分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021版高考英语一轮复习Unit4Wildlifeprotection课时跟踪新人教版必修2.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:357625
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:2.31MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 一轮 复习 Unit4Wildlifeprotection 课时 跟踪 新人 必修
    资源描述:

    1、Unit 4 Wildlife protection 课时跟踪一练而就 .阅读理解 A(2020 届重庆市高三调研)Why have so many awards ceremonies appeared recently?Shakespeare never won a prize,nor did Leonardo da Vinci or Adam Smith or Charles Dickens.It would be possible to say,however,that in the past,scientists and artists could win“patronage”from

    2、 rich peoplea king or a lord would give the artist or scientist money to have them paint their palaces or help them develop new ways of making money.With the change in social systems across the world,this no longer happens.A lot of scientific research is now either funded by the state or by private

    3、companies.Perhaps awards ceremonies are just the most recent face of this process.However,there is more to it than that.When a film wins an Oscar,many more people will go and see it or buy the DVD.When a writer wins the Nobel Prize,many more people buy his or her books.When a group wins the MTV awar

    4、ds,the ceremony is seen by hundreds of thousands of people across the world.The result?The group sells lots more records.Most awards ceremonies are now sponsored by big organizations or companies.This means that it is not only the person who wins the award who benefits but also the sponsors.The MTV

    5、awards,for example,are great for publicizing not only music but also MTV itself!On the surface,it seems to be a“winwin”situation,with everyone being happy,but let me ask you a questionhow far do you think that publicity and marketing are winning here,and how much genuine recognition of achievement i

    6、s taking place?【语篇解读】时下社会上充斥着各种各样的颁奖典礼,但你认为它们真的只是在评选优秀的个人或作品吗?文章分析了这些所谓的“颁奖典礼”及其本质,最后得出结论:有时在颁奖典礼上获奖并不意味着得到了大众真正的认可。1Why are some successful people like Shakespeare mentioned at the very beginning of the passage?ATo show great admiration.BTo provide the background.CTo prepare for the topic.DTo answe

    7、r the question.解析:选 C 写作意图题。由文章开头两句可知,作者认为,虽然莎士比亚、达芬奇等人并没有得过什么奖,但是他们所取得的成就也得到了认可。所以作者提及这些名人的目的是引出文章的话题。故选 C。2Artists and scientists used to receive money from _ Arich peoples support Bsales of their works Cdifferent awards Dthe government 解析:选 A 细节理解题。由第二段第一句可知,过去艺术家和科学家获得的资助是由富人赞助的。故选 A。3The writer

    8、 thinks awards actually do a better job in _ Agetting the winners great achievements recognized Bfinancially supporting a scientists or an artists work Cimproving the status of the greatest scientists or artists Dearning more money for the awards ceremony sponsors 解析:选 D 推理判断题。由倒数第二段可知,现今社会的大多数颁奖典礼是

    9、由大型组织或公司赞助的。这意味着,不仅仅是获奖者会受益,赞助商也会获得很大的利益,所以赞助商才会举办更多的颁奖典礼。故选 D。4What is the writers attitude towards awards ceremonies?ASubjective.BApproving.CDoubtful.DIndifferent.解析:选 C 观点态度题。由最后一段可知,作者认为这种双赢的局面只是表面现象,实际上的赢家仍旧是赞助商。且最后一个问句更加表明了作者对颁奖典礼的怀疑态度。故选 C。B(2020 届湖南省师大附中高三月考)Dan Buettner has studied five pla

    10、ces around the world where residents are famed for their longevity:Okinawa in Japan,Nicoya in Costa Rica,Icaria in Greece,Loma Linda in the US.and Sardinia in Italy.People living in these so called“Blue Zones”have certain factors in commonsocial support networks,daily exercise habits and a plantbase

    11、d diet for starters.But they share another unexpected commonality.In each community,people are gardening well into old agetheir 80s,90s and beyond.Could nurturing your green thumb help you live to 100?It is wellknown that an outdoor lifestyle with moderate physical activities is linked to longer lif

    12、e,and gardening is an easy way to accomplish both.“If you garden,youre getting some lowintensity physical activities most days,and you tend to work routinely,”says Buettner.He says there is evidence that gardeners live longer and are less stressed.A variety of studies confirm this,pointing to both t

    13、he physical and mental health benefits of gardening.If gardening is good,is farming even better?Many of the lifestyle factors associated with longevitysuch as living in the country and getting lots of exerciseapply to farmers as well.Some evidence suggests that farming is one of the healthiest occup

    14、ations.However,neither farming nor gardening will ultimately guarantee a longer lifespan(寿命).But some of the lifestyle factors associated with bothnamely going outside,engaging in light physical activities and eating a healthy plantbased dietjust might.【语篇解读】一项通过观察某些地区的长寿人群的研究发现,他们长寿的原因除了良好的人际关系和饮食等

    15、因素外,还有一个重要因素:从事园艺工作。本文对此展开了详细论述。5What do the longlived people in the“Blue Zones”share?AThey all live well beyond 90.BThey keep on gardening.CThey only eat vegetables.DThey are very sociable.解析:选 B 细节理解题。根据第二段内容可知,生活在这些所谓的“蓝色区域”的人们也有一些共同因素:相互支持的人际关系网、日常锻炼的习惯和植物性饮食。但是他们还有一个让人意想不到的共同之处,那就是从事园艺一直到 80 多岁

    16、甚至到 90 多岁。故选 B 项。6How does gardening possibly help live a longer life?ABy getting people working outside occasionally.BBy getting people involved in creative projects.CBy providing some appropriate physical activities.DBy supporting effective social networks.解析:选 C 推理判断题。根据第四段内容可知,在户外从事适度的体力活动有助于长寿,

