山东省威海荣成市2019-2020学年高二英语下学期期中试题(实验班含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 威海 荣成市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 实验 解析
- 资源描述:
-
1、山东省威海荣成市2019-2020学年高二英语下学期期中试题(实验班,含解析)本试卷分第I卷和第II卷两部分,共10页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后,将本试卷答题卡交回。注意事项:1. 答I卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.
2、5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How old is the womans bicycle possibly?A. Three years old B. Two years old C. One year old2. What is approved by the woman?A. The man can have a day off tomorrow. .B. The man cant have a day off tomo
3、rrow.C. The man can go early tomorrow afternoon.3. Whats the mans telephone number?A. 495643 B. 459643 C.4965434. When is it now?A. At noon B. In the evening C. In the morning5. What language can the man possibly speak?A. German B. French C. French and German第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话
4、或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6-7题。6. What did the young man try to do?A. Get the old mans bagB .Help the old man upC. Collect his money7. Who is the woman speaking to?A. A manager B. A customer C. A policeman听第7段材料,回
5、答第8-9题。8. When will the station start the operation?A. Today B. In September C. This week9. What can we know about the radio station?A. Only music will be broadcast.B. Only teaching programs will be broadcast.C. It will be on for twenty-four every day.听第8段材料,回答第10-12题。10. What is the woman?A. A repo
6、rter B. A policeman C. A student11. Why did the man get off his bike?A. He wanted to make a phone call.B. He saw something at a phone box.C. He thought there was something with his bike.12. Where did the man make the call?A. At a house nearby B. At the phone box C. At a police station听第9段材料,回答第13-16
7、题。13. What did the man do last night?A. Went to a movie B. Went to a concert C. Went to a sport match14. With whom did the man go?A. His sister B. His brother C. His mother15. What does the woman think is necessary?A. All people should pay attention to that.B. The Red Cross should do something about
8、 that.C. The government should do something about that.16. Which of the following is TRUE ?A. The performance was called “Saving the People.”B. Many famous singers both at home and abroad sang on it.C. People donated a lot of money on the spot.听第10段材料,回答第17-20题。17. What was the speaker looking for?A
9、. A newly-built houseB. A suitable house to buyC. A house in a bad condition18. What isnt mentioned as things to consider when one is looking for a house?A. The sum of money the house costsB. The neighborhood the house is located inC. The traffic conditions of the house19. Why didnt the speaker take
10、 the house?A. The house was in a bad conditionB. The agent was too rude.C. It was really a bargain.20. What did the agent say at the end of the story?A. The house needed a lot of repairs.B. The speaker was a person who was hard to please.C. The house was exactly the one the speaker needed.第二部分 阅读理解
11、(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANarayana Peesapaty was sitting on a flight when he noticed a passenger trying to reach food with a biscuit after breaking his spoon. At that moment, the researchers mind gave birth to a simple yet revolutionary con
12、cept edible spoons.How do you like your spoon?Peesapatys company, Bakeys, makes edible spoons mainly out of sorghum(高粱)though rice, wheat and water are also ingredients. They combine to form a dry eating tool that remains hard even when used in moist or hot foods. Bakeys also makes ginger and garlic
13、 flavored(风味) spoons to meet specific requests. All spoons are completely natural and acceptable for nearly all diets.A rice replacementAn environmentally-minded water researcher, Peesapaty, designed his spoons to be eco-friendly in several ways. Sorghum was chosen as the main ingredient of the spoo
