分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型山西省运城市2022届高三上学期入学摸底测试英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:356642
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:117.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山西省运城市2022届高三上学期入学摸底测试英语试题 WORD版含解析 山西省 运城市 2022 届高三 上学 入学 摸底 测试 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、运城市2021年高三年级摸底调研测试英语试题本试题满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1. 答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的姓名、准考证号,并将条形码粘贴在答题卡的指定位置上。2. 答题时使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。3. 请按照题号在各题的答题区城(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。4. 保持卡面清洁,不折叠,不破损。5. 听力部分满分30分,不计入总分。第一部分 听力(共两节;满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5

    2、小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the man?A. In a bookstore.B. In a library.C. In a waiting room.【答案】B【解析】【原文】W: Can I help you?M: Yes, I want to

    3、 borrow two novels and an English-Chinese dictionary.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman probably do this coming Sunday?A. Study for a test.B. Call on her friend.C. Go on a picnic.【答案】A【解析】【原文】M: We are going on a picnic this coming Sunday. Dont you want to join us?W: Id love to. But you see, I

    4、ll have a test next Monday morning.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many invitations in total does the woman have to send?A. Five.B. Ten.C. Fifteen.【答案】C【解析】【原文】M: Did you send all the invitations today?W: I sent ten of them today and I will send five tomorrow.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did Oliver do last we

    5、ekend?A. He was at a meeting.B. He went to New York.C. He watched a football match.【答案】C【解析】【原文】W: Didnt you and Oliver go to the football match last weekend?M: Oliver did, but I was attending an important meeting in New York.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the relationship between the two speakers?A.

    6、Waiter and customer.B. Host and guest.C. Salesman and customer.【答案】A【解析】【原文】M: Good afternoon, madam. Would you like to sit beside the window to enjoy the sea and the mountains?W: Id prefer to sit alone, but I suppose this will do. Have you a menu, please?第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白

    7、后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 6. Whats wrong with the man?A. He has headaches.B. He has a runny nose.C. He has a temperature.7. When did the problem begin?A. Two weeks ago.B. Two months ago.C. T

    8、hree months ago.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Whats the matter with you?M: Ive been having headaches.W: How long have they been bothering you?M: Er They started about two months ago. Oh, no. It must be about three months ago. At first, I thought that I had a flu because I had a runny nose and a bit of tem

    9、perature.W: I see. And do the headaches come on at a particular time?M: Theyre usually worse in the morning, especially during the past two weeks.W: Now let me check if there is anything serious.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 8. Where has Barbara been?A. Milan.B. FlorenceC. Rome.9. What has Bar

    10、bara got in her suitcase?A. Shoes.B. Stones.C. Books.【答案】8. A 9. A【解析】【原文】M: Hello, Barbara, welcome back. You look great!W: Rod, its lovely to see you again.M: How was your trip?W: Fine but tiring. Milan was interesting. Its bigger than I expected, noisier and dirtier, too.M: And Florence, what did

    11、 you think of Florence?W: Well, I didnt go there. Have you been there?M: No, Ive never been to Italy. Id really like to go to Rome. Well, the cars are in the car park. Is this all your luggage?W: Yes, but the suitcase is very heavy.M: Barbara, whats in it? Books or stones?W: Just 20 pairs of shoes.听

    12、下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 10. What is the problem with the womans watch?A. It needs cleaning.B. It is ruined by water.C. It needs a new battery.11. What does the shop offer if the woman changes a battery there?A. A free battery.B. One-year guarantee.C. Free cleaning service.12. Why cant the

    13、 woman have her watch repaired right away?A. The man cant fix it at the moment.B. The woman doesnt have enough money on herC. There is no right battery in the shop now.【答案】10. C 11. B 12. A【解析】【原文】W: Excuse me, my watch stopping running and Im not sure whats wrong with it.M: Well, let me look at it.

    14、 Mmm. It seems that it just needs a new battery. W: Oh, thats really great! I got some water on it last week and I was afraid that the water might have ruined it. How much is a new battery?M: Its six ninety-nine plus tax and we not only change your battery but also guarantee it for a year. If you ha

    15、ve the watch cleaned here we guarantee it for an additional three months.W: That sounds a good deal! Ill get the battery here. When will it be ready?M: Usually I can do it right away, but right now Im busy with a large shipment of watches. They all need to be fixed by this afternoon. Can you leave y

    16、our watch here until about 5 P.M.?W: OK. See you then.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 13. Where does the conversation most probably take place?A. In a supermarket.B. In a department store.C. In a restaurant.14. Why is the man nervous?A. Because this is his first time to China.B. Because he knows

    17、 nothing about Chinese table manners.C. Because he doesnt know whether he likes Chinese food or not.15. Whats the rule of table manners the woman tells the man to obey?A. To make himself at home.B. To learn to use chopsticks.C. To choose less strong wines16. What does the man have dinner with?A. Cho

    18、psticks.B. A knife and fork.C. A spoon.【答案】13. C 14. B 15. A 16. A【解析】【原文】W: This is your seat, Mr. Brown. Sit down, please.M: Thank you. Mrs. Zhang, Im really a bit nervous now. I know nothing about Chinese table manners.W: Dont worry, Mr. Brown. As for table manners, there is only one rule you mus

    19、t obey. That is to make yourself at home.M: OK, Ill try.W: Mr. Brown, which do you prefer, Brandy or Mao Tai?M: Brandy and Mao Tai are too strong for me.W: Well, what about dry red wine?M: OK.W: Would you like to use chopsticks or a knife and fork?M: Id like to try chopsticks.W: OK, let me show you.

