2021春新教材高中英语 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY单元素养评估卷基础测评(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT THE VALUE OF MONEY单元素养评估卷基础测评含解析新人教版必修第三册 2021 新教材 高中英语 MONEY 单元 素养 评估 基础 测评 解析 新人
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 THE VALUE OF MONEY单元素养评估卷(五)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIndependence is something that can be difficult to achieve. But dont worry because here we have four books that can help you. If you dont buy less than three of them, youll b
2、e given a 20% discount!The Total Money Makeover by Dave RamseyTaking care of your finance is hard. Dave Ramsey, a famous businessman, is here to take you on the whole process of planning your finance, and show the myths of cash advance and debt consolidation(债务重整), to make sure your finance is healt
3、hy. Price: $14.49Graces Guide by Grace HelbigGrace Helbig shared her tips on becoming a grown-up. The book is full of personal stories of Helbig, her struggles and the lessons she learnt from failing many times. This book is your on-the-go fun read with pictures and drawings of Helbig, and worksheet
4、s(工作记录表) to practice. Price: $7.95The Oh She Glows Cookbook by Angela LiddonHaving suffered from eating disorder and living on diet, Angela Liddon promised to eat healthily forever. She threw out her fat-free butter spray(黄油喷雾) and low-calorie frozen dinners after learning how to properly cook. This
5、 book contains more than 100 recipes(食谱) covering breakfast, salads, soups, power snacks and the main dishes for a healthy meal at any time of the day. We all know that healthy eating is all part of being independent. Price: $22.22Tiny Beautiful Things by Cheryl StrayedLife can be hard, especially w
6、hen it comes to relationships with others. In the book, Strayed gives advice on love and life. She writes about different subjects: a son rejected by his parents, a mother who has lost her child. And the message hidden throughout all her advice is always that, if you want a good life, you have to cr
7、eate it. Price: $8.761. How much will you save at least if you buy three of the listed books?A. $5.68. B. $6.24.C. $8.95. D. $9.10. 解析:细节理解题。根据第一段的“If you dont buy less than three of them, youll be given a 20% discount!”可知,如果你买至少3本书,就会得到20%的折扣,如果你买了三本书,至少能省(14.49+7.95+8.76)0.2=6.24(美元)。答案:B2. What i
8、s special for the book Graces Guide?A. It is about how to grow up healthily. B. It is mainly about how to work better. C. It is based on its authors life experiences. D. It teaches readers to learn from others life stories. 解析:细节理解题。根据Graces Guide by Grace Helbig部分的“The book is full of personal stor
9、ies of Helbig .”可知,这本书充满了Helbig的个人故事,由此可知,Graces Guide这本书的特别之处是基于作者的生活经历。答案:C3. Which book should you choose for someone who is bad at getting along with others?A. Graces Guide. B. Tiny Beautiful Things. C. The Total Money Makeover. D. The Oh She Glows Cookbook. 解析:细节理解题。根据Tiny Beautiful Things by C
10、heryl Strayed部分的“Life can be hard, especially when it comes to relationships with others.”可知,对于不善于与人相处的人,你应该选择Tiny Beautiful Things这本书。答案:BBArthur Miller(19152005) is universally recognised as one of the greatest dramatists of the 20th century. Millers father had moved to the USA from Austria-Hungar
11、y, drawn like so many others by the “Great American Dream”. However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early 1930s. Millers most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack on the American system, with its aggressiv
12、e way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Loman, the hero of the play, we see a man who has got into trouble with this system. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he cant do the work,
13、then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at a loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end. When it was first staged in 1949, the play was greeted with
14、enthusiastic reviews, and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first play to win all three of these major awards. Miller died of heart failure at his home in Roxbury, Connecticut, on the evening of February 10, 200
15、5, the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway. 4. Why did Arthur Millers father move to the USA?A. He suffered from severe hunger in his home country. B. He was attracted by the “Great American Dream”. C. He hoped to make his son a dramatist. D. His family busin
16、ess failed. 解析:细节理解题。根据第一段第二句“Millers father had moved to the USA from Austria-Hungary, drawn like so many others by the Great American Dream.”可知,米勒的父亲搬到美国去是被“伟大的美国梦”所吸引,故选B。答案:B5. What can we learn about Willy Loman?A. He treats his employer badly. B. He runs the Wagner Company. C. He is a victim o
17、f the American system. D. He is regarded as a hero by his colleagues. 解析:推理判断题。由第二段中的“. if he cant do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go . kills himself in the end.”可推知,Willy Loman 是美国社会制度的牺牲品。答案:C6. After it was first staged, Death of a Salesman . A. ac
18、hieved huge successB. won the first Tony AwardC. was warmly welcomed by salesmenD. was severely attacked by dramatists解析:细节理解题。由第三段第一句“When it was first staged in 1949 . the Pulitzer Prize for Drama.”可知,这部戏剧获得了巨大的成功,故选A。B项错误在于不是赢得了第一个 Tony Award。答案:A7. What is the text mainly about?A. Arthur Miller
