(新教材)2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 4 NATURAL DISASTERS 高效作业24 PERIODⅣ READINGFORWRITING .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 4NATURAL DISASTERS 高效作业24 PERIODREADINGFORWRITING 新教材 2021 2022
- 资源描述:
-
1、Unit 4Natural Disasters高效作业24 Period Reading for Writing.单词拼写1Heavy floods s_ away houses,roads,and took away the lives of many people.2I am having some flowers d_ for her birthday.3Its important to protect your skin from the harmful e_ of the sun.4As I turned around,there stood my parents,w_ goodby
2、e to me.wepteliveredffect(s)aving5There is a plan to _(延长)the threeyear course to four years.6The company has made no move to settle the _(罢工).7Pilots were trying to repair a fault in the plane when it _(碰撞).8I didnt have time to read the book,so I just read a _(概要)on the Internet.lengthenstrikecras
3、hedsummary.单句语法填空1What _(supply)shall we need for our picnic this weekend?2There was _ loud crash,and we rushed over to see what had fallen.3The students _(sweep)the floor of the classroom when I came in.4Every day the milkman delivers milk _ our house.5I am sure that it will have _ effect on our na
4、tural environment.suppliesawere sweepingtoan6The _(long)of time we were there was two hours.7A wonderful idea _(strike)me suddenly when I was walking on the street.8I tried to wave _ them and to get their attention,but I didnt get a response.lengthstruckto.句式填空1她突然想到忘记锁门了。_ _ _ _she forgot to lock t
5、he door.2雨下了两天,引起了河水上涨。It has rained for two days,_ _ _ _ _3我们正在给会议做一个总结,这时突然停电了。We _ _ a summary of the meeting _ there was a power failure.Itstruckherthatcausingtherivertoriseweremakingwhen4一架小型飞机在该市以东5英里的山坡上坠毁,机上人员全部遇难。A small plane crashed into a hillside five miles east of the city,_ all the pe
6、ople on board.killing.阅读理解阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。Photos of a gentleman reading calmly in bed in the makeshift hospital(临时医院)in Wuhan,went viral(疯狂传播)on Chinas social media platforms,with many calling him the“Invincible(无敌的)Wuhan Man”The man,dubbed“The Reader in Fangcang(mobile cabin ho
7、spital)”,has even got attention from the author of the book featured in the photo,The Origins of Political Order by FrancisFukuyama,on Twitter.SurnamedFu,the 39yearold“invincible reader”is a teacher at Florida State University after getting his doctors degree in Wuhan University.His hometown is in X
8、iaogan,a city neighbouring Wuhan,but his parents lived in Wuhan.Fu was infected with novel coronaviruswhen he visited his parents,and he was among the first group of patients transferred to the cabin hospital at Wuhan International Conference and Exhibition Center on Feb.5,according to HubeiDaily.He
9、 bought the book in Wuhan,and he likes reading,Fu told Hubei Daily.He was just reading the book out of interest and never expected that the photo would go viral.As Fu gains more popularity,Franciss book has also become a hit.TheOrigins of Political Order quickly topped the recommended book list on C
10、hinas review site Douban on Feb.7.Netizens were charmed by Fus positive and calm attitude.“This picture of him reading in bed gives me strength and hope.I wonder if he is still available,”said one Weibo user.“When you feel depressed,reading is one of the solutions to heal your inner pains.Sometimes
11、doing exercise helps too,”said another netizen.Authorities in Hubei Province,especially its capital Wuhan,are determined to take measures to make sure all people needing medical assistance are admitted to hospitals for the novel coronavirus pneumonia.()1What made Fu famous?ALiving in the makeshift h
12、ospital in Wuhan.BPosting a picture on Chinas social media platforms.CPublishing a book called The Origins of Political Order.DReading calmly in the hospital during the outbreak of the epidemic.()2Which of the following best describes the man,dubbed“The Reader in Fangcang”?AHumorous.BAmbitious.CCari
13、ng.DPositive and calm.DD()3Why did Fu go to Wuhan?ATo return to his hometown.BTo visit his parents.CTo buy the book.DTo help people in Wuhan.B()4We can infer that the main purpose of the passage is to _ Aintroduce the book The Origins of Political Order Bencourage readers to keep positive and calm d
14、uring the coronavirus outbreakC tell readers how to be an“Invincible WuhanMan”Danalyse why the coronavirus broke out in WuhanB答案及解析:【语篇解读】作者向我们讲述了新型冠状病毒暴发期间,武汉方舱医院里的一名新冠肺炎感染者以“方舱读书哥”称号走红网络的故事。1D 细节理解题。根据第一段Photos of a gentleman reading calmly in bed in the makeshift hospital in Wuhan可知,走红原因是这名小哥在病毒暴
15、发期间很冷静地读书,故选D。2D 细节理解题。根据第三段Netizens were charmed by Fus positive and calm attitude可知,积极和冷静(Positive and calm)这两个词可以用来描述他。故选D。3B 细节理解题。根据第二段中His hometown is in Xiaogan,a city neighbouring Wuhan,but his parents lived in Wuhan及Fu was infected with novel coronavirus when he visited his parents可知,他去武汉是为
16、了探望父母,故选B。4B 推理判断题。根据第三、四段中网民对他的态度及评价可知,本文的主要目的是通过“方舱读书哥”的故事,鼓励读者在疫情期间保持积极和冷静的心态。故选B。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The earthquake was over and the city was in ruins.I had no choice but to walk home as all the _had stopped as a result of the quake.On my way home I _ an old lady at
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354786.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
