绍了绿色建筑:在建筑的全寿命周期内,最大限度地节约资源(节能、节地、节水、节材)、保护环境和减少污染,为人们提供健康、适用和高效的使用空
39、间,与自然和谐共处。12. 细节理解题。由But green building can reduce energy and water use.可知绿色建筑意味着是节能和节水的建筑,选C。13. 细节理解题。由Green building are often built on developed land, so that the buildings dont destroy forests.可知绿色建筑常建在已经开发过的土地上,以便不再毁坏森林,故选A。14. 推理判断题。由Not everyone is eager to move into a green building, howeve
40、r. Some people think that things like solar panels cost more money than more traditional energy sources. Anyhow, Holowka said, Its going to be big.可判断出Holowka的意思是未来,绿色建筑会流行起来,选B。15. 主旨大意题。本文介绍了绿色建筑为人们提供健康、适用和高效的使用空间,与自然和谐共处,可知绿色建筑将会变大,是今后的发展方向,从长远来看将会普及、流行。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能
41、填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How can I fight laziness?Lazy people will never amount to anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind._16_. Many people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These peo
42、ple have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day.Another way to fight laziness is to cha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349960.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
