山东省潍坊市北海中学2021-2022学年高二9月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省潍坊市北海中学2021-2022学年高二9月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 潍坊市 北海 中学 2021 2022 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、潍坊北海中学高二英语月考试题第一部分 听力(共两节, 满分30 分)做题时, 先将答案标在试卷上。录音内容结束后, 你将有2 分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5 小题;每小题1. 5 分, 满分7. 5 分)答案是C。1. Where is the woman going first?A. The school. B. The library. C. A bookstore.2. When does the game finish?A. At 4:00. B. At 3:40. C. At 3:20.3. What will the man do this weekend?A
2、. Visit his grandma. B. Stay at home with his friend.C. Have dinner with his aunt s family.4. Why hasnt the man got the letter?A. He couldnt find the post office. B. He has been too busy. C. He forgot about it.5. What are the two speakers talking about?A. A desk. B. A colleague. C. Piles of paper.第二
3、节( 共15 小题;每小题1. 5 分, 满分22. 5 分)听第6段材料, 回答第6、7 题。6. Who is the woman most probably?A Dr. Smiths wife. B. Dr. Smith assistant. C. Dr. Smiths neighbor.7. Whats the man going to do next?A. Go to a bar. B. Meet Dr. Smith. C. Wait in the waiting room.听第7 段材料, 回答第8. 9 题。8. How does the woman feel about her
4、 presentation?A. Confident. B. Unsure. C. Terrified.9. When will the conference be held?A. This Thursday. B. This Friday. C. Next Monday.听第8 段材料, 回答第10 至12 题。10. Where are the speakers?A. At an airport. B. In a hotel. C. In a restaurant.11. Why do they decide to go to the coffee stand?A. To have a r
5、est. B. To get the luggage. C. To avoid the crowd.12. Why does the man want to pay for the coffee?A. To show his generosity. B. To repay the woman s treat. C. To thank the woman for her help听第9 段材料, 回答第13 至16 题。13. Who is the man probably?A. A house owner. B. A house buyer. C. A housing agent.14. Wh
6、at s the total cost of a room?A. $ 700. B. $ 730. C. $ 1, 000.15. What attracts the woman most about the house?A. The heating system. B. The position. C. The price.16. What can people do in the house?A. Do some indoor sports. B. Enjoy an open fire in winter.C. Have a good view of the garden.听第10 段材料
7、, 回答第17 至20 题。17. What s the speaker doing?A. Introducing the school cafeteria. B. Advertising the school cafeteria.C. Giving advice on the school cafeteria.A. Healthy. B. Dull. C. Special.19. Why dont some students eat in the cafeteria?A. The food is tasteless. B. The kitchen is untidy. C. The pric
8、es are unreasonable.20. What does the speaker say about the cafeteria?A. The staff there are friendly. B. Its made a few changes to the menu.C. Students have to wait there for a seat.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从题中所给的(A、B、C、D)四个选项中,选出最佳答案。AYoull find it amazing to support pe
9、ople when you go out to eat! Just look for restaurants that hire people with disabilities,which are making the world a more inclusive place. Each bakery,caf and restaurant below has a wonderful and heartwarming story.Hugs Care: McKinney,TexasRuth Thompson once had a vision to create a nonprofit caf
10、that would be run and operated primarily by adults with special needs. With hard work,a strong passion and an amazing team,Hugs Caf opened its doors in 2015.“Hugs Caf is now so much more than a job to our 23 teammates,which is enhancing the meaningful lives of adults with special needs through train
11、ing and employment at Hugs Caf. Thompson says.VinnyBays Coffee and Eatery: Panama City,Florida“A lot of people plan their vacations around coming to this coffee shop,”says caf owner Kara Rigby. Vinny Bays Coffee and Eatery was established “so that Baylee had a place to work,”Rigby adds. Baylee is Ri
12、gbys daughters friend who has a disability. The coffee shops goal become training for individuals like Baylee. Some workers have even started at Vinny Bay s and were able to work in a regular workplace. Rigby says that her employees” have a whole lot more abilities than disabilities. They love uncon
13、ditionally,and it changes the whole environment and business.” Rigby believes that incorporating even just one or two disabled individuals into a business can change the whole atmospherefor the better!Sugar Pl um Bakery: Virginia Beach,VirginiaHead to Sugar Plum Bakery to find a delicious carrot cak
