2021版高考英语一轮复习Unit2Whatishappinesstoyou?课后达标检测牛津译林版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit2Whatishappinesstoyou 课后 达标 检测 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2 What is happiness to you?课时练12篇阅读1篇完形学生用书P363(单独成册) 阅读理解A(2020淮南部分学校摸底)I was selfish as a teenager. I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs. I let my older brother do most of the work around the house until he left for college. I let my mom and dad worry
2、about our bills and problems while I read books, played, and lost myself in my own imagination. This didnt change even when I went to college either. I studied hard but only to make my own life better. Even when I started to explore my faith, it was only to increase my own happiness.I married after
3、graduation and decided to start a family. Of course, I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul. Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people. In fact, all of the struggles I
4、was going through were beating the selfishness slowly out of me. Still, I didnt give up on happiness, I knew that there must be a way to find it. I finally realized, however, that it had to include more than just my own needs, wants, and desires. The answer began to make itself clear one night short
5、ly after my baby boy was born. I got a bottle and held him in my arms. As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hin
6、t of the truth: It is by growing our hearts with love that we find our happiness.Carolyn Arends wrote:“The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing.” So, keep loving, keep living and keep caring. Kee
7、p growing your heart today, tomorrow, and always.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,也明白了“爱他人即幸福”的道理的经历。1What do we know about the author form the first paragraph?AHe often helped his brother with housework.BHe studied hard for his family.CHe put his own needs above othersDHe was concerned
8、about his family.C解析:推理判断题。根据第一段中的“let my older brother do most of the work” “let my mom and dad worry about our bills and problems” “This didnt change even when I went to college either” “I studied hard but only to make my own life better.”和“it was only to increase my own happiness” 的描述可推知,作者在青少年时期
9、较为自私,行为处事总是只考虑自己,几乎不为家人考虑,即他把自己的需要放在别人的需要之上。故选C项。2What did the author realize after he suffered in life?ASpoiled people cant survive the hardship of life.BLife is cruel to spoiled people.CSpoiled people are never happy in life.DSelfishness is helpful.B解析:细节理解题。根据第二段中的“Soon I found myself unemployed,
10、 deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people.”可知,作者在经历了人生的失意后,终于发现生活对被宠坏的人是残酷的。3What can be inferred from the passage?AThe author loved kids.BThe author often fed his baby.CThe author realized the importance of happiness.DWhen caring f
11、or his baby, the author got inspired.D解析:推理判断题。根据第三段中的“As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth:
12、It is by growing our hearts with love that we find our happiness.”可推知,作者在照料孩子的过程中领悟到了通往幸福的途径。4Which can be the best title for the passage?ALoving Others, a Way to HappinessBThe Elder One Grows, the More He GetsCHelp Others, Help OneselfDKeep Growing to Live a Happy LifeA解析:标题归纳题。根据最后一段中的“The more pe
13、ople you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing. So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and always.”的描述可推知,这篇文章的主旨是“爱他人即幸福”。B(2020福州质量抽测)A walk through the galleries
14、 of Quebecs Montreal Museum of Fine Arts(MMFA) places individuals facetoface with some 43,000 artworks ranging from Chinese ceramics to Inuit sculpture.While the visiting is an incredible cultural experience, a group of local physicians will soon be able to prescribe(开处方) museum visits as treatment
15、for some illnesses.“We know that art contributes to neural(神经的) activity,” said MMFA director Nathalie Bondil. “What we see is that being in contact with art can really help your wellbeing.”Hlne Boyer, vice president of a Montrealbased medical association, explains that museum visits have been shown
16、 to increase levels of serotonin, a neurotransmitter(神经递质) known as the “happy chemical” which helps to lift the mood.According to Boyer, the small increase in hormones associated with enjoying an afternoon of art is similar to that offered by exercise, making museum visits prescriptions ideal for t
17、he elderly experiencing pain that prevents them from regularly joining in physical activity.The museum visits are designed to improve traditional methods. As Bondil notes, spending time in a peaceful environment can provide a welcome distraction. “What is most important is this experience can help t
18、hem escape from their own pain,” she says. “When you enter the museum, you escape from the speed of our daily life.”“I am convinced that in the 21st century, culture will be what physical activity was for health in the 20th century,” said Bondil. “Some people would do well to recall that just in the
