河北省保定市2018-2019学年高二上学期期末考试调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省保定市2018-2019学年高二上学期期末考试调研考试英语试题 WORD版含解析 河北省 保定市 2018 2019 学年 高二上 学期 期末考试 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2018-2019学年度第一学期期末调研考试高二英语试题注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话
2、。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. At a bookstore. B. In a library. C. At a travel agency.2. What are the speakers talking about?A. The mans sister. B. A film. C. An actor.3. What will the woma
3、n do tonight?A. Eat with the man. B. Take care of her mother. C. Cook at home.4. Why does the man like the Harry Potter series?A. The language is simple.B. The ending is pleasant.C. The story is educational.5. What is the man probably?A. A reporter. B. A librarian. C. A player.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22
4、.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the man doing?A. Changing seats on the plane.B. Asking for a window seat.C. Trying to find his seat.7. What is the womans seat number?A. 6A. B. 7A. C. 8
5、A.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the woman want to stop?A. To ask for the way.B. To get some gas for her car.C. To get something to drink.9. How does the man feel about the situation?A. Confident. B. Worried. C. Confused.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man want to do?A. Go fishing. B. Go cycling. C.
6、Go hiking.11. What might the weather be like according to the weatherman?A. Windy and rainy. B. Cloudy and snowy. C. Sunny and windy.12. Whats the probable relationship between the speakers?A. Doctor and patient. B. Teacher and student. C. Husband and wife.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man like
7、 about the restaurant?A. The location. B. The service. C. The food.14. Who is the woman taking a trip with?A. Her neighbors. B. Her family. C. Her friends.15. How long will the trip last?A About 5 weeks. B. About 4 weeks. C. About 3 weeks.16. What will the speakers do next?A. Order something to eat.
8、B. W ork out the details.C. Pay their bills.听第10段材料,回答第17至20题。17. What do the listeners come to study?A. Basic English. B. Business English. C. Oral English.18. What will the listeners do on Friday morning?A. Visit a museum. B. Attend a lecture. C. See a film.19. When will the listeners visit Bath?A
9、. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.20. How will the listeners visit Bath?A. By train. B. By taxi. C. By bus.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWalk Through HistoryIts no surprise to anyone whos been to Charleston that it is among the best U
10、S cities to visit. “It can feel like youre in a dream sometimes, like youve stepped back 200 years,” says Brian Sim ms, the owner of Charleston Sole Walking Tours. These are Sim mss must-sees.African-American Heritage(遗产)Tour“People dont realize how much African culture is here.” says Sim ms. He rec
11、ommends learning about the African-A merican heritage that shaped the city, region and country to fully understand Charleston.Gullah Tours offers a two-hour bus tour for $ Battery and White Point GardensA large public park and garden with walking paths and artifacts (人工制品)all shaded by beautiful tre
12、es.Free admission. Simms provides two- hour guided tours for $10 to $20. Middleton PlaceMiddleton Placeis a historic plantation(种植园) with vivid exhibits and a working table. It provides an all-around view of what was going on with the history of the families that ran the plantation.$ 28 / adult; $ 1
13、5 / student 14 and older; $ 10 / child 6-13; free / under age 6.www.middleton place.orgFort Summer National MonumentMarking the site where the first shots of the Civil War were fired, this historic place includes several sites around Charleston Harbor and an education center at Gadsdens Wharf. The b
14、est time of yearto visitis springwhen the azaleas(杜鹃花) are floweringor fall.Admission is free; boat ride is $ 19.5 / adult, $ 12 / child. www.nps.gov/fosu1. Where can you book a tour to learn about African A merica culture?A. On www.nps.gov / fosu.B. On .C. On .D. On www. middletonplace.org.2. What
15、can we do at Middleton Place?A. Visit an education center.B. Appreciate the beauty of azaleas.C. Learn about the history of American familes.D. Learn about the operation of a historic plantations3. How much should a young couple pay for a boat ride around Charleston Harbor?A. $20.B. $36.C. $39.D. $5
16、6.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】这是一篇应用文。讲述的是一些步行旅行了解历史的活动。【1题详解】细节理解题。通过审题得知题目的关键词信息是African America culture,在哪个网站可以了解这个文化之旅。浏览文章信息得知西姆斯推荐了解那些塑造城市的非洲裔美国籍遗产以便充分了解查尔斯顿。这段文字底下有一个网站,这就是我们要的答案。故选B。【2题详解】细节理解题。通过审题得知题干中的关键词是Middleton Place,在这个地方我们可以做什么。定位于第三个小标题处。浏览信息得知文章中讲的是这个地方带有生动有趣的展览和工作实践的地方,它是一个有着悠久历史的种植园。它
17、提供全方位的视角了解历史上的家庭是如何种植这些种植园的。据此可以推出答案为D选项Learn about the operation of a historic plantations了解历史种植园的运作方式。故选D。【3题详解】细节理解题。这是一道细节理解题类型中计算题。根据题干中的Charleston Harbor这一关键词定位于最后一段浏览相关信息即可。查读到boat ride is $ 19.5 / adult坐船成人票每人19.5美元。那么一对夫妇,也就是两个人应该是39美元。故选C。BHee Ah Lee was born in 1985 in Seoul, South Korea
