(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第一册 UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第一册UNIT 5LANGUAGES AROUND THE WORLD 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 课时 必修
- 资源描述:
-
1、六 必修第一册 Unit 5Languages around the World(限时35分钟).阅读理解A(2021淄博模拟)Experts say there are about 6,500 languages spoken throughout the world.But one non-profit organization seeking to save world languages is a New York-based group called Wikitongues.Officials from Wikitongues say the organization has a s
2、imple goal:to provide the tools and support that people need to save their languages.Udell is the co-founder of Wikitongues.He said when a language disappears,many other things can go away as well.For example,parts of a communitys culture,knowledge and identity can also be lost.Because of this,Udell
3、 believes the process of bringing languages back must be done by community members themselves,“from the ground up,”he said.“There is no way an outside organization can save someones language for them.”Wikitongues was launched in 2016 as an open internet collection of world languages.The self-describ
4、ed“community”is operated by volunteers from around the world.The collection is in the form of language videos that people add to the Wikitongues website.There are currently more than 400 languages and dialects represented on Wikitongues YouTube channel.Udell says more than 1,500 people from 70 diffe
5、rent countries have added videos to the system.“We have people from India who record dozens of languages,which is beyond their own,”he said.One of Wikitongues volunteers is Kolokwe,who lives in Namibia.His native language is Subiya;however,he does not get the chance to speak his native language ever
6、y day.Like many other educated people from his area,he speaks a lot of English and Afrikaans.Kolokwe is hoping his involvement with Wikitongues can help keep Subiya and other African languages from going extinct.He wants the world to know about his language.But his goal goes beyond just sharing his
7、language with others through video.He is also working to create a dictionary and language teaching materials that can be used in schools.1.What is the result of languages disappearing?A.People are uncertain about who they are.B.All the customs and beliefs are still existing.C.People cannot communica
8、te with each other.D.The community becomes more independent.【解析】选A。推理判断题。由题干中的 the result of languages disappearing 可定位到文章第二段。根据“parts of a communitys culture,knowledge and identity can also be lost”可知,一旦语言消失了,一个民族的文化、知识、身份也会一并消失,一个民族就会失去自我认同。故选A。2.Which of the following is true of Wikitongues?A.It
9、was founded by the United Nations.B.Officials from it want to make money.C.It contributes to saving languages.D.1,500 languages are uploaded on its website.【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后一句中的“to provide the tools and support that people need to save their languages”可知,这个组织旨在拯救语言。故选C。3.Why is Kolokwe involved i
10、n volunteering?A.He has no chance to speak his native language.B.He dislikes speaking English and Afrikaans.C.He wants to stop his native language dying out.D.He hopes to teach his language in school himself.【解析】选C。细节理解题。由题干中的Kolokwe 可定位到文章最后两段。根据最后一段第一句中的“help keep Subiya and other African language
11、s from going extinct”可知,Kolokwe 参加志愿者工作的目的是阻止其母语消失。故选C。4.What can we infer from the opinion of Udell?A.The majority of languages have been saved.B.Wikitongues can save languages disappearing.C.The Internet plays a more important part than volunteers.D.Only community members can save their own langua
12、ges.【解析】选D。推理判断题。由题干中的 Udell 可定位到文章第二段。根据“Udell believes the process of bringing languages back must be done by community members themselves”可知,只有社区的成员才能拯救他们自己的语言。故选D。【知识拓展】词汇积累non-profit adj.非营利的 identity n.认同;身份;特征 launch v.发起currently adv.现在;当前involvement n.参与extinct adj.灭绝的;消亡的 independent adj.独
13、立的长难句分析Officials from Wikitongues say the organization has a simple goal:to provide the tools and support that people need to save their languages.分析:say后面跟宾语从句,省略了连接词 that。that people need to save their languages 为定语从句,修饰先行词 the tools and support。翻译:Wikitongues 的官员说,该组织有一个简单的目标:给人们提供拯救他们的语言所需的工具和支持
14、。B When we talk about learning a foreign language,we often talk about different methods and do our best to look for ways to improve it,but often forget the most important thingmotivation.Woody Allen once said:“80%of success in life is showing up.”Now,that is an interesting quote,but what do I want t
15、o tell with it?Its really simple,actually.When youre not motivated,you wont show up to learn your target language(or anything else in fact).Unfortunately,its not possible to learn a language through osmosis(潜移默化);you need to work,and you need to show up.We try to motivate ourselves for many things,b
16、ut somehow we only look at methods when learning a foreign language.Thats why I think being motivated is the most important thing in language learning.Its possible to learn many things in a short amount of time,but to truly learn a language to fluency you need years of input,study and practice.So,be
17、fore you begin,ask yourself:Why do I want to learn this language?Can I actually use it?Are there enough materials to learn it from?Am I sure I still want to be learning this language three years from now?If your answer to those questions is yes,youre probably motivated enough to go on and learn that
18、 language you want to learn.Now,why do you need to have a strong motivation to learn a foreign language?Simply because it isnt an easy task.It will take several years to become fluent,and several years more to completely master it.This isnt something you just do.You need to have a dream,a goal to wo
19、rk towards.5.Whats the key to learning a foreign language well?A.Methods.B.Motivation.C.Materials.D.Teachers.【解析】选B。细节理解题。从文中第一段.but often forget the most important thingmotivation 得知,学好语言的关键是motivation.6.What does“quote”in Paragraph 2 mean?A.A cited statement.B.A punctuation mark.C.An interesting a
20、ctivity.D.A humorous cartoon.【解析】选A。词义猜测题。根据前面的指示代词 that 可知这里指前面的引语,故选A。7.Why does the author ask so many questions in Paragraph 6?A.To see whether you are motivated.B.To check whether you are qualified.C.To prove whether you can learn it.D.To show whether you can succeed.【解析】选A。推理判断题。作者所问的这些问题,都与你学
21、习语言时是否有足够的动机有关。如果你对这些问题的回答都是肯定的,那就说明你有足够的动力来学好语言。分析选项可知A项符合题意。8.Why do you need to have a strong motivation to learn a foreign language?A.Because its meaningful to learn a foreign language.B.Because its necessary to have a dream.C.Because its difficult to master a foreign language.D.Because its easy
22、 to have a strong motivation.【解析】选C。细节理解题。根据文章的最后一段中 Simply because it isnt an easy task.It will take several years to become fluent,and several years more to completely master it.This isnt something you just do.You need to have a dream,a goal to work towards.可知C项符合题意。【知识拓展】词汇积累somehow adv.不知怎么地moti
23、vation n.动机;动力 osmosis n.潜移默化fluency n.流利 input n.投入;输入master v.掌握;精通长难句分析Its possible to learn many things in a short amount of time,but to truly learn a language to fluency you need years of input,study and practice.分析:It 作形式主语,不定式短语作真正的主语。翻译:很多东西都可以在短时间内学会,但是要真正把一门语言学流利,你需要多年的输入、学习和练习。.完形填空Over t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355090.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2016-2017学年高中语文人教版选修《新闻阅读与实践》课件:第五章 导引 .ppt
