山西省运城市2019-2020学年高一英语上学期期末调研测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 运城市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 调研 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省运城市2019-2020学年高一英语上学期期末调研测试试题(含解析)本试题满分150 分,考试时间120分钟。听力计入总分(20分),答案一律写在答题卡上。注意事项:1.答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的姓名、准考证号,并将条形码粘贴在答题卡的指定位置上。2.答题时使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。4.保持卡面清洁,不折叠,不破损。第一部分听力(共两节;满分 20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的
2、答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例如:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1.Why hasnt the girl copied the main points?A. Professor Blacks lecture has no main points.B. The woman got used to idi
3、oms.C. The professor used too many idioms.2. What does the man think of the skirt?.A. Its up-to-date. B. Its comfortable. C. Its old-fashioned.3. Where did the man meet Jane?A. At Mr. Smiths home. B. In a sports club. C. At the womans house.4. Whats the relationship between the two speakers?A. Frien
4、ds. B. Brother and sister. C. Salesman and customer.5. How is the man feeling?A. Satisfied. B. Disappointed. C. Surprised.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话和独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What are the two spea
5、kers going to do?A. Have lea. B. Have coffee. C. Have dinner.7. When will the two speakers meet?A. Tomorrow morning. B. Tomorrow afternoon. C. Tomorrow night.听第7段材料,回答第8至9题。8. How much should each person pay for the taxi?A. About $ 20. B. About $ 30. C. About $ 60.9. When should the taxi pick up the
6、 man?A. At 6 am. B. At 7 am. C. At 8 am.听第8段材料,回答第10至12题。10. What will Lily do after graduation?A. To teach English. B. To learn more English. C. To go abroad.11. What will the speakers get at the English Corner?A. Skills of English listening and speaking.B. English skills and knowledge.C. Some know
7、 ledge for English examinations.12. Whats the mans advice for getting some knowledge of England?A. Talking with English native speakers.B. Reading more English books.C. Practicing some skills.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does Linda often want to do in her free time?A. Watch foreign films. B. Go camping
8、. C. Read novels.14. How does John feel the camping trip in the Boundary Waters?A. Boring. B. Fantastic. C. Just so-so.15. What do Linda and John both like to do?A. Watch movies. B. Go camping. C. Take photos.16. What are the two speakers going to do this weekend?A. Hold a photo exhibition. B. Go to
9、 the art gallery. C. Take some pictures.听第10 段材料,回答第17至20题。17. Whats the first picture of the buildings?A. The Eiffel Tower. B. London Bridge. C. The Great Pyramid.18. How many pictures does the speaker show?A. Three. B. Four. C. Five.19. What should the listeners pay attention to the buildings?A. S
10、tyles, designers and materials.B. Materials, styles and period.C. Period, materials and features.20. What does the speaker expect the listeners to do in class?A. Draw some pictures. B. Describe the buildings. C. Take some notes.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D中)
11、,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AInspiring young minds!TOKNOW Magazine is a big hit in the world of children s publishing,bringing a unique combination of challenging ideas and good fun to young fans every month.What is so special about TOKNOW Magazine?Well, it has no ads or promotions inside-instead it is jam-
12、packed with serious ideas. TO-KNOW makes complex ideas attractive and accessible to children, who can become involved in advanced concepts and even philosophy(哲学)and they will soon discover that TOKNOW feels more like a club than just a magazine.Whats inside?Every month the magazine introduces a fre
13、sh new topic with articles, experiments and creative things to make-the magazine also explores philosophy and wellbeing to make sure young readers have a balanced take on life.Sounds too good to be true?Take a look online-evidence shows that thousands of teachers and parents know a good thing when t
14、hey see it and recommend TOKNOW to their friends.Happy Birthday All Year!What could be more fun than a gift that keeps coming through the letterbox every month? The first magazine with your gift message will arrive in time for the special day.SUBSCRIBE(订阅)NOWAnnual SubscriptionEurope&55 Rest of Worl
15、d 65Annual Subscription with Gift PackIncludes a Mammoth Map, a Passport Puzzle Booklet, and SubscriptionEurope&60 Rest of World 70Refund Policy-the subscription can be canceled within 28 days and you can get your money back.1. Why is TOKNOW a special magazine?A. It entertains young parents.B. It co
16、mbines fun with complex concepts.C. It provides serious advertisements.D. It looks more beautiful than other magazines.2. What does TOKNOW offer its readers?A. Online courses.B. Lectures on a balanced life.C. Articles on new topics.D. Reports on scientific discoveries.3. How much should you pay if y