    20、 Look, first place both sticks between the thumb and the forefingers, and then, keep one still and move the other.M: Let me tryWell, how is that?W: Fine, you are learning fast. Well, to your health and success in business. Cheers.M: Cheers.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 17. What animals can be se

    21、en in the aquarium?A. Sharks.B. Whales.C. Polar bears.18. What food can the visitors give the monkeys to eat?A. Specially prepared food.B. Sweet biscuits.C. Fruits.19. Where do more than 300 species of birds come from?A. South Africa.B. South America.C. Southeast Asia.20. Who can help the visitors i

    22、f they have any questions?A. The speaker.B. The friendly feedersC. The people at the information desk.【答案】17. B 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】Ladies and gentlemen, welcome to the City Zoo. Now Id like to explain the program weve arranged for you here this afternoon. Therell be three animal shows. The fir

    23、st show will begin at three oclock in the aquarium. Youll certainly be fascinated by the dolphins and the whales funny actions. After that comes the second show. This is feeding the monkeys at four oclock in the primate centre. Please dont feed the animals with any sweets, or biscuits or fruits, bec

    24、ause these can upset the animals normal diet. You can assist the staff in feeding the monkeys with specially prepared food, and in playing with the monkeys, too. The last show will begin at 4:30 in the bird cage. Dr Taylor will be with you as your guide. Hell point out to you more than 300 species o

    25、f birds from South America. If you have any questions about these shows or other events at the zoo, please ask the people at the information desk at the main entrance.第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Natural History Museum of Los Angeles CountyHours: 9:

    26、30 a.m.5:00 p.m. daily Closed: January 1 July 4, Thanksgiving Day and Christmas DayDrivingPlan extra driving time for your visit. The area surrounding the museum will be busy before being opened. We advise you to arrive a few hours before or several hours after the opening time to avoid high traffic

    27、 times.DirectionsFrom the 110 Freeway, take the Exposition Boulevard exit and head west toward Vermont Avenue. Turn left on Bill Robertson Lane. The museums newly opened Car Park will be on your left hand side and cost $12.ParkingThe museums parking lot fills up quickly on game days. We suggest arri

    28、ving early in the day. All guests and members who plan to visit the museum may park in the museums Car Park. If the museums Car Park is full, parking is also available in the state-run Lot 3 across the street. Parking in this lot will cost $12 (cash only). Remember that cars parked in Lot 3 after 5:

    29、30pm will be issued a parking citation.Where to eatIf youre bringing your own food, we invite you to picnic under the trees on the grass in front of the museum. Food and drinks are not allowed inside any of the museum halls and exhibits. We appreciate your help in preserving our museum.At the Natura

    30、l History Museum of Los Angeles County, you can see more than just walls and fossils. We provide not only a typical museum experience, but also hands-on exhibits. What are you waiting for?21. When can you visit the Natural History Museum of Los Angeles County?A. At 8:00 a.m. on January 1.B. At 10:00

    31、 a.m. on July 14.C. At 3:00 p.m. on Thanksgiving Day.D. At 6:00 p.m. on Christmas Day.22. What should you know when driving to the museum?A. Visitors should leave Lot 3 before 5: 30 pm.B. Members will have a special place to park.C. People have to park in the museums Car Park.D. Visitors must pay fo

    32、r the museums Car Park in cash.23. What is the purpose of the last paragraph?A. To advertise coming events.B. To introduce special exhibits.C. To encourage people to come.D. To tell about the museums history.【答案】21. B 22. A 23. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了去洛杉矶县自然历史博物馆旅行的相关信息。【21题详解】细节理解题。根据文中“Hours: 9:3

    33、0 a.m.5:00 p.m. daily(时间:每天上午9:30到下午5:00)”以及“Closed: January 1, July 4, Thanksgiving Day and Christmas Day(休馆:1月1日、7月4日、感恩节和圣诞节)”可知,你可以在7月14日上午10点参观洛杉矶县自然历史博物馆。故选B。【22题详解】细节理解题。根据Parking部分中“Remember that cars parked in Lot 3 after 5: 30 pm will be issued a parking citation.(下午五时三十分以后停在三号停车场的车辆将会收到一张

    34、罚单)”可知,游客应该在下午5:30之前离开Lot 3。故选A。【23题详解】推理判断题。根据最后一段“At the Natural History Museum of Los Angeles County, you can see more than just walls and fossils. We provide not only a typical museum experience, but also hands-on exhibits. What are you waiting for?( 在洛杉矶县自然历史博物馆,你能看到的不仅仅是墙壁和化石。我们不仅提供典型的博物馆体验,而且

    35、还提供实际操作的展览。你还在等什么?)”可推知,最后一段的目的是鼓励人们来。故选C。BIn Los Angeles, UPS driver Hector Vesco noticed that while he did his normal route, there was one kid, Langston Walbuck, who looked sad because he never got a delivery. Once Hector understood why Langston looked upset, he decided to put together a package a

    36、nd deliver it to Langston himself.A father of two himself, he knew that he would have to check in with Langstons parents before proceeding. Using a blank UPS slip, Hector wrote out a note reading, “Hi, this is Hector, your UPS driver. Ive seen your son plenty of times on the balcony and he seems ver

    37、y sad that he doesnt get any packages. When he asked me if I had any packages for him, I told him, “Dont worry. Maybe next time. So, anyway, Ive bought something and put it in a box. Just wanted to know his name.” Hector also shared his number so that the parents could contact him directly.After get

    38、ting all the information he needed from Langstons mom, Brooke, Hector showed up the next day and surprised a very excited Langston with the delivery.Of course, the gesture of delivering the parcel was nice enough as is, but it turns out what was inside made it even better! When Langston opened up th

    39、e box, he found a collection of toy cars and a bunch of candy, as well. It doesnt get much better than that for a little boy.After the delivery was made, Langstons mother, Brooke, sent a follow-up text to thank Hector again for his kindness. In Hectors message back to Brooke, he mentioned that Langs

    40、ton helped him remember how many kids, along with his, had to live through the COVID-19 pandemic. “Our kids are our world and the future,” he said, and finished off with, “Your UPS driver just wanted to show some love.”24. Why was Langston unhappy when seeing Hector deliver?A. Langston never got any

