(新教材)2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:单元提升 UNIT 4 EXPLORING POETRY .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:单元提升 UNIT 4EXPLORING POETRY 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 选择性 必修 一册 作业 课件
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(四)Unit 4.单句语法填空1.Jim started to break the ice up on the _(freeze)lake.2.It _(imply)that far more work should be done to help those who arementally ill.3.Have you _(grasp)the information taught by your teacher in class?4.Its scary to lose _(patient)in your study.5.School children are now _(con
2、stant)asked by their parents and teachers to study harder and harder.frozenis impliedgraspedpatienceconstantly6.In _(real)it is the best film that I have ever seen.7.The environmentalists advocate _(protect)the environment in various ways.8.Her _(believe)is that no country is better or worse than an
3、y other.9.The 7-year-old boy claimed _(be)able to sort the rubbish out.10.He owed his happy marriage _ his wifes tolerance.realityprotectingbeliefto beto.用适当的介词或副词填空1.He set _ two dollars every day for future use.2.How will they dig _ the clues is not clear.3.You should make allowance _ the potentia
4、l danger.4.He was blamed _ creating trouble in school.5.Increasing usage of the Internet has contributed _ an increase in cyber crimes.6.The whole idea he explained was _ my grasp so I asked him to explain it again.asideupforfortobeyond7.We should pay attention _ obeying the traffic rules.8.The youn
5、g man owes his discovery _ his colleagues.9.The company _ deep debt will close soon.10.He is recognized _ a hero because he saved three children in the fire.totoinas.根据提示完成句子1._,the husband doesnt really know2.about his wife.即使他们已经在一起生活了两年,这位丈夫并不真正了解他的妻子。(even if)2.The teacher treats us _.老师对待我们,好像我
6、们是她的孩子一样。(as if)3._the painting by Xu Beihong is worth over$20,000.人们认为徐悲鸿的这幅画价值两万多美元。(it作形式主语)Even if they have lived together for two yearsas if we were her childrenIt is believed that4._,I felt proud and happy.在村里孩子们羡慕的目光下,我受到鼓舞,我感到骄傲快乐。(过去分词作状语)5._takes at least one third of a womans money,time
7、and energy.抚养孩子至少得耗费女人1/3的金钱,时间和精力。(非谓语动词作主语)Inspired by the admiring eyes of the village childrenRaising a child.阅读理解A(2021阜新高二检测)Why read,and sometimes even write poetry?That question is not difficult to answer if we change the word poetry to songs.I sing when I feel good.When I sing my favorite s
8、ongs,I feel better.Sometimeswhen I am listening to music and to the song words,I feel that it was written for me.A good song always makes me feel something.There are songs that I sing in my head between classes and songs that I want to sing when the school bell rings by the end of the day.They help
9、me get through the day.They are like bright and warm colours in the middle of greys and shades.I like songs about love and friendship.The extraordinary thing is,my feelings are more special when I sing my favorite songs in English.I also like reading.I used to avoid poetry until an e-pal told me I s
10、hould recite poems and not look up the meaning of the words.Poetry uses many difficult words and idioms,but the best thing is to just forget about them.In the beginning I felt quite strange.Now I always lock the door.Reading aloud gives you a strange feeling,but when you have some practice and fall
11、into the rhythm,the rhyme and the sounds of the words,it is really a special experience.I started with small poems,but now I think I most like long poems.I have different feelings with different poems.When I have had a bad day at school,I read Keats and forget everything.when I am sad I read Wordswo
12、rth by the light of candle.When the poem is finished,I close the book and my sadness is gone.【文章大意】好的诗歌可以带给我们快乐,朗诵它们更会使我们心情愉悦。1.I like song words because.A.they are brightB.they are colorfulC.they are greedyD.my feelings given by them are more special【解析】选D。细节理解题。根据第三段的my feelings are more special w
13、hen I sing my favorite songs in English可知。2.From Paragraph 4,we can learn.A.we should read poems aloudB.poems are strangeC.poems are difficult to understandD.I am special【解析】选A。细节理解题。根据第四段的内容可知。作者建议我们大声朗读诗歌,才能更好地体会诗歌的韵味。3.Whats the main idea of the passage?A.We should read poems with doors closed.B.
14、We should first sing songs then read poems.C.Reading poems can bring people pleasure just like singing a song.D.We should first read short poems then long ones.【解析】选C。主旨大意题。好的诗歌可以带给我们快乐,朗诵它们更会使我们心情愉悦。4.From the passage,we can infer that.A.the writer used to like poetry very muchB.songs and poems are
15、 the sameC.the writer fell in love with poems as soon as e-pal told him somethingD.now reading poems is part of the writers life【解析】选D。推理判断题。根据第四段和第五段内容可知,作者喜欢阅读,常常大声朗诵诗歌,并且读诗使自己心情愉快。BYou rush through a crowded railway station,tripping over bags,with your coffee flying out,only to have the doors sli
16、de shut in your face,leaving you breathless on the platform(站台)as the train pulls away.But at least if youre in France,someone may be playing the piano for you.But it wont be performed by a paid musician,or even a street entertainer playing for coins.It will just be an unplanned passer-by,jamming fo
17、r the fun of it on one of the pianos that the national railroad company,S.N.C.F.,has fixed in nearly 100 stations across France.They are free for anyone to play,and travelers from all walks of life have taken to doing just that.Gares&Connexions,the S.N.C.F.division that manages its stations,rents th
18、e instruments from the producer,Yamaha:which keeps them in good repair and adjusts their tunes(音 调)every month or two.The first one was set up in the GareMontparnasse in Paris in 2012.The music,mixed with the sounds of shouting passengers,screaming trains and rolling suitcases,gives French stations
19、a special soundscape.The amateur musicians have included Irish soccer fans and even babies.In 2014,Gares&Connexions and Yamaha organized a nationwide contest called Your Tum to Play,asking participants(参与者)to submit videos of themselves using one of the pianos.It drew nearly 900 entries.Isnt the rai
20、lroad company taking a big chance?Apparently not:“None of the instruments has been vandalized to this day,or even only damaged,”said Claire Foumon,a spokeswoman for Gares&Connexions.“They are shared and respected by all.”So if you miss a train in Paris;Bordeaux or Marseille one day,perhaps someone w
21、ill be playing a favorite piece that will ease your pain.Or perhaps youll sit down and play your anger and displeasure away yourself.【文章大意】本文讲述法国铁路公司与雅马哈合作,在法国近一百个火车站放置钢琴,供旅客弹奏,以缓解他们匆忙的心情。5.Why did Gares&Connexions fix pianos in railway stations?A.To advertise Yamahas products.B.To make stations mor
22、e attractive.C.To let travelers have a relaxing trip.D.To help street artists make a living.【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知旅客乘车是很匆忙的,以及第二段第三句可知,它只是一个随意的路人,为了好玩,在法国国家铁路公司S.N.C.F.已经在法国全国近100个车站安装了一架钢琴。可知是为了让旅客有个放松的旅途。故选C。6.What does Paragraph 4 mainly tell us?A.The contest has proved a hit.B.The pianos are very
23、popular.C.Railway stations are crowded.D.Everyone can be an amateur musician.【解析】选A。段落大意题。根据第四段第二句.和It drew nearly 900 entries.可知,行人很喜欢放置在火车站的钢琴,很多人都去演奏过,同时与钢琴有关的比赛也深受欢迎。由此可知大家喜欢这个创意。故选 A。7.What does the underlined word“vandalized”in Paragraph 5 probably mean?A.Selected carefully.B.Checked regularly
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354885.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上语文课件-珍贵的教科书_语文S版.ppt
