2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修2 UNIT 5MUSIC WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 复习 课时 作业 必修 MUSIC WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 5Music课时作业.阅读(2020广西柳州市高三上学期摸底考试)There is such a group of singers in the western musical circle at present, who enter the business as online celebrities (名人) and then become top idols and giant stars globally. They become popular for their videos online and then they are discovered by talent ag
2、ents and gradually cause huge storms in the musical circle. For example, Troye Sivan, a singer who is nicknamed “chuoye”, became popular on You Tube from an early age. As a popular video sharing website, YouTube has given rise to plenty of stars, creating a new celebrity culture. Providing a platfor
3、m where anyone can post videos, YouTube presents the opportunity for anyone to achieve fame by simply uploading a short video. Sivan has been making YouTube videos since he was 12 to show his singing talent. In the digital age, Sivan has already developed large devoted audience online and his sensit
4、ive video blogs have earned him extreme popularity. A survey has showed that US teenagers are more attracted with YouTube stars, which is a surprising result. YouTube stars are judged to be more attractive, outstanding and related than traditional stars. Looking at the survey comments and feedback,
5、teens enjoy a close and real experience with YouTube celebrities, who arent carefully directed by design. Teens also say they appreciate YouTube stars sense of humor and risktaking spirit, which are often limited by Hollywood stars. As a result, singers who make their first show in the traditional w
6、ay no longer have a complete advantage in front of the audience. Online platforms open up a lot of doors for people. They become the best place to be discovered. 篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了与传统好莱坞明星不同的“线上明星”,其火爆程度丝毫不逊色于那些大明星,说明了新时代下人们对明星的新定义。1How do online celebrities become popular?ABy acting in Hollywood.
7、BBy writing blogs on the website. CBy posting their videos online to gain recognition. DBy meeting audience across the country.答案:C细节理解题。根据第一段倒数第二句可知,他们在网上的视频很受欢迎,然后他们被天才经纪人发现,逐渐在音乐圈引起巨大的风暴。故选C。2Why does the writer mention Troye Sivan in Paragraph 1 and Paragraph 2? ATo give an example of becoming s
8、uccessful by working hard. BTo give an example of becoming a wellknown singer with the help of the website. CTo give an example of holding a successful concert. DTo give an example of sticking to great determination.答案:B推理判断题。第一段第一句是主题句,说明现在西方音乐界有这样一批歌手,他们以网络名人的身份进入这个行业,然后成为全球顶级偶像和巨星。以Troye Sivan为例,
9、是为了列举一个在网站帮助下成为知名歌手的例子,故选B。3What can we infer about Hollywood stars according to the last paragraph? AThey never give performances online. BThey are more outstanding than YouTube stars. CThey write less sensitive video blogs than YouTube stars. DThey are less humorous and risktaking than YouTube sta
10、rs.答案:D推理判断题。最后一段第四句可知,青少年们还说,他们欣赏YouTube明星的幽默感和冒险精神,而好莱坞明星受限于此,故选D。4What is the authors attitude towards online platforms like YouTube? APositive. BNegative. CUncaring. DDoubtful.答案:A推理判断题。最后一段最后两句说明在线平台为人们打开了许多大门。它们成为最好的被发现的地方。故可知作者对在线平台持积极的态度。【词汇积累】platform n. 平台devoted adj. 忠诚的;全心全意的give rise to
11、 使发生,引起【长难句分析】Looking at the survey comments and feedback, teens enjoy a close and real experience with YouTube celebrities, who arent carefully directed by design.从调查的评论和反馈来看,青少年们喜欢与那些没有经过精心设计的YouTube名人们亲密和真实地接触。分析:这是一个主从复合句。who引导一个非限制性定语从句,修饰先行词YouTube celebrities;Looking at the survey comments an
12、d feedback为现在分词短语作状语。.完形填空She is a 92yearold, thin, calm and proud lady, who is fully dressed each morning by eight oclock. Her husband of 70 years recently 1 , making the move necessary. After many hours of waiting 2 in the hall of the nursing home, she smiled 3 when told her room was ready. As she
13、 walked slowly to the elevator, I provided a true 4 of her tiny room, 5 the old sheets that had been 6 on her window. “I love it,” she said with the 7 of an eightyearold girl having just been 8 with a new puppy (小狗). She said, “Happiness is something you 9 ahead of time. Whether I like my room or no
14、t doesnt depend on how the furniture is 10 . Its how I arranged my 11 . I have already decided to love it. Its a decision I 12 every morning when I wake up. Each day is a gift, and as long as my eyes open Ill 13 the new day and all the happy 14 . Ive stored away.” Mrs Jones was 15 happy in the nursi
15、ng home and she died at the age of 108. 篇章导读:本文是一篇记叙文。作者在疗养院遇到了92岁高龄的琼斯太太,琼斯太太讲述了自己对于幸福的理解,告诉我们:珍惜当下,享受每一天。1A.gatheredBsurvivedCsufferedDdied答案:D根据下文可知,琼斯太太搬去疗养院住,可推知她的丈夫去世了(died)。故选D。2A.anxiouslyBrudelyCpatientlyDcautiously答案:C根据下文“she smiled”可推知,此处指琼斯太太耐心地(patiently)等待。故选C。anxiously “焦急地,忧虑地”;rude
16、ly “无礼地,粗鲁地”;cautiously “慎重地,谨慎地”。3A.sadlyBsweetlyCfluentlyDdisappointedly答案:B结合上下文可知,琼斯太太是一位非常乐观的人,且上文提到她在大厅中等了很长时间都很有耐心,没有表露出消极情绪,因此sweetly “甜甜地”符合题意。故选B。4A.imaginationBthinkingCunderstandingDdescription答案:D结合文意,此处指作者向琼斯太太详细地描述了她小屋内的陈设。imagination “想象力”;thinking “思考,思想”;understanding “理解;谅解”;descr
17、iption “描述;刻画”。故选D。5A.includingBcontainingCequippingDlosing答案:A“the old sheets”显然是属于“her tiny room”的一部分,因此此处表示“包括”,故选A。contain指“作为组成部分而被包含或容纳在内”;include指“作为整体中的一部分而被包括进去”。6A.washedBhungCburnedDcleaned答案:B结合常识,此处指旧床单被挂在(hung)窗户上。故选B。7A.sadnessBsicknessChappinessDkindness答案:C上文提到“I love it”,显然琼斯太太很高兴地
18、说道。故选C。8A.mixedBpresentedCbannedDdecorated答案:B结合文意,此处指琼斯太太很开心,就像8岁的小女孩得到别人赠送(presented)的小狗一样开心。故选B。9A.decideBloseCdreamDallow答案:A根据上文可知,琼斯太太在还没有看到房间之前,就先表达出对房间的喜爱,再联系下文“I have already decided to love it.”可知此处指幸福是你事先决定好了(decide)的东西。故选A。10A.paintedBboughtCsoldDarranged答案:D根据文意,此处指家具的摆放,因此arrange “布置,整
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352009.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
