(新教材)2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 3 SPORTS AND FITNESS 单元素养检测卷 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 3SPORTS AND FITNESS 单元素养检测卷 新教材 2021 2022 学年 人教版 英语 必修 一册 作业 课件
- 资源描述:
-
1、单元素养检测卷(四)Unit 3时间:120分钟 满分:150分第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。()1What will the man do next?ACatch a call.BWash his hands.CTurn the light off.()2Who used to be the mans coworker?AMary.BTom.CMartha.CB()3Why wont the girl wor
2、k in the garden today?ABecause there is much homework for her to do.BBecause she wants to watch a film.CBecause its going to be stormy.()4What is the probable relationship between the speakers?ATeacher and student.BClassmates.CMother and son.CC()5Where are the speakers?AIn a hallway.BIn a bathtub(浴缸
3、).CUnder a bed.A听力材料第一节Text 1M:You left the light on in the bathroom.W:Oh,sorry.The phone rang as I was washing my hands,so I ran out to catch the call.Anyway,Im finished,so you can switch it off.M:OK.(1)Text 2M:I can understand you invite Mary,but Martha and Tom arent close enough.This is a small w
4、edding,not a graduation party!W:Are you sure?You worked with Tom for ten years.(2)Text 3M:Did you hear that thunder?Theres going to be a storm today.(3)W:Wow,I was thinking to work in my garden today.I just finished my homework.I think Ill stay inside to watch a film.Text 4W:How did your test go tod
5、ay,honey?Youve been studying so hard!M:It went well!It was difficult,but I remembered a lot of what I had studied.A lot of my classmates think they failed the test,but I believe I did a good job.I think I will make my teacher proud.(4)Text 5W:No one ever comes to this side of the house because were
6、all the way at the end of the hall.M:This is the best hiding place(5)other than the bathtub.But we might get too hot.We could walk into that room and hide under the bed.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或短文。每段对话或短文后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或短文前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或短文读两
7、遍。听第6段材料,回答第6、7题。()6What do we know about the man?AHe grew up poor.BHe is very successful.CHe has bad study habits.A()7What school did the man get into when he moved to Canada?AA primary school.BA middle school.CA high school.B听力材料第二节听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Why did you decide to move to Canada,Max?M:
8、My family didnt have a lot of money when I was little.(6)But my parents saved everything they had so I could have a proper education here.W:Was it hard for you at first?M:Yes.I was too old for primary school,so I had to study every day and night to get into middle school.(7)W:It looks like your hard
9、 work was worth it.I have no doubt that one day,you will get into a good high school.M:Thank you.I appreciate your kind words.听第7段材料,回答第8、9题。()8Who prepared the dinner?AFrank.BFranks wife.CFranks parents.()9What does the woman think of Chinese food?AIt is better than Italian food.BIt is similar to B
10、razilian food.CIt is more delicious than Mexican food.BC听力材料听第7段材料,回答第8、9题。Text 7 M:Monica,Im very glad you came for dinner.W:Thank you for inviting me,Frank!This is actually my first time to visit a Chinese family and try Chinese food.M:I hope you will like the Sichuan style food prepared by my wif
11、e.(8)Here,try this beef dish.W:OK.Hmm it is very tasty but a little too spicy for me.M:Thats the feature of Sichuan style food,which is very different from your Brazilian food.W:Thats for sure.To me,Chinese food is as good as Italian food,which my parents and I love a lot.M:I remember you also like
12、Mexican food,right?W:Yes.But I think Chinese food tastes much better.(9)听第8段材料,回答第10至12题。()10What is the conversation mainly about?AMaking friends.BDating customs.CGreetings in different cultures.()11How many kisses are normal in the Philippines?AOne.BTwo.CThree.CA()12Where does the womans brother l
13、ive?AIn Belgium.BIn Lebanon.CIn the Philippines.B听力材料听第8段材料,回答第10至12题。Text 8(第10题为总结题)W:So,how many kisses do you give?M:What?W:I mean,in Belgium,dont people greet each other with a kiss?In my country,in the Philippines,many people kiss each other once(11)on the right cheek.But I know its different
14、from culture to culture.M:Oh,I get it.Yes,in Belgium where I live,we actually kiss three times.In some parts of my country,though,its only done once.I think its more personal to kiss three times.In fact,this greeting is really only done between relatives and friends,not with strangers.W:Same for us.
15、But I know that in Lebanon,two kisses between people meeting for the first time are accepted.My brother has lived there for four years now,(12)and he told me that.听第9段材料,回答第13至16题。()13What is the mans main problem with working at home?AHe cant concentrate at home.BHe doesnt have enough time at home.
