2021版高考英语一轮复习Unit4Publictransport课后达标检测牛津译林版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit4Publictransport 课后 达标 检测 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Public transport课时练12篇阅读1篇完形学生用书P387(单独成册) 阅读理解A(2020淮北统考)Two deer jumped out in front of 16yearold Amanda Floyds car. She put on the brake, stopping the car just in time. But later, she started texting. Distracted, Amanda turned left and right, then crashed into another car. Luckily, she was
2、nt in a real carshe was in a driving simulator(模拟器) at Roosevelt High School, Ohio, US. “I never really realized that cars made a turn that much,” Amanda, a junior, said. She added that she wouldnt text while driving anymore.The Ohio Department of Transportation(ODOT) and Ohio State Highway Patrol b
3、rought the simulator to the school. They said they wanted to help students learn about the danger of driving while drunk, texting, or talking on the phone.According to the National Highway Traffic Safety Administration, distracted driving claimed 3,450 lives in 2016 alone. Experts believe the actual
4、 figure is probably higher.The simulator is basically a computer program. Like many computer games, it was a hit with the students. They lined up and crowded around to watch each other take turns. The simulator has a steering wheel(方向盘), brake and gas pedal(油门). It is made up of three large computer
5、 screens on a table.Students choose a distraction, such as driving while drunk or texting. They always crash, of course. Then, they are pulled over by the police to be taught the bad results of their driving:how much damage theyve caused, what their fine is, if anyone died in the accident, and if th
6、eyre going to go to prison.“It teaches how to drive without being on the road,” said Shante Thompson, 16. She had just crashed into a deer.ODOT spokesman Justin Chesnic said hundreds of kids have gone behind the wheel so far. He said even more have benefited from watching their classmates.“Driving i
7、s such a major responsibility, so take it seriously,” he said. “Put away your cellphone. A lot of the accidents out there are because of distracted driving. It can not only change your life, but change someone elses life forever. The results are serious.”【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了一个驾驶模拟器,学生通过操作这个驾驶模拟器可以增强
8、交通安全意识。1What does the author intend to do in Paragraph 1?AIntroduce the topic of the text.BIllustrate the authors point of view.CProvide some advice for the readers.DOffer some background information.A解析:推理判断题。通读全文可知,文章第一段讲述了一个事例,然后通过这个事例引出了本文的话题,即driving simulator。由此可推知,作者写第一段的目的是引出文章的主题,故选A。2Why i
9、s the driving simulator project introduced to Roosevelt High School?AIt tests the students ability to stay focused.BIt gets students to have fun between classes.CIt teaches students how to deal with traffic accidents.DIt makes students aware of the dangers of distracted driving.D解析:细节理解题。根据第二段中的“The
10、y said they wanted to help students learn about the danger of driving while drunk, texting, or talking on the phone.”可知,他们想要帮助学生们了解醉酒、发短信或者打电话时驾车的危害,故选D。3What can we know about the driving simulator?AIt is connected to the local police station.BIt is a real car but has large computer screens.CIt att
11、racts the students interest as a computer program.DIt benefits the students who use it more than those who only watch.C解析:细节理解题。根据第四段的描述,尤其是“The simulator is basically a computer program. Like many computer games, it was a hit with the students.”可知,这个模拟器实质上是一个电脑程序,和许多电脑游戏一样,它很受学生们的欢迎,引起了学生们的兴趣,故选C。4
12、What is the main idea of the passage?ATraffic rules in Ohio, US.BDangers of distracted driving.CSimulated driving for students.DAdvantages of computer games.C解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一个驾驶模拟器,学生通过操作它可以增强交通安全意识,故选C。B(2020贵阳高三摸底)Traveling by subway can sometimes be quite an adventure, especially during r
13、ush hour. There are the times when you have to avoid cups of coffee that could spill(溅) on you. The smells of some passengers food are very strong, too.According to the Beijing subway passenger regulations, which went into effect on May 15th, passengers except babies and the sick are no longer allow
14、ed to eat or drink on the subway. Violators(违规者) who do not stop after being asked to will be asked to get off. The violation will also be recorded in the violators credit record.Some support the rule. The reason is that the smell of food and drink can annoy other passengers.“The smell of food fills