    41、 package.B. Hector did not know Langstons name.C. Langston could not serve as a UPS driver.D. Hector delivered Langstons parcel to his parents.25. What did Hector do to cheer Langston up?A. Hector wrote Langston a note.B. Hector talked to Langstons parents.C. Hector encouraged Langston to be positiv

    42、e.D. Hector delivered a package to Langston himself.26. How did Langston feel about Hectors action?A. Confident.B. Thrilled.C. Curious.D. Cautious.27. What does the author mainly intend to convey?A. The pandemic affects the globe.B. Children love toy cars and candies.C. Old products can serve new pu

    43、rposes.D. Ordinary people can be extraordinary.【答案】24. A 25. D 26. B 27. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了UPS司机Hector Vesco注意到一个孩子Langston Walbuck因为没有收到任何包裹,看起来很伤心,于是亲自给Langston送了个包裹,让Langston开心起来。Langston的母亲事后还发短信再次感谢Hector。【24题详解】细节理解题。根据第一段中“In Los Angeles, UPS driver Hector Vesco noticed that while he di

    44、d his normal route, there was one kid, Langston Walbuck, who looked sad because he never got a delivery.(在洛杉矶,UPS司机Hector Vesco注意到,当他走正常的路线时,有一个孩子Langston Walbuck看起来很伤心,因为他从来没有收到过快递)”可知,Langston看到Hector送包裹时不高兴是因为Langston没有收到任何包裹。故选A。【25题详解】细节理解题。根据第一段“In Los Angeles, UPS driver Hector Vesco noticed

    45、that while he did his normal route, there was one kid, Langston Walbuck, who looked sad because he never got a delivery. Once Hector understood why Langston looked upset, he decided to put together a package and deliver it to Langston himself.(在洛杉矶,UPS司机Hector Vesco注意到,当他走正常的路线时,有一个孩子Langston Walbuc

    46、k看起来很伤心,因为他从来没有收到过快递。Hector知道Langston为什么这么沮丧后,他决定把包裹打包,亲自交给Langston)”可知,Hector亲自给Langston送了个包裹,让Langston开心起来。故选D。【26题详解】推理判断题。根据第三段“After getting all the information he needed from Langstons mom, Brooke, Hector showed up the next day and surprised a very excited Langston with the delivery.(在从Langsto

    47、n的妈妈Brooke那里得到了他需要的所有信息后,Hector第二天出现了,给非常兴奋的Langston带来了惊喜)”可推知,Langston对Hector的行为感到激动。故选B。【27题详解】推理判断题。根据最后一段中“In Hectors message back to Brooke, he mentioned that Langston helped him remember how many kids, along with his, had to live through the COVID-19 pandemic. “Our kids are our world and the f

    48、uture,” he said, and finished off with, “Your UPS driver just wanted to show some love.”(在Hector给Brooke的信息中,他提到Langston帮助他记起了有多少孩子和他的孩子一起经历了COVID-19大流行。“我们的孩子就是我们的世界和未来,”他最后说,“你的UPS司机只是想表达一些爱。”)”结合文章主要讲述了UPS司机Hector Vesco注意到一个孩子Langston Walbuck因为没有收到任何包裹,看起来很伤心,于是亲自给Langston送了个包裹,让Langston开心起来。Langs

    49、ton的母亲事后还发短信再次感谢Hector。可推知,作者主要想表达普通人也可以不平凡。故选D。CThe Olympics and COVID-19 were never going to coexist. The basic rule when it comes to controlling an infectious disease is to limit the contact people have with one another. Yet the very essence of the two weeks of competition, which begin on July 23

    50、 in Tokyo, is to invite the world to meet, greet and engage in friendly and often socially not so distant contests.An estimated 70,000 athletes, coaches, staff, officials and media will be marching in Tokyo from July to August for the Olympics at a time when infections in the city are rising again.

    51、On July 8, the government declared a fourth COVID-19 state of emergency in Tokyo, which will extend through the end of the Games.New cases of COVID-19 emerging from any of the Olympic visitors could not only disrupt(扰乱) the Games but also forever fade this years Olympics as an exercise in a global p

    52、andemic that has claimed the lives of 4 million people.Olympic organizers are working desperately to prevent that from happening. After consulting with infectious-disease experts, Tokyo 2020 officials have created guidelines for everyone who will be traveling to Japan for the Olympics. Many of the m

    53、easures are familiar: frequent testing, mask orders and social-distancing procedures.The strategy is also realistic. While it might not be possible to prevent the virus from entering secretly the Olympic community, the countermeasures are meant to contain it as much as possible. Infections will happ

    54、en. The challenge lies in minimizing the risk of those infections and the impact they might haveon not just the Games but also the Japanese public and, ultimately, the world at large when Olympic delegations return home.28. What is the basic principle of controlling an epidemic?A. To prevent people

    55、from communicating with each other.B. To keep people from participating in activities.C. To stop people from chatting online.D. To limit the contact people have with each other.29. What does the underlined word “that” refer to?A. The possible threat brought by new cases of COVID-19.B. The spreading

    56、of virus caused by new cases of COVID-19.C. The treatment of new cases of COVID-19.D. The decrease of new cases of COVID-19.30. Which word best describes the authors attitude to the measures for Tokyo 2020 Olympic Games?A. Skeptical.B. Objective.C. Conservative.D. Negative.31. From which is the text

    57、 probably taken?A. A news magazine.B. A biology textbook.C. A research paper.D. A travel brochure.【答案】28. D 29. B 30. B 31. A【解析】【分析】本文是新闻报道。文章介绍了东京奥运会主办方为应对新冠疫情制定了防疫措施,并对其进行了客观评价。【28题详解】细节理解题。根据第一段“The basic rule when it comes to controlling an infectious disease is to limit the contact people have

    58、 with one another.(控制传染病的基本原则是限制人与人之间的接触)”可知,控制流行病的基本原则是限制人们之间的接触。故选D项。【29题详解】词句猜测题。根据第三段“New cases of COVID-19 emerging from any of the Olympic visitors could not only disrupt(扰乱) the Games but also forever fade this years Olympics as an exercise in a global pandemic that has claimed the lives of 4