19、and his family. B. The awards Arthur Miller won. C. The hardship Arthur Miller experienced. D. Arthur Miller and his best-known play. 解析:主旨大意题。综合整篇文章可知,本文主要介绍了阿瑟米勒的生平及其代表作品。答案:DC“Can I have a glass of hot water?” This is a very common question for Chinese customers in a restaurant. For many Chinese
20、people, nothing is more common than drinking hot water every day. However, the simple habit is like a mystery to some from other countries. For many Westerners, the idea of drinking hot water is very strange. However, most Chinese people think the Americans habit of drinking ice water is equally odd
21、 and even unhealthy. Some seniors would even carry a tea kettle when they travel, since their Chinese stomachs refuse to take the cold water from the tap. Drinking hot water is considered to be healthier among Chinese people. Traditional Chinese medicine explains drinking cold water leads to an imba
22、lance in temperature. Chinese doctors are encouraging more people outside China to take on the habit of drinking hot water, especially for women. But in Western countries, drinking hot water isnt common. Westerners often take drinks with ice, not just on hot days but almost every day. There is a sto
23、ry online that a British man, who has been in Beijing for over five years, visited a local caf when going back to England. He was waited on by a friendly waitress and in a British accent said, “Can I have a glass of hot water, please?” The waitress eyes widened. She was so confused. “To . to . to dr
24、ink?” she doubted. Eventually, the man received the steaming liquid but felt cold stares from every corner of the caf. Westerners are as curious about why Chinese people drink hot water as Chinese are about why Westerners drink cold water. This cultural difference is not a simple issue(问题), but rela
25、ted to history, culture, and science. As a matter of fact, many teenagers now rely on bottled water for daily drinking. With the younger generation growing up, will drinking hot water become a less popular life habit? Who knows!8. What does the underlined word “odd” in paragraph 2 mean?A. Common.B.
26、Strange.C. Satisfying.D. Convenient.解析:词义猜测题。根据上文“For many Westerners, the idea of drinking hot water is very strange.”可知对于许多西方人来说,喝热水的想法是很奇怪的。此处为转折对比。然而,大多数中国人认为美国人喝冰水的习惯同样奇怪,甚至是不健康的。故选B项。答案:B9. Who is specially advised to drink hot water by Chinese doctors?A. Westerners.B. Chinese.C. Women.D. The
27、elderly.解析:细节理解题。根据第二段最后一句“Chinese doctors are encouraging more people outside China to take on the habit of drinking hot water, especially for women.”可知中国医生特别建议女性喝热水。答案:C10. What can be inferred from the text?A. Drinking hot water is very good for health. B. Drinking cold water is very harmful for
28、health. C. Different drinking habits are probably related to different cultures. D. More and more people will use bottled water for daily drinking. 解析:推理判断题。根据第五段最后一句“This cultural difference is not a simple issue, but related to history, culture, and science.”可知,这种文化差异不是一个简单的问题,而是与历史、文化和科学有关。答案:C11
29、. Whats the authors attitude towards teenagers drinking bottled water?A. Opposed(反对的).B. Supportive.C. Negative.D. Unclear.解析:推理判断题。从文章最后两个词“Who knows!”可以看出作者也不知道究竟会怎样,即可以推断出作者的态度是模糊不清的。答案:DDHere are three financial habits you might want to consider breaking.1. Spending more than you want to earn re
30、wards pointsProvided theyre used responsibly, rewards credit cards can be a good thing. However, if you find yourself using a credit card just to get more points, you might be in for a world of trouble. One way you can break this bad habit is to only use your rewards card for regular, monthly expens
31、es. Lets say you decide to leave your card at home and only use it to make payments on your phone bill, which you then pay back in full every month.2. Coming home to a big pile of bills is a drag. Theres no doubt about it. But tossing them onto the coffee table and ignoring them for weeks on end can
32、 have terrible consequences for your financial well-being. Whenever you find yourself faced with a bill, do with it immediately. While it might be a bit of a struggle at first, over time you can get the rewards of having less financial stress.3. Cycling your debt without fixing the real problemWhile
33、 having a lower interest rate can help solve short-term problems for you, you could be avoiding the fundamental issue. In fact, it might even be keeping you from coming to terms with the behaviour that is forcing you into a state of debt. Building a budget(预算) could help you uncover ways to cut back
34、 and save.For most of us, changing our behaviour isnt as simple as turning off a switch, so it may take a lot of time and effort. Starting is the hardest part but, I can assure(保证) youit gets easier with time.12. You will get into trouble by using credit cards if you want to .A. use them to pay your
35、 phone billB. put your credit cards at homeC. pay back in full every monthD. earn more rewards points解析:细节理解题。根据第二段第二句“However, if you find yourself using a credit card just to get more points, you might be in for a world of trouble.”可知,如果在使用信用卡的时候总是想着赚积分,就会有麻烦。故选D。答案:D13. What is the subtitle for t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352519.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
