山东省滕州市第一中学2019-2020学年高二5月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省滕州市第一中学2019-2020学年高二5月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 滕州市 第一 中学 2019 2020 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高二英语月考第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation take place? A.In a shop. B.In a restaurant. C.In a supermarket.2.How did the man spend his free time with his friends?A.They played sp
2、orts. B.They watched TV programs. C.They played computer games.3.What does the man think of the seats on the plane?A.Wide. B.Comfortable. C.Small.4.What are the speakers mainly talking about?A.The whales. B.The weather. C. A voyage.5.When was Tim born?A.On February 24. B.On February 28. C.On Februar
3、y 29.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答 时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why does the woman look tired?A.She didnt sleep well. B.She had some trouble at work. C.She looked after two teenagers.7.What happene
4、d to the teenagers eventually?A.They were beaten by the security guard.B.They were sent to the police station. C.They were picked up by their parents.听第7段材料,回答第8至10题。8.Who is the woman probably?A.A reporter. B.A passer-by. C.A listener.9.What can we know from the conversation?A.The roads have been c
5、leared up. B.All people have been rescued. C.The river bank is broken.10.What is the purpose of the conversation? A.To give a warning. B.To cover a story. C.To ask for help.听第8段材料,回答第11至13题。11.What does the woman want to know about?A.The mans eating habit. B.The mans way to solve problems. C.The man
6、s life in the host family.12.How does the man feel about having meat or cheese every morning?A.Unbearable. B.Just so-so. C.Satisfied.13.What does the woman suggest the man do? A.Change a host family. B.Prepare breakfast himself. C.Communicate his ideas to the host.听第9段材料,回答第14至16题。14.What does the m
7、an do in the supermarket?A.He deals with shelves. B.He works at the cash desk. C.He handles customers complaints.15.How long has the man worked in the supermarket?A.One week. B.Two weeks. C.Three weeks.16.What does the woman suggest the man do?A.Leave his job. B.Ask for a higher position. C.Apologiz
8、e to the boss.听第10段材料,回答第17至20题。17.When does the speech probably take place?A.At the beginning of a term. B.In the middle of a term. C.At the end of a term.18.How long is the office open during the weekday? A.8 hours. B.11 hours. C.12 hours.19.What can Jarrod Howard help with? A.Study-related proble
9、ms. B.Information about jobs. C.Money matters.20.Whom should students turn to if they have personal problems?A.Rodney Reid. B.Jim Smith. C.Laura Lea.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C, D四个选项中,选出最佳选项。AAs one of our talented remote editors, youll have the ability to work
10、from home while choosing the types of tasks that interest you. You will receive free training through online talks and our company newsletters. You will have job security and be paid on time. Working with Scribendi INc. requires a middlle level of computer and Internet knowledge. You need to be good
11、 at downloading and uploading files, attaching files to emails, saving and finding files on your computer, transferring files and renaming files.You should have a good working knowledge of the major document file formats and their associated software programs.Standard qualifications:Editor:A univers
12、ity degree in a related fieldAt least three years of experience in editing, writing, document production or language Aching A native speaker of the English languageExcellent reading comprehension skills and the ability to follow written instructions and work independentlyAn average editing or proofr
13、eading(校对)speed of 1,000-1,500 words per hourMicrosoft Word 2010 or later on a secure PC (not Mac) computerBroadband/high-speed Internet accessThe ability to accept payments in your own account in US dollars using PayPal; please review PayPals international payment network for more details.Preferred
14、 qualifications:A post-graduate degree in a related fieldAccess to additional word processing/document production software (e.g, Star/Open Office. Word Perfect, Open Office, LaTeX, Acrobat, Final Publisher.PageMaker)ln-depth knowledge of one or more style guides (e.g, Chicago Manual of Style, Turabi
15、an,APA)Please note that applications for this position are NOT accepted by email. Please do not call or email for more information about a position or to discuss an application. Please note that only applicants selected for evaluation will be contacted. Please visit http:/ for application. Be carefu
