2021届高考英语一轮总复习 Book 6 Unit 2 Poems课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit Poems课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 Poems 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练27 Unit 2 Poems.阅读理解AI graduated in 1941 and of course got caught in the war.In 1945 I was out,twentyone years old,a soldier through 35 bombing missions,and at the University of Washington taking creative writing courses,something Id looked forward to all through the Air Force.Id started writin
2、g when I was nine and writing seemed to be the only thing Id ever be able or want to do.My teacher was a new man named Grant Redford,a very good short story writing teacher but a sad man.He was from Montana and had been connected with the old Rocky Mountain Review.I think it became the Western Revie
3、w but Im not sure and I dont bother to look it up.Im afraid I was never much of a student for Redford.My stories were hopelessly selfindulgent(任性的),on and on about my personal problems,without form,without development,and without even any good writing.However,I did write humour in those days and had
4、 no trouble getting it published in the campus magazine,though I hate to see it now.Mostly my writing was used to get my owns attention,to satisfy a terrible personal interest in selfadmiration,and it wasnt until I concentrated all my efforts on poems that I was to realize the only real reward of wr
5、iting,that special way you feel just when youve done something you like.Thats far more satisfying than seeing your name in print,good reviews,praise or applause after a reading.And more lasting.1What do we know about the authors childhood?AThe author was a good student of his teacher.BThe author was
6、 crazy about writing.CThe author was good at telling short stories.DThe author felt a longing to be a pilot.2How was his writing career at the early stage?AProductive.BSuccessful.CStruggling. DBright.3Where did the author eventually find comfort in writing?AShort stories. BPoems.CHumourous stories.
7、DGood reviews.【语篇解读】作者自幼酷爱写作,但开始时,作者的写作没有固定的格式,没有故事发展,甚至没有任何好的文字。直到作者将自己的精力都放在诗歌创作上,他才发现自己更爱写诗,并且意识到诗歌创作所带来的快乐超乎以往。1解析:推理判断题。根据第二段第一句可知,作者九岁开始写作,而且写作是作者唯一能做且想做之事。故可推知,作者小时候痴迷写作。故选B项。答案:B2解析:推理判断题。根据第二段最后一句和第三段内容可知,作者的作品都是关于私生活的琐事或与幽默有关,没有固定的格式,没有跌宕起伏的故事发展。直到创作诗歌以后,这一切才发生了变化。故可推知,作者早期的写作生涯是很艰辛、很努力的。A
8、项意为“多产的”;B项意为“成功的”;C项意为“奋斗的;努力的;挣扎的”;D项意为“有希望的;大有可能成功的”。故选C项。答案:C3解析:细节理解题。根据最后一段中的“.it wasnt until I concentrated all my efforts on poems that I was to realize the only real reward of writing,that special way you feel just when youve done something you like.”可知,当作者把精力都投入到诗歌上的时候,他才意识到写作给自己带来了真正的快乐。故
9、选B项。答案:BBSolly is our security guard.He moved in the day after we did.He was light brown,and was very thin and serious.Solly hadnt always been so thin.Hed been out of work for a year,supporting an extended family. “My wife says I must buy new clothes,”he said.“My church clothes are falling off me.Bu
10、t I told her,Dont worry.Ill get fat again.Now I have a job.”This news kept our family buzzing(低声谈话)through quite a few mealtimes.My kids announced they were going to bake for him every day.And so every evening my husband and children began delivering food to Solly.Just outside our gate,all down Jabu
11、 Ndlovu Street,as the day begins to fade,security guards take their places.Theyre cheerful.And they sleep right through their shifts.No one expects a security guard to stay awake.Thats why the whole street knew Solly.He not only stayed awake,but also walked around to check the block,picked up litter
12、,and knocked on doors and asked residents to turn their music down.Then one night,a car ran into a cyclist.Solly saw the crash.He saw the driver drive away.For two hours,Solly helped the rider,the police,and the ambulance personnel.The next day,some residents complained :Solly wasnt at the gate last
13、 night.Solly wasnt doing his job.After the whole story came out,Solly kept his job.After a month,Solly was not getting any fatter.He lived far from the city.His taxi ride to work each day cost him onethird of his salary,so we got him a used bike.But he wouldnt take it until he saved the money.A few
14、weeks later he fetched the bike.“My wife thinks Im jokinga bike for this price,”he said with a smile on his face.“Ill ride home and surprise her.”I wondered if his wife would smile too.4Why did Sollys wife think he needed new clothes?AHis clothes were shabby.BHe was getting fatter and fatter.CHis cl
15、othes didnt suit him any more.DShe didnt like his old clothes any more.5What made Solly different from other guards?AHis skin colour. BHis hard work.CHis friendly manner. DHis lovable character.6When did the author see Solly smile?AAfter she told him a joke.BAfter he got a cheap bike.CWhen she gave
16、him a free bike.DWhen he knew hed kept his job.7Which word can best describe the authors family?AIntelligent. BCourageous.CKindhearted. DStrongminded.【语篇解读】本文描述了作者一家人热心地去帮助一位工作认真、热心助人的保安,突出了“乐于助人,大爱无私”的主题。4解析:细节理解题。根据第二段中的“My wife says I must buy new clothes.My church clothes are falling off me.But
17、I told her,Dont worry.Ill get fat again.”可知,他太瘦了,所以衣服不合身了。故选C项。答案:C5解析:细节理解题。根据第三段中的“And they sleep right through their shifts.No one expects a security guard to stay awake.Thats why the whole street knew Solly.He not only.turn their music down.”可知,其他保安值班时睡觉,而索利却在一直忙工作。故选B项。答案:B6解析:细节理解题。根据最后一段中的“My
18、 wife thinks Im jokinga bike for this price,he said with a smile on his face.”可知,索利在得到一辆便宜的自行车时,他笑了。故选B项。答案:B7解析:推理判断题。根据第二段中的“My kids announced they were going to bake for him every day.And so every evening my husband and children began delivering food to Solly.”和倒数第二段中的“we got him a used bike”可知,作
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361578.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