15、 the carriage, causing people discomfort, especially in the hot summer. Besides, eating on the subway produces rubbish. And on the subway, people often spill their drinks,” said Zheng Yiou, 17, a student from Hefei.However, others question this rule.“Some citizens live so far from their workplaces t
16、hat they have limited time to have breakfast before they go to work. Eating while they travel saves them time and decreases the chance that they will be late for work,” He Songlin, a 17yearold student from Chengdu said.“And some people, like those with low blood sugar levels, get sick if they cant e
17、at when they must.”Other Chinese cities like Nanjing and Chengdu have similar regulations. Some foreign cities also ban eating and drinking on the subway. For example, eating and drinking have long been banned on the subway in Washington,DC. Singapore fines people who eat or drink on the subway up t
18、o 500 Singapore dollars.Chen Yanyan, a professor from Beijing University of Technology, believed we should consider the need of some people to eat or drink on the subway.“Commuters(上班族) and travelers are sometimes too busy to eat. Maybe we could learn from Tokyo, where there are many subway stations
19、 equipped with services, allowing passengers to eat and drink,” she said.【解题导语】北京市轨道交通乘客守则规定在地铁上禁止乘客(除了病人和婴儿)吃东西、喝饮料。南京和成都等城市和一些国外的城市也出台了相应的规定。有些人支持这一规定,也有一些人认为在地铁上吃喝能节省时间、避免上班迟到,而且有些人是因为身体原因必须吃喝。北京工业大学的一名教授认为我们可以学习东京地铁站的做法。5In which city were subway passenger regulations carried out on May 15th?ACh
20、engdu.BNanjing.CWashington,DC. DBeijing.D解析:细节理解题。根据第二段第一句中的“According to the Beijing subway passenger regulations, which went into effect on May 15th”可知,D项正确。6What is the punishment for the passengers who break the rules in Singapore?AEating on the subway.BDrinking on the subway.CBeing fined heavil
21、y.DBeing asked to get off the train.C解析:细节理解题。根据第五段尾句“Singapore fines people who eat or drink on the subway up to 500 Singapore dollars.”可知,在新加坡,违规在地铁上吃喝将被罚款最高500新加坡元。故C项正确。7What is Chen Yanyans attitude to eating or drinking on the subway?AWorried. BSympathetic.CDoubtful. DUninterested.B解析:观点态度题。根据
22、尾段内容可知,陈教授认为,我们应当考虑一些人对在地铁上吃喝的需求。上班族和旅客太忙,没有时间吃饭,故应当学习东京的做法,在地铁站配备相应的服务系统,允许乘客在地铁站吃喝。据此可推知,陈教授是赞同在地铁上吃喝的,故B项正确。8What would be the best title for the text?AFood and Drink Banned on SubwayBThe Adventure of Subway TravelingCWays to Eat and Drink on SubwayDThe Services on Subway StationsA解析:标题归纳题。通读全文可知
23、,本文第二段第一句“According to the Beijing subway passenger regulations.passengers except babies and the sick are no longer allowed to eat or drink on the subway.”为全文的主题句;并结合全文内容可知,本文主要介绍了北京市轨道交通乘客守则的规定,即除婴儿和病人外,乘客不得在地铁上吃喝;并介绍了与此有类似规定的城市的情况及人们对此的态度,故A项最适合作本文标题。 完形填空(2020惠州高三调研)Its once again been declared t
24、he worlds most popular museum. _1_, it may not be a _2_ thing for the Louvre(卢浮宫) in Paris.The museum broke its own _3_ in 2018, welcoming 10.2 million _4_ and claiming the top spot in an index of the worlds mostvisited museums.But the Louvres uptick(小幅增加) in visitors is _5_ too much for many of its
25、 workers. And _6_ by reception and security staff over the number of tourists _7_ through its doors have hit opening hours throughout the week.“The Louvre is suffocating(使人窒息的),” the workers union said in a statement.“The public has increased by more than 20% since 2009, but the palace has not grown
26、,” it _8_.The museum was _9_ on Monday and opened later than advertised on Wednesday, due to a _10_ with the dissatisfied workers. Visitors have _11_ outside the building throughout the week, and those without bookings have been _12_.Although tensions with its workers _13_, the museums bottom line i
27、s looking _14_. The Louvre broke its 2012 _15_ record last year, marking a dramatic _16_ from a sharp downturn in visits in 2017. The downturn was due to a sudden decrease in _17_ in Paris.The social media that are _18_ about Beyonc and JayZs music _19_ filmed at the museum may have affected that in
28、crease.But while visitor numbers rose at the Louvre, overall attendance was relatively _20_ among the top 20 museums in the world last year. Attendance grew among the top 20 by just 0.1% from 2017 to 2018.【解题导语】本文主要介绍了游客量的增加使巴黎卢浮宫不堪重负。巴黎卢浮宫2018年的游客量打破其以往纪录,给其工作人员带来重压甚至导致罢工,但带来的收益很可观。1A.MoreoverBHowe
29、verCFinally DEventuallyB解析:上文是说卢浮宫又一次被宣布成为世界上最受欢迎的博物馆。根据该句中的“may not be”及下文游客量上升给卢浮宫工作人员带来的重压可知,此处表示“然而,对于巴黎卢浮宫来说,这可能不是一件很好的事情”。故选B。2A.splendid BskepticalCtough DsadA解析:splendid意为“极佳的,非常好的”;skeptical意为“怀疑的”;tough意为“难办的”;sad意为“伤心的”。3A.promise BruleCrecord DlawC解析:根据该句中的“the top spot”并结合语境可知,这家博物馆接待了1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357615.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级上册语文课件- 18、争吵 |语文S版 (共17张PPT).ppt
