广东省顺德区2020届高三英语第四次模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 顺德 2020 届高三 英语 第四 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省顺德区2020届高三英语第四次模拟考试试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置。因测试不考听力,试卷从第二部分的“阅读理解”开始,试题序号从“21”开始。2.全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案用0.5mm黑色笔迹签字笔写在答题卡上。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第二部分 阅读理解(共两节,満分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B
2、、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWeve prepared several destinations selected from four Asian countries for your adventure. Check them out:MongoliaHardly anyone visits the country, and most people arent aware of the amazing potential it has. Head to Mongolias best-known national park, Terelji. Here, you can spend a
3、 night in a traditional tent to watch performances of archery (射箭) or enjoy outdoor adventures from bird-watching to hiking and climbing or horseback riding through grassy steppes and forest-covered mountains.IndonesiaWith the chance for world-class diving to visit the worlds biggest Buddhist temple
4、, and to see amazing wildlife, Indonesia is a must-visit. A must-visit for anyone in Indonesia is Mount Ijen. Its in East Java, the highest point of which is home to the most active volcano in the country, Mount Merapi. But the spot we recommend you visit is the Blue Fire Crater.MalaysiaWant to achi
5、eve something great on your next Asian adventure? You should consider climbing one of the highest mountains in Southeast Asia. Kinabalu National Park in Malaysia is home to Mount Kinabalu, the mountain that around 40,000 people from all around the world go to climb every year. The journey normally t
6、akes two days.ChinaIn Shaanxi province of the country lies the worlds most dangerous hiking trail (路线). Its up Mount Huashan, which is only 2,155m high. But the dangerous part is not the top, but the narrow, wooden boards you have to climb up to reach the top. Theyre fixed onto the mountainside in a
7、 way that doesnt look very secure. Nevertheless, many adventurers try and take a hair-raising picture as they climb up.1. Where can tourists have access to local life?A. Terelji.B. Kinabalu National Park.C. Mount Ijen.D. Mount Huashan.2. What is special about Mount Huashan?A. It is very high.B. It h
8、as an amazing scenery.C. It is perfect for taking pictures.D. It has the most dangerous route.3. What do all the destinations have in common?A. They are all easy to reach.B. They are all from African countries*C. They are in mountainous areas.D. They all offer chances for diving【答案】1. A 2. D 3. C【解析
9、】这是一篇应用文。文章介绍了从四个亚洲国家分别选择了能够进行探险的目的地。【1题详解】细节理解题。根据Mongolia部分中的Head to Mongolias best-known national park, Terelji. Here, you can spend a night in a traditional tent 9 watch performances of archery (射箭) or enjoy outdoor adventures from bird-watching to hiking and climbing or horseback riding through
10、 grassy steppes and forest-covered mountains.可知,前往蒙古最著名的国家公园Terelji。在这里,你可以在传统的帐篷里度过一个晚上,观看射箭表演,或享受户外冒险活动,从观鸟到徒步旅行、爬山,或骑马穿越长满青草的大草原和森林覆盖的山脉。由此可知,在Terelji游客可以接触到当地的生活。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据China部分中的In Shaanxi province of the country lies the worlds most dangerous hiking trail (路线). Its up Mount Huashan,
11、 which is only 2,155m high.可知,在中国的陕西省有世界上最危险的徒步旅行路线。它在华山上,只有2155米高。由此可知,华山的特别在于它有最危险的路线。故选D项。【3题详解】推理判断题。根据Mongolia部分中的Here, you can spend a night in a traditional tent 9 watch performances of archery (射箭) or enjoy outdoor adventures from bird-watching to hiking and climbing or horseback riding thro
12、ugh grassy steppes and forest-covered mountains.(在这里,你可以在传统的帐篷里度过一个晚上,观看射箭表演,或享受户外冒险活动,从观鸟到徒步旅行、爬山,或骑马穿越长满青草的大草原和森林覆盖的山脉),Indonesia部分中的A must-visit for anyone in Indonesia is Mount Ijen.(印尼的伊真山是每个人必去的地方),Malaysia部分中Kinabalu National Park in Malaysia is home to Mount Kinabalu, the mountain that aroun
13、d 40,000 people from all around the world go to climb every year.(马来西亚的基纳巴卢山国家公园是基纳巴卢山的所在地,每年大约有来自世界各地的4万人去攀登这座山)及China部分中的But the dangerous part is not the top, but the narrow, wooden boards you have to climb up to reach the top. Theyre fixed onto the mountainside in a way that doesnt look very sec
14、ure.(但是危险的地方不是顶部,而是你必须爬上去才能到达顶部的狭窄木板。它们以一种不太安全的方式固定在山腰上)可知,这四个地点都是在山区里。故选C项。BThis centuries-old town of stone homes could be any rural (农村的) village in Europe. It reached its maximum population at around the turn of the last century, and since then it has slowly emptied until, in 2007, its public sc