14、e and see people with disabilities successfully working alongside nonedisabled workers. Sugar Plum has been promoting the integration of adult s with developmental disabilities by providing training and employment opportunities to more than 1,000 people with disabilities since 1987.Whether theyre sc
15、ooping cookies or making cupcakes,Sugar Plums disabled employees are the backbone of the bakery.1. What do the three restaurants have in common?A. They are established by adults with special needs.B. They are supported by charities or local government.C. The provide training and employment to disabl
16、ed individuals.D. The employers and employees there are all individuals with disabilities.2. It can be known from the passage that _.A. Hugs Caf set up in 1987 now has 23 teammatesB. Rigby founded her coffee shop to help Baylee,her daughterC. Disabled individuals are not able to work in a regular wo
17、rkplaceD. Sugar P1um Bakery hires both normal people and people with disabilities3. What does the underlined sentence in the last paragraph suggest?A. Disabled workers there are the most important part.B. The bakery get s support and strength from backbone.C. The customers are always backing the dis
18、abled workers.D. The employees have a whole lot more abilities than disabilities.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文,介绍了三家致力于帮助残疾人的面包店和咖啡店。【1题详解】推理判断题。根据Hugs Caf is now so much more than a job to our 23 teammates,which is enhancing the meaningful lives of adults with special needs through training and
19、 employment at Hugs Caf. Thompson says.可知对于Thompson 的23位同事来说,在Hugs Caf工作不仅是份工作,这些有特殊需求的成年人通过在Hugs Caf得到的培训和工作增加了生活的意义。有特殊需求的成年人就是指残疾人,说明Hugs Cafe为残疾人提供培训和就业机会。根据Baylee is Rigbys daughters friend who has a disability. The coffee shops goal become training for individuals like Baylee.可知贝利是个残疾人。VinnyBa
20、ys Coffee这家咖啡馆的目标是为像贝利这样的残疾人提供培训。根据Sugar Plum has been promoting the integration of adult s with developmental disabilities since 1987.可知Sugar Plum这家店自从1987年以来,为超过1000名残疾人提供了培训和就业机会。综上所述,三家店都为残疾人提供培训和就业机会,故选C项。【2题详解】推理判断题。根据Head to Sugar Plum Bakery to find a delicious carrot cake and see people wit
21、h disabilities successfully working alongside nonedisabled workers.可知在Sugar Plum Bakery可以看到残疾人和非残疾人一起工作,这说明Sugar Plum Bakery既雇佣普通人又雇佣残疾人,故选D项。【3题详解】推理判断题。划线部分Sugar Plums disabled employees are the backbone of the bakery. 意思为“Sugar Palm的残疾人员工是这个面包店的支柱”,将残疾人员工比作支柱表明他们是这里最重要的部分,故选A项。【点睛】推理判断题主要考查考生理清上下
22、文逻辑关系的能力和考生的识别能力。考生要把握文章的内在关系,理解文章的真正含义。比如本文第3小题,根据Sugar Plums disabled employees are the backbone of the bakery.可知这家店的残疾人员工被比喻成支柱,支柱一般是用于形容中坚力量的,这说明残疾人员工是这家店最重要的一部分,故选A项。BClara Daly was seated on an Alaska Airlines flight from Boston to Los Angeles when a flight attendant asked an urgent question o
23、ver the loudspeaker: Does anyone on board know American Sign Language?” She knew she needed to help.Clara, 15 at the time, pressed the call button. The flight attendant came by and explained the situation. “We have a passenger on the plane whos blind and deaf,” she said. The passenger seemed to want
24、 something, but he was traveling alone and the flight attendants couldnt understand what he needed, according to PEOPLE magazine.Clara had been studying ASL for the past year to help with her, dyslexia and knew shed be able to spell on the mans palm by finger. So she unbuckled her seat belt, walked
25、toward the front of the plane, and knelt by the aisle seat of Tim Cook, then 64. Gently taking his hand, she signed, “How are you? Are you OK?” Cook asked for some water. When it arrived, Clara returned to her seat. She came by again a bit later because he wanted to know the time. On her third visit
26、, she stopped and stayed for a while.“He didnt need anything. He was lonely and wanted to talk,” Clara said. So for the next hour, that was what they did. She talked about her family and her plans for the future (she wants to be a politician). Cook told Clara how he had gradually become blind over t