14、ns instead of rice, which requires 60 times as much water. Sorghum was also chosen for the strength it would lend eating tool, and the grain requires little water, low energy and no chemicals to grow.In place of plasticThe goal that Peesapaty hopes to attain through Bakeys is to prevent plastic from
15、 any contact with food. Plastic products can contain cancer-causing substances that come into food, and average plastic bottles take 450 years to break down. In contrast, a Bakeys spoon is nutritious and break down in 10 days or less if thrown away. Peesapaty admits that using plastic is cheaper, bu
16、t he also says that his spoons will be equally inexpensive when mass-produced.1. Why is “the edible spoon” called a revolutionary concept?A. It is natural and eatable.B. It remains hard in hot foods.C. It offers various flavors.D. It meets all customers requests.2. Whats Peesapatys main concern when
17、 choosing sorghum as main ingredient?A. Being delicious.B. Being strong.C. Being nutritious.D. Being eco-friendly.3. Whats the main advantage of edible spoons over plastic ones?A. Cheaper.B. Breaking down easily.C. Tougher.D. Contacting food directly.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了食用勺子的由来及其制
18、作材料和优点。【1题详解】推理判断题。根据常识可知,很多勺子是塑料制成的,对人的健康和环境都有害,结合How do you like your spoon?部分的All spoons are completely natural and acceptable for nearly all diets.所有的勺子都是完全自然的,几乎所有的饮食都可以接受。可知,“可食用汤匙”被称为一个革命性的概念是因为它是自然的,可以食用,与其它的勺子不同。故选A。【2题详解】细节理解题。根据A rice replacement部分的An environmentally-minded water research
19、er, Peesapaty, designed his spoons to be eco-friendly in several ways.一位有环保意识的水研究员Peesapaty,在设计他的汤匙时从几个方面都是环保的。可知,当选择高粱作为主要原料时,Peesapaty最关心的是环保。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的Plastic products can contain cancer-causing substances that come into food, and average plastic bottles take 450 years to break down.
20、 In contrast, a Bakeys spoon is nutritious and break down in 10 days or less if thrown away.塑料制品可能含有进入食物中的致癌物质,而一般的塑料瓶需要450年才能分解。相比之下,Bakeys的勺子很有营养,如果扔掉,10天或更短时间就会分解。可知,与塑料勺子相比,可食用勺子的主要优点是很容易分解。故选B。BJack Horner is co-author of the book How to Build a Dinosaur. However, he is most famous for his role
21、 as consultant(顾问) on all four Jurassic Park films, including the new film Jurassic World.The original film Jurassic Park tells the story of a theme park where dinosaurs live. In that movie, scientists used DNA collected by ancient mosquitoes that had been trapped in amber shortly after they drank d
22、inosaur blood. The scientists used this dinosaur DNA to create baby dinosaurs. The scientists in Jurassic Park created various types of dinosaurs, but in the real world there is one big problem with the story. It turns out that DNA could not possibly survive the 65 million years since the death of t
23、he dinosaurs.The new movie creates the Indominus Rex. This idea of creating a hybrid species is something Horner has explored before. In 2011, he gave a speech in which he discussed producing a dinosaur by working with the genes of a bird. Modern birds are the closest living relative of dinosaurs.Th
24、e concept of using the genes of different animals to create new animals is called transgenic science. And this type of science has already produced some interesting results goats that produce spider silk in their milk, cows that produce proteins for medicines that can treat diseases, and a pig that
25、produces less-polluting waste thanks to a bit of mouse DNA. However, none of these examples are close to the dinosaurs in Jurassic World. And for a good reason genetics is a very complex science. Producing a new species is not as simple as just exchanging a few genes around.In the end, Jurassic Worl
26、d is all about fun.4. What do we know from Paragraph 2?A. A theme park is built to protect dinosaursB. Mosquito DNA is used to create dinosaurs.C. DNA can be well kept for millions of years.D. Creation of dinosaurs in the film isnt scientific.5. What might “the Indominus Rex” be?A. A modern bird.B.
