《优化方案》2015届高三英语一轮单元检测:必修5 UNIT2 THE UNITED KINGDOM.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化方案 优化方案2015届高三英语一轮单元检测:必修5 UNIT2 THE UNITED KINGDOM 优化 方案 2015 届高三 英语 一轮 单元 检测 必修
- 资源描述:
-
1、.阅读理解A(2014石家庄高中毕业班教学质量检测)The London 2012 Olympic Games are being praised as a sporting and logistical(后勤方面的)success,but the influence on economy is far less certain.Some London tourist attractions,businesses and hotels reported that their business actually fell during the Games.But as Olly Barratt
2、reports from London,the overall UK economy is looking for longterm results.Throwing an Olympicsized party like this costs the UK almost 15 billion dollars.But while spectators went to East Londons Olympic Park,central London has been much quieter than normal.Arthur Rason,a central London stallholder
3、,said,“Am I taking less?Yeah,Im taking less.Theres no question about it.”Restaurants were among businesses that reported lower takings than normal at this time of year.And one tourism trade association says a survey of its members found the Games had had a negative influence all over the UK.But duri
4、ng the recent recession(不景气),British officials still insist the Games were worth it.Boris Johnson,Mayor of London said,“I think its been an amazing display of what you can do if you plan and work for years and years on a project.And I think its a great advertisement for British engineering and Briti
5、sh industry.” The government hopes the Games will be a great help to the British brand worldwide,and they are also an opportunity to sweettalk potential investors from all over the world.And a fall in takings for some attractions should not have come as a surprise.【文章大意】 本文是对2012年伦敦奥林匹克运动会的评判。它在运动和后
6、勤方面是成功的,但是就经济来说它的带动作用不明显。1Where is the Londons Olympic Park located?ACentral London.BEast London.CWest London. DOutside London.解析:选B。细节理解题。由第二段的第二句可知,奥林匹克公园位于伦敦东部。故选B项。 2Mayor of London thinks the Gameseffect on British economy is_Apositive BdisappointingCnegative Duncertain解析:选A。态度判断题。由第三段中伦敦市长所说的话
7、可知,他对奥运会对伦敦经济的影响持积极的态度。故选A项。3What can we learn from the text?AThe British government did badly in organizing the Games. BBusinesses in central London were improved during the Games.CMost British businessmen thought poorly of the London Games.DMost British officials were worried about the future of B
8、ritish economy.解析:选C。推理判断题。由第三段的第一、二句可知,许多商人认为奥林匹克运动会给经济带来了消极影响,对它的评价不好。故选C项。B(2014山东师大附中考前模拟)When Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow,the whole world wanted to know who dressed the elegant first lady.The reporter released the secretMa Ke.Peng Liyuan has been wearing Ma Kes designs for more
9、than a decade,a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit,accompanying her husband President Xi Jinping.The elegant and attractive Peng,formerly a popular singer,has been compared with the US first lady Michelle Obama and Frances Carla BruniSarkozy,since stepping
10、off the airplane in Moscow on March 22.Suddenly,everyone was curious to know more about the first ladys wardrobe.Even so,Ma prefers a lowkey approach.“If_you_eat_a_tasty_egg_why_would_you_want_to_see_the_hen?”she says of all the media attention.Mas relationship with Peng began 10 years ago after a c
11、oncert in Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind.Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for years.The two naturally became friends.Ma says:“The painting reflects the painter,and clothes re
12、flect both the designer and the wearer.Someone desires fame and wealth,or love and sympathy;what you have in your heart is reflected in the design.Those who dont share my philosophy wont buy my clothes.Peng is a caring person,devoted to charity and environmental protection,which is exactly what Im d
13、oing now.”However,regardless of the brand,Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands.“Instead she presented a vision of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers to the world stage,”says a western designer.The first ladys doublebreast
14、ed coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops,though Exceptions physical stores do have seen a rising number of visitors.【文章大意】本文是一篇新闻报道。主要介绍了Ma Ke与彭丽媛的相识、她的一些设计以及对待名利的态度。4The passage mainly discusses _Athe designer of the first lady Peng Liyuans dress,Ma Ke Bthe f
15、riendship between Peng Liyuan and her designerCPeng Liyuans clothes on her first state visitDthe reactions to Peng Liyuans first visit to Moscow解析:选A。主旨大意题。本题的答案主要依据就文章Para.1,因为此为新闻类题材,其主旨或标题不在概括全文,而是最吸引人的部分,即文中Para.1,尤其是最后一句The reporter released the secretMa Ke.记者揭开了主设计师马可的面纱,此句有reporter亦可判断是一则新闻。5
16、In the underlined sentence in Paragraph 3 Ma Ke mentioned “an egg and the hen” to show _Ait is hard to explain“Which came first,the egg or the hen?”Bpaying such great attention to her was unnecessaryCthe outcome was more important than the processDher dissatisfaction with the media attention on her
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362982.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中诗歌专题课件2023届高考语文一轮复习(18张PPT).ppt
