2021届新高考英语二轮复习短文续写精准练(5) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语二轮复习短文续写精准练5 WORD版含解析 2021 新高 英语 二轮 复习 短文 精准 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届新高考英语二轮复习短文续写精准练(5)1.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。续写的词数应为150左右。The Hidden TreasureOld Man Donovan was a mean man who hated children. He threw rocks at them and even shot at them with a shotgun. At least thats what we had heard.His small farm bordered our neighborhood where my younger sister, L
2、eigh Ann, and I lived when we were growing up. His farm was long, narrow, and quaint. It held two treasures. One was his beautiful fruit.There were many varieties of fruit: pears, apples, and lots more I just cant think of. The fruit naturally drew the children to his land. It made them into thieves
3、. But my sister and I didnt dare to take his fruit because of the horrible rumors we had heard about Old Man Donovan.One summer day, we were playing in a nearby field. It was time to head back home. My sister and I were feeling very daring that day. There was a short cut to our house that went throu
4、gh the Donovan farm. We thought he wouldnt be able to see us run across his property around the luscious fruit trees. We were almost through the farm when we heard, Hey, girls! in a gruff, low voice. We stopped dead in our tracks! There we were, face to face with Old Man Donovan. Our knees were shak
5、ing. We had visions of rocks pounding our bodies and bullets piercing our hearts.“Come here,” he said, reaching up to one of his apple trees. Still shaking, we went over to him. He held out several ripe, juicy, red apples. “Take these home,” he commanded. We took the apples with surprised hearts and
6、 ran all the way home. Of course, Leigh Ann and I ate the apples.As time went on, we often went through Old Man Donovans farm, and he kept on giving us more luscious fruit. One day, we stopped by to see him when he was on his front porch. We talked to him for hours. While he was talking, we realized
7、 that we had found the other hidden treasure: the sweet, kind heart hidden behind his gruff voice. Soon, he was one of our favorite people to talk to. Unfortunately, his family never seemed to enjoy our company. They never smiled or welcomed us in.注意:(1)续写词数应为150左右;(2)请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Para 1:Every
8、summer, we would visit Mr. Donovan and talk to him._Para 2:The next winter, word got around that Old Man Donovan had died._2.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Once there was a ship travelling on the tough sea and on the ship there was a pair of couple. All of a sudden, the ship met with an accid
9、ent and the couple had no choice but to run to the life boat without delay. After reaching there, they realized that there was space only for one person. At that very moment, the husband pushed his wife behind him and jumped onto the lifeboat himself, leaving his wife standing on the sinking ship, s
10、houting something desperately to her husband eyes filled with tears.”The teacher stopped her story-telling and asked her students, “Guys, guess what it was that she shouted.”Most students answered. “I hate you!”After listening to all this reply, the teacher glanced through the whole class again and
11、noticed that there was a boy sitting silently throughout. Then she asked him the same question.The boy answered, “I believe she would have shouted-Take care of our child.”Listening to his remarks, the teacher was surprised and asked the boy doubtfully. “Have you heard of this story before?”Shaking h
12、is head, the boy said softly and sadly, “No, I havent. But thats what my mother said to my father before she died of a deadly disease.”Moved and feeling sad, the teacher replied. “Your answer is absolutely right!”Then she continued, “Lets take up the story. The ship sank eventually and the husband w
13、ent home and brought up their daughter alone. Many years later after the death of the man, their daughter was tidying up all his belongings when she found his diary. In his diary she found that when her parents were on the ship, her mother had already been diagnosed (诊断) with advanced illness and at
14、 the critical moment, the father rushed to the only chance of survival.”注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。In his diary, the man mentioned he wished to sink to the ocean with his wife but for their daughter he had to live. _The story was finished and the class was silent. _3.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之
15、构成一个完整的故事。The darkness was gathering as she wobbled(颤颤巍巍)in high heels (高跟鞋) along the side of the highway. The car had come to an unexpected stop, and like a normal teenager she did the only thing she could think of.get out and walk.It was cold and late, and home was far away. This could be a long
16、night. If only someone would stop and offer her a ride. She prayed for help and dragged herself forward.The lights of a truck shone from behind as it approached. Maybe he will stop, she hoped. The brake lights flashed on as it stopped. Next moment, the car door opened. A wordless invitation was exte
17、nded and she understood. Without hesitation, the girl climbed up into the seat and closed the door. Slowly the truck pulled back onto the road and disappeared into the night, never to be seen again.I woke up in a cold sweat, frightened. Was it a dream or was it a vision? It was unbelievably real, an
18、d the girl was my daughter! I jumped from my bed and ran to her room. Her bed was empty.I stood in horror trying to think why she hadnt come home. As the mental fog began to lift, I remembered she was visiting her friend that evening. Perhaps she stayed there for the night. It was 1:30 a.m., but I r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2019-2020学年新课程同步外研版高中英语必修第二册课件:UNIT 4 STAGE AND SCREEN SECTION Ⅰ STARTING OUT .ppt