27、ime and shared stories of his days as a traveling salesman. Even though he couldnt see her, she “looked attentively at his face with such kindness”, a passenger reported.“Clara was amazing,” a flight attendant told Alaska Airlines in a blog interview. “You could tell Cook was very excited to have so
28、meone he could speak to, and she was such a warm-hearted girl.” Cooks reaction: “Best trip Ive ever had.”Looking for ways to offer help? Start with this random act of kindness that can change someones life right now.4. The flight attendant asked an urgent question because_.A. the passenger was trave
29、ling aloneB. the plane was in a dangerous situationC. the passenger asked for something urgentlyD. none of the flight attendants could communicate with the passenger5. Why did Clara talk about her plans for the future?A. Because the flight attendant asked her to do so.B. Because she needed topics to
30、 go on talking with Cook.C. Because Cook expected to understand teenagers better.D. Because she wanted to show her ambition for the future.6. Which of the following words can best describe Clara?A. Kind and caring.B. Warm-hearted and cautious.C. Generous and amazing.D. Ambitious and attentive.7. The
31、 passage is mainly written to_.A. tell a touching story of an amazing girlB. stress the great importance of American Sign LanguageC. appeal to readers to lend a hand kindly and randomlyD. show how considerate the flight attendant was to help Cook【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要简述15岁的Clara在
32、飞机上用手语帮助一位失明又失聪的老人,整个旅程同老人交流,让老人有了一次难忘的旅程的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段中的The flight attendant came by and explained the situation. “We have a passenger on the plane whos blind and deaf,” she said. The passenger seemed to want something, but he was traveling alone and the flight attendants couldnt understan
33、d what he needed, according to PEOPLE magazine. 空乘人员过来解释情况。她说:“我们飞机上有一位又盲又聋的乘客。”据人物杂志报道,这名乘客似乎想要些什么,但他是一个人在旅行,空乘人员无法理解他需要什么。由此可知,空乘人员问了一个紧急的问题因为没有一个空乘人员能与这位乘客交流。故选D。【5题详解】推理判断题。根据文章第四段中的“He didnt need anything. He was lonely and wanted to talk,” Clara said. So for the next hour, that was what they d
34、id. “他什么也不需要。他很孤独,想和我聊天,”Clara说。接下来的一个小时,他们就是这么做的。可知, 因为 Cook 很孤单而且想交谈,故 Clara 在接下来的一小时一直在和 Cook 交谈。故判断出Clara为什么谈论她未来的计划是因为她需要与 Cook继续交谈的话题。故选B。【6题详解】推理判断题。根据文章第三段中的“knelt by the aisle seat of Tim Cook” “ She came by again a bit later because he wanted to know the time. On her third visit, she stopp
35、ed and stayed for a while”和第四段中的”looked attentively at his face with such kindness”可知,她能跪在 Cook 的座位旁边,一次次过去照料他,而且还能带着善意看着他,由此可推断 Clara 是善良且体贴的。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的内容“Looking for ways to offer help? Start with this random act of kindness that can change someones life right now”可知,通过 Clara 所做的温暖小事,
36、作者是想告诉读者如果你想回馈社会,可以从现在就做一些改变别人生活的随机善举。由此判断出这篇文章主要是为了呼吁读者友善而随时地向别人伸出援助之手。故选C。【点睛】推理判断题的推断对象主要包括隐含意思、目标读者、观点态度、文章出处、写作意图等。以推断隐含意义的题目居多。推断隐含意义,即要求根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没有明说或者可能发生的事实。题干中常含infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。解此类题,首先找到相关信息,然后细读、理解相关信息的字面意义,最后结
37、合语境和常识,在字面意义的基础上进行符合逻辑的推断,从而理解作者的言外之意。如小题2,根据文章第四段中的“He didnt need anything. He was lonely and wanted to talk,” Clara said. So for the next hour, that was what they did. “他什么也不需要。他很孤独,想和我聊天,”Clara说。接下来的一个小时,他们就是这么做的。可知, 因为 Cook 很孤单而且想交谈,故 Clara 在接下来的一小时一直在和 Cook 交谈,所以谈到了她未来的计划,这都是他们谈话的内容,故判断出Clara为什
38、么谈论她未来的计划是因为她需要与 Cook继续交谈的话题。故选B。CThis year some twentythree hundred teenagers (young people aged from 13 to 19) from all over the world will spend about ten months in US homes. They will attend US schools, meet US teenagers, and form the impressions of the real America. At the same time, about thir
39、teen hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.Here is a twoway student exchange in action. Fred, 19, spent last year in Germany with Georges family. In turn, Georges son Mike spent a year in Freds home in Ameri
40、ca.Fred, a lively young man, knew little German when he arrived, but after two months study, he began to understand the language. School life was completely different from what he had expectedmuch harder. Students rose respectfully when the teacher entered the classroom. They studied fourteen subjec