17、ou make a 12-month subscription to TOKNOW with gift pack from China?A. 55.B. 60.C. 65.D. 70.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一本可以激励儿童思维的TOKNOW 杂志。1题详解】细节理解题。根据文中第2段“TO-KNOW makes complex ideas attractive and accessible to children” TO-KNOW把复杂的概念变得有吸引力并容易受儿童接受。由此可知,TO-KNOW将娱乐和复杂的概念结合起来。故选B项。【2题详解
18、】细节理解题。根据文中第3段“Every month the magazine introduces a fresh new topic with articles”TO-KNOW每个月都为用文章为读者介绍一个新话题。由此可知,TO-KNOW为读者提供新话题文章。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据文中“Annual Subscription with Gift Pack- Europe&60;Rest of World 70”由此可知,从中国订阅12个月的TO-KNOW包含礼品包需要70美元。故选D项。BSally Smith is an unbelievable woman who lo
19、oks like a fit 40-year-old, although she just turned 70. She follows a special raw diet and only drinks rainwater.She looks so young that people mistake her for her daughter when shes out with her husband of 54 years, but I think he isnt complaining.Mrs. Smith says the secret to her beauty lies in h
20、er special diet, consisting of organic vegetables, fruits, seeds and nuts grown in her own garden; she calls it the “fountain of youth”. The woman doesnt touch anything that has been cooked.And another strange thing she does is to collect rainwater, to keep her garden blossoming, but also to drink.
21、But the resident of Miami-Dade County, Florida, didnt always have such a healthy lifestyle. In fact, she consumed meat regularly, as her husband used to own a meat factory way back in the 1960s. It was then that she decided to change her eating habit forever. And what a great decision that was! I me
22、an, just look at her!When she started off, Mrs. Smith was just looking for a few health benefits and never expected that she would look like a 40-year-old at the age of 70. Over the 27 years, she has been eating raw food, and she has written two booklets called Journey to Health and also produced a
23、DVD containing all her healthy secrets.Her husband, Mr. Smith, wishes he had followed her example, because now he looks much, much older and also suffers from diabetes (糖尿病) and high blood pressure. He takes prescription medicine every day, but Sally doesnt even take an aspirin.4. What does the unde
24、rlined word “it” in Paragraph 3 refer to?A. Her raw diet.B. Her beauty.C. Specially cooked food.D. The organic food.5. What kind of person does the author think Mrs. Smith is?A. Modest.B. Honest.C. Strong-willed.D. Open-minded. .6. What did the woman do with her healthy secrets?A. She sold them to t
25、he local people.B. She abandoned them at the age of 70.C. She publicized them in various ways.D. She improved them with her husband s help.7. What is the authors attitude towards Mrs. Smiths lifestyle?A. Sympathetic.B. Doubtful.C. Negative.D. Supportive.【答案】4. A 5. C 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了吃特殊生食的
26、70岁的Sally Smith看起来就像40岁一样,而且身体很健康的故事。【4题详解】词义猜测题。根据第一段中She follows a special raw diet and only drinks rainwater. 她吃特殊的生食,只喝雨水。以及第三段中Mrs. Smith says the secret to her beauty lies in her special diet, consisting of organic vegetables, fruits, seeds and nuts grown in her own garden;史密斯夫人说她美丽的秘密在于她特殊的饮食
27、,包括有机蔬菜,水果,种子和坚果在她自己的花园;可知,第3段中划线的“it”指的是她的生食饮食。故选A项。【5题详解】推理判断题。根据第四段中It was then that she decided to change her eating habit forever. And what a great decision that was! I mean, just look at her! 就在那时,她决定永远改变她的饮食习惯。这是一个多么伟大的决定啊!我是说,看看她!可知,作者认为史密斯夫人是一个意志坚强的人。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中and she has wri
28、tten two booklets called Journey to Health and also produced a DVD containing all her healthy secrets.她写了两本名为健康之旅的小册子,还制作了DVD,里面包含了她所有的健康秘诀。可知,这个女人用各种方式宣传她的健康秘密。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第一段中Sally Smith is an unbelievable woman who looks like a fit 40-year-old, although she just turned 70. Sally Smith是一个令人
29、难以置信的女人,她看起来像一个健康的40岁,尽管她刚刚过70岁。以及最后一段中He takes prescription medicine every day, but Sally doesnt even take an aspirin. 他每天都吃处方药,但是Sally甚至连阿司匹林都不吃。可知,作者对史密斯夫人生活方式的态度是支持的。故选D项。CThe majority of us have read Cinderella, the fairy tale of a young woman living in poverty who meets the prince of her dream
30、s. Some might not want to admit it, but there is a hidden Cinderella in everyones heart-we all wish we could achieve recognition or success after a period of obscurity(默默无闻).Mary Santiago has that secret dream, too. Her story is featured in Another Cinderella Story, a film set in a US high school.Ma
31、ry is shy but loves to dance. Compared with other girls, she is invisible. However, her world changes completely when a famous teenage pop singer, Joey Parker, appears. Joey is every-thing the rest of the boys in her class are not-kind, handsome and desirable. Marys and Joey s paths cross at a ball.