16、CHe always wants to eat something at home.()14What does the man think of working in a caf?AIt will be crowded.BIt will be too relaxing.CIt will make him buy too many things.AC()15When will the woman go shopping on Tuesdays?AIn the morning.BAt noon.CIn the afternoon.()16How long will the woman be out
17、 of the house on Tuesdays?AFor about five hours.BFor about three hours.CFor about two hours.CA听力材料听第9段材料,回答第13至16题。Text 9 M:Its hard to concentrate at home.(13)The children play so loudly.The TV is always on.The washing machine is always runningI thought it would be easy to work at home one day a we
18、ek.(13)Maybe I should just go to the office.Im not getting anything done!W:Why dont you go to the local library,dear?M:No,there are always too many high school students there.W:Then I think you should try a caf.M:Ill spend too much money on drinks and food.(14)Besides,the main reason I wanted to wor
19、k at home was to be comfortable.When Im comfortable,I can work well.W:Thats true.How about this?When you stay at home on Tuesdays,Ill take the children out to the park for two hours in the morning.(16)We will come back home for lunch,and then Ill take them to the store.(15)Thatll take another three
20、hours or so.(16)M:Hmmthats at least five hours work.I can do that!Thank you,sweetheart.Youre a great help!听第10段材料,回答第17至20题。()17When do the activities in Playland end every year?AIn September.BIn August.CIn July.()18How many rides are there in Playland?A10B31 C80.AB()19What can people do at the PNE?
21、AWatch a pig race.BEnjoy a water ride.CTry the wooden roller coaster.()20What is the prize for the contest?AA horse.BA house.CA boat.AB听力材料听第10段材料,回答第17至20题。Text 10If youre visiting Vancouver in the summer,stop by Playlandand the Pacific National Exhibition(PNE).Theyre located in Hastings Park.Opene
22、d in 1910,Playland is Canadas oldest amusement park.Every year the park hosts a variety of activities from May to September.(17)There are magic shows,music concerts,and some of the best food trucks from western Canada.There are 31 rides,(18)including a boat ride and the famous wooden roller coaster
23、built in 1958It reaches speeds of up to 80 kilometers per hour and is the oldest roller coaster in the country.In July and August,the PNE officially opens.(19)It is an exhibition of art,culture and entertainment.Theres even a large animal house,where you can pet horses,goats,and even watch a pig rac
24、e!(19)The PNE also raises millions of dollars for different charities every year.There are different kinds of contests with prizes in the park.If you enter a contest,there are chances for you to win a 2milliondollar house!(20)We hope to see you there!第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中
25、,选出最佳选项。ARecently,as I watched my son Nathan play basketball for his school team,I was feeling sorry for myself and for him.His team was facing adversity(困 境)on the court,trailing for three quarters of the game.As for me,I had just been dismissed from my job.As I watched what my son was experiencing
26、,I recalled the events earlier in the daypacking up everything in a box and saying goodbye to my colleagues.During the drive home,I kept telling myself that I would find work againI am confident in my experience and abilities,but selfdoubt was still sticking its foot in the door.The game entered the
27、 fourth quarter with Nathans team still trailing.I saw the determination on his,as well as his teammates face as they fought back to not only tie the game,but then goahead by three points.Then,a player from the other team made an unbelievable shot to tie the game up again.With a tie game and seconds
28、 on the clock,Nathan found himself with the ball and with skill and confidence,he made the basket with a defender hanging all over him.The other player was called for a foul(犯规).As Nathan stood preparing for a shot that would put his team up by three points,I saw the focus and determination on his f
29、ace,with no room for selfdoubt.After he made the free throw,his team managed to stop the other team from scoring,winning the game and moving on to the finals.As I sat there,my heart bursting with pride,it dawned on me.I had taught him perseverance(毅力)in the face of adversity,and he had just taught m
30、e the same lesson.That brief moment of selfdoubt and feeling sorry for myself was blown away by the actions of my son on the basketball court.He will play in the finals,but it doesnt matter if he wins or loses.At this moment,we both won.()21We can learn from the text that_ AI lost my job for lack of
31、 experience and abilities BNathans team won a narrow victory in the basketball game CI was proud of Nathan because he won the game in the finals DNathan had never doubted himself whenever he was in trouble()22The underlined word“trailing”in the first paragraph probably means“_”Alosing Bfalling behin
32、d Cbeing defeated DwinningB()23What can we infer from the last paragraph?AMy son would win in the finals and I would find a job soon.BI had once taught my son face to face that we should never give up.CIt was my encouragement and help that made my son win the game.DI would become more confident abou