    59、 million people.(任何奥林匹克游客COVID-19新病例不仅会破坏奥林匹克盛会,而且会永远让今年奥运会暗淡无光,这场全球大流行已经夺去了400万人的生命)”和第四段“Olympic organizers are working desperately to prevent that from happening.(奥运会组织者正竭尽全力防止这种情况发) ”内容和指代关系可推知,奥运会组织者要防止的,即指示代词that是指代的对内容是“游客中出现COVID-19新病例并引起传染的发生”。故选B项。【30题详解】推理判断题。根据第五段“The strategy is also re

    60、alistic. While it might not be possible to prevent the virus from entering secretly the Olympic community, the countermeasures are meant to contain it as much as possible.(这个策略也是现实的。虽然很难阻止新冠病毒悄悄进入奥运社区,但对策是尽可能地遏制新冠病毒) ”可知,作者认为东京奥运会防疫措施虽然无法阻止新冠病毒的进入,但可以有效的遏制其传播, 作者对其持客观态度。故选B项。【31题详解】推理判断题。通读全文可知,文中作者

    61、介绍了东京奥运会主办方为应对新冠疫情而制定的防疫措施,并对其进行了评价:“The strategy is also realistic.(这个策略也是现实的) ”,这是典型的新闻类文章的特点,所以这篇文章很可能选自新闻杂志。故选A项。DIts possible that interstellar space explorers could come across problems communicating with previous and subsequent arrivals, as their spoken language has changed in isolation along

    62、 the way.Regarding the issue, two American scholars, Andrew McKenzie and Jeffrey Punske, co-authored the article “Language Development During Interstellar Travel”. What has been discussed in the article is the concept of language change over time. They wrote that given more time, new grammatical for

    63、ms can completely replace current ones.In a recent interview, McKenzie gamed it out.“If youre on a spaceship for 10 generations, new concepts will emerge, new social issues will come up, and people will create ways of talking about them,” McKenzie said, “and these will become the vocabulary particul

    64、ar to the spaceship. People on Earth might never know about these words, unless theres a reason to tell them. And the further away you get, the less youre going to talk to people back home.”So if we have Earth English and spaceship English, and they become different over the years, you will have to

    65、learn a little Earth English to send messages back, or to read the instruction manuals and information that come with the spaceship.Also, keep in mind that the language back on Earth is going to change, too, during that time. So they may well be communicating like wed be using Latincommunicating wit

    66、h this version of the language nobody uses.The authors concluded that if a study of the linguistic changes aboard a spaceship could be performed it would “add to its scientific value”.32. What does paragraph 2 mainly talk about?A. Two American scholars.B. Interstellar space exploration.C. Language e

    67、volution on Earth.D. The article by McKenzie and Punske.33. What does the underlined phrase “gamed it out” mean?A. Offered a new concept.B. Made a further study.C. Gave a detailed explanation.D. Lost the game completely.34. What might happen to people aboard a spaceship as a result of language chang

    68、e?A. They tend to communicate in Latin.B. They keep themselves updated on Earth English.C. They dont-feel much like talking to people on Earth.D. They switch from spaceship English to Earth English.35. What is the text mainly about?A. Why space travelers change their language.B. How language is chan

    69、ged in the future time.C. The language issue during interstellar travel.D. New concepts of language created in a spaceship.【答案】32. D 33. A 34. C 35. B【解析】【分析】这是一篇说明文。星际空间探索者有可能遇到与以前和以后到达的人交流的问题,因为他们的口语在一路上发生了孤立的变化。文章主要说明了语言在未来是如何变化的而展开,探讨了人们对此的不同看法和意见,指出地球上的语言可能会和飞船上的语言不同。【32题详解】主旨大意题。根据第二段“Regardin

    70、g the issue, two American scholars, Andrew McKenzie and Jeffrey Punske, co-authored the article “Language Development During Interstellar Travel”. What has been discussed in the article is the concept of language change over time. They wrote that given more time, new grammatical forms can completely

    71、 replace current ones.(关于这个问题,两位美国学者Andrew McKenzie和Jeffrey Punske合著了星际旅行中的语言发展一文。本文讨论的是语言随时间变化的概念。他们写道,如果给更多的时间,新的语法形式可以完全取代现有的语法形式)”可知,第二段主要讲的是McKenzie和Punske的文章。故选D。【33题详解】词句猜测题。根据第二段“Regarding the issue, two American scholars, Andrew McKenzie and Jeffrey Punske, co-authored the article “Language

    72、 Development During Interstellar Travel”. What has been discussed in the article is the concept of language change over time. They wrote that given more time, new grammatical forms can completely replace current ones.(关于这个问题,两位美国学者Andrew McKenzie和Jeffrey Punske合著了星际旅行中的语言发展一文。本文讨论的是语言随时间变化的概念。他们写道,如

    73、果给更多的时间,新的语法形式可以完全取代现有的语法形式)”以及第四段中“If youre on a spaceship for 10 generations, new concepts will emerge, new social issues will come up, and people will create ways of talking about them,” McKenzie said(麦肯齐说:“如果你在宇宙飞船上呆了10代,新的概念、新的社会问题就会出现,人们就会创造出谈论它们的方式,这些就会成为宇宙飞船特有的词汇。”)”可知,McKenzie针对第二段中McKenzie

    74、和Punske文章中提出的观点,提出了一个新的概念,故画线词意思是“提供了一个新概念”。故选A。【34题详解】推理判断题。根据第四段中“And the further away you get, the less youre going to talk to people back home.(你走得越远,你跟家里的人说的话就越少)”可推知,在宇宙飞船上的人由于语言的改变,他们会不太想和地球上的人说话。故选C。【35题详解】主旨大意题。根据第一段“Its possible that interstellar space explorers could come across problems

