岳阳市2016高考英语阅读类和短文改错选练(11)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 岳阳市 2016 高考 英语 阅读 短文 改错 11 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Blue planets Space is not black,but light green,a team of astronomers announced on January 10.They studied the light sent out by 200 000 galaxies.What they found was that the average colour of the universe is a bit greener than turquoise(绿宝石)The discovery was
2、 part of an attempt to test theories about how stars and galaxies form.Most astronomers believe that the universe probably started with a“blue period”when young blue stars filled space.Now the universe is in a“green period”They believe it will finally enter a“red period”when the older,redder stars a
3、ppear. “The reason for the colour changing is that the rate of stars forming is changing,”said Ivan Baldry,an astronomer who worked to find the average colour of light in the universe.Research presented by NASA scientists shows that the highest point of starforming may have occurred earlier than pre
4、viously(以前)believed.It was probably very soon after the“Big Bang(宇宙大爆炸)”that many scientists believe gave birth to the universe.There is no way any human could actually see the green colour.“The only way to see it is if you saw all the universe from the same distance away and it was not moving,”Bald
5、ry said.Baldry and his coworker,Karl Glazebrook,have both joked about possible marketing(营销)opportunities for the new colour.Perhaps colouroftheuniverse Tshirts or coffee cups could become popular.But Baldry allowed,“I dont know if you can patent(专利)a colour,thats not our business.We havent actually
6、 been to a paint shop yet to see if they have a name for this.”1The astronomers discovered the colour of the universe_. Awhen they were researching on the age of the universe Bwhen they attempted to test theories about the forming of stars and galaxiesCto prove that the universe is continuously chan
7、gingDand showed that the stars and galaxies may have formed earlier than previously believed答案:B第二段第一句“The discovery was part of an attempt to test theories about how stars and galaxies form.”说明了discovery是在理论检测过程当中作出的。2According to the astronomers,_.Athe universe is changing its colour all the timeB
8、all the heavenly bodies are green at presentCthe universe has changed its colour several timesDthe universe will finally turn red答案:D第二段最后一句“They believe it will finally enter ared period when the older,redder stars appear.”为该选项提供了依据。从第二段可看出宇宙的颜色由蓝到绿,最终将变而还会变红,所以C选项中的已经变了几次不符合事实。而all the heavenly bo
9、dies远远大于文中的stars这一范围。A选项中的all the time表示的频率过高。3We can infer that the most popular colour of Tshirts would be_.Ared Bblue Cgreen Dlight green答案:D综合第一段第三句“What they found was that the average colour of the universe is a bit greener than turquoise(绿宝石)”和最后一段第一句“Perhaps colouroftheuniverse Tshirts or co
10、ffee cups could become popular.”可看出答案。 4Which of the following is NOT mentioned in the passage?ANo human can see the real colour of the universe.BThe theory of“Big Bang”is widely received by scientists.CThe rate of stars forming is causing the change of the universes colour.DHumans can receive light
11、 from at least 200,000 galaxies. 答案:AD选项来自于第一段第二句;C选项来自第三段第一句;B选项来自第四段最后一句。A选项与第六段有很大的差异。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Amy Pankratz spent a few nights in the hospital with her daughter, Isabella, who caught a bad flu. “Lying in bed beside Isabella, I could hear the cries of children in pa
12、in, ”says Amy. “It completely broke my heart. ”When Isabella was getting well and could leave her room, she wore her prized possessiona“superhero cape(短斗篷)”Amy had sewn to encourage herand walked into the hallway. The pink cape was an instant hit with the other young patients, who were doing exercis
13、e around the nursing station. “Then, all the kids were taking turns wearing the cape, giggling, ”Amy says. “These were some of the same children I had heard crying the night before, and here they were playing and having funkids just being kids! ”From that moment on, Amy began making Comfort Capes fo
14、r little ones battling with serious illnesses. “I felt God presenting an opportunity, ”she says. “I hoped Comfort Capes can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ”Since then, Amy has made and donated more than 5, 000 capes in the United States. Amy usually pays for materials her
15、self, although she accepts donations. The capes she makes for kids in treatment are different from those her own children have. Before Amy starts to sew she learns what image or character the little boy or girl connects with. “I choose the pattern, color and theme specifically for each child, ”expla