15、hool finally shut its doors.“They say when a town loses its school it loses its soul,”says the governor of St. -Pierre-de-Frugie, Gilbert Chabaud, who was elected to office the following year. After the villages only restaurant closed too, Gilbert took up his post with a central question, “What can
16、we do to make it come back to life, to make people come here?”Gilbert, who himself left St. -Pierre-de-Frugie to work in the automobile industry before retiring, found his answer in sustainability (可持续发展). He opened up a store for local producers to sell their vegetables which were grown without usi
17、ng any artificial chemicals. He opened a community (社区) garden and ongoing ecological workshops that encourage knowledge-sharing among the community.He has a businessmans knowledge: he is making use of the idea shared across the West by many people looking for an alternative to the high-pace urban l
18、ife. And after the rapid urbanization of the 1950s and 1960s left many villages across Europe abandoned or only partially used, a mini urban-to-rural flow is under way.Since taking office, 40 new people have moved here most of them from the cities, bringing the population up to 400. Last year a new
19、school opened in the village. Gilbert is eyeing a bigger place for a new school.Just a few months ago, lulia Timofticiuc and her partner Guillaume Bled were living in Paris. They were concerned about global environment and at a more micro level about what foods they were consuming and where they wer
20、e coming from. “We wanted to live lighter, be productive, and be autonomous,” Timofticiuc says. But they didnt just want to go anywhere. They wanted to go where things were already happening. So they chose St. -Pierre-de-Frugie.4. What can we learn about the village St. Pierre-de-Frugie?A. Its popul
21、ation began to rise at the turn of the 20th century.B. Its public school was closed for lack of students.C. It used to be a popular rural village in Europe.D. It became completely empty in 2007.5. What did Gilbert do to help his hometown?A. He quit his job to lead the village.B. He sold green vegeta
22、bles to local settlers.C. He increased peoples ecological awareness.D. He encouraged people to share their harvest.6. Why did lulia Timofticiuc choose St.-Pierre-de-Frugie?A. It allows people to grow their own food.B. It has done a lot to be eco-friendly.C. It is less crowded.D. It is autonomous.7.
23、Which section of a newspaper is the text probably taken from?A. History.B. Culture.C. Education.D. Society.【答案】4. B 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇说明文。文章主要是介绍了St. -Pierre-de-Frugie村庄在人口减少、公立学校和最后一家餐馆也关闭后,州长Gilbert想的出路,以帮助村庄恢复生机。【4题详解】细节理解题。根据第一段中It reached its maximum population at around the turn of the las
24、t century, and since then it has slowly emptied until, in 2007, its public school finally shut its doors.可知,大约在上个世纪之交,它的人口达到了顶峰,从那以后,它的人口逐渐减少,直到2007年,它的公立学校终于关门。由此可知,St. -Pierre-de-Frugie村庄的公立学校因缺少学生而关闭了。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中He opened a community (社区) garden and ongoing ecological workshops that e
25、ncourage knowledge-sharing among the community.可知,他开设了一个社区花园和正在进行的鼓励社区之间的知识共享的生态研讨会。由此可知,Gilbert通过提高人们的生态意识来帮助家乡。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中They wanted to go where things were already happening. So they chose St. -Pierre-de-Frugie.可知,但他们并不只是想去任何地方。他们想去已经发生的地方。所以他们选择了St. -Pierre-de-Frugie。由此可知,lulia Tim
26、ofticiuc选择要住在St. -Pierre-de-Frugie村庄是因为这个村庄已经在生态友好方面做了很多事情了。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第一段This centuries-old town of stone homes could be any rural (农村的) village in Europe. It reached its maximum population at around the turn of the last century, and since then it has slowly emptied until, in 2007, its publ
27、ic school finally shut its doors.可知,这个有着数百年历史的石屋小镇可能是欧洲任何一个乡村。大约在上个世纪之交,它的人口达到了顶峰,从那以后,它的人口逐渐减少,直到2007年,它的公立学校终于关门。第二段中After the villages only restaurant closed too, Gilbert took up his post with a central question, “What can we do to make it come back to life, to make people come here?”可知,村里唯一的一家餐馆
28、也关门了,Gilbert接过了他的工作并提出了一个中心问题:“我们能做些什么让它恢复生机,让人们来这里?”由此可知,这篇文章主要是介绍了St. -Pierre-de-Frugie村庄在人口减少、公立学校和最后一家餐馆也关闭后,州长Gilbert想的出路。因此,本文很可能是选自报纸社会版块。故选D项。CLuis Reynoso says hes always tried to get involved (牵涉) in his childrens education: attending meetings on school-improvement projects and providing c
29、lassroom food. But when his youngest daughters school invited families to attend a nine-week program Lets Change the Course organized by a leading education advocacy group here to learn about parenting and school participation, he realized his past efforts barely scratched the surface.Each weekly se