    75、communicating with previous and subsequent arrivals, as their spoken language has changed in isolation along the way.(星际空间探索者有可能遇到与以前和以后到达的人交流的问题,因为他们的口语在一路上发生了孤立的变化)”结合文章主要说明了语言在未来是如何变化的而展开,探讨了人们对此的不同看法和意见,指出地球上的语言可能会和飞船上的语言不同。可知,文章的主要内容是语言在未来是如何变化的。故选B。第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的

    76、最佳选项。选项中有两项为多余选项。Time management is an important skill to cultivate. It can help you make the most out of each day, leading to success in areas like work and school. _36_. Create the right environment to work. The environment you work in can help with your overall productivity. There are no strict r

    77、ules about a work environment, so pick what feels right for you. _37_. These feelings will help you stay on task and be productive. List your tasks in terms of importance. _38_, but organize them a little rather than just writing down everything that needs to get done. Group tasks in terms of import

    78、ance. For example, tasks labeled “urgent” must be done today. Tasks labeled “important, but not urgent” are important to do, but can wait. Tasks with labels like “low-priority” can be put off if necessary._39_. Finishing crucial tasks in the morning will leave you with a sense of accomplishment. The

    79、 day will already feel like a success and a great deal of your stress will be relieved. Start off each day by knocking out the most important tasks on your list. Do not multitask. Many people assume multitasking is a great way to get more done each day and manage time wisely. However, focusing on mu

    80、ltiple tasks at once actually makes you less productive _40_. Focus completely on one task at a time instead. You will get your work done quicker this way, allowing you to make the most of your time.A. Return all your emailsB. Do important tasks firstC. To-do lists are a great toolD. Things will tak

    81、e longer to do, as youre not giving anything your full attentionE. If you can choose a particular space to work, choose a space free of distractionsF. Surround yourself with inspiring decorations that help you feel enthusiastic and passionateG. To manage your time, use your time productively by work

    82、ing in the right environment and prioritizing tasks【答案】36. G 37. F 38. C 39. B 40. D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了时间管理是一项重要技能和高效管理时间的策略。【36题详解】首段“Time management is an important skill to cultivate.(时间管理是一项需要培养的重要技能)”讲到时间管理的话题,再根据第二段小标题“Create the right environment to work.(创造合适的工作环境)”、第三段小标题“List your tasks i

    83、n terms of importance.(按重要性列出你的任务)”和第四段小标题“Do not multitask.(不要同时处理很多事务)”可知,本文的主题通过创造合适的工作环境和优化任务安排来管理时间,G项“To manage your time, use your time productively by working in the right environment and prioritizing tasks(要想管理好你的时间,就要在合适的工作环境中高效地利用你的时间,并将任务按优先顺序排列)”是中心句,承上启下。故选G项。【37题详解】根据下文“These feelings

    84、 will help you stay on task and be productive.(这些感觉会帮助你专注于任务并提高效率)”和指代关系可知,设空句中应出现“These feelings”的指代对象,G项“Surround yourself with inspiring decorations that help you feel enthusiastic and passionate(让你的周围布满鼓舞人心的装饰,这会让你充满热情和激情)”中“enthusiastic and passionate”即下文“These feelings”指代内容,且“Surround yourself

    85、 with inspiring decorations”与小标题中“the right environment”相照应。故选F项。【38题详解】根据下文“but organize them a little rather than just writing down everything that needs to get done.(但是要把它们稍微整理一下,而不是把需要做的每件事都写下来就行了)”和指代关系可知,设空句中应出现指示代词“them”的指代对象,C 项“To-do lists are a great tool(待办事项清单是一个很好的工具)”中“To-do lists”即下文“

    86、them”指代对象,且与下文“just writing down everything that needs to get done.”语意相关连。故选C项。【39题详解】设空句是段落小标题。根据段中“Finishing crucial tasks in the morning will leave you with a sense of accomplishment.(早上完成重要的任务会给你带来一种成就感)”和“Start off each day by knocking out the most important tasks on your list.(每天开始把清单上最重要的任务完成

    87、)”可知,本段是讲每天先完成重要的任务。故选B项。【40题详解】上文“However, focusing on multiple tasks at once actually makes you less productive.(然而,同时专注于多项任务实际上会降低你的效率)”说试图同时做完成多项任务反而会降低效率,D项“Things will take longer to do, as youre not giving anything your full attention(因为你没有专注于任何事情,你会花更长的时间去做这些事情)”解释了原因:因为不够专注,所以花的时间更多,效率了降低,与

    88、上文构成因果关系。故选D项。第三部分语言知识运用(共两节,满分55分)第一节(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Koch began her second year as a first grade teacher in a virtual(网络虚拟的)classroom at an elementary school in Michigan in 2020. One September afternoon a few weeks into the school year, she received a

    89、_41_ from Susan, who was having technical difficulties with her granddaughters tools for _42_ learning.Koch immediately knew _43_ was wrong with Susan. The two women had spoken many times before, but Koch had never _44_ the grandmother sound quite like this. Her words were so jumbled(混乱的)that Koch c

    90、ould _45_ understand her, though she was able to _46_ that Susan had fallen four times that day. Koch _47_ her principal, John, who assured her that he would call and check on Susan himself.Just like Koch, John could barely understand Susan. He _48_ she might be having a stroke(中风)he recognized the

    91、_49_ from when his own father had suffered one. John was able to distinguish the word kids and _50_ became concerned that Susans two _51_, ages six and eight, were probably home alone with her. John asked his office manager to send a(n) _52_ to the grandmothers home. Then John called two deans in th

    92、e school district to tell them what was going on. Both of them _53_ everything and drove to the familys ho me.When they _54_ less than ten minutes later, the EMTs were treating Susan while the two girls, looking _55_ shaken, were outside with a neighbour. The quick response from Koch and John _56_ S

    93、usans life. She arrived at the hospital in time to get _57_.“If it werent for them, I wouldnt be here,” said Susan from her hospital bed about a month _58_ her stroke. “Im proud of the people I work with, that they responded so quickly and that it did _59_ for Susan,” says Koch. “I am so pleased to