32、 They meet and fall in love with each other. But when Mary has to rush back home, she leaves behind her MP3 player, which becomes the only clue Joey has to find the girl of his dreams. Of course, there is a wicked(邪恶的)stepmother, who turns out to be Dominique Blatt and she takes in Mary after her da
33、ncer mother dies. Dominique treats Mary like a maid and does everything she can to make sure Mary doesnt get into the top dance school. Her two daughters are equally determined to stop Joey falling for Mary, even if that means embarrassing her.The story though it mostly follows Cinderella, does add
34、a few modern-day twists to the classic fairy tale. Refreshingly, the film, unlike many high school films, does not focus on looks, although the actors are all beautiful. There is also a lot less materialism in Another Cinderella Story than in many similar movies.“The movie takes the Cinderella fairy
35、 tale as its jumping-off point,” writes Amber Wilkinson, a movie critic. “The focus is firmly on following your dreams.”8. Whats the main purpose of the first paragraph?A. To inform us of the background of Cinderella.B. To remind us why Cinderella is popular all the years.C. To build interest and le
36、ad us to Marys secret dream.D. To tell us how interesting the fairy tale Cinderella is.9. What can we infer from the text?A. Joey is just like other boys in Mary s class.B. The MP3 player helps Joey to find Mary.C. Not many people have a dream to realize.D. Marys mother influences her a lot in singi
37、ng.10. What does Amber Wilkinson think of Another Cinderella Story?A. The movie is as good as Cinderella.B. The movie is exactly another copy of Cinderella.C. The movie and Cinderella both focus on following your dreams.D. The movie is based on Cinderella but a little different from it.11. What is t
38、he text mainly about?A. A review of a film.B. An introduction to a book.C. An essay about dreams.D. An advertisement for Cinderella.【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】这是一篇记叙文。每个人也许都有一个灰姑娘的梦想,文章介绍了一部名Another Cinderella Story的电影,讲述了电影的剧情以及与灰姑娘原著的比较。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“Some might not want to admit it, but the
39、re is a hidden Cinderella in everyones heart-we all wish we could achieve recognition or success after a period of obscurity(默默无闻).Mary Santiago has that secret dream, too.”可知,本段作为引出文章主题的段落,从灰姑娘的故事展开,继而将话题转向Mary的故事,也就是要介绍的这部电影,C选项“吸引读者兴趣并引出Mary的神秘梦想”符合要求。故选C项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“But when Mary has to
40、rush back home, she leaves behind her MP3 player, which becomes the only clue Joey has to find the girl of his dreams.”可知,就像灰姑娘的剧情一样,Mary匆匆离去只留下一个MP3,而这就成为了Joey寻找他的唯一线索,最终也势必是通过这个MP3找到Mary的,与B选项说法相符。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段引述Amber Wilkinson的原话“The movie takes the Cinderella fairy tale as its jumping
41、-off pointThe focus is firmly on following your dreams.”可知,这部电影将灰姑娘的故事作为出发点、立足点,也就是根据其改编,但电影的重心则落在了追求梦想上,与原故事是有区别的。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句“Her story is featured in Another Cinderella Story, a film set in a US high school.”并结合全文内容可知,文章由灰姑娘的故事引出一部电影,然后介绍剧情,最后引述影评人的评价,是一篇标准的影评。故选A项。DA single cigare
42、tte sold on a street corner may not cost a lot; however, the whole costs of smoking are huge.First, consider the cost of human life. About 10 people die of a tobacco-related disease every minute. Most of these preventable deaths happen in low-income and middle-income countries. The World Bank says e
43、ach of these countries has a total national income of less than $ 12,746.The World Health Organization says tobacco kills 6 million people yearly -a number that is expected to rise to 8 million by 2030 unless immediate action is taken.But smoking costs more than the life of a person. It can affect t