27、A goat producing silk.C. A hybrid dinosaur.D. A cow producing protein.6. What can we conclude from the last two paragraphs?A. Jurassic World proves a big success.B. Many extinct species will be brought back.C. Hybridizing dinosaurs is no easy job.D. Transgenic science proves a complete failure.7. Wh
28、at do we know about Jack Horner?A. He has starred in Jurassic World.B. He has explored a lot about dinosaurs.C. He has directed four Jurassic Park films.D. He has written How to Build a Dinosaur alone.【答案】4. D 5. C 6. C 7. B【解析】本文为议论文,文章主要由电影“侏罗纪公园”引出杂交恐龙是不科学的,不现实的,所以它只是一种娱乐的影片。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段It
29、 turns out that DNA could not possibly survive the 65 million years since the death of the dinosaurs.可知使用DNA创造的小恐龙是不科学的因为DNA不可能存活六千五百万年,所以选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段The new movie creates the Indominus Rex. This idea of creating a hybrid species is something Horner has explored before.可知Rex是杂交恐龙,在根据后文In 2
30、011, he gave a speech in which he discussed producing a dinosaur by working with the genes of a bird.可知是利用鸟类基因培育恐龙,所以Rex是杂交恐龙,所以选C。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段However, none of these examples are close to the dinosaurs in Jurassic World. And for a good reason genetics is a very complex science. Producing a ne
31、w species is not as simple as just exchanging a few genes around.可知,然而,这些例子中没有一个与侏罗纪世界的恐龙相近。有一个很好的理由-遗传学是一门非常复杂的科学。培育一个新物种并不像只是交换一些基因那么简单。由此判断出杂交恐龙不是一件容易的事情,所以选。【7题详解】推理判断题。根据文章第一段However, he is most famous for his role as consultant(顾问) on all four Jurassic Park films, including the new film Jurass
32、ic World.可知Jack Horner他因为作为侏罗纪公园的顾问而出名,再根据This idea of creating a hybrid species is something Horner has explored before.可知他以前探索过杂交恐龙的方法,由此判断出,他对恐龙有很多了解。所以正确。CThe Kendama World CupOld-fashioned fun is making a comeback!Many kids are putting down their electronic devices and picking up an ancient toy
33、. It is called a kendama, and it possibly dates back to the 16th century.The kendama is a small wooden hammer with three cup-shaped ends and a spike on top. A wooden ball with a center hole is attached by string to the hammer. The goal is to make the ball land in a cup or on the spike. It sounds sim
34、ple, but there are over 1,000 kendama techniques and tricks to master.The games popularity began to grow after the Japan Kendama Association was started in 1975. Today all ages participate in various competitions, including the Kendama World Cup(KWC).The two-year-old event, which opens in Hatsukaich
35、i, attracts people from all over the world. Players choose 10 different tricks from an approved list. They are then awarded points corresponding to the level of each trick.A new Kendama World Cup winner will be named tomorrow in this popular sporting event.8. What does “old-fashioned fun” in Paragra
36、ph 1 refer to?A. An old cup.B. An ancient game.C. A clever trick.D. An electronic device.9. What does a Kendama look like?A. B. C. D. 10. What does the last but one paragraph imply?A. Every KWC lasts two years.B. The KWC is held every two years.C. Players can choose tricks freely.D. Different tricks
37、 get different points.11. What do we know from the last paragraph?A. A new KWC is being on.B. The winner of this KWC is very popular.C. The Kendama is newly-born.D. KWC will be named after the new winner.【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个名为kendama的旧式玩具,非常受欢迎并且还举办了世界杯。【8题详解】词句猜测题。根据第二段的Ma
38、ny kids are putting down their electronic devices and picking up an ancient toy. It is called a kendama, and it possibly dates back to the 16th century.可知,许多孩子放下电子设备,拿起一个古老的玩具。它被称为kendama,它的历史可以追溯到16世纪。由此可以看出,kendama的历史悠久,现在孩子们放下电子设备,又开始玩起它来了,所以Old-fashioned fun(旧式乐趣)指的是一项古老的游戏。故选B。【9题详解】细节理解题。根据文章第
39、三段The kendama is a small wooden hammer with three cup-shaped ends and a spike on top. A wooden ball with a center hole is attached by string to the hammer. The goal is to make the ball land in a cup or on the spike.可知,kendama是一种小的木制锤子,有三个杯状末端,顶部有一个钉子。一个有中心孔的木球用绳子系在锤子上。目标是让球落在杯中或钉子上。根据描述可知,C项符合句意,故选C