    17、而从事园艺正好既能获得低强度的体力活动,又能进行常规工作,所以有助于长寿。故选 C项。7What does the author conclude in the last paragraph?AFarming will get more popular.BFarming and gardening can ensure longevity.CThere is no connection between longevity and occupation.DPhysical activities and healthy eating count.解析:选 D 推理判断题。根据最后一段内容可知,务农

    18、是最健康的职业之一,但是务农和从事园艺都不能保证让一个人长寿,而户外活动、轻松的体力活动和健康的植物性饮食很重要。故选 D 项。8What can be a suitable title for the text?ASecrets of Longevity BGardening Could Help You Live Longer CGardening and Farming DThe Benefits of Gardening 解析:选 B 标题归纳题。本文主要介绍了从事适当的体力劳动,即在户外从事一些不太耗费体力的园艺工作对长寿有一定的好处。故选 B 项。.七选五(2020 届宁夏银川一中

    19、高三模拟)After a long day at work,coming home is a breath of fresh air.Home is a comfortable place to sit back and relax.1 Below are a number of things we can do to create a healthy home environment that will help to ease the workday stress and promote our physical and mental health.Cleaning the house r

    20、egularly is the first thing we should do.It may seem like a tiring thing to clean but there is a reason for doing so.We can remove dust by cleaning the house.Leaving layers of dust everywhere means that there is a buildup of dust.And where do these layers of dust go?2 Making sure the rooms are full

    21、of sunlight is also important.We may not realize it but sunlight is an important part of our growth.We all know that sunlight promotes better working conditions.3 Think about using a Parans system where sunlight does not reach.This technology gathers the sunlight by using solar panels.It can send ou

    22、t sunlight wherever we are.4 Going green will help to remove toxins(毒素)in the air.They also give off oxygen,which can lower stress and improve our moods.Along the lines of being green,it can also be vital to think about what things we are bringing into the house.Try to avoid specific plastics that a

    23、re harmful to health.5 They may contain poisonous chemicals that can be breathed in,or simple absorbed through the skin.AHowever,is it as healthy as it can be?BIs our home as comfortable as it used to be?CInto our lungs.DThe same thing applies to certain carpets and paint.EBesides,it can reduce both

    24、 stress and high blood pressure.FIt is also a good idea to add more plants in our house.GIt is acknowledged that a greener lifestyle is linked to better health.【语篇解读】家是一个让人感到舒适温馨的地方,文章介绍了几种营造健康的家庭环境的方法。1解析:选 A 根据下文“Below are a number of things we can do to create a healthy home environment that will

    25、 help to ease the workday stress and promote our physical and mental health.”可知,我们可以做以下几件事来创建健康的家庭环境,以此缓解我们的压力,改善我们的身体和精神健康。A 项“然而,我们现在的家还一如既往的健康吗?”承接上文,符合语境。故选 A。2解析:选 C 根据上文“And where do these layers of dust go?”可知,这些灰尘去哪里了?C 项“这些灰尘进入了我们的肺部。”符合语境。故选 C。3解析:选 E 本段主要讲阳光的重要性。根据上文“We all know that sunl

    26、ight promotes better working conditions.”可知,阳光可以改善我们的工作条件。E 项“除此之外,它还可以减轻压力和降低高血压。”承接上文,符合语境。故选 E。4解析:选 F 根据下文“Going green will help to remove toxins(毒素)in the air.”可知,本段讲绿色植物的重要性。F 项“在家里种绿色植物,是个好主意。”符合语境。故选F。5解析:选 D 根据上文“Try to avoid specific plastics that are harmful to health.”可知,努力避免使用对身体有害的塑料制品。D 项“同样也适用于某些地毯和涂料。”与上文衔接紧密,符合语境。故选 D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习Unit4Wildlifeprotection课时跟踪新人教版必修2.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357625.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 3《How many》(Rhyme time)|译林版(三起) (共27张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 3《How many》(Rhyme time)|译林版(三起) (共27张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 9 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 9 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含答案.doc
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4学案 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 2|北京课改版 (共19张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 2|北京课改版 (共19张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 19 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 19 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 1|北京课改版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOUR Lesson 10 1|北京课改版 (共18张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 18 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 18 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 2|北京课改版 (共20张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 17 UNIT 2 WORKING THE LAND WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修4 课时提能练 17 UNIT 2 WORKING THE LAND WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 1|北京课改版 (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-UNIT 3 WILL YOU DO ME A FAVOURLesson 11 1|北京课改版 (共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第二课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第二课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3课件 UNIT 2 HEALTHY EATING .ppt2020人教版高中英语课堂同步必修3课件 UNIT 2 HEALTHY EATING .ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第三课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 3 My friends 第三课时|人教(PEP)(2018秋) (共10张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版(共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版(共15张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版 (共7张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《What Do They Have on the Farm》|陕旅版 (共7张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3学案 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Story time)|译林版(三起) (共45张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Story time)|译林版(三起) (共45张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 15 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 15 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Song time)|译林版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Song time)|译林版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 12 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 12 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Period 3)|译林版(三起) (共37张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Period 3)|译林版(三起) (共37张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 11 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修3 课时提能练 11 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含答案.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Fun time and Cartoon time)|译林版(三起) (共14张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Let’s make a fruit》(Fun time and Cartoon time)|译林版(三起) (共14张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起) (共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起) (共12张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起)(共10张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 2《Lesson 3 What’s your hobby》|鲁科版(五四制)(三起)(共10张PPT).ppt
  • 2020人教版高中英语课堂同步必修2学案 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2020人教版高中英语课堂同步必修2学案 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1