16、ins Amy. When she is not sewing, Amy is raising awareness of childhood cancers and looking into ways to get Comfort Capes to more kids who need them. “If a cape can help a child, even only for a moment, forget his illness, its worth the time spent sewing, ”she says. 【文章大意】本文讲述Amy在女儿生病的时候为女儿缝制了一件短斗篷,
17、 就是这件斗篷为医院里生病的孩子带来了欢乐。由此, Amy产生了灵感决定通过为生病的孩子缝制斗篷, 让孩子们暂时忘却疾病带来的痛苦。1. What made Amy feel sad when she was staying with her daughter in the hospital? A. Her daughters serious illness. B. The tiredness from sewing the cape. C. The crying of children in pain. D. The illness of children in her daughters
18、room. 【解析】选C。细节理解题。从文章第一段“I could hear the cries of children in pain, ”. . . “It completely broke my heart. ”得知, Amy因为听见孩子们在痛苦中哭泣而感到心碎。故选C。2. What purpose did Amy have when she began making Comfort Capes for sick children? A. To make them feel warm. B. To make them happy and fearless. C. To find fri
19、ends for her daughter. D. To raise the awareness of childrens illness. 【解析】选B。细节理解题。由第三段“I hoped Comfort Capes can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ”可知Amy缝制“安慰斗篷”是为了让孩子们快乐, 忘掉病痛带来的折磨, 更勇敢地面对疾病。3. According to the passage, we can get that the authors attitude towards Amys be
20、haviour is. A. supportiveB. neutralC. negativeD. indifferent【解析】选A。观点态度题。作者以平铺直叙的方式为我们讲述了一位伟大的母亲的行为, 字里行间流露出对Amy的赞扬之情。supportive给予支持, 鼓励的, 符合题意。4. Which of the following can be the best title of the text? A. Amy: a Considerate WomanB. How to Treat the Sick ChildrenC. A Strong Mom Who Helps OthersD.
21、Turning Sick Kids into Superheroes【解析】选D。主旨大意题。根据文章的内容可知, 一个母亲为生病的孩子缝制了一件超级英雄的斗篷, 从这次的经历中她获得了帮助更多人的灵感, 她决定帮助更多生病的孩子, 使生病的孩子快乐而勇敢, D项正确。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Chinese politeness have always been formal to follow strict rules, although sometimes Chinese people seem to be impolite according
22、 to Western standards in public places. To well understand Chinese, some concepts should not be ignored.MianziThe idea of shame, usually expressed as face could be loosely defined as the status or self-respect in Chinese and by no means alien to foreigners. It is the worst thing for a Chinese to los
23、e face. Never insult, embarrass, shame, yell at or otherwise demean a person. Since all these actions would risk putting a Chinese in a situation that he might lose face, neither try to prove someone wrong nor shout at him in public. In order to get a successful effect without letting a Chinese lose
24、 face, any criticism should be delivered privately, carefully, or else, just opposite to what you wish. GuanxiThroughout much of Chinese history, the fundamental glue that has held society together is the concept of guanxi, relationships between people. It is very important for the Chinese to have g
25、ood relationships. They often regard good social relations as a symbol of personal ability and influence. Someone who has no connections would be disrespected and is only half-Chinese. KeqiKeqi not only means considerate, polite, and well mannered, but also represents respect and modesty. It is impo
26、lite to talk too proudly about oneself or ones inner circle. The expression is most often used in the negative, as in buyao keqi, meaning you shouldnt be so kind and polite to me, or youre welcome. Besides, Chinese seldom express what they think directly and they prefer a roundabout way. Neither sho
27、w their emotions and feelings in public. They rarely greet people with a handshake, though it is very popular among foreigners, and say nothing of embracing or kissing when greeting or saying good-bye. Consequently, it is better not to behave too carefree in public, even though you are well-intentio
28、ned. Also, it is advisable to be fairly cautious in political discussions. Do not particularly push yourself forward, or else you are unwelcome. To sum up, do in Rome as Rome does, but you need not worry about these cultural barriers since most Chinese are hospitable and friendly and will not mind y
29、our no accomplishment. 1. In most Chineses eyes, the fundamental glue holding society together is the idea of _.A. relationships between people B. influences upon othersC. dependence on others D. kindness to others2. The underlined word “demean” in the first paragraph means make people _.A. respectf
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2014届高考语文二轮复习考点专题复习课件(大纲版):现代文阅读第二章专题二考点针对练(四).ppt
