山东省招远第一中学2020-2021学年高一上学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省招远第一中学2020-2021学年高一上学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 山东省 招远 第一 中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度第一学期期末考试高一英语说明:本试卷由四个部分组成,满分150分,考试用时120分钟。请把答案全部 涂写在答题卡上,考试结束后,只交答题卡。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的 答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When does the train leave fo
2、r Chicago?A. At 9:10 a.m. B. At 9:20 a.m. C. At 9:40 a.m.2. What sport does the man like the most?A. Jogging. B. Swimming. C. Basketball.3. What will the speakers have?A. A salad. B. Hamburgers. C. Meatballs.4. How many people will play poker?A. Six. B. Five. C. Four.5. Why will the woman buy the wh
3、ite car?A. Its appearance is cool. B. Its more comfortable.C. Ifs environmentally friendly.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒 钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Whom did the woman buy the sweater for?A. A friend. B.
4、A family member. C. Herself.7. What will the woman do next?A Talk to the manager. B. Show the receipt. C. Leave the store.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What does the man want to do on Wednesday night?A. Watch a show. B. Clean the house. C. Finish his homework.9. Where will the woman be on Thursday night?A.
5、 At a restaurant. B. At her apartment. C. At the Global Theater.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Where will the vegetables be from?A. The grocery store. B. The mans backyard. C. The womans vegetable garden.11. According to the man, who grow their own vegetables?A. Housewives. B. Old people. C. Young people
6、.12. What day is the party?A. Thursday. B. Friday. C. Saturday.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where is the little house?A. Near a fruit farm. B. Three blocks from the ocean.C. On the rainy side of the island.14. Why doesnt the man consider the first place?A. Theres no TV. B. Its too cold there. C. Theres
7、 no air conditioner.15. What do we know about the second place?A. It doesnt have a dryer. B. It provides toothbrushes. C. It has a big swimming pool. 16. What will the woman do next?A. Pack for a trip. B. Make a phone call. C. Go grocery shopping.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Which floor did the fire de
8、stroy?A. The first floor. B. The second floor. C. The third floor.18. When was the building built?A. In 1718. B. In 1782. C. In 1930.19. What was the building used as at the time of the fire?A. A hotel. B. A history museum. C. An old peoples home.20. What probably caused the fire?A. The lightning. B
9、. Old electric wires. C. A burning cigarette.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2. 5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AEach applicant to Harvard College is considered with great care. We consider each applicant to Harvard College as a whole person, and put enormous care into evalu
10、ating every application. We hope you will explore the information in this section to understand what we look for in our admissions process.How to ApplySubmit your application through the Common Application, the Coalition Application, or the Universal College Application. Each is treated equally by t
11、he Admissions Committee. Complete and submit your materials as soon as possible to ensure full and timely consideration of your application. View our Application Tips for step-by-step information.When to ApplyDateDeadlineDateDeadlineNovember 1Early Action DeadlineMarch 1Financial Aid Application dea
12、dlineNovember 1Early Financial Aid Application deadlineLate MarchDecision letters mailedMid - DecemberEarly Auction decisions releasedMay 1Reply date for Admitted StudentsJanuary 1Regular Decision deadlineWhat We Look ForWe seek promising students who will contribute to the Harvard community during
13、their college years, and to society throughout their lives.While academic accomplishment is the basic requirement, the Admission Committee considers many other factorsstrong personal qualities, special talents or excellences of all kinds, perspectives formed by unusual personal circumstances, and th