16、l about meeting deadlines.1. The remote editor A. will study the knowledge of type settingB. will receive training that needs to by paid forC. will accept his payments by using PayPalD. can rest on weekends and have good pay2. Who will probably be one of the remote editors?A. All American with a uni
17、versity degree, who worked 3 years for a newspaper.B. A Chinese, with a university,who worked 5 years for a translationcomply.C. An English wish a high school degree, who worked 3 years for a newspaper.D. A Frenchman with a university degree, who has a high level of computer knowledge,3. Which of th
18、e following is TRUE?A. Those applying for the job will be given a job interview.B. One can apply for the job throughout the yearC. Communication is very important for one to get the job.D. One can apply for the job through the website,【答案】1. C 2. A 3. D【解析】本文是一篇应用文,介绍了远程编辑的工作特点、申请要求及申请方式。【1题详解】细节理解题
19、。根据Editor 中的“The ability to accept payments in your own account in US dollars using PayPal”可知,远程编辑使用贝宝接受付款,故C项正确。【2题详解】推理判断题。根据Editor 中的“A university degree in a related field”及“At least three years of experience in editing, writing, document production or language Aching”可知,相关专业大学毕业并且有三年以上相关行业的工作经验
20、的美国人可能会成为一名远程编辑,故A项正确。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的“Please visit http:/ for application.”可知,你可以在网站上申请远程编辑,故D项正确。BDont get mad the next time you catch your teenager texting when he promised to be studying. He simply may not be able to resist. A University of lowa(UI) study found teenagers are far more sensiti
21、ve than adults to the immediate effect or reward of their behaviors. The findings may help explain why the initial rush of texting may be more attractive for adolescents than the long-term pay off of studying.For the teenager, the rewards are attractive. says Professor Jatin Vaidya,an author of the
22、study. They draw adolescent. Sometimes, the rewards are a kind of motivation for them. Even when a behavior is no longer in a teenagers best interest to continue, they will, because the effect of the reward is still there and lasts much longer in adolescents than in adults .For parents,that means li
23、miting distraction (分心的事情)so teenagers can make better choices. Take the homework and social media dilemma: At 9 p.m., shut off everything except a computer that has no access to Facehook or Twitter, the researchers advise. Im not saying they shouldnt be allowed access to technology, Vaidya says. Bu
24、t some help in netting their concentration is necessary for them so they can develop those impulse-control skills.”In their study,Vaidya and co-author Shaun Vecera note researchers generally believe teenagers are impulsive(冲动的),make bad decisions,and engage in risky behavior because the frontal lobe
25、s(额叶)of their trains are not fully developed. But the UI researchers wondered. whether something more fundamental was going on with adolescents to cause behaviors independent of higher-level reasoning.We wanted to try to understand the brains reward system how it change from chillhood to adulthood,
26、Says Vaidya, who adds the reward character in the human brain is easier than decision-making. “Weve been trying to understand the reward process in adolescence and whether there is more to adolescence behavior than an under-developed frontal lobe,”he adds.For their study ,the researchers persuaded 4
27、0 adolescents, aged 13 and 16,and 40 adults, aged 20 and 35 to participate.In the future,researchers hope to look into the psychological and neurological(神经学上的)aspects of their results.4. What does the passage mainly tell us?A. The initial rush of texting is less attractive for adolescents than the
28、long-term pay off of studying.B. Always, rewards are attractive to teenagers.C. Resistance can be controlled well by adolescents.D. Getting rewards is the greatest motivation for adolescents to study.5. Which statement agrees with Vaidyas idea?A. The influence of the reward is weak in adolescents.B.
29、 Parents should help children in making decisions.C. Children should have access to the Internet.D. Children need help in refocusing their attention.6. What result does teenagers brain underdevelopment lead to?A. Doing things after some thought.B. Making good decisions.C. Joining in dangerous action
30、s.D. Escaping risky behavior.7. How did the researchers carry out their study?A. By making a comparison of brain examinations.B. By examining adults brain.C. By examining teenage brain.D. By building the trains reward system.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了青少年对即时效应和奖励比成人更敏感,所以奖励对青少年总是很有吸引
31、力。【4题详解】主旨大意题。根据第一段中的“teenagers are far more sensitive than adults to the immediate effect or reward of their behaviors. The findings may help explain why the initial rush of texting may be more attractive for adolescents than the long-term pay off of studying.”可知,本文介绍了青少年对即时效应和奖励比成人更敏感,所以奖励对青少年总是很有
