2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练36 选修8 UNIT 1 A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练36 选修8UNIT 1A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析 2021
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十六) 选修8Unit 1A land of diversity课时作业A:基础层面.语境语法填空 AThe presidential 1.election (elect) will take place next month, which appeals to as many as five 2.applicants (apply) for candidates. It is generally accepted that the competition is 3.apparently (apparent) more fierce than usual. There are c
2、lear 4.distinctions (distinct) among their ruling ideas. The 5.majority (major) of the voters are in favor of the Democratic candidate. There is every 6.indication (indicate) that he has more 7.thoughtful (thought) ideas about improving peoples livelihood. Besides, he holds an attitude that any 8.ra
3、cial (race) discrimination should be forbidden.BDozens of people have died 9.from an unknown disease in Congo, an African country. Children are in 10.the majority. Hospitals have taken 11.in hundreds of suspected cases. Researchers from UN are teaming 12.up with local doctors to look into the causes
4、 13.by means of specific techniques. They are applying 14.for permission from the government to mark 15.out the places where the disease may break out and prohibit the people there to leave for other places. Evidence suggests that some bad habits and old practices the local residents have kept 16.up
5、 for decades do harm to the environment and that the disease is mostly likely linked to such things.CJack likes exploring the Amazon in Brazil, but he never takes chances; thats 17.why he has survived while most of his partners havent. He prefers 18.to make(make) careful plans in advance rather than
6、 risk his life to do things that are bound to fail. Last week, Jack began another trip to the Amazon. First he arrived in 19.what is known as Manaus, a city where 20.it is believed that some places of interest are well worth a visit. Province Palace is one of them. 21.Built (build) in 1874, this bui
7、lding used to serve as police headquarters. Today, it is home to several different organizations. Jack felt like 22.dropping (drop) in at this building before his boat tour to the Amazon.根据提示补全句子1他从不放弃学习英语,那就是他最后成功的原因。(why引导的表语从句)He never gave up learning English. That was why he was successful at l
8、ast.2科学家们最终到达了所谓的北极。(what引导的宾语从句)The scientists finally arrived in what was called the North Pole3与整个地球相比,最大的海洋似乎一点也不大。(过去分词作状语)Compared with the size of the whole earth, the biggest ocean does not seem big at all.4对我们学生而言参观长城有可能是一次难忘的经历。( likely )It is likely that a visit to the Great Wall for us s
9、tudents is an unforgettable experience.5人们认为澳大利亚的历史始于18世纪末。(it作形式主语的主语从句)It is believed that Australian history began at the end of the 18th century.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019济南市针对性训练)The Amazon basin region is home to about 2.5 million insect species,tens of thousands of plants,and some 2,000 birds and
10、mammals. To date,at least 40,000 plant species,3,000 fish,1,294 birds,427 mammals,428 amphibians,and 378 reptiles have been scientifically classified in the region. One in five of all the birds in the world live in the Amazon rainforest.The warm and wet forest has been in existence for at least 55 m
11、illion years,and thrived even during glacial periods,allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species. Radiocarbon dating(放射性碳定年法)has revealed trees of 10 centimeter in diameter to be more than 300 years old,and some trees over 1,000 years old,indicating that untouched forests can
12、experience unbelievable longevity.The first human inhabitants are thought to have settled in the Amazon region about 11,200 years ago. European explorers arrived in the 16th century,bringing diseases which travelled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenou
13、s inhabitants(土著居民)By the late 17th century the Amazon basin was controlled by Portuguese and Spanish explorers.The Amazon rainforests has been described as the lungs of our planet because of its important role in recycling carbon dioxide into oxygen. But due to deforestation(滥伐森林),rainforests now c
14、over less than 5% of the Earths land surface,and experts believe that this is a big contributor to global climate change. Severe deforestation began in the 20th century,with 587,000 square kilometers lost up to the year 2000.Most deforested land is used for grassland to raise farm animals and agricu
15、lture. The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rainforest will be reduced by 40% in two decades.【语篇解读】本文主要讲述了亚马孙热带雨林的历史、丰富的物种以及现在所面临的危险。1Why are the figures mentioned in Paragraph 1?ATo prove the f
16、orest untouched.BTo classify species scientifically.CTo show the diversity of species.DTo attract more attention to the Amazon region.C推理判断题。根据第一段的内容并结合第二段第一句中的“allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species”可推知,那些关于动植物种类的数字说明了亚马孙热带雨林的物种多样性,故选C。2Why did most indigenous inhabitant
17、s in the Amazon region die?AEuropean explorers brought diseases there.BPortuguese explorers treated them badly.CA lot of trees were cut down and burned.DThey got killed by Spanish explorers.A细节理解题。根据第三段第二句“European explorers arrived in the 16th century,bringing diseases which travelled faster than t
18、he explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)”可知,可能多达90%的亚马孙土著居民因为欧洲探险者所带来的疾病而死亡,故选A。3What can be inferred about the Amazon rainforest?AIt has the largest number of species.BIt covers over 5% of South America.CIt is becoming larger in area.DIt is being en
19、dangered now.D推理判断题。根据最后一段的“at the present rate.in two decades”并结合最后一段的整体内容可推知,亚马孙热带雨林遭到破坏,而且未来20年可能会减少40%,故选D。4What may be included in the following paragraph?AExamples of destroying forests.BMeasures to protect rainforests.CNew settlements in the Amazon region.DWays to stop global warming.B推理判断题。根
20、据最后一段的关键词“deforestation”可推知,亚马孙热带雨林砍伐严重,那么文章接下来自然就会论述这一问题的解决措施,故选B。B(2019郑州市第一次质量预测)My son Sam is 16 and autistic(自闭症的). Theres a lot going on in that beautiful and brilliant mind of his, but even on a good day he can be easily at a loss. Throw in some diagnosed anxiety, an inability to read social
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365859.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