44、he health of the whole country. The World Health Organization says low-income countries depend heavily on taxes from cigarettes. They use the money, in part, to pay the costs of health care for tobacco-related diseases.But the illegal trade in tobacco products is further testing the economies of low
45、-income countries. WHO officials say the illegal trade earns about $ 31 billion every year.Douglas Bettcher is the director of the W HO s Department for the Prevention of Non-Communicable Diseases. He calls the illegal trade a monster with many heads. He says the trade enables young people to buy ci
46、garettes at low prices, become addicted to tobacco and suffer from serious health problems. It also increases crime and reduces taxes.The World Health Organization is strongly suggesting that the U. N. member states sign an agreement to end the illegal trade in tobacco products. Eight countries have
47、 agreed to the agreement. But the agreement of 32 other countries is still needed for it to become an international law.If the agreement succeeds, governments could put people who trade illegal tobacco products in prison-another cost to countries budgets.12. Where are people dying of a tobacco relat
48、ed disease mostly from?A. Developed countries.B. Old countries.C. Underdeveloped countries.D. New countries.13. Which of the following about the whole costs of smoking is NOT mentioned in the passage?A Destroying the environment.B. Being harmful to human life.C. Affecting the whole countrys economy.
49、D. Causing the illegal trade.14. Whats the main idea of Paragraph 6?A. Some action has been taken by the WHO.B. The illegal trade in tobacco products is harmful.C. Young people who are addicted to smoking may commit a crime.D. An agreement to end the illegal trade in tobacco products is being signed
50、.15. Which of the following can be the best title for the passage?A. Smoking Costs More than You ThinkB. Different Ways to Stop SmokingC. The Illegal Trade in Tobacco ProductsD. Immediate Action to Stop Smoking【答案】12. C 13. A 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。吸烟的代价远比想象得严重,不仅损害个人的生命,还会影响整个国家的健康。世界卫生组织督促联合国成
51、员国签署协议终止烟草产品的非法贸易。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“Most of these preventable deaths happen in low-income and middle-income countries.”可知,吸烟造成的死亡主要发生在中低收入的国家,即不发达国家。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第二段第一句“First, consider the cost of human life.”可知,文章提到了吸烟对人类生命的危害;根据第五段“But the illegal trade in tobacco products is further test
52、ing the economies of low-income countries.”可知,文章提到了吸烟导致非法贸易及影响低收入国家的经济。文章并未提及吸烟破坏环境,故选A项。【14题详解】段落大意题。根据第六段内容尤其是最后两句“He says the trade enables young people to buy cigarettes at low prices, become addicted to tobacco and suffer from serious health problems. It also increases crime and reduces taxes.”
53、可知,本段主要是说烟草产品的非法贸易是有害的。故选B项。【15题详解】主旨大意题。文章第一段点明主题“the whole costs of smoking are huge”,接下来具体讲述了吸烟的危害,即威胁人类生命、影响整个国家的健康、烟草产品的非法贸易的危害及世界卫生组织的呼吁,所以A项“吸烟的代价超出你想象”最适合作本文标题。故选A项。【点睛】本题中第4小题为主旨大意类中的标题类。概括标题的方法是:先看首尾或各段开头找主题句,本文第一段中“the whole costs of smoking are huge”是主题句。然后再逐段梳理主旨大意,第二、三段主要介绍了吸烟对个人生命的损害,
54、第四段介绍吸烟影响整个国家的健康,接下来的段落讲述了非法烟草贸易的危害及世界卫生组织的呼吁,由此可见A项“吸烟的代价超出你想象”概括最全面。所以A项正确。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Gaining confidence while singing is a process that requires practice._16_ Getting comfortable with your voice and mastering healthy singing techniques can he
55、lp you do this.Feeling Confident While Performing*Spend time at the venue(场地)before you need to perform._17_To overcome this, go to the stage when no one else is around. Take some time to walk around and look out towards where the audience will sit.*_18_Slowly breathe in and breathe out. Let the air
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级上册语文课件-语文园地一人教版(部编)(共16张PPT).ppt