32、吸引力,故B项正确。【5题详解】推理判断题。根据第三段中的“But some help in netting their concentration is necessary for them so they can develop those impulse-control skills”可知,Vaidya认为帮助孩子们集中注意力是必要的,这样他们就能发展出控制冲动的技能,故D项正确。【6题详解】细节理解题。根据第四段中的“In their study,Vaidya and co-author Shaun Vecera note researchers generally believe t
33、eenagers are impulsive,make bad decisions,and engage in risky behavior because the frontal lobes of their trains are not fully developed.”可知,大脑前庭发育不良会导致青少年冲动、做错误的决定和参与危险的行为,故C项正确。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“Whether there is more to adolescence hehavior than an under-developed frontal lobe,”he adds.For the
34、ir study ,the researchers persuaded 40 adolescents ,aged 13 and 16,and 40 adults, aged 20 and 35 to participate.”可知,研究人员是通过对比40名青少年和40名成人的检查结果而展开研究的,故A项正确。【点睛】科普类说明文的主旨大意题难度较大,这类文章的特点是一般在开头就会介绍研究结果。然后再详细介绍研究过程,因此抓住表示研究结果的句子是理解文章主题的关键,如本篇第1题,文章第一段中的“teenagers are far more sensitive than adults to the
35、 immediate effect or reward of their behaviors. The findings may help explain why the initial rush of texting may be more attractive for adolescents than the long-term pay off of studying.”就介绍了研究结果研究发现青少年对即时效应和奖励比成人更敏感,所以奖励对青少年总是很有吸引力,所以文章介绍的是奖励对青少年总是很有吸引力。C“Birds” and “airports” are two words that,
36、 paired together,dont normally paint the most harmonious picture. So it really raises some eyebrows when China announces plans to build an airport that is for birds.Described as the worlds first-ever bird airport, the proposed Lingang Bird Sanctuary(保护区)in the northern coastal city of Tianjin is, of
37、 course,not an actual airport. Rather,its a wetland preserve specifically designed to accommodate hundreds-even thousands-of daily takeoffs and landings by birds traveling along the East Asian-Australian Flyway. Over 50 species of migratory (迁徙的)water birds,some endangered, will stop and feed at the
38、 protected sanctuary before continuing their long journey along the flyway.Located on a former landfill site,the 150-acre airport is also open to human travelers.(Half a million visitors are expected annually.) However,instead of duty-free shopping,the main attraction for non-egg-laying creatures at
39、 Tianjins newest airport will be a green-roofed education and research center, a series of raised “observation platforms” and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 miles.“The proposed Bird Airport will be a globally significant sanctuary for endangered migratory bird species,
40、 while providing new green lungs for the city of Tianjin.” Adrian McGregor of an Australian landscape architecture firm explained of the design. Frequently blanketed in smog so thick that it has shut down real airports, Tianjin is a city-Chinas fourth most populous-that would certainly benefit from
41、a new pair of healthy green lungs8. The underlined phrase “non-egg-laying creatures” in Paragraph 3 refers to?A. Visitors.B. Designers.C. Endangered water birds.D. Planes.9. What do we know about the airport according to the passage?A. People cannot watch birds up close here.B. It is located on a 15
42、0-acre landfill site.C. It functions as an actual airport and a wetland preserve.D. It provides migratory birds with food and shelter.10. What can we infer from the last paragraph?A. The airport will become a permanent home for birds.B. Tianjin will win worldwide fame in the future.C. Tianjins air q
43、uality will improve thanks to the airport.D. Tianjin will be able to accommodate more people.11. What is this passage mainly about?A. Airports shut down and open up.B. China is to open the first Bird Airport.C. Airports turn into green lungs.D. Birds are no longer enemies to airports.【答案】8. A 9. D 1
44、0. C 11. B【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,主要介绍了中国将在天津建立鸟儿机场保护区的计划以及具体规划内容和其重大意义。【8题详解】词义猜测题。根据画线词前的“instead of duty-free shopping”及画线词后的“a green-roofed education and research center, a series of raised “observation platforms” and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 miles.”可知,天津鸟儿机场保护区对游客
45、的主要吸引力将是一个绿色屋顶的教育和研究中心,观赏台以及一个总长超过4英里的风景优美的步行道和自行车道网络,而不是免税购物,由此可知画线词词义为“游客”,故A项正确。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“Over 50 species of migratory (迁徙的)water birds,some endangered, will stop and feed at the protected sanctuary before continuing their long journey along the flyway.”可知,迁徙的候鸟可以在机场保护区停留和吃东西,然后继续飞行,也就是
46、机场保护区可以为候鸟提供食物和住所,故D项正确。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中“The proposed Bird Airport will be a globally significant sanctuary for endangered migratory bird species, while providing new green lungs for the city of Tianjin.”及“Tianjin is a city-Chinas fourth most populous-that would certainly benefit from a new pair
