2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修1 UNIT 5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修1 UNIT 5NELSON MANDELAA MODERN HERO WORD版含解析 2021
- 资源描述:
-
1、Unit 5Nelson Mandelaa modern hero课时作业.阅读A(2020东北三校第一次联考)Winners of 2019 Gloria Barron PrizeGloria Barron Prize for Young Heroes is an award that celebrates young people from across North America who have had a positive impact on people, their communities and the environment. Each year, the Prize hon
2、ors 25 young leaders from ages 8 to 18. Fifteen top winners each receive $10,000 to support their service work or higher education. Here are some of the teenagers who have won the prize this year.Charlie Abrams, 15, and Jeremy Clark, 14, of Oregon, who cofounded Affected Generation, a youthled nonpr
3、ofit working to fight climate change, help implement(实施) effective climate policy, and create environmental films.Anna Du, 13, of Massachusetts, who invented a Remotely Operated Vehicle (ROV) that detects microplastics on the ocean floor. She also wrote a childrens book, Microplastics and Me, and ha
4、s raised more than $7,000 to distribute the book free to libraries in highneed communities.Garyk Brixi, 18, of Maryland, who developed better lifesaving relief food for starving children in developing countries. He is now teaming with an NGO (非政府组织) to begin producing his food in Malawi.Katherine Mc
5、Phie, 17, and Milan Narula, 16, of California, who cofounded Open Sesame Coding for Kids and have taught computer coding skills to more than 100 children living in homeless and domestic violence shelters.Will, 14, and Matthew Gladstone, 11, of Massachusetts, who cofounded the Blue Feet Foundation to
6、 help save the bluefooted booby (鲣鸟). They have sold more than 10,000 pairs of bright blue socks to raise more than $80,000 to fund research to study the birds decline in the Galapagos Islands.篇章导读:本文是一篇说明文,文章介绍了获得格洛丽亚巴伦奖的几位青年。1What words can best describe the winners of Gloria Barron Prize?AClever
7、and socially active.BIndependent and adventurous.CCooperative and openminded.DInspiring and socially responsible.答案:D推理判断题。根据第一段中的“Gloria Barron Prize for Young Heroes is an award that celebrates young people from across North America who have had a positive impact on people, their communities and t
8、he environment.”再结合随后几位获奖的介绍可判断他们都是鼓舞人心及对社会有责任感的人,故选D项。2How many winners are awarded for their contributions to the environment in the text?AThree.BFour.CFive.DSix.答案:C细节理解题。应该是五人,他们是:“Charlie Abrams, Jeremy Clark, Anna Du, Will”和“Matthew Gladstone”,故选C项。3What can we know about the winners of the pr
9、ize?AAnna Du made a difference with her writing abilities.BCharlie Abrams has created many environmental films.CMilan Narula is teaching computer coding skills at a school.DWill is studying the boobys decrease in the Galapagos Islands.答案:A细节理解题。根据第三段中的“Anna Du, 13, of Massachusetts . wrote a childre
10、ns book, Microplastics and Me, and has raised more than $7,000 to distribute the book free to libraries in highneed communities.”可判断她利用自己的写作技能做出了贡献,故选A项。【词汇积累】detect v. 发现;查明;侦察出distribute v. 分发;分配relief food 救济粮 【长难句分析】Gloria Barron Prize for Young Heroes is an award that celebrates young people fr
11、om across North America who have had a positive impact on people, their communities and the environment.格洛丽亚巴伦青年英雄奖是为那些对人们、社区和环境产生积极影响的北美年轻人设立的奖项。分析:此句是主从复合句。that后跟一个定语从句,修饰先行词award,其中who又引导一个定语从句,修饰young people。B(2020湖北省龙泉中学、宜昌一中高三联考)Mary Anning was an English fossil collector, dealer and paleontol
12、ogist (古生物学家). Her fossilhunting helped change the way people thought about the world.Mary was born into a poor family in England on May 21, 1799. She lived in the seaside town of Lyme Regis, in Dorset. The family had nine children. Only Mary and her brother Joseph grew up. Marys father took his chi
13、ldren along the beach. They picked up shells and stones to sell to visitors. Mary did not go to school much. Her family was too poor. And schools did not teach children about fossils. Mary could read and write. She taught herself. She learned about rocks and how bodies are made.In 1811 when Mary and
14、 Joseph were fossil hunting, Joseph saw a bone sticking out of the rock. Mary had a hammer to chip away at the rock. Very carefully she uncovered it. She found the first complete fossil of the ichthyosaur (鱼龙)Since then, Mary became crazy about fossil hunting. She liked to hunt on the beach after a
15、storm. The wind, rain and waves made the rocks crumble. It was easy to spot fossils. Most days Mary went fossil hunting with her dog, Tray.Rich friends helped Mary by selling fossils for her. They sent her money. Scientists wrote letters and came to see her. One good friend was William Buckland, a p
16、rofessor at Oxford University. Mary also opened a shop to sell fossils, stones and shells. She chatted with visitors.Mary Anning died in 1847. How evolution (进化) works was explained by Charles Darwin not long after Mary died. Her fossils had helped scientists understand how things began.篇章导读:本文是一篇记叙
17、文。文章叙述了英国化石收藏家、商人和古生物学家玛丽安宁的故事。4Why did Marys father take his children along the beach?ATo enjoy life.BTo make a living.CTo look for fossils.DTo teach them about fossils.答案:B推理判断题。由第二段中的“Marys father took his children along the beach. They picked up shells and stones to sell to visitors.”可知,玛丽的父亲经常带
18、着他的孩子们沿着海滩走。他们捡贝壳和石头卖给游客。所以玛丽的父亲带孩子们去海边是为了谋生。故选B项。5What can we learn about Mary?AHer father was a paleontologist.BHer father educated her at home.CShe had nine brothers and sisters in all.DShe might be popular at that time.答案:D 推理判断题。由倒数第二段中的“Scientists wrote letters and came to see her.” “Mary also
19、 opened a shop to sell fossils, stones and shells. She chatted with visitors.”可知,科学家与她通信并来拜访她。玛丽还开了一家商店出售化石、石头和贝壳,且与到访的游客聊一些关于化石的信息。由此推知,在那个时候她很有名,很受欢迎。故选D项。6Who was the first one to catch sight of the rock containing the first complete ichthyosaur fossil?ACharles Darwin.BMarys dog.CMary.DJoseph.答案:
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352001.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020高考语文二轮抓分天天练课件:组合练 组15 .ppt