    94、be part of such a _60_ community.”41. A. callB. letterC. wordD. gift42. A. offlineB. classroomC. onlineD. reality43. A. somethingB. anythingC. nothingD. everything44. A. predictedB. heardC. knewD. examined45. A. casuallyB. hardlyC. simplyD. obviously46. A. break outB. stand outC. turn outD. make out

    95、47. A. warnedB. threatenedC. contactedD. demanded48. A. concludedB. spottedC. advocatedD. suspected49. A. signsB. sighsC. signalsD. sights50. A. constantlyB. apparentlyC. immediatelyD. consequently51. A. grandchildrenB. childrenC. nephewsD. nieces52. A. carB. ambulanceC. truckD. lorry53. A. carriedB

    96、. distributedC. droppedD. threw54. A. showed offB. pulled upC. put upD. gave in55. A. merelyB. temporarilyC. permanentlyD. visibly56. A. builtB. changedC. rescuedD. recited57. A. trialB. rewardC. recoveryD. treatment58. A. afterB. beforeC. untilD. as59. A. make no differenceB. make a differenceC. ma

    97、ke a mistakeD. make a choice60. A. typicalB. awkwardC. caringD. disturbing【答案】41. A 42. C 43. A 44. B 45. B 46. D 47. C 48. D 49. A 50. C 51. A 52. B 53. C 54. B 55. D 56. C 57. D 58. A 59. B 60. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了学生的祖母苏珊打电话给科赫老师,说她孙女的在线学习工具遇到了技术问题。而科赫从她的声音里听出了不对劲,于是联系校长约翰,约翰怀疑苏珊中风了,于是让他的办公室经理派一

    98、辆救护车到祖母家,正是科赫和约翰的迅速反应挽救了苏珊的生命。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:开学几周后的一个九月的下午,她接到苏珊打来的电话,她孙女的在线学习工具遇到了技术问题。A. call电话;B. letter信;C. word单词;D. gift礼物。根据上文“Koch began her second year as a first grade teacher in a virtual classroom at an elementary school in Michigan in 2020.”可知学校在上网课,所以是接到苏珊打来的电话,故选A。【42题详解】考查名词和形容词词

    99、义辨析。句意:开学几周后的一个九月的下午,她接到苏珊打来的电话,她孙女的在线学习工具遇到了技术问题。A. offline离线的;B. classroom教室;C. online在线的;D. reality现实。呼应上文“a virtual classroom”指在线学习工具遇到了技术问题。故选C。【43题详解】考查不定代词辨析。句意:科赫立刻意识到苏珊有点不对劲。A. something某事;B. anything任何事;C. nothing没有什么;D. everything一切。根据后文“was wrong with Susan”以及苏珊中风可知,科赫立刻意识到苏珊有点不对劲,someth

    100、ing be wrong with sb.表示“某人不对劲”。故选A。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:这两个女人之前已经说过很多次话了,但科赫从来没有听过祖母的声音像这样。A. predicted预测;B. heard听见;C. knew知道;D. examined检查。根据后文“the grandmother sound”指听到祖母的声音。故选B。【45题详解】考查副词词义辨析。句意:她的话是如此混乱,科赫几乎听不懂她说的话,尽管她能理解出苏珊那天跌了四次的意思。A. casually随便地;B. hardly几乎不;C. simply仅仅;D. obviously明显地。根据上文“H

    101、er words were so jumbled”可知苏珊言语混乱,让人几乎不能理解。故选B。【46题详解】考查动词短语辨析。句意:她的话是如此混乱,科赫几乎听不懂她说的话,尽管她能理解出苏珊那天跌了四次的意思。A. break out爆发;B. stand out突出;C. turn out结果是;D. make out理解。根据后文“that Susan had fallen four times that day”可知科赫从苏珊的话里理解出她那天跌了四次的意思。故选D。【47题详解】考查动词词义辨析。句意:科赫联系了她的校长约翰,约翰向她保证他会亲自打电话询问苏珊的情况。A. warne

    102、d警告;B. threatened威胁;C. contacted联系;D. demanded要求。结合后文“her principal, John, who assured her that he would call and check on Susan himself”可知科赫联系了校长,请求帮助。故选C。【48题详解】考查动词词义辨析。句意:他怀疑她可能中风了他从自己的父亲中风时就能看出征兆。A. concluded结论;B. spotted发现;C. advocated提倡;D. suspected怀疑。根据后文“she might be having a stroke”可知约翰是从自

    103、己的经历中,怀疑苏珊中风了。故选D。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:他怀疑她可能中风了他从自己的父亲中风时就能看出征兆。A. signs标志,征兆;B. sighs叹息;C. signals信号;D. sights视力。根据前后文“she might be having a strokehe recognized the from when his own father had suffered one”可知此处指根据以前的经验看出中风的征兆,应用signs。故选A。【50题详解】考查副词词义辨析。句意:约翰能分辨出“孩子”这个词,他立刻担心起苏珊的两个孙子,一个6岁,一个8岁,可能独自

    104、在家陪她。A. constantly不断地;B. apparently显然;C. immediately立即;D. consequently因此。根据后文“became concerned that Susans two 11, ages six and eight, were probably home alone with her. ”可知约翰分辨出“孩子”这个词,他立刻担心起苏珊的两个孙子,故选C。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:约翰能分辨出“孩子”这个词,他立刻担心起苏珊的两个孙子,一个6岁,一个8岁,可能独自在家陪她。A. grandchildren孙子;B. children

    105、孩子;C. nephews外甥;D. nieces侄女。根据后文“ages six and eight”可知两个孩子,一个6岁,一个8岁是苏珊的孙子。且上文的“her granddaughters tools for 2 learning.”也是暗示。故选A。【52题详解】考查名词词义辨析。句意:约翰让他的办公室经理派一辆救护车到祖母家。A. car汽车;B. ambulance救护车;C. truck卡车;D. lorry卡车。根据后文“to the grandmothers home”以及约翰怀疑苏珊中风了,可知约翰让他的办公室经理派一辆救护车到祖母家。故选B。【53题详解】考查动词词义辨

