广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(5).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题5 广西 南宁市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
- 资源描述:
-
1、南宁市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(5)及答案阅读理解猜测词义1Passage * Both warm-blooded and cold-blooded desert animals have ways to escape the desert heat. Warm-blooded desert animals, such as rats and mice, rest during the day, often staying in cool underground burrows. At night they search for food. Animals that are
2、out during the day, such as cold-blooded lizards and snakes, are active only for short periods. As their body tem- perature rises, these reptiles move into the shade in order to cool down. In the early evening, when the sun grows weaker, the reptiles become more active and begin their search for foo
3、d again. Getting enough water to survive is a major problem for all desert animals. Some desert animals, like desert birds, manage to find water holes. Other desert animals, such as the kangaroo rat and the related jerboa, get water only from the food that they eat. Because these animals eat mainly
4、dry seeds, they must survive on a tiny amount of water. Most deserts have only a small number of frogs and toads because these animals must be near water to survive. Yet even these creatures have adapted (适应) to desert conditions. When small amounts of water collect in temporary streams, the desert-
5、living frogs and toads become active. After a rainfall, they lay their eggs. The eggs grow into tadpoles in a few days and into adults in just four weeks, when the puddles (7(t7i;) dry up, the adult frogs or toads dig into the ground. Their metabolism (新陈代谢) slows, and they stay beneath the ground u
6、ntil the next rain, which may be as good as a year away. Until then, their bodily activities continue at a reduced rate.The camel-often called the ship of the desert-is one of the most successful desert animals. Camels can go for long pe- riods without water, but eventually they must drink. When wat
7、er becomes available to them after a long drought, they may drink 95 liters of water or more. When water is not available, what helps camels survive the desert heat is the fat stored in their humps (驼峰). A camels hump contains about 12 kilograms of fat. Fat is rich in hydrogen. As the fat is digeste
8、d, hydrogen from the fat combines with oxygen in the air that the camel breathes. The result is H20, or water. Each kilogram of fat that a camel digests produces about a liter of water.1. Desert animals are usually more active at night because . A. it is cooler at night B. it is easier to find water
9、 C. they like the dark D. they are less likely to be attacked at night 答案:A指导:文章的首句:“Bothwarm-bloodedandcold-blooded desert animals have ways to escape the desert heat”A项与此信息吻合。2. Which of the following desert animals can get water only from the food? A. The camel B. The kangaroo C. The frog D. The
10、rat. 答案:B指导:第二段:“Other desert animals,such as the kangatoo rat and related jerboa,get wateronly from the food that theyeat”本句明确告知B项是正确的。注意:D项therat指的是“田鼠”。3. Which of the following is TRUE according to the passage? A. All the desert animals rest during the day. B. All the desert animals dont rest du
11、ring the day. C. Cold blooded desert animals are out most of the day. D. None of the cold-blooded desert animals go out during the day. 答案:B 指导:注意本句的意思是:并不是所有的沙漠动物都在白天休息。而不是所有的沙漠动物都不在白天休息。4. The title for this passage could probably be_. A. Hot Deserts B. Desert Animals C. How Desert Animals Get Wat
12、er D. Ways To Escape the Desert Heat 答案:B 指导:本文正是介绍“沙漠动物”的。5. The underlined word burrowsin the first paragraph can be replaced by _ A. holes B. caves C. rooms D. openings 答案:A指导:根据常识和burrows之前的underground一词可以作出判断。*结束阅读理解猜测词义1 Passage * When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point
13、out my shortcomings. Week by week her list grew; I was very thin; I wasnt a good student. I talked too much; I was too proud, and so on. I tried to bear all these as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes. He listened to me quietly. Then he asked, Are
14、 the things she says true or not? Janet, didnt you ever wonder what you are really like? Well, you now have that girls opinion. Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said. I did as he told me. To my great surprise, I dis
15、covered that about half the things were true. Some of them I couldnt change like being very thin, but a good number I could and suddenly I wanted to change. For the first time I got a fairly clear picture of myself. I brought the list back to Daddy. He refused to take it. Thats just for you, he said
16、. You know better than anyone, the truth about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears in anger and feeling hurt. When something said about you is true, youll find it will be of help to you. Our world is full of people who think they know your duty. Dont shut your ears. L
17、isten to them all, but bear the truth and do what you know is the right thing to to.Daddys advice has returned to me at many important moments. In my life, Ive never had a better piece of advice. 1. What does Week by week her list grewmean? A. Week by week, my shortcomings grew more serious B. She m
18、ade a list of my shortcomings and kept on adding new ones to it. C. I was having more and more shortcomings as time went on. D. She discovered more shortcomings of mine and pointed them out to me. 答案: D指导:从文中第一句话和Weekbyweekherlistgrow” 后的一句话知D选项为最佳选项。*结束阅读理解猜测词义 Passage * Did you ever think someone
19、was scary because they looked different or ate strange food? Well, they might think the same about you! One of the things we all need to do is to celebrate variety. We shouldnt think badly of people from other cultures because they are different from our own. Sometimes we judge people from other cou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
