分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(7).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:362621
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题7 广西 南宁市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
    资源描述:

    1、南宁市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(7)及答案阅读理解猜测词义1Passage * Haikou: A shark was killed after being dragged to shore at Ya-long Berth beach in Sanya, South Chinas Hainan Province, on Sunday afternoon. It was the first time a shark had been caught in the beach area, a popular tourist site in Hainan. Local fisher

    2、men said they caught the 3-meter-long, 1-tonshark by chance when they were fishing in sea water 1,000 me- tres deep near the beach. Police temporarily (暂时的) protected the shark while oceanographers decided whether it was a species belonging to State protection. Fishermen later killed and sold the sh

    3、ark after oceanographers confirmed that it was a whale shark and therefore not under State protection. The shark was believed to have drifted into the area from the deep sea due to strong waves caused last week by Typhoon Imbudo. It had no open injuries but experts said they believed it suffered fro

    4、m internal (内部的) bleeding. Local police officer Fu Chenggeng said beachgoers should not feel threatened by sharks because the fish never attack human beings on their own initiative. Fu said he had never heard of any shark attacks at the Sanya beach since he first started work there eight years ago.

    5、However, police said they will improve the security system to safeguard tourists safety on the beach. 1. The underlined word confirmed probably means _. A. said B. believed C. thought D. made sure 答案: D 指导:关键词oceanographer指“海洋学者”,所以that从句后的内容是专家确定的内容。*结束阅读理解猜测词义Passage * Without most people realizin

    6、g it, there has been revolution in office work over the last ten years. Before that time, large computers were only used by large rich companies that could af ford the investment. With the advancement of technology, small computers have come onto the market which are capableof doing the work which u

    7、sed to be done by much larger and expensive computers, so now most smaller companies can use them. The main development in small computers has been in the field of word processor system, or WPS as they are often called. 40% of British offices are now estimated to have a word processor and this perce

    8、ntage is growing fast. There are many advantages in using a word processor for both secretary and manager. The secretary is freed from a lot of daily work, such as retyping letters and storing papers. He or she can use this time to do other more interesting work for the boss. From a managers point o

    9、f view, secretarial time is being made better use of and money can be saved by doing daily jobs automatically outside office hours. But is it all good? If a lot of daily secretarial work can be done automatically, surely this will mean that fewer secretaries will be needed. Another worry is the incr

    10、easing medical problems related to work with visual display units (显示器). The ease of a slow loss of sight among people using word processors seems to have risen greatly. It is also feared that if a woman works at a VDU for long hours, the unborn child in her body might be killed. Safety screens to p

    11、ut over a VDU have been invented but few companies in England bother to buy them. Whatever the arguments for and against word processors, they are a key feature of this revolution in office practice. 1. Ten years ago, large computers were only used by large companies because_. A. small companies did

    12、 not have enough money to buy such expensive computers B. large computers could not do the work that small compa nies can do today C. large computers did not come onto the market D. small companies did not need to use this new technology 答案:A 指导:推理判断题。根据文章第一段第二句我们可以逆向推理,小公司不用大型电脑是因为他们出不起这笔钱。2. Accor

    13、ding to the writer, the main progress made in office work over the last ten years is _. A. the saving of time and money B. the use of computers in big companies C. the wide use of word processors D. the decreasing number of secretaries 答案:C 指导:细节判断题。由第二题内容可知。3. We can infer from the passage that wit

    14、h the use of word processors,_. A. some secretaries will lose their jobs B. all jobs can be done automatically outside office hours C. medical problems related to work with a VDU must have increased D. the British companies will make less money 答案:A 指导:推理判断题。根据第四段第二句,我们可以推测,使用文字处理系统会导致更多的秘书失业。4. Whi

    15、ch of the following statements is NOT true? A. There are both advantages and disadvantages in using a word processor. B. The British companies care much for the health of the people using word processors. C. The technology in the field of computers has been greatly advanced over the last ten years.

    16、D. Using word processors, secretaries can get more time to do more interesting work for their bosses. 答案:B 指导:推理判断题。运用排除法或从第四段最后一句可知选项B的说法不当。*结束阅读理解猜测词义Passage * So much to do, so little time. So much infonnation, so little time to read it. In this age there is more information than ever before. The

    17、re is not enough time to read everything wewant to read. However, you can consume more information in shorter time through speed-reading. This article will not makeyou read 3,000 words per minute, but it will show you how to increase your speed significantly. You will also learn the basictechniques

    18、of speed-reading, along with the dos and don ts of speed-reading. When you first learned to read, you would say the word out loud and sound it out. Then you might whisper the word because people can become annoyed when you read aloud. The stage you are now at is saying the word in your head. Most pe

    19、ople tend to read this way. Saying the word in your head will cut your reading speed tremendously (极大地). How do you calculate your reading speed? The speed is measured by how many words per minute you can read. Get some reading material, preferably a book. Find out how many words are on the page. Ti

    20、me yourself for one minute. Start your timer and start reading. When the timer beeps, stop. If you counted 500 words on the page and you read half of the page, and then you are probably reading at 250 words per minute. The first thing about speed-reading is looking at the word and recognizing it. Do

    21、nt say the word in your mind, just look at it and recognize its importance. Later you will recognize clumps of four words or more to increase your speed. This is the first and most important step in speed-reading. The next step is technique. As with any other skill, speedreading requires technique.