    106、析。句意:他们俩放下手头的事情,开车去了他们家。A. carried搬运;B. distributed分散;C. dropped丢下;D. threw扔。根据后文“everything and drove to the familys ho me.”可知他们俩放下手头的事情,开车去了苏珊家。故选C。【54题详解】考查动词短语辨析。句意:不到十分钟后,当他们停车时,急救人员正在对苏珊进行治疗,而两个看起来明显受到惊吓的女孩和一个邻居在外面。A. showed off炫耀;B. pulled up停车;C. put up提供;D. gave in屈服。根据后文“less than ten minu

    107、tes later”指他们开车不到十分钟就赶到了苏珊家,故选B。【55题详解】考查副词词义辨析。句意:不到十分钟后,当他们停车时,急救人员正在对苏珊进行治疗,而两个看起来明显受到惊吓的女孩和一个邻居在外面。A. merely仅仅;B. temporarily暂时地;C. permanently永久地;D. visibly显然。根据后文“shaken”可知两个女孩显然因为祖母中风受到了惊吓。故选D。【56题详解】考查动词词义辨析。句意:科赫和约翰的迅速反应挽救了苏珊的生命。A. built修建;B. changed改变;C. rescued救援;D. recited背诵。根据后文“She arr

    108、ived at the hospital in time”可知苏珊及时到了医院接受治疗,说明科赫和约翰的迅速反应挽救了苏珊的生命。故选C。【57题详解】考查名词词义辨析。句意:她及时赶到医院接受治疗。A. trial试验;B. reward奖赏;C. recovery恢复;D. treatment治疗。根据上文“She arrived at the hospital in time to get”可知苏珊及时到达医院并接受了治疗。故选D。【58题详解】考查介词词义辨析。句意:中风一个月后,苏珊在医院的病床上说:“如果不是他们,我也不会在这里。”A. after在之后;B. before在之前;

    109、C. until直到;D. as正如。根据语境,苏珊可以说话发生在中风一个月之后,应用after。故选A。【59题详解】考查固定短语辨析。句意:科赫说:“我为和我一起工作的人感到骄傲,他们的反应如此迅速,这确实对苏珊产生了影响。”A. make no difference没有影响;B. make a difference有影响;C. make a mistake犯错误;D. make a choice做选择。结合上文可知科赫和约翰的快速反应救了苏珊的命,所以是对苏珊产生了影响。故选B。【60题详解】考查形容词词义辨析。句意:“我很高兴能成为这样一个充满爱心的社区的一员。”A. typical典

    110、型的;B. awkward尴尬的;C. caring关心他人的;D. disturbing烦扰的。科赫和约翰的快速反应救了苏珊的命,说明他们关心他人,即是一个充满爱心的社区的一员。故选C。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Sanjiangyuan, literally meaning the “source of three rivers”, is home to the headwaters of the Yangtze, Yellow and Lancang rivers. The pilot natio

    111、nal park, with a total area of 123,100 square km _61_ (locate) on the Qinghai-Tibet Plateau and harbors more than 70,000 herdsmen. Therefore. _62_ is very important to maintain the purity and cleanliness of this area, because it directly affects the water quality in most of China.For a long time, th

    112、ere were too many local herdsmen and animals _63_ (use) the grass in the area and consequently the local lakes were getting smaller. _64_ the national park was established, the government has invested a significant amount of money in equipment and training for accurate monitoring of wildlife. For ex

    113、ample, the population of snow leopards is an important indicator of ecological health in the area, and as long as _65_ number of these animals stays stable, the area is safe and _66_ (environmental) healthy. Much of the grassland has been returned to its natural state, and the herdsmen have been hel

    114、ped to move to the local towns and to find new jobs. _67_ (encourage) by local government, more and more local people are supported to take part in environmental protection. They have been appointed as conservators in the area, responsible for collecting rubbish or for observing the wildlife. _68_ m

    115、ore people working as conservators, the _69_ (aware) of environmental protection has gradually become part of their lives. Local officials also have said that their jobs have become a lot _70_ (easy) now that the training programmes and government support are in place. Now, in Sanjiangyuan National

    116、Park, the mountains have become greener, the water clearer and the sky bluer.【答案】61. is located 62. it 63. using 64. Since 65. the 66. environmentally 67. Encouraged 68. With 69. awareness 70. easier【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。文章介绍了三江源国家公园环境保护举措和成效。【61题详解】考查时态语态。句意:国家公园试点位于青藏高原,总面积为123,100平方公里,有7万多牧民。陈述客观事实,用

    117、一般现在时。主语The pilot national park与动词locate是被动关系,所以用被动语态。故填is located。【62题详解】考查代词。句意:因此,保持该地区的洁净是非常重要的,因为它直接影响到中国大部分地区的水质。固定结构it is+形容词+to do,避免头重脚轻,用it作形式主语。故填it。【63题详解】考查非谓语动词。句意:在很长一段时间里,有太多的当地牧民和动物在使用该地区的草,因此当地的湖泊变得越来越小。名词local herdsmen and animals与use之间为主动关系,所以用现在分词作后置定语。故填using。【64题详解】考查连词。句意:自从国

    118、家公园建立以来,政府已经投入了大量的资金用于设备和培训,以准确监测野生动物。根据主句的has invested用一现在完成时及句意可知,用连词since,表示“自从”。故填Since。【65题详解】考查冠词。句意:例如,雪豹的数量是该地区生态健康的一个重要指标,只要这些动物的数量保持稳定,该地区就是安全和环境健康的。固定短语the number of表示的数量。故填the。【66题详解】考查副词。句意:例如,雪豹的数量是该地区生态健康的一个重要指标,只要这些动物的数量保持稳定,该地区就是安全和环境健康的。形容词healthy前用副词修饰。故填environmentally。【67题详解】考查非