30、ssion touched on different parenting themes, like setting up a special space at home for kids to do homework, like the importance of confidence. One of the most helpful sessions, he recalls, focused on what a child should know academically in each grade and how to talk to teachers about his daughter
31、s performance. “The workshops really woke me up,”says Mr. Reynoso.Levels of parental participation in Mexican schools have long been low. Many people commonly believe a childs education is the school s job to get involved. In some parts of the country, a mothers or fathers own lack of education can
32、play into a sense that they have nothing to contribute. And even in private schools, where there might be more adults with fixed jobs and the participation is very rare, with some parents viewing their tuition (学费) bill as their educational contribution. There are also cases where the schools themse
33、lves ignore the potential of parents in a childs education, discouraging communication between families and schools.But the importance of family participation is something many non-profit, education advocates and recently the government are starting to home in on Mexico. Part of Mexicos 2013 nationa
34、l education reform stresses the importance of parents playing a more active role in their childs education, encouraging an increase in parental-participation programs, including Lets Change the Course.Susana Castellanos, headmaster of a school in Mexico City, says, “People are recognizing you have t
35、o work together to create happy successful citizens. Its no longer acceptable to set apart the roles of teacher vs. parent vs. school headmaster.”8. What does Reynoso mean by the underlined sentence in Paragraph 1?A. His previous efforts were in vain.B. He missed the key point of participation.C. Hi
36、s daughter disagreed with what he did.D. He failed to catch the importance of school.9. What did Reynoso find most beneficial about Lets Change the Course?A. The necessity to set up a space for kids to do homework.B. The academic requirements for kids in different periods.C. The importance of knowin
37、g childrens performance.D. The ways to increase students confidence.10. What is the main idea of Paragraph 3?A. How to contribute more to childrens education.B. How to know the levels of parental participation in Mexican schools.C. Why schools failed to provide chances for parents to get involved,D.
38、 Why parents played a less active role in school education in Mexico.11. What influence did Mexicos education reform have?A. The number of parental-participation programs rose.B. Many non-profit educational organizations were set up.C. Teachers role in school education started to get increased.D. Pa
39、rents began to attach importance to childrens education.【答案】8. B 9. B 10. D 11. A【解析】这是一篇说明文。文章通过Luis Reynoso参加了他最小的女儿所在学校邀请的一个为期九周的“让我们改变的课程”项目时收获匪浅,同时描述了墨西哥学校家长的参与度很低的原因,说明了家长在孩子教育中发挥积极作用的重要性。【8题详解】词义猜测题。根据第一段中But when his youngest daughters school invited families to attend a nine-week program Le
40、ts Change the Course organized by a leading education advocacy group here to learn about parenting and school participation, he realized his past efforts barely scratched the surface.可知,但当他最小的女儿所在的学校邀请一些家庭参加一个为期九周的“让我们改变的课程”项目时这个项目是由当地一个领先的教育倡导团体组织的,旨在了解家长教育和学校参与的情况,他意识到他过去的努力只触及到了表面。再结合第二段中的One of
41、the most helpful sessions, he recalls, focused on what a child should know academically in each grade and how to talk to teachers about his daughters performance.(他回忆道,其中最有帮助的课程之一,就是关注孩子在每一年级的学习情况,以及如何与老师谈论女儿的表现)可推知,划线部分是意思是“他错过了参与的关键点”。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第二段中One of the most helpful sessions, he rec
42、alls, focused on what a child should know academically in each grade and how to talk to teachers about his daughters performance.可知,他回忆道,其中最有帮助的课程之一,就是关注孩子在每一年级的学习情况,以及如何与老师谈论女儿的表现。由此可知,Reynoso认为Lets Change the Course项目最有价值的是让他了解到不同时期孩子的学业要求。故选B项。【10题详解】主旨大意题。根据第三段中Levels of parental participation i
43、n Mexican schools have long been low.及There are also cases where the schools themselves ignore the potential of parents in a childs education, discouraging communication between families and schools.可知,长期以来,墨西哥学校的家长参与度一直很低。还有一些情况是,学校本身忽视了家长在孩子教育中的潜力,阻碍了家庭和学校之间的交流。由此可知,本段主要是讲述了为什么家长在墨西哥的学校教育中扮演了一个不那么
44、积极的角色。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段中Part of Mexicos 2013 national education reform stresses the importance of parents playing a more active role in their childs education, encouraging an increase in parental-participation programs, including Lets Change the Course.(墨西哥2013年全国教育改革的一部分强调了家长在孩子教育中发挥更积极作用的重