14、e ability to take advantage of available resources and opportunities.We outline everything you need to apply to Harvard.Click https: /college. harvard. edu/admissions/apply to get detailed requirements.1. Where can you find step-by-step information of how to apply?A. Common Application.B. Coalition
15、Application.C. Universal College Application.D. Application Tips.2. Which is the final day for Financial Aid Application?A. November 1.B. January 1.C. March 1.D. May 1.3. What is the basic requirement to apply for Harvard University?A. Academic accomplishment.B. Strong personal qualities.C. Special
16、talents.D. Unique perspectives.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了申请进入哈佛大学的流程,包括如何申请、何时申请以及哈佛大学关注何种类型的考生。1题详解】细节理解题。根据“How to Apply”部分中的最后一句View our Application Tips for step-by-step information可知,如果要知道申请步骤,可以阅读申请建议,故选D。【2题详解】细节理解题。根据题干关键词final day定位至When to Apply部分,根据所列表格中March 1 Financial A
17、id Application deadline可知,助学金申请的最后期限是3月1日,故选C。3题详解】细节理解题。根据What We Look For部分中的第二段中的While academic accomplishment is the basic requirement可知,进入哈佛大学就读的最基本条件是学术成就满足要求,故选A。【点睛】文章内容较为简单,集中考查细节题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题2题干中关键词的the final da
18、y,到文章找到关键词deadline。所以我们考生要通过比较这些细微区别,仔细辨别才能得出答案。BThere was once a boy called Mario who loved to have lots of friends at school. However, he wasnt sure whether or not his classmates were his true friends, so he asked his grandpa. The old man answered, “I have just exactly what you need; its in the at
19、tic(阁楼). Wait here for a minute.”Grandpa left, soon returning as though carrying something in his hand but Mario could see nothing there. “Take it. Its a very special chair. Because its invisible(无形的),its rather difficult to sit on, but if you take it to school and you manage to sit on it, youll be
20、able to tell who your true friends are.”Mario took the strange invisible chair and went to school. At break time he asked everyone to form a circle, and he put himself in the middle, with his chair. “Youre about to see something amazing,” Mario said.Then Mario tried sitting on the chair. He missed a
21、nd fell straight onto his backside. Everyone had a pretty good laugh. Mario wouldnt be beaten. He kept trying to sit on the magic chair, and kept falling to the ground until, suddenly, he tried again and didnt fall. This time - he sat, hovering(悬停)in mid-air.Looking around, Mario saw George, Lucas,
22、and Diana-three of his best friends holding him up, so he wouldnt fall. At the same time, many others he had thought of as friends were doing nothing but make fun of him, enjoying each and every fall.Leaving with his three friends, Mario explained to them how his grandpa had so cleverly thought of s
23、uch a good idea. Now he knows that those who take joy in our misfortunes(不幸) when we are in difficulty are not our true friends.4. What did Marios grandpa take from the attic?A. An invisible chair.B. An old chair.C. A real chair.D. Nothing.5. Why did Marios grandpa give him the invisible chair?A. To
24、 see whether Mario could sit on it.B. To test who Marios true friends were.C. To let Mario have fun with his classmates.D. To test whether Mario did well at school.6. How was Mario able to hover in mid-air?A. He saw the invisible chair suddenly.B. He managed to sit on the chair finally.C. His friend
25、s held him up with their hands.D. His classmates gave him a chair to sit on.7. What does the story tell us?A. Never laugh at our friends.B. True friends can help us do magic.C. True friends are those who care for us.D. Having too many good friends isnt a good thing.【答案】4. D 5. B 6. C 7. C【解析】这是一篇记叙文
26、。为了帮助Mario知道谁是自己真正的朋友,Mario的爷爷给了Mario一把“隐形的椅子”。通过它,Mario成功测试出了自己真正的朋友。真正的朋友是在我们处于困境时,真正关心我们,帮助我们的人。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“Grandpa left, soon returning as though carrying something in his hand but Mario could see nothing there.”可知,祖父从阁楼里回来时,手里什么也没有。由此可知,他从阁楼里没有拿任何东西。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的“Its a very sp
27、ecial chair. Because its invisible (无形的),its rather difficult to sit on, but if you take it to school and you manage to sit on it, youll be able to tell who your true friends are”可知,爷爷告诉Mario如果他可以做到这把隐形的椅子上,那么Mario就可以知道谁是自己真正的朋友。由此可知,爷爷给Mario隐形椅子的目的是为了测试谁是他真正的朋友。故选B。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二和第三段中的“This tim