    119、谓语动词。句意:在地方政府的鼓励下,越来越多的地方人民被支持参与到环境保护中来。主语local people与encourage之间为被动关系,所以用过去分词作状语。故填Encouraged。【68题详解】考查介词。句意:随着越来越多的人从事保护工作,环境保护意识逐渐成为他们生活的一部分。空格后是名词短语,所以用介词with,构成“with+宾语+宾补”的复合结构。故填With。【69题详解】考查名词。句意:随着越来越多的人从事保护工作,环境保护意识逐渐成为他们生活的一部分。空格前是冠词the,后是介词of,所以空格处应填入名词,故填awareness。【70题详解】考查比较级。句意:地方官员

    120、也表示,由于培训项目和政府支持到位,他们的工作变得容易多了。分析语境可知,这里含比较意味,过去与现在的对比,所以用比较级形式。故填easier。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处

    121、,多者(从第11处起)不计分。July 29, 2021 marks the 131st anniversary of Vincent Van Goghs die. As a big fan of Van Gogh, I fulfill my lifelong dream this summer by taking a trip to Europe. I first traveled to the Netherlands, where Van Gogh born and lived for most of his life. In Amsterdam I went to the Van Gog

    122、h Museum but viewed hundreds of his works, including much of his greatest paintings. Before visiting Amsterdam, I drove to Saint-Rmy. There Van Gogh, depressing and lonely as he was, he made one masterpiece after another. My last destination was Auvers-sur-Oise, where continues to keep the subjects

    123、of Van Goghs paintings looking just as they did when he painted them. At that moment I had never felt close to Van Gogh.【答案】1diedeath2fulfillfulfilled3born前添was4butand5muchmany6BeforeAfter7. depressingdepressed8made前的he删去9wherewhich10closecloser【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在欧洲参观梵高博物馆之旅。【详解】第一处:考查名词。句意:20

    124、21年7月29日是文森特梵高逝世131周年。空格前Vincent Van Goghs是名词所有格,后面接名词形式,故将die改为death。第二处:考查时态。句意:作为梵高的忠实粉丝,今年夏天我去欧洲旅行,实现了我毕生的梦想。根据时间状语this summer可知用一般过去时。故将fulfill改为fulfilled。第三处:考查时态与语态。句意:我第一站去的是荷兰,那是梵高出生的地方,也是他大半生生活的地方。be born出生于,且事情发生在过去。故在born前添was。第四处:考查连词。句意:在阿姆斯特丹,我去了梵高博物馆,看了他的数百幅作品,包括许多他最伟大的画作。根据语境可知,这里是并

    125、列关系而非转折关系。故将but改为and。第五处:考查形容词。句意:在阿姆斯特丹,我去了梵高博物馆,看了他的数百幅作品,包括许多他最伟大的画作。much修饰不可数名词,many修饰可数名词。名词paintings是可数名词的复数形式。故将much改为many。第六处:考查介词。句意:在参观阿姆斯特丹之后,我开车去了圣雷米。分析语境可知,圣雷米是在参观完阿姆斯特丹后。故将Before改为After。第七处:考查形容词。句意:在那里,梵高孤苦无依,创作了一幅又一幅的杰作。从句主语he,表达人的情感,所以用-ed形式形容词。故将depressing改为depressed。第八处:考查句子结构。句意:

    126、在那里,梵高孤苦无依,创作了一幅又一幅的杰作。depressed and lonely as he was,在句中作状语,本句主语是Van Gogh,所以he多余。故将made前的he删去。第九处:考查定语从句。句意:我最后目的地是瓦兹河畔奥维尔,这里仍然保持着梵高画作的主题和他刚画时的样子。句中先行词为Auvers-sur-Oise,指物,在非限制性定语从句中充当主语,所以用关系代词which引导。故将where改为which。第十处:考查比较级。句意:在那一刻,我觉得自己与梵高的距离前所未有地近。分析语境可知,这里有比较意味,所以用比较级形式。故将close改为closer。第二节书面表达

    127、(满分25分)72. 你校将举办英语演讲比赛。请你以Housework in my life为题,写一篇发言稿参赛。内容包括:1. 介绍一项家务;2. 分享做家务感受。注意:1. 词数100左右;2. 题目和首句已为你写好。Housework in my lifeHowever busy I am with my study. I will spare time to do my share of the housework._【答案】Housework in my lifeHowever busy my study feels, I will spare time to do my shar

    128、e of the housework. From an early life, I often assist my parents in cooking, preparing cooking materials, washing vegetables and cutting them up. As time goes by, in spite of plenty of funny incidents, I manage to cook some simple dishes on my own anyhow. During the holidays, I am more than willing

    129、 to prepare breakfast for my family, which makes them happy and relieved.In the course of cooking, due to my carelessness, laughter often fill in the kitchen, taking the stress of work away. In addition, I also have a better understanding of how enjoyable cooking is and how tired my parents must be

    130、cooking on a routine basis.Above all, cooking brings me a great sense of achievement and independence.So why dont you have a try?【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生以Housework in my life为题,写一篇发言稿参加你校将举办的英语演讲比赛。【详解】1.词汇积累帮助:help assist很多的:plenty ofa lot of由于:due to because of在过程:During= In the course of2.句式拓展简单句

    131、变复合句原句:From an early life, I often assist my parents in cooking, preparing cooking materials, washing vegetables and cutting them up.拓展句:Since I was a child, I have been assisting my parents in cooking, preparing cooking materials, washing vegetables and cutting them up.【点睛】高分句型1 However busy my study feels, I will spare time to do my share of the housework.这句话运用了however引导的让步状语从句。高分句型2 During the holidays, I am more than willing to prepare breakfast for my family, which makes them happy and relieved.这句话运用了which引导的非限制性定语从句。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山西省运城市2022届高三上学期入学摸底测试英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356642.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1