2021版高考英语一轮基础练 Step 4 以话题为主线 锤炼素养技能 必修3 Unit 3(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮基础练 Step 以话题为主线 锤炼素养技能 必修3 Unit 3含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 基础 话题 主线 锤炼 素养 技能 必修 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 3核心素养对中外文学作品的了解; 对戏剧和文学作品的鉴赏能力; 通过文学作品了解历史和文化的能力高考链接2018浙江高考A; 2017全国卷 A; 2016全国卷B. 话题与高考阅读理解(2018浙江高考A) In 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66 novels published in Britain. People had been writing novels for a centurymost experts date the first novel to Robinson Crusoe in 171
2、9but nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy(识字) rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors, often with something like “By a lady”. Novels, for the most part, were looked u
3、pon as silly, immoral or just plain bad. In 1870, when Dickens died, the world mourned him as its first professional writer and publisher, famous and beloved, who had led an explosion in both the publication of novels and their readership and whose charactersfrom Oliver Twist to Tiny Timwere held up
4、 as moral touchstones. Today Dickens greatness is unchallenged. Removing him from the pantheon(名人堂) of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa. How did Dickens get to the top? For all the feelings readers attach to stories, literature is a numbers ga
5、me, and the test of time is extremely difficult to pass. Some 60, 000 novels were published during the Victorian age, from 1837 to 1901; today a casual reader might be able to name a half-dozen of them. Its partly true that Dickens style of writing attracted audiences from all walks of life. Its par
6、tly that his writings rode a wave of social, political and scientific progress. But its also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent, ambition, energy and luck made Dickens such a distinguished writer. But as the 200th anniver
7、sary of his birth approaches, it is possibleand important for our own cultureto understand how he made himself a lasting one. 【文章大意】这是一篇写于狄更斯诞辰200周年纪念前夕的文章, 介绍了英国小说的产生和兴盛, 以及狄更斯在英国小说界的地位。1. Which of the following best describes British novels in the 18th century? A. They were difficult to understand
8、. B. They were popular among the rich. C. They were seen as nearly worthless. D. They were written mostly by women. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后一句Novels, for the most part, were looked upon as silly, immoral or just plain bad. 可知, 18世纪的英国小说被看不起, 被认为是愚蠢的、邪恶的、坏透了的。 与C选项中的worthless基本一致, 故选C。2. Dickens is compa
9、red with the Mona Lisa in the text to stress . A. his reputation in FranceB. his interest in modern artC. his success in publicationD. his importance in literature【解析】选D。细节理解题。根据第二段中Today Dickens greatness is unchallenged. 可知, 文章把狄更斯与蒙娜丽莎比较, 是利用蒙娜丽莎在艺术界的地位来类比狄更斯在文学界的地位。故选D。3. What is the authors pur
10、pose in writing the text? A. To remember a great writer. B. To introduce an English novel. C. To encourage studies on culture. D. To promote values of the Victorian age. 【解析】选A。目的意图题。根据最后一段中But as the 200th anniversary of his birth approaches, . . . 可知, 本文写于狄更斯诞辰200周年纪念日前夕, 显然是为了纪念这位伟大的作家。故选A。话题词汇no
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357255.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