28、e - he sat, hovering(悬停)in mid-air. Looking around, Mario saw George, Lucas, and Diana-three of his best friends holding him up, so he wouldnt fall.”可知,Mario的三个最好的朋友扶住了他,所以他才没有摔倒。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Now he knows that those who take joy in our misfortunes (不幸) when we are in difficulty are not o
29、ur true friends.”可知,那些在我们处于困境时为我们的不幸感到高兴的人并不是我们真正的朋友。由此推知,真正的朋友是在我们处于困境时,真正关心我们,帮助我们的人。倒数第三段中Mario的三个朋友的做法也证明了这一点。故选C。CWhen you talk to doctors in the hospitals, it often happens that most of them are very serious and speak in a range of terms that may be difficult to understand. But Zhang Wenhong,
30、the leader of the Shanghai team of experts in the treatment of novel coronavirus pneumonia, is one of the exceptions. He caught the publics attention for his recent frank and funny speech.Zhangs words first went viral on the Internet after he said in late January that he had sent doctors and nurses
31、who are members of the Communist Party of China(CPC) to frontline hospitals to treat coronavirus cases. When becoming CPC members, we vowed that we would always put peoples interests first in the face of difficulties, Zhang said. “This is the moment we live up to the vow. All CPC members must rush t
32、o the frontline. No bargaining. Such a hardcore declaration of his attitude won widespread applause among Internet users. “A persons morals are witnessed most in a critical situation. Nothing could win more recognition from the people than the down-to-earth behavior of the CPC members, said Yang Hai
33、yan, a 32-year-old Shanghai resident.One month later, when Zhang advised local residents to reduce the risk of spreading the virus by staying at home, he said in Shanghai dialect: If you dont stop seeing friends, you will see them again in the ICU.”Though chased by the media, Zhang described himself
34、 as a medical worker who must speak out now, but will return to keeping a low profile after the outbreak ends. I spoke because of the fear among the public, owing to limited knowledge of the contagion, said Zhang on Feb 26. “However, once the curtain of this coronavirus incident falls, it may be har
35、d to find me. Ill just hide myself in a comer, studying complicated patient cases and doing some reading, silently.”8. What has made Zhang Wenhong so popular online?A. His attitude towards his patients.B. His honest and humorous speech.C. His vow to fight against the virus.D. His broad knowledge of
36、the virus.9. Why did Zhang Wenhong send CPC members of medical staff to frontline hospitals?A. They would not bargain.B. They should do as they had vowed.C. They would be calmer in a critical situation.D. They could win recognition from the people.10. What can we infer from Zhang Wenhongs words in t
37、he last paragraph?A. He doesnt like to speak in public.B. He is looking forward to taking a break.C. He is not a person who is after fame and attention.D. He mainly treats people with complicated diseases.11. In which column of a newspaper may the passage appear?A. FigureB. LifeC. EntertainmentD. Me
38、dicine【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了上海新型冠状病毒肺炎治疗专家组组长张文宏因其讲话在网上走红的相关事情和张文宏对他走红事件的一些看法。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“He caught the publics attention for his recent frank and funny speech.(他因最近坦率而有趣的演讲而引起了公众的注意)”可知,张文宏诚实幽默的演讲让他网上受欢迎。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“Zhangs words first went viral on the Interne
39、t after he said in late January that he had sent doctors and nurses who are members of the Communist Party of China(CPC) to frontline hospitals to treat coronavirus cases. When becoming CPC members, we vowed that we would always put peoples interests first in the face of difficulties, Zhang said.(张文
40、宏的这句话首次在网上疯传,是在1月底,他说他将共产党员医生和护士派去抗疫一线,救治新冠肺炎患者,张文宏说:“共产党员在宣誓的时候不是说吗,把人民利益放在第一位,迎着困难上)”可知,张文宏将共产党员派去一线的原因是他相信他们应该按照他们所宣誓的那样去做。故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“I spoke because of the fear among the public, owing to limited knowledge of the contagion, said Zhang on Feb 26. “However, once the curtain of this co
41、ronavirus incident falls, it may be hard to find me. Ill just hide myself in a comer, studying complicated patient cases and doing some reading, silently.”(张在2月26日表示:“我站出来说话是因为公众对于传染病的认识有限,产生了恐慌情绪,当新冠大幕落下,你也就很难找到我了,我就躲在角落里安静地看书,研究复杂病例了”)”可推知,张文宏不是一个追名逐利的人。故选C。【11题详解】推理判断题。根据第一段中“But Zhang Wenhong, t
