2021届高考英语一轮总复习 Book 5 Unit 1 Great scientists课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit Great scientists课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 scientists 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练21 Unit 1 Great scientists.阅读理解AFashion is a horrible thing.One day you are cool wearing your flared jeans and the next one youre an idiot.You have nothing else to do, but put your favourite jeans in the shelf of outdated shame.However, now scientists from the University of New South Wales say
2、that your old, worn out clothes could be turned into building materialssolid panels (嵌板) for floors or walls.Old, unwanted clothes are actually a huge burden on the environment.They usually end up in a landfill, where they rot away without any use for us, at the same time polluting the environment.
3、Cheap throwaway clothes produce 10 million tonnes of landfill in the US alone each year.However, shredding (撕碎) them we could create new materials.Scientists firstly removed zippers, buttons and other hard pieces, then shredded this old mess of clothing and then added some chemicals to bond these fi
4、bers together.The last step was heating and pressing this material to form solid panels.They are strong, waterresistant and not easy to catch fire.Their quality can be further tuned by adding some other materials, such as sawdust, old foam, paper and so on.Different mixtures result in different text
5、ures (质地) and colours.These panels are strong enough to be used on the floor, but their decorative qualities allow them to be used on walls as well.However, scientists still have challenges to overcome before it becomes commercially available.The challenge is consistencyyou want your walls to be con
6、sistent in colour, which is difficult to achieve when the material is so diverse.Actually, shredded material could also be used as a heat insulator for walls of the buildings, and it could become filling material for toys or some furniture as well.However, turning old clothing into construction mate
7、rials could become a business, which would drive this recycling process into a new level.1What do we know about old clothes from Paragraph 1?AThey are cool to wear again.BThey cost a lot to be recycled.CThey will be fashionable in time.DThey can be construction materials.2Why should some chemicals b
8、e added in making panels?ATo strengthen the fibers.BTo make panels waterresistant.CTo combine the shredded fabrics.DTo form different textures and colours.3Whats the problem of solid panels made from clothes?AThey can hardly be decorated on walls.BIt is hard to produce them in the same colour.CIt is
9、 difficult for them to achieve different colours.DThey are not easy to be promoted commercially.4What may drive people to improve the recycling of old clothing?AIts outdated recycling process.BIts potential commercial value.CThe curiosity to find more usage.DThe urge to protect the environment.【语篇解读
10、】文章介绍了新南威尔士大学的科学家认为旧衣服可以进行回收利用并能将其转化成建筑材料,并介绍了这种材料的优缺点。1解析:细节理解题。根据第一段中的“However,now scientists from.your old,worn out clothes could be turned into building materials.”可知,这些旧衣服可以转化为建筑材料,故选D项。答案:D2解析:细节理解题。根据第二段中的“Scientists firstly.and then added some chemicals to bond these fibers together.”可知,加入化学
11、物质是为了把这些被撕碎的衣料结合到一起,故选C项。答案:C3解析:推理判断题。根据第三段中的“However,scientists still have challenges to overcome before it becomes commercially available.The challenge is consistencyyou want your walls to be consistent in colour,which is difficult to achieve when the material is so diverse.”可知,因为衣服材料多种多样,所以想让这种建
12、筑材料的颜色一致很困难,故选B项。答案:B4解析:推理判断题。根据最后一段最后一句“However, turning old clothing into construction materials could become a business,which would drive this recycling process into a new level.”可知,把旧衣服转化成建筑材料很可能会成为一种行业,即可能有商业价值,这是驱使人们进行回收的巨大动力,故选B项。答案:BB“Hope has proved a powerful predictor of outcome in every
13、 study weve done so far”, said Dr Snyder, a psychologist.In a study with 3,920 college students, Dr Snyder found that the level of hope among freshmen at the beginning of their first term was a more accurate predictor of their college grades than their SAT scores or their grade point averages in hig
14、h school.“Students with high hope set themselves higher goals and know how to work to attain them,” Dr Snyder said.“When you compare the equal learning ability and past school achievements of students, you will find that what sets them apart is hope.”In seeking a way to assess hope scientifically, D
15、r Snyder went beyond the usual belief that hope is merely the sense that everything will turn out all right.“This idea is not concrete enough; it fails to clarify two key components of hope,” Dr Snyder said.“Having hope means believing you have both the will and the way to accomplish your goals, wha
16、tever they may be.”Despite the wisdom in the old saying “Where theres a will, theres a way”, Dr Snyder has found that the two are not necessarily connected.In a study of people from 18 to 70 years old, Dr Snyder discovered: only about 40% of people were hopeful in the technical sense of believing th
17、ey typically had the energy and means to accomplish their goals; about 20% of the people believed in their ability to find the means to attain their goals, but said they had little will to do so; another 20% had the opposite pattern, saying they had the energy to motivate themselves but little confi
18、dence that they would find the means; the rest had little hope at all, reporting that they typically had neither the will nor the way.“Its not enough just to have the wish for something,” said Dr Snyder.“You need the means, too.On the other hand, all the skills to solve a problem wont help without t
19、he willpower to do it.”5What does Dr Snyder think can best predict a freshmans academic performance?AHis SAT scores.BHis high school grades.CHis level of hope.DHis family background.6What did Dr Synder say about the old saying “Where theres a will, theres a way”?AIt is quite realistic.BIt is not ins
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361570.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