18、with only two fingers on each hand, disfigurement (缺陷) of her legs, and a minor brain injury. Her mother thought her baby was beautiful, however, and was determined that she would live a successful life.When Lee was a pre-schooler, her mother decided to send her to take piano lessons, and this was f
19、or two reasons. One was that she felt it would help her strengthen her hands so she could hold a pencil. The other was that she felt that if she could master the piano, she could master anything. For six months, piano schools turned them down, and then the one teacher who did accept the task became
20、discouraged and wanted to quit. It became a three-month contest of wills between mother and daughter that led to a confrontation (对抗) in which mother actually threw her daughter on the floor in disappointment. She said Lee got back up on the piano seat and for the first time played the childrens son
21、g she had been trying to learn. That was the turning point, and one year later Lee won a prize in a piano concert for kindergarten children. It was at the age of seven that Lee won South Koreas 19th National Handicap Conquest Contest and was presented with her award by the President of South Korea.T
22、oday, Lee is 32. She has become a successful concert pianist. Lee gives credit to her mother for challenging her to master the piano and said that although her training was difficult, “As time went by, the piano became my source of inspiration and my best friend.”4. How does the text develop?A. By d
23、oing analysis.B. By following the time order.C. By making comparison.D. By giving examples.5. Why did Lees mother want her to learn the piano?A. She found Lee had a gift for the piano.B. The doctor advised her to do so.C. She hoped Lee could master a skill.D. She thought it would help Lee to recover
24、.6. What probably led to the confrontation between Lee and her mother?A. That Lees laziness discouraged her teacher.B. That they were turned down by piano schools.C. That Lee took no effort in her study.D. That Lee couldnt play the song.7. What does Lee think contribute to her success?A. Her hard wo
25、rk and willpower.B. The challenges her mother gave her.C. Her teachers encouragement.D. The inspiration from the President.【答案】4. B 5. C 6. D 7. B【解析】【分析】本文是记叙文。讲述了天生残疾的Hee Ah Lee在母亲的挑战下学习钢琴,最后成为一名成功音乐会钢琴家的故事。【4题详解】推理判断题。根据第一段中Hee Ah Lee was born in 1985 in Seoul,第二段中When Lee was a pre-schooler和at t
26、he age of seven,第三段中Today, Lee is 32.等信息可知文章是按照时间顺序来写的,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段中this was for two reasons. One was that she felt it would help her strengthen her hands so she could hold a pencil. The other was that she felt that if she could master the piano, she could master anything.可知母亲让Lee学钢琴有两个原因,一
27、是可以增强她的手的力量,这样她就可以拿铅笔了。二是如果她能学会弹钢琴,她就能学会任何东西。母亲希望她能学会一门技能,故选C。【6题详解】推理判断题。第二段中提到For six months, piano schools turned them down, and then the one teacher who did accept the task became discouraged and wanted to quit. It became a three-month contest of wills between mother and daughter that led to a c
28、onfrontation (对抗) in which mother actually threw her daughter on the floor in disappointment.六个月后Lee被钢琴学校拒绝,老师很灰心,想要放弃。母亲对她很失望,这些导致了母女之间对抗。由此推断导致母女对抗的原因不是她被学校拒绝,也不是Lee懒惰和不努力,而是她不会弹奏曲子。故选D。【7题详解】细节理解题。根据最后一段Lee gives credit to her mother for challenging her to master the piano可知Lee称赞她的母亲挑战她学会了弹钢琴,这促成
29、了她的成功。故选B。【点睛】做推理判断题时,除了从文中找到根据句子外,还要结合上下文及语境,准确做出判断。如小题3,第二段中提到For six months, piano schools turned them down, and then the one teacher who did accept the task became discouraged and wanted to quit. It became a three-month contest of wills between mother and daughter that led to a confrontation (对抗
30、) in which mother actually threw her daughter on the floor in disappointment.六个月后Lee被钢琴学校拒绝,老师很灰心,想要放弃。母亲对她很失望,这些导致了母女之间对抗。由此推断导致母女对抗的原因不是她被学校拒绝,也不是Lee懒惰和不努力,而是她不会弹奏曲子。CWe all love bank holidays. In the UK, we only get eight bank holidays in one year, and atleast five of those occur around Christmas
31、 time and Easter time! A bank holiday is a British English term. This is an official day that is decided by the government, when banks, shops and offices close for the day even though its a weekday usually a M onday, and a lot of people have a day off work.Bank holidays are different in Colombia fir
32、stly, they are called “festivos”. There are twenty festivos for the whole country in one year ! In Britain, people get more holiday allowance (津贴) than Colombians but fewer bank holidays. There can be even more festivos in Colombia, depending on which region of Colombia you live in. This is because
33、different regions have their own holidays. For example, some regions have a patron saint (守护神) in their region, so they have an extra festivo to celebrate that saint.However, there are some days that are national holidays for historical reasons. There is an Independence Day celebration on July 20 ev
34、ery year. This is just like Bastille Day in France on July 14, or Independence Day in the United States on July 4. Other important festivos in Colombia are: Labor Day, on May 1, and Columbus Day on October 12. Columbus Day is a historical bank holiday that almost every country on the continent of A
