2021届高考英语一轮复习 第一编 选修7 Module 1 Basketball课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 选修7 Module Basketball课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 选修 Basketball 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 1 Basketball课时作业对应学生用书P423.阅读A(2018北京高考)My First Marathon (马拉松)A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my first P
2、E class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was “not athletic”The idea that I was “not athletic” stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competit
3、ion or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon, I dreamt that I couldnt even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start lin
4、e, my shoe laces (鞋带) became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: “GO FOR IT, RUNNERS!”By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I wa
5、s starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 am or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one t
6、hat the guy who came in first place had.Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels (世俗标签), I can now call myself a “marathon winner”篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。参加马拉松比赛前的一个月,作者的脚踝受伤了,但他仍决定参加比赛。在比赛中尽管脚踝伤处疼痛难忍,但作者坚持跑完全程,获得了一枚奖章。1A month before the marathon, the author .Awas well traine
7、dBfelt scaredCmade up his mind to runDlost hope答案:C细节理解题。根据第一段第二句可知,马拉松比赛前一个月,作者脚踝受伤但决心继续参加比赛。故选C。2Why did the author mention the PE class in his 7th year?ATo acknowledge the support of his teacher.BTo amuse the readers with a funny story.CTo show he was not talented in sports.DTo share a precious m
8、emory.答案:C推理判断题。根据第二段最后两句可推知,作者这么做是为了表明自己确实没有运动天赋。故选C。3How was the authors first marathon?AHe made it.BHe quit halfway.CHe got the first prize.DHe walked to the end.答案:A细节理解题。根据倒数第二段内容可知,作者坚持完成了马拉松比赛并获得了一枚奖章,即他成功了。故选A。4What does the story mainly tell us?AA man owes his success to his family support.
9、BA winner is one with a great effort of will.CFailure is the mother of success.DOne is never too old to learn.答案:B主旨大意题。作者通过叙述他坚持带伤跑完马拉松并在比赛中获得了奖章来启迪人们:不要受限于世俗标签,坚持下去的人一定会取得成功。故选B。【词汇积累】determined adj. 坚决的;决心stick with 坚持;紧跟realize vt. 认识到;实现readjust v. 重新适应;再适应【难句分析】原文:When I started running in my
10、30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. 当我三十多岁开始跑步的时候,我意识到跑步是和自己的一场斗争,不是为了比赛或者为了证明我是否是擅长运动。(第三段第二句)分析:本句为主从复合句。when引导时间状语从句。主句中“running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic”为动词realized
11、的宾语从句。B(2020陕西省部分学校第一学期摸底检测)Three boys were enjoying themselves in their hometown of Bovina, Mississippi. However, their lives were turned upside down when they discovered the jawbone of a Mastodon (乳齿象)Brothers Shawn and Caid Sellers and their cousin Michael Mahalitc found the prehistoric bone in a
12、 piece of earth that was recently plowed. “I thought it was a log,” Caid said. “I tried to pick it up and it was really heavy and I saw teeth on it.” The bone weighed about 50 pounds. They eventually got the bone to their home and fitted it in their bathtub, but it took their collective strength, mi
13、ght and a golf cart, to carry the large Mastodon bone.“They didnt expect to find that,” Michaels mom said. “Now they believe that they will be more aware of their surroundings and what theyre digging up when they are digging and playing.”“Weve gotten a lot of petrified (石化的) wood and Civil War relic
14、s from the area and thats what I thought it was,” the brothers mother said. “This is our first set of teeth weve found. So we thought it was their imagination. We were quite surprised to see that it was not their imagination.”They were exploring near the brothers home. Its surprising that they saw w
15、hat they thought resembled a fossil. It was the curator of paleontology (古生物学) of the Mississippi Museum of Natural Science, George Phillips, who first identified the bone as a “very mature individual”The Mastodon was a mammal who lived during the prehistoric times. They had long tusks and trunks, l
16、ike elephants. They were clearly different from their modern day counterparts, as well as woolly mammoths (猛犸)篇章导读:本文是一篇记叙文。美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初他们并不知道这是史前动物的遗骸;他们发现的遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用。5How did they find the jawbone of a Mastodon?AWith great efforts.BBy chance.CInstructed by an expert.D
17、Through imagination.答案:B细节理解题。根据第一段“Three boys were enjoying themselves . discovered the jawbone of a Mastodon (乳齿象)”可知,他们是在玩耍的时候无意中发现乳齿象的下颌骨的。6At first the brothers mother thought the jawbone was .Afrom people who died in the Civil WarBthe bone from a very mature individualClike a log or somethingD
18、the prehistoric bone答案:A推理判断题。根据第四段第一句中的“Weve gotten a lot of petrified (石化的) wood and Civil War relics . what I thought it was”可知,他们之前曾经发现过一些石化的木材以及内战时的遗物。由此可推知,他们的母亲认为他们发现的这块下颌骨是在内战中死亡的人的。7The discovery of the jawbone of a Mastodon is important mainly because it .Ahelps people to know more about t
19、he Civil WarBteaches kids to be more aware of their surroundingsCpromotes the research on more prehistoric creaturesDattracts the Mississippi Museum of Natural Science答案:C推理判断题。最后一段指出Mastodon是生活于史前时期的古生物,因此,乳齿象下颌骨的发现可以促进对史前生物的研究。8Which of the following can be the best title for the article?APrehisto
20、ric Bones Recently Found in MississippiBNot Petrified Wood nor Civil War RelicsCFirst Identifying Bone as a “Very Mature Individual”DUnexpectedly Discovering Mastodon Jawbone答案:D标题判断题。根据第一段并结合文章其他内容可知,美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初他们并不知道这是史前动物的遗骸,他们发现的遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用,故D项最适合作文章标题。【词汇积累】prehist
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361472.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