45、要性,鼓励增加家长参与的项目,包括让我们改变的课程)及最后一段中的People are recognizing you have to work together to create happy successful citizens. Its no longer acceptable to set apart the roles of teacher vs. parent vs. school headmaster.(人们正认识到,为了创造快乐的成功公民,你们必须共同努力。教师、家长和校长的角色已经不能再分开了)可推知,墨西哥全国教育改革的影响是使得家长参与项目的数量增加了。故选A项。DBy
46、 analyzing the movement of the smile across a persons face, the software developed by researchers at the University of Bradford can determine whether or not the expression is true. The most significant movements detected by the software were around the eyes, supporting popular theories that a true s
47、mile is one that can be seen in a persons eyes.“A smile is perhaps the most common of facial expressions and is a powerful way of signaling positive emotions (情绪)” says Hassan Ugail, Professor of Visual Computing at the University of Bradford, who led the research. “Techniques for analyzing human fa
48、cial expressions have advanced a lot in recent years but distinguishing between true and false smiles remains a challenge because humans are not good at picking up the relevant messages.”The software works by first mapping a persons face from within a video recording, and identifying the mouth, chee
49、ks and eyes of the subject. It then measures how they move through the progress of the smile and calculates the differences in movement between the video pieces showing true and false smiles. They found significant differences in the way the subjects mouths and cheeks moved when comparing the true a
50、nd the false expressions. The movements around the subjects eyes, however, showed the most striking difference, with true smiles producing at least 10 percent more movement in these muscles (肌肉).“We use two main sets of muscles when we smile the zygomaticus major, which is responsible for the moveme
51、nts upwards of the mouth and the orbicularis oculi which causes movements around our eyes,” explains Professor Ugail. In false smiles it is often only the mouth muscles that move but, as humans we often dont spot the lack of movement around the eyes.He adds, “An objective way of analyzing whether or
52、 not a smile is true could help us develop improved interactions (互动) between computers and humans. It could also be important to scientists aiming to gain more understanding into human behavior and emotion.”12. Why is it hard for humans to recognize a false smile?A. Humans are good at hiding their
53、smiles.B. The relevant details are hard to catch for our eyes.C. Humans often put on too many facial expressions.D. Techniques for analyzing facial expressions are hard to develop.13. What do the researchers find by the software?A. People usually use two main sets of muscles when smiling.B. True smi
54、les produce more muscle movement around eyes.C. Mouths and cheeks move the same for true and false smiles.D. True smiles are a powerful way of signaling positive emotions.14. What can we infer from Professor Hassan Ugail?A. There are different sets of muscles on every humans face.B. The software can
55、 improve humans behavior and emotion.C. Humans can spot the movement around the eyes in true smiles.D The interactions between computers and humans remain to be improved.15. What is the best title for the text?A. Eyes Can SmileB. Smiles Can Show Ones PersonalityC. More Smiles, Longer livesD. True Sm
56、iles, False Movements【答案】12. B 13. B 14. D 15. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了布拉德福德大学的研究人员开发了一款软件,这款软件能根据眼睛分析一个人的微笑是否真实。【12题详解】细节理解题。根据第二段中Techniques for analyzing human facial expressions have advanced a lot in recent years but distinguishing between true and false smiles remains a challenge because humans ar
57、e not good at picking up the relevant messages.可知,近年来,分析人类面部表情技术有了很大进步,但辨别真假微笑仍然是个挑战,因为人类不善于识别相关信息。由此可知,人们很难识别假笑是因为我们的肉眼很难捕捉到相关的细节信息。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段中The movements around the subjects eyes, however, showed the most striking difference, with true smiles producing at least 10 percent more movem
58、ent in these muscles (肌肉).可知,然而,受试者眼部周围的运动表现出最明显的不同,真正的微笑至少能使这些肌肉多活动10%。由此可知,真正的微笑会使眼睛周围的肌肉运动更多。故选B项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段He adds, “An objective way of analyzing whether or not a smile is true could help us develop improved interactions (互动) between computers and humans. It could also be important to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