35、merica celebrates. This includes Colombia, Chile, Peru, Argentina, Mexico and the United States. It is a memorialization of the day that the Italian sailor, Christopher Columbus, first reached land on the continent in the year 1492. Many people criticize this day and say it is not something to celeb
36、rate because of the way Columbus and his teams treated the people that were already living there.8. What is a “bank holiday” according to the text?A. A holiday only for the bank staff.B. A British traditional religion festival.C. A celebration for Christmas and Easter.D. An official nationwide rest
37、day.9. What can we learn from paragraph 2?A. Colombia and Britain have the same number of festivos.B. All Colombians have the same number of festivos.C. Colombians have more bank holidays than the British.D. Different regions in Colombia have different patron saits to celebrate.10. Why do many Ameri
38、cans refuse to celebrate Columbus Day?A. Because Columbus wasnt an American at all.B. Because Columbus once treated the locals badly.C. Because it wasnt Columbus that found America first.D. Because Columbus didnt live in the continent of America.11. What is the suitable title for the text?A. Bank Ho
39、lidays in Western WorldB. How to Celebrate Bank HolidaysC. Celebrations of National HolidaysD. Why People Celebrate National Holidays【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】本文为一篇说明文。短文介绍了西方国家法定假日的由来以及人们的庆祝方式。【8题详解】细节理解题。根据第一自然段A bank holiday is a British English term. This is an official day that is decided by
40、 the government, when banks, shops and offices close for the day even though its a weekday(银行假日是有官方承认的正是节假日,即便是在工作日银行、商店和办公室都可以休息),我们可以知道法定假日由有政府所承认的官方假日。故此题选D。【9题详解】细节理解题。根据第二自然段There are twenty festivos for the whole country in one year ! In Britain, people get more holiday allowance (津贴) than Col
41、ombians but fewer bank holidays.一年全国有二十个节日!在英国,人们得到的假期津贴比哥伦比亚人多,但银行假期却少与哥伦比亚。所以哥伦比亚的法定假日比英国的多。故此题选C。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一句Many people criticize this day and say it is not something to celebrate because of the way Columbus and his teams treated the people that were already living there. 许多人批评这一天,说这不值得
42、庆祝,因为哥伦布和他的船队对待当地居民的方式。由此判断出许多美国人拒绝庆祝哥伦布日,因为哥伦布曾经对当地人很不友好。所以此题选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段We all love bank holidays. In the UK, we only get eight bank holidays in one year, and atleast five of those occur around Christmas time and Easter time! A bank holiday is a British English term.我们都喜欢银行假日。在英国,我们一年中只有8
43、个法定假日,其中至少5个是在圣诞节和复活节前后。银行假日是一个英式英语术语。第二段第一句Bank holidays are different in Colombia哥伦比亚,法定假日是不同的。根据第三段However, there are some days that are national holidays for historical reasons. However, there are some days that are national holidays for historical reasons. 然而,由于历史原因,有些日子是法定假日。所以A项Bank Holidays
44、in Western World(西方国家的法定假日)是本文最佳标题。故此题选A。DHave you ever seen a car without a driver? It sounds crazy, but these computer-driven cars may soon be filling roads near you. Companies like Google and Tesla have been designing and testing such cars. They just need to run final tests to make sure whether t
45、hey can run alongside human-driven cars on the road.The cars have sensors (传感器) all around which can detect other cars and blocks in the road. Sensors on the wheels help when parking, so the car knows how far it is from the edge of the road or other parked cars. Road signs are read by cameras, and s
46、atellite navigation systems (卫星导航系统) are used so the car knows how to get to your destination. All you have to doistypein the address! Finally, a central computer system takes in all the information it receives from the sensors and cameras and uses this to work out when to stop and speed up.Sounds l
47、ike your idea of heaven? Sitting back, looking out of the windows and watching a film while driving would be possible with this new technology. Computers would drive more safely than people they dont get disturbed by phones or talking, they would obey the speed limit and have quicker reaction in cas
48、e of an emergency.However, driverless cars have many disadvantages. Computers would have difficulties making some decisions: if a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or turn quickly to hurt the cars passengers? And should children, or drunk people, be allowed in a dri
49、verless car by themselves? Besides these questions, many people may lose their jobs. For example, bus, taxi, train and tram drivers, as well as driving instructors.I dont really want a driverless car butitis only a matter oftime before ordinary people will be able to afford them on our roads.12. Wha
50、t does paragraph 2 mainly talk about?A. How a driverless car works.B. What we need to drive a driverless car.C. The tests a driverless car needs to pass.D. The advantages of a driverless car.13. What does the underlined word “detect” in paragraph 2 mean?A. attract.B. help.C. discover.D. disturb.14.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356200.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