40、。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段Players choose 10 different tricks from an approved list. They are then awarded points corresponding to the level of each trick.可知,玩家从一个认可的列表中选择10种不同的技巧。然后根据每个技巧的等级给他们相应的分数。由此可推断出,不同的技巧得分不同是符合题意的,故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段A new Kendama World Cup winner will be named tomorrow in thi
41、s popular sporting event.可知,一位新的肯达马世界杯冠军将于明天在这项受欢迎的体育赛事中被提名。由此可以推断出一个新的世界杯比赛正在进行符合题意。故选A。DRosie, a first-year university student in Beijing, entered a classroom for her oral English exam and slid her topic across the table to Joe, a foreign teacher. My Story, it read. “In middle school, my classmate
42、s laughed at me for having deaf-mute parents,” she began softly. “From that moment on, I decided not to tell anybody. But today”Its widely considered taboo(忌讳) in Chinese to discuss the details of an unhappy family life with anyone other than very close friends. However, as Joe has noticed, many Chi
43、nese students appear surprisingly comfortable discussing emotional moments from their lives when they speak with foreign teachers in a language different from their own.“Speaking English,” one of his Chinese students told him, “I feel like another person.” When speaking Chinese, he is kind of reserv
44、ed; in English class, he is more open. English, to the Chinese speaker, may be like a mask, creating a buffer(缓冲物)between speaking the truth and the listeners reaction. Students focus on how to speak rather than what is being said. If theres a misunderstanding, English can take the blame.Another rea
45、son why Chinese students are more comfortable sharing their secrets during English class may be the distinct approach to teaching used by their foreign teachers. “I always try to come to each student make eye contact, have a 20-second conversation and see how they are doing,” Joe said. Classes taugh
46、t by Chinese teachers, in contrast, are more formal. Many students said they had never been asked their opinion in class.Rosies English vocabulary is now extensive, but she still cant find the words to describe her feelings towards the English language. “English makes me feel I am different,” she sa
47、id. “English is beautiful.”12. Which might be the best title of this passage?A. Sharing Secrets in English.B. English Is a Beautiful Language.C. Learning with Foreign Teachers.D. Which Is More Popular, Chinese or English?13. What can we infer from paragraph1?A. Rosie and Joe are good friends.B. Rosi
48、e will mention her personal affairs.C. Rosie looks down upon the disabled.D. Rosie lacks confidence in the oral exam.14. The underlined word “reserved” can best be replaced by _.A. shyB. curiousC. terrifiedD. distinctive15. What is the main idea of paragraph 3 and 4?A. How students feel when speakin
49、g English.B. What Joes approach to teaching English is.C. How Chinese acts as a mask while communicating.D. Why students prefer to share emotional stories in English.【答案】12. A 13. B 14. A 15. D【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章以学生Rosie的故事为切入点,讲述我们可以用英语分享秘密,这样不会尴尬,并阐述了原因。【12题详解】主旨大意题。阅读文章并根据第三段 English, to the Chinese
50、 speaker, may be like a mask, creating a buffer(缓冲物)between speaking the truth and the listeners reaction. (对于说英语的中国人来说,英语就像一个面具,在说真话和听者的反应之间创造了一个缓冲区。)在结合文章以学生Rosie的故事为切入点,讲述我们可以用英语分享秘密,这样不会尴尬,并阐述了原因。可知,短文的最佳标题为“用英语分享秘密”。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第一段Rosie, a first-year university student in Beijing, entere
51、d a classroom for her oral English exam and slid her topic across the table to Joe, a foreign teacher. My Story, it read. “In middle school, my classmates laughed at me for having deaf-mute parents,” she began softly. “From that moment on, I decided not to tell anybody. But today”可知,北京大一学生Rosie进入教室进
52、行英语口语考试,然后将话题滑过桌子,交给了外国老师Joe。上面写着我的故事。“上中学时,同学们嘲笑我的父母是聋哑人,”她轻声说道。“从那一刻起,我决定不告诉任何人。但是今天”由此可推知,Rosie将提及她的私事。故选B。【14题详解】词义猜测题。根据划线单词后一句in English class, he is more open可知,在英语课上,他更开放;由此可知,当说汉语时,他有点害羞。此处 “reserved”与open相反,意为害羞的,即说汉语时,他有点害羞。故选A。【15题详解】主旨大意题。阅读第3和第4段,并结合第4段Another reason why Chinese studen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-367160.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