19、 19th century, sports were believed to do harm to the body. Just as doctors now prescribe exercise, they will be able to prescribe a visit to the MMFA.”【解题导语】本文是一篇说明文。参观博物馆不仅能让人们受到艺术的熏陶,还能舒缓心情、治疗疾病。5What does Hlne Boyer think of museum visits?AThey can cheer people up.BThey can reduce physical activ
20、ity.CThey can slow down our life pace.DThey can increase levels of art appreciation.A解析:细节理解题。根据第四段“Hlne Boyer, vice president of a Montrealbased medical association, explains that museum visits have been shown to increase levels of serotonin, a neurotransmitter(神经递质) known as the happy chemical whi
21、ch helps to lift the mood.”可知,一个总部设在蒙特利尔的医学协会的副主席Hlne Boyer解释说,参观博物馆被证明可以提高血清素水平,血清素是一种被称为“快乐化学物质”的神经递质,它有助于振奋情绪。据此可知,Hlne Boyer认为参观博物馆可以帮助人们振作起来,故A项正确。6How do museum visits affect people?AStop them concentrating on pain.BStop them focusing on traditional methods.CEncourage them not to be absentmind
22、ed.DEncourage them to slow their steps while walking.A解析:细节理解题。根据第六段中的“What is most important is this experience can help them escape from their own pain”可知,参观博物馆可以让人们逃避痛苦,故A项正确。7What does the last paragraph suggest?APhysical activity was popular in the 19th century.BSports are considered to be harm
23、ful to the body.CIdeas of treating illnesses are changing over time.DDoctors prescribe museum visits regularly now.C解析:推理判断题。根据尾段最后两句“Some people would do well to recall that just in the 19th century, sports were believed to do harm to the body. Just as doctors now prescribe exercise, they will be a
24、ble to prescribe a visit to the MMFA.”可知,在19世纪,体育运动被认为对身体有害。现在,就像医生给病人开运动处方一样,他们将能给病人开去蒙特利尔美术博物馆参观的处方。据此可推知,治疗疾病的方法随着时间的变化而改变,故C项正确。8What is the main idea of the text?AMuseum visits are ideal for the elderly.BThe happy chemical helps to lift the mood.CPeaceful environment helps escape pain.DCultural
25、 activities will promote health.D解析:主旨大意题。通读全文可知,文章第一段通过描述参观蒙特利尔美术博物馆引入本文话题,接着介绍当地医生将给病人开参观博物馆的处方来治疗一些疾病,艺术欣赏对人的健康的积极作用,也就是说文化活动可以促进健康,故D项正确。 完形填空(2020兰州高三诊断)When I was a kid, my parents sent me to a summer camp in New Hampshire. At the camp we did tons of great things like swimming, sports and arch
26、ery(射箭), but for me, the most memorable _1_ was an overnight trip of mountain climbing. If youve ever _2_ a mountain, you know its a physical challenge, _3_when youre carrying your food and shelter on your back. When campers got _4_, they certainly started complaining.“How much farther is it?”“I can
27、t go any further.”“My _5_ is too heavy. Can you carry it for me?”The reply of the _6_was, “Suck it up.(别抱怨)”. The truth is that the complaining campers were _7_ near the point of _8_. If they had been, the teachers would have noticed the _9_ and given them care. The kids simply werent used to the ph
28、ysical challenge. Once they realized they werent getting any sympathy, they _10_ the discomfort, and in most cases _11_ having a great time. In my camp days, I dont _12_ a single camper complaining at the _13_ of the mountain.There are two ways to deal with an _14_ situation. You can complain, or yo
29、u can make the best of it. If you complain, you might feel like youre getting that _15_ energy out, but youre probably not going to cause a positive change. Its much more likely that your complaining will cause the _16_ of those around you. No one likes a complainer. Theyre _17_ and they hurt the gr
30、oup. Complaining makes life _18_ for everyone. Instead, if you determine to master your own _19_, to move past it and focus on a _20_, its my experience that youll realize it wasnt bad in the first place.【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”小时候参加了一个夏令营,和其他人一起参加夜晚登山露营活动。登山过程中,有人会抱怨走不动了;但是后来“我”发现,如果我们停止抱怨,坚持下去,我们的道路并没有那
31、么难走。1A.experienceBbehaviourCoccasion DsituationA解析:根据该句中的“an overnight trip of mountain climbing”可知,此处表示这是最难以忘怀的一次经历。2A.seen BreachedCclimbed DdescribedC解析:根据上文中的“mountain climbing”可知,此处表示“爬山”。3A.especially BnormallyCobviously DnaturallyA解析:根据语境可知,爬山是一种身体上的挑战,尤其是当你背着食物和露营装备的时候。4A.ashamed BtiredCpuzz
32、led DshockedB解析:根据语境并结合常识可知,当露营者累了的时候,他们开始抱怨。A项意为“羞愧”;B项意为“累的”;C项意为“困惑的”;D项意为“震惊的”。5A.food BwaterCshelter DbackpackD解析:根据上文中的“when youre carrying your food and shelter on your back”可知,此处表示有人抱怨自己的背包太重。6A.parents BteachersCguides DpartnersB解析:根据下文中的“the teachers would have noticed.care”可知,此处表示“老师们的回答”
33、。7A.somewhere BanywhereCnowhere DeverywhereC解析:根据语境并结合常识可知,事实是,抱怨的露营者远没有(nowhere)筋疲力尽(exhaustion)。8A.camp BexhaustionCmountain DdestinationB解析:参见上题解析。9A.signs BactivitiesCgestures DscenesA解析:根据语境可知,如果有人筋疲力尽的话,老师们会注意到这种迹象,并且给予他们照顾。A项意为“迹象”;B项意为“活动”;C项意为“姿态”;D项意为“场面”。10A.shared BunderstoodCsuffered Do
34、vercameD解析:根据语境可知,抱怨的人一旦意识到他们得不到同情,他们会克服不适,并且大多数情况下,最终玩得很开心。11A.couldnt help Bended upCinsisted on Dgave upB解析:参见上题解析。A项意为“忍不住做某事”;B项意为“到头来”;C项意为“坚持”;D项意为“放弃”。12A.recall BforgetCdisturb DforgiveA解析:根据上文中的“the most memorable”并结合语境可推知,“我”不记得(recall)在山顶(top)有人抱怨过。13A.foot BtopCback DbaseB解析:参见上题解析。14A.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357567.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