42、he leader of the Shanghai team of experts in the treatment of novel coronavirus pneumonia, is one of the exceptions. He caught the publics attention for his recent frank and funny speech.(但上海新型冠状病毒肺炎治疗专家组组长张文宏是一个例外。他最近的坦率而有趣的演讲引起了公众的注意)”结合文章讲述了上海新型冠状病毒肺炎治疗专家组组长张文宏因其讲话在网上走红的相关事情和张文宏对他走红事件的一些看法。可推知,文章
43、可能出现在报纸的“人物”专栏。故选A。DFour years ago, more than 700 computer scientists competed in a contest to build an artificial intelligence (AI) that could pass an 8th-grade science exam. They all flunked. Even the most developed system couldnt score higher than 60 points on the test. AI cant match the language
44、 and logic (逻辑) skills that students are expected to have when they enter middle school.Later, a system named Aristo was developed by the Allen Institute for Artificial Intelligence, a lab in the US. It recently passed an 8-grade science exam taken by many US students, the New York Times reported. I
45、t correctly answered more than 90% of the questions. Then it was given a 12th-grade exam and it scored more than 80 points.Aristo was able to pass the exam because it can not only understand language but also use logical thinking to solve difficult problems. For example, it can understand what a for
46、est fire is and how it could affect animals like rabbits. The Aristo system used Bert, a kind of technology developed by Google, to answer the questions. Bert has “read” thousands of Wikipedia articles and books. If it looks at a sentence with a missing word, it can correctly guess what the word is.
47、 With the help of Bert, Aristo has “read” a lot of science questions and answers. Over time, it was able to find logical patterns (模式) on its own.Aristos success means that AI systems are getting better at understanding language and even respond to language. However, we cant compare this technology
48、to real human students and their logical ability, said Jingjing Liu, a Microsoft researcher, who has been working on similar technologies.12. Which of the following can replace the underlined word “flunked” in the first paragraph?A. Failed.B. Passed.C. Missed.D. Improved.13. Why was Aristo developed
49、?A. To help students do well in exams.B. To improve the logical skills of AI.C. To help make school tests more scientific.D. To show ATS ability to solve science problems.14. What is the purpose of the third paragraph?A. To show what else Aristo can do.B. To tell what Aristo can learn on its own.C.
50、To explain how Aristo learns to solve problems.D. To introduce another achievement in technology.15. What do Jingjing Lius words show?A. AI is not as developed as it might seem.B. Humans cant live without AI in the future.C. AI will soon replace humans in many tasks.D. Aristos logical ability still
51、needs improving.【答案】12. A 13. B 14. C 15. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一款名为Aristo的人工智能。它拥有语言和逻辑思维能力,在Bert的帮助下,阅读了大量语言和科学类书籍,能在一定程度上通过自己的能力解决问题。但它还不能和真正的人类相比,它的逻辑能力有待于进一步提高。【12题详解】词句猜测题。根据划线部分后面的句子“Even the most developed system couldnt score higher than 60 points on the test.(即使最发达的系统在测试中的得分也没有高于60分)”可知,AI在测
52、试中的表现不尽如人意。由此可知,科学家失败了,即划线词意为“失败”与failed同义。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第一段的“AI cant match the language and logic (逻辑) skills that students are expected to have when they enter middle school.(在语言和逻辑能力方面,人工智能无法与学生进入中学时所期望的能力相媲美)”和第四段的“Aristo was able to pass the exam because it can not only understand language
53、 but also use logical thinking to solve difficult problems.(Aristo能够通过考试,不仅因为它能听懂语言,还因为它可以运用逻辑思维解决难题)”可推知,开发Aristo是为了提高人工智能的逻辑和语言能力。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第三段的“The Aristo system used Bert, a kind of technology developed by Google, to answer the questions. Bert has “read” thousands of Wikipedia articles
54、and books. If it looks at a sentence with a missing word, it can correctly guess what the word is. With the help of Bert, Aristo has “read” a lot of science questions and answers. Over time, it was able to find logical patterns (模式) on its own.(Aristo系统使用谷歌开发的Bert技术来回答问题。Bert阅读了维基百科上数以千计的文章和书籍。当它看到一
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364474.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