47、 of healthy green lungs”可知,天津的空气质量和环境会因为这个鸟儿机场保护区得到很大的改善,故C项正确。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第二段中的“Described as the worlds first-ever bird airport, the proposed Lingang Bird Sanctuary(保护区)in the northern coastal city of Tianjin is, of course,not an actual airport.”可知,本文主要介绍了中国将在天津建立鸟儿机场保护区的计划以及具体规划内容和其重大意义
48、,故B项正确。【点睛】词义猜测题的难度较大,对画线词上下文的理解是关键,例如本篇第1题,根据画线词前的“instead of duty-free shopping”及画线词后的“a green-roofed education and research center, a series of raised “observation platforms” and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 miles.”可知,免税购物、绿色屋顶的教育和研究中心、观赏台以及风景优美的步行道和自行车道网络都是为了吸引游客
49、而设计的,由此可知画线词词义为“游客”。DTeenagers who check social media for several hours a day are at the risk ofdeveloping ADHD (多动症), a study has concluded.The research team, from the University of Southern California, tracked 2,600teenagers aged 15 and 16. They asked them how many times they checked theirphones a
50、nd other digital devices for various reasons, and then monitored them for symptoms of ADHD. After two years, those who had checked their phones the mostoften were twice as likely as those who checked the least often to show signs ofADHD.Writing in the JAMA medical journal, the scientists said, “Mode
51、rn mediadevices immediately inform users when new text messages, social media postings, or videogame play invitations arrive. Exposure to such information may drawattention away from important tasks. Frequent distraction could interrupt thedevelopment of constant attention and organization skills.”T
52、hey believe constant access to instant entertainment also has an impact. Researcher Professor Adam Leventhal said all previous research had focused on the link between ADHD and televisions. “Whats new is that previous studies on thistopic were done many years ago, when social media, mobile phones, t
53、ablets andmobile apps didnt exist. We can say with confidence that teens who are exposedto higher levels of digital media are significantly more likely to develop ADHDsymptoms in the future,” he said.Leventhal believes the findings help fill a gap in understanding how newmobile media devices and see
54、mingly limitless content pose a mental health risk forchildren. And the findings serve as a warning.British scientists welcomed the findings. But Professor Andy Przybylski of theOxford Internet Institute said, “The study relies on survey responses provided bythe students in question. It is not clear
55、 if teachers or parents would rate the childrensimilarly or if the self-reported measure of digital screen use is related with eitheractual behavior or higher quality survey items.”12. How did the researchers conduct the study?A. By monitoring 2,600 teenagers with ADHD.B. By tracking the participant
56、s for two years.C. By analyzing data from previous researches online.D. By controlling different teens time spent on social media.13. What does Leventhal think of the exposure to higher levels of digital media?A. It will cause diverse ADHD symptoms.B. It will create higher ADHD risks.C. It will weak
57、en teenagers confidence.D. It will have a major influence on organization skills.14. What does Professor Andy Przybylski think of the study?A. It provides a better understanding of the media.B. It should have focused on parents responses.C. Its findings are not reliable enough.D. Its a breakthrough
58、in this field.15. What can be a suitable title for the text?A. The use of digital media is on the riseB. Teens are increasingly exposed to ADHDC. Heavy use of social media may increase ADHD risksD. Teens exposure to modern media calls more attention【答案】12. B 13. B 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。主要叙述了一项研究表明,
59、每天花几个小时查看社交媒体的青少年有患多动症的风险这一发现展开。研究人员通过对参与者进行了为期两年的追踪得出了这一发现。科学家指出频繁的分心会阻碍持续的注意力和组织能力的发展。而两位教授Adam Leventhal和Andy Przybylski就此发现表达了自己的看法。【12题详解】细节理解题。根据第二段最后一句After two years, those who had checked their phones the most often were twice as likely as those who checked the least often to show signs of
60、ADHD. 两年后,那些经常查看手机的人出现多动症症状的几率是那些不经常查看手机的人的两倍。由此可知,研究人员对参与者进行了为期两年的跟踪来进行这项研究的,故选B。【13题详解】推理判断题。根据第四段最后一句We can say with confidence that teens who are exposed to higher levels of digital media are significantly more likely to develop ADHD symptoms in the future可知Leventhal认为频繁接触数字媒体的青少年在未来更有可能出现ADHD症状
61、。由此判断出频繁接触数字媒体会增加ADHD的风险。故选B。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一句It is not clear if teachers or parents would rate the children similarly or if the self-reported measure of digital screen use is related with either actual behavior or higher quality survey items.可知Andy Przybylski认为目前尚不清楚老师或家长是否会对孩子做出类似的评价等,由此判断出他认为
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352486.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