41、ts instead of the six subjects that are usual in the United States. There were almost no extracurricular activities.Family life, too, was different. The fathers words were the laws, and all activities were around the family rather than the individual. Fred found the food too simple at first. Also, h
42、e missed having a car.At the same time, in America, Mike, a friendly German boy, was also forming his idea. “I suppose I should criticize American schools, ” he said. “The school life is far too easy for us. But I have to say that I like it very much. In Germany we can do nothing but study. Here we
43、can take part in many extracurricular activities. I think that maybe American schools are better in training citizens. There ought to be some middle ground between the two.”8. The whole exchange program is mainly to _.A. help teenagers in other countries know the real AmericaB. let students learn so
44、mething about other countriesC. send American students to travel in GermanyD. have teenagers learn new languages9. What did Fred and Mike agree on?A. America has better traffic.B. Americans and Germans were both friendly.C. Life in German schools was harder than that in American schools.D. There wer
45、e more cars on the streets in America.10. What is particular in American schools?A. There is some middle ground between the teaching buildings.B. There are a lot of extracurricular activitiesC. Students usually study 14 subjects in all.D. Students go outside to enjoy themselves in a car.11. What did
46、 Mike think after experiencing the American school life?A. The easy life in the American schools was more helpful to students.B. German schools trained students to be better citizens.C. American schools were not as good as German schools.D. A better education should include something good from both
47、American schools and German schools.【答案】8. B 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了世界各地的青少年去美国体验生活和美国的青少年去世界上的其他国家体验生活的事,其中主要介绍了交换生Fred在德国和Mike在美国的不同体验。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“They will attend US schools, meet US teenagers, and form the impressions of the real America. At the same time, about thirteen hun
48、dred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.(他们将在美国上学,与美国青少年见面,形成对真实美国的印象。与此同时,大约1300名美国青少年将去其他国家学习新的语言,并对世界其他地方有新的了解)”可知,交换生项目就是为了让学生更多地了解其他国家。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“School life was completely different from what he
49、 had expectedmuch harder.(学校生活与他所期望的完全不同要困难得多)”以及第五段中“The school life is far too easy for us.(学校生活对我们来说太不容易了)”可知,Fred和Mike都认为德国的学校生活比美国的学校生活要艰难。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“There were almost no extracurricular activities.(几乎没有课外活动)”及第五段中的“Here we can take part in many extracurricular activities.(在这里我们可以参
50、加很多课外活动)”可知,美国学校的特别之处在于有很多课外活动。故选B。【11题详解】细节理解题。根据最后一段“At the same time, in America, Mike, a friendly German boy, was also forming his idea. “I suppose I should criticize American schools, ” he said. “The school life is far too easy for us. But I have to say that I like it very much. In Germany we c
51、an do nothing but study. Here we can take part in many extracurricular activities. I think that maybe American schools are better in training citizens. There ought to be some middle ground between the two.”(与此同时,在美国,迈克,一个友善的德国男孩,也在形成他的想法。“我想我应该批评美国的学校,”他说。“学校生活对我们来说太容易了。但是我不得不说我非常喜欢它。在德国我们除了学习什么也做不了
52、。在这里我们可以参加很多课外活动。我认为也许美国学校在培养公民方面做得更好。 这两者之间应该有一个中间地带。”)”可知,Mike认为美国的学校和德国的学校各有所长,美国的学校生活相对轻松,而德国的学校生活相对沉闷,他认为一个好的教育应该汲取双方的长处。故选D。DWhen I was about 10, I was walking down the street with my mother. She stopped to speak to MrLee. I knew I could see Mr Lee anytime around the neighborhood, so I just st
53、ood there. After wepassed him, my mother stopped and said something unforgettable, You let that be the last time you everwalk by somebody you know without opening your mouth to speak, because even a dog can wag its tail when it passes you on the street. That sentence sounds simple but it made me bec
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354002.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级下册语文课件-第四组第17课《梦想的力量》∣人教新课标 (共18张PPT).ppt