    22、You should first be sitting up straight with your book flat on a horizontal (水平的) surface, such as a table or desk. Next,you should be able to see the entire page. This is necessary if you want to recognize clumps of words. Lastly, you should be focused. It s hard to read with a lot of noise. Find a

    23、 quiet place to read. This will help your understanding of the text. You need something to guide your eyes while reading. Thats right, you should use your hand. Remember when you were little, you would read using your finger. That is a great technique, only now youre using your hand to underline eac

    24、h line. Move your finger smoothly across the page. No need to go rush, start out slow. Keep your eyes focused on the words as you recognize them while using your hand as a guide. This will increase yourspeed.The third step is practice. Practice makes perfect. Set time intervals (间歇). Read using diff

    25、erent techniques, but make sure you understand what you are reading. 1. Which of the following statements is true according to the text? A. Now there is limited information than ever before. B. Now conditions ask people to use less time to know more information. C. Now people can read what they like

    26、. D. The less you read, the more time you will spend. 答案:B 指导:我们这个时代的信息比任何时候都多。在这样的时代里,人们只有提高阅读能力,加快阅读速度,花较少的时间,获得较多的信息。2. What is the subject discussed in the text? A. What speed-reading is. B. Why we need speed-reading. C. Now it is much information time. D. People should practise speed-reading in

    27、 different kinds of ways. 答案:A 指导:本文所谈及的是快速阅读,包括为什么要快速阅读、快速阅读速度的测定和怎样进行快速阅读。3. The underlined sentence you should be focusedin the fifth paragraph means that A. a person should devote his attention to it while reading B. your feelings will be hurt while reading C. a person should smooth away difficu

    28、lties while he reads D. you should pay attention to your faults while you are reading 答案:A 指导:从第五段中可以看出,只有集中精力才能有效地进行阅读。有许多噪音很难进行阅读。*结束 【阅读理解推理判断】Passage * Visit Iceland and youll enter a whole new region of experience. Youll discover original nature as youve never seen it before, and the equally Or

    29、iginal people for whom timeless nature, ancient heritage and modem lifestyle coexist in harmony. The freedom to wander in the city or the wilds as you please is the key to the Iceland experience. Reykjavik, the capital of Iceland, is just a part of the Icelandic experience with its midnight sun or t

    30、he magical landscapes mixed with ice and fire. Reykjavik has a population of around 170,000 and offers an interesting mix of cosmopolitan (世界各地的) culture and local village roots. Old accounts say the ancient gods themselves guided Icelands first settler to make his home in Reykjavik. He named the pl

    31、ace Reykjavik (Steamy Bay ) after the geothermal (地热) steam he saw, which today heats homes and outdoor swimming pools throughout the city, a pollution-free energy source that leaves the air outstandingly fresh, clean and clear. A beautiful river runs through the city limits, and so do fine parks an

    32、d even wild outdoor areas. In the outskirts are places for horse trekking and golf. But against this backcloth of nature, Reykjavik has a packed program of familiar city joys too: art museums, several theaters, an opera house, a symphony orchestra and concerts meeting the needs of the whole spectrum

    33、 of age and taste. One must for all visitors is dining out on Icelandic specialities, including delicious seafood, ocean-fresh from the mornings catch, highland lamb and unusual varieties of game. Its purely natural food imagiriatively served to delight the most disceming(内行的)of diners. Reykjavik is

    34、 also famous as one of Europes hottest nightspots, where the action on the friendly pub and nightlife scene lasts right through the night. In the evening, the downtown area filled with activity, reaching its peak on Friday or Saturday. The number of pubs, cafe, discos, and other night-spots in the d

    35、owntown area is astonishing. There is arich variety of places to go. European-style cafes, nightclubs with live entertainment, dance halls for seniors, sports-theme pubs with big TV screens, cafes that offer over 100 types of beer, an Irish pub, a Spanish cafe, a French wine bar. Walking distances a

    36、re short downtown, and everything worth seeing outside the city center can be quickly and conveniently reached by bus. With its long, easy-going main street and large shopping mall, Icelands capital is a great place to shop too with a bonus of tax-free shopping for visitors! Be careful not just for

    37、souvenirs(纪念品) (especially woolens and handicrafts) but also for stylish consumer goods and designer labels at competitive prices.A full range of accommodations (住宿) is available in Reykiavik, from international-standard hotels with good conference facilities, through smaller hotels and comfortable

    38、guest- houses, to a campsite in the citys biggest park. 1. It can be learned from the passage that Reykiavik_. A. was named by the ancient gods B. got its name from the visitors C. was named by Icelands first settler D. was named after Icelands first settler 答案: C 指导:由文中第三段第一行Old accounts say the an

    39、cientgods themselves guided lcelands first settler to make his homein ReykiaviikHe named the place Reykiavikafter the geothermalsteamhesaw”可知C为正确选项。2. While visiting Iceland, the most enjoyable thing is_. A. to taste its purely natural food B. to wander freely in the city or the wilds as you please

    40、C. to visit the night-spots there D. to do tax-free shopping 答案: B 指导:由文中第一段最后一句话The freedomtowander in the city or The wilds as you please is the key to the lceland experience可知B为最佳选项。3. Which of the following subjects are mentioned in the fifth paragraph? A. Shopping and accommodations B. Dining a

    41、nd night-spots C. City joys and backcloth of nature D. Transportation and landscapes 答案: B 指导:由第五段明显可以看出B为最佳选项,关键词是本段第一行中的diningout和第五行中的alsofamousasone Of europes hottest nightspots4. It can be inferred from the passage that _. A. all visitors must dine out while visiting Iceland B. hotel accommodation is so scarce that visitors usually camp in the citys big gest parks C. people living in Reykiavik seldom get heat from coal D. you have to walk a short distance if you want to go sight seeing outside the city 答案: C 指导:根据全文,此处以geothermal(地热)而命名,所以人们充分利用地热而很少烧煤,故此C应该为最佳选项。*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(7).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362621.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1