2021届高考英语二轮复习 强化练(一)阅读理解—细节理解题(一)课时优化作业(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习 强化练一阅读理解细节理解题一课时优化作业含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 强化 阅读 理解 细节 课时 优化 作业 解析
- 资源描述:
-
1、强化练(一)阅读理解细节理解题(一)AThe following four famous paintingsfrom Jan van Eycks portrait to Pablo Picassos masterpiecehave stood the test of time.The Arnolfini PortraitJan van Eycks The Arnolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and a woman hold hands with a window behind
2、him and a bed behind her, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London.This painting is not only visually interesting but also famed.It is also an informative document on fifteenthcentury society, through Jan van Eycks heavy use of symbolismwhile husbands went out to engage
3、 in business, wives concerned themselves with domestic duties.The Starry NightVincent van Gogh painted The Starry Night, an oil on canvas (油画布), a moderately abstract landscape painting of a night sky over a small hillside village, during his 12month stay at the mental hospital in SaintRmydeProvence
4、, France between 1889 and 1890.When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of Vincent van Goghs most famous works.The HarvestersThe Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter
5、 Bruegel the Elder in 1565.It depicts (描绘) the harvest time which most commonly occurred within the months of July and August.Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, once held this painting.The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City since
6、 1919.GuernicaGuernica, a large oil painting, was painted by the Cubist (立体派的) Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.The title “Guernica” refers to the city that was bombed during the war.The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an antiwar symbol and a reminder of the
7、 tragedies of war.Today, the painting is housed at the Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in Madrid.语篇解读文章介绍了四幅世界绘画名作的相关情况,包括其创作时间、画作内容等。1Which of the following paintings was produced earliest?AGuernica.BThe Harvesters.CThe Starry Night.DThe Arnolfini Portrait.解析:细节理解题。根据文章对四幅画的介绍可知,The Arnol
8、fini Portrait的创作时间是1434年,The Starry Night创作于1889至1890年间,The Harvesters创作于1565年,Guernica创作于1937年。对上述四幅画的创作时间进行对比可知,D项正确。答案:D2Who created the painting describing the harvest seasons?APieter Bruegel the Elder.BVincent van Gogh.CJan van Eyck.DPablo Picasso.解析:细节理解题。 根据The Harvesters部分第二句“It depicts the
9、harvest time which most commonly occurred within the months of July and August.”可知,Pieter Bruegel the Elder的画作描述了丰收季节的情况。故选A。答案:A3What do we know about the painting The Starry Night?AIt was painted on wood in oils.BIt described the painters life in hospital.CIt wasnt widely recognized before 1941.DI
10、t was given away to the museum by a collector.解析:细节理解题。根据The Starry Night部分最后一句可知,1941年,当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时,它并不太有名,但后来却成为梵高最著名的作品之一。故选C。答案:CBErik KobayashiSolomon spent a day with Dr.Paul Gauthier, a plant physiologist specializing in vertical (垂直的) farming research and came away with several
11、 important ideas about vertical farming.Humans have 12,000 years of experience in growing food, but only a generations worth of experience or so in growing crops indoors.We are still progressing up the technology learning curve (曲线)Whats more, traditional farming techniques are based on conditions t
12、hat are not applicable to vertical farming.Therefore, without taking time to understand the science, vertical farming is not likely to be able to live up to its implied promise.The cost of powering LED grow lights is one of the biggest problems a vertical farm must overcome.Dr.Louis Albright at Corn
13、ell has characterized vertical farms as the “pieinthesky” business.He famously calculates, for instance, that the cost of a loaf of bread would be $24 if farmed indoorsthe cost is too high.Gauthier acknowledges that energy prices are high but points out that scientific work has shown that only about
14、 6% of available sunlight is used in crop photosynthesis (光合作用), so there may be ways of growing the same plants with less light.Gauthier also points out that while energy costs are a bit high, vertical farming does create enormous efficiencies in other areas.Water usage may be significantly reduced
15、 because the same water can be recycled time and again.Fertilizer use can be greatly reduced and pesticides for pest control are unnecessary.Its clear that vertical farming offers real value to society.The future is probably mixed.In some environmentsthe Middle East, for instancea move to vertical f
16、arming is a nobrainer.An indoor farm in Saudi Arabia, for instance, can use solar energy to power LEDs at low cost without shading other farmland.In other environments, though, the expense of establishing a facility places a high bar on growth and profitability.A large vertical farming and equipment
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362055.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023八年级语文上册 第1单元 1《消息二则》第1课时上课课件 新人教版.pptx