33、t my future after this experience.D()24What is the best title for the text?AAn Inspiring Game BA Moment of Selfdoubt CA Lesson from My Son DAn Unforgettable ExperienceC答案及解析:【语篇解读】这是一篇记叙文。讲述了作者在观看儿子篮球比赛过程中,看到儿子球队在比赛临近尾声并处于劣势的情况下,依然满怀信心、坚持不懈,这番情景让刚刚失业的自己重新燃起了生活的斗志。21B 推理判断题。根据第三段的With a tie game and
34、seconds on the clock,Nathan found himself with the ball and with skill and confidence和第四段的his team managed to stop the other team from scoring,winning thegame and moving on to the finals.可知,作者儿子所在的队在比赛最后几分钟以微弱的优势获取胜利进入总决赛。B项所说的“Nathan所在的队在篮球比赛中险胜”,符合以上推测,故选B项。22B 词义猜测题。根据画线部分所在句子His team was facing
35、adversity(困境)on the court,trailing for three quarters of the game.可知他的球队正面临困境,比赛有四分之三的时间处于trailing。结合句意,尤其是adversity推测画线部分的意思是落后。故选B项。23D 推理判断题。根据最后一段的 That brief moment of selfdoubt and feeling sorry for myself was blown away by the actions of my son on the basketball court.可知,作者儿子比赛过程中面对困境依然坚持不懈的态
36、度和行为,使得作者也不再自怨自艾、怀疑自我,对于未来更加充满了自信。D项所说的“这次经历以后我会对未来更自信”,符合以上推测,故选D项。24C 主旨大意题。从第一、二段,作者因为被解雇而心情沮丧,从而怀疑自我,到最后一段,观看儿子比赛后,作者改变了态度。由最后一段I had taught him perseverance (毅力)in the face of adversity,and he had just taught me the same lesson.可知作者教他在逆境中坚持,他也教了作者同样的道理。由此可知,C项所说的“来自儿子的一课”最能概括全文,故选C项。BWhen tempe
37、ratures rise,many people swim to beat the heat.But swimming does a lot more than that.It is a great workout for the whole body.Health experts at the University of California,Berkeley state that swimming is a great way to stay in shape.Swimming is very good highintensity cardio exercise(高度有氧运动).Cardi
38、o involves the heart,lungs,and circulatory(血液循环的)system.The Berkeley experts say swimming can increase your heart rate and exercise your lungs.Highintensitycardio exercise,such as running,can improve your health but can also hurt your body.Swimming,on the other hand,is beneficial to the body and peo
39、ple often use it to recover from injuries.Paul Waas,a coach and former competitive swimmer,says that swimming is more beneficial to the body than other sports because it is lowimpact.A mother called Paloma with two daughters says that for her girls,swimming has been more beneficial to the body than
40、some other sports.She said,“So far,I think its been good for their bodies.Its highintensity cardio exercise,as you know.But it spares their knees,their joints,and so on.So its rare to get injured in swimming.”The coach adds that swimming is great exercise for kids who grow a lot in a short amount of
41、 time.Coach Waas said,“Swimming is really good for kids who are growing fast.Their bones might be hurting and theyre suffering from serious pain all the time.And then they get in the pool and,you know,they can float and stretch out a little bit and it reduces that as well.”People who are overweight
42、can also find relief through swimming.Their weightlessness in the water can help them to avoid injury as they exercise.()25According to Paragraph 2,swimming is better than running because _ A.its a bit easier to do B.its better and safer for the bodies C.it makes people feel more comfortable D.it in
43、creases our heart rates more slowlyB()26Whats Paul Waass attitude towards swimming?A.Positive.B.Negative.C.Doubtful.D.Worried.()27What does the underlined word“that”in Paragraph 4 refer to?A.Floating and stretching out.B.Fast physical growth of kids.C.Swimming in a swimming pool.D.The pain caused by
44、 kids physical growth.AD答案及解析:【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲述了游泳的好处,是一种很好的锻炼方式。25B 细节理解题。根据第二段最后两句“Highintensity cardio exercise,such as running,can improve your health but can also hurt your body.Swimming,on the other hand,is beneficial to the body and people often use it to recover from injuries.(高强度的有氧运动,如跑
45、步,可以改善你的健康但也可能对你的身体造成伤害。另一方面,游泳对身体有益,人们经常使用它来治疗伤痛)”可知,与跑步相比,游泳对身体更好,更安全。故选B项。26A 推理判断题。根据第三段第一句“Paul Waas,a coach and former competitive swimmer,says that swimming is more beneficial to the body than other sports because it islowimpact.(Paul Waas,曾是一名竞技游泳运动员,现在是教练,说游泳比其他运动对身体更有益,因为它的冲击力很低)”可知,Paul W
46、aas对游泳持积极的、赞同的态度。故选A项。27D 指代猜测题。第四段“Swimming is really good for kids who are growing fast.Their bones might be hurting and theyre suffering from serious pain all the time.”提到“游泳对那些快速成长的孩子来说真的很好。他们的骨头可能会痛,而且他们一直在遭受严重的疼痛”,由此可推知,画线词所在句“And then they get in the pool and,you know,they can float and stret
47、ch out a little bit and it reduces that as well.”意为“然后他们进入游泳池,你知道,他们可以漂浮和伸展一点,这也减轻了疼痛”,所以画线词that指代上文提到的“孩子身体成长引起的疼痛”,故选D项。CFood experts say washing could spread the germs lurking(潜伏)on your turkey in the kitchen sink or nearby food.But its been a challenge trying to convince cooks to stop rinsing(冲洗
48、)off raw poultry.Germs that can make people sick are common in the guts of healthy poultry and are legally allowed to be on raw turkey and chicken.The assumption is that nobody eats their poultry raw,and that thorough cooking will kill the bacteria.The donotwash raw poultry advice from the USDA is r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354775.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